Dodaj do ulubionych

Przepisy na Boże Nardozenie :)

01.12.10, 23:02
Myślicie już o tym co do jedzenia przygotujecie na święta?
Ja zaczęłam już wyszukiwanie przepisów i planowanie, a na blogu zamieściłam dziś wpis, który zawiera linki do wszystkich przepisów, które proponuję na Boże Narodzenie:
przystole.blox.pl/2010/12/Przepisy-na-Boze-Narodzenie.html
Może i Wam się przydadzą? ;)
Obserwuj wątek
    • aniagacz Re: Przepisy na Boże Nardozenie :) 02.12.10, 05:55
      Super na pewno zaglądnę i coś wybiorę.
      Pozdrawiam.
    • malflu Re: Przepisy na Boże Nardozenie :) 03.12.10, 20:15
      Edytko ...jestem na bieżąco z Twoimi smakołykami...i chyba dla tego nic nie mogę schudnąć :-) POZDRAWIAM
    • tanera Re: Przepisy na Boże Nardozenie :) 04.12.10, 11:59
      Mam pytanko, czy w przepisie na księżyce kawowe chodzi o kawę rozpuszczalną w proszku czy zaparzoną, przestudzoną, dałam 2 łyżki w proszku ale jakieś strasznie kawowe wyszły, jakby za dużo tej kawy, może ja przesadziłam ;)
      • tanera kulki a'la raffaello 04.12.10, 12:05
        przepis prościutki:
        100g mleka w proszku
        100g wiórków kokosowych
        100g margaryny
        można tez dodać 2-3 łyżki rumu

zagnieść ciasto, jak za suche dodać odrobinę margaryny (bo margaryna margarynie nie równa), formować kulki, można do środka każdej kulki dać migdała obranego ze skórki, i każdą kulkę obtaczać w kokosie (ja lubię do obtaczania użyć wiórek uprażonych na brązowo na suchej patelni lub posiekanych płatków migdałów-również zrumienionych na patelni)
        • mpd3 Re: kulki a'la raffaello 04.12.10, 13:45
          a cukier? chyba mają być słodkie??
          • tanera Re: kulki a'la raffaello 04.12.10, 19:35
            wiesz co mleko w proszku to takie niebieskie jest wystarczająco słodkie, ale jeśli komuś mało można dołożyć łyżkę lub dwie cukru pudru

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka