Dodaj do ulubionych

Na Hali Lipowskiej jest fajnie, nie ma pań w sz...

IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 21:16
byłem tam..
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Re: Na Hali Lipowskiej jest fajnie, nie ma pań w IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.11, 21:44
      No jak zbudują ten wyciąg krzesełkowy na grzbiet Lipowskiej to dopiero tam się zmieni. Wtedy pań w szpilkach i panów z łańcuchami wokół szyi będzie baaaardzo dużo.
      • Gość: wędrownik Re: Na Hali Lipowskiej jest fajnie, nie ma pań w IP: *.cela.pl 19.07.11, 21:05
        popoeram, trzeba wybudować wyciąg na Lipowską, Chętnie pojeżdżę.
    • bestcjanek niedźwiedź na Lipowskiej 19.07.11, 08:18
      Wg mnie to jedno z bardziej urokliwych schronisk w Beskidzie Żywieckim. Przeżyłem tam niezapomniane spotkanie z niedźwiedziem, który podchodził pod schronisko. Nie miałem pojęcia że one takie wielkie:)
    • feszter szkoda że dziennikarze nie zauważają dewastacji 19.07.11, 09:46
      .. Beskidów. Lasy wycinane są na potęgę. Lipowska od północy jest już goła, szlaki zasypane stertami gałęzi, od Boraczej idzie się caly czas odkrytymi zboczami a niedawno szło się pięknym lasem. Tragedia i koszmar
      • Gość: Bytkowianin Re: szkoda że dziennikarze nie zauważają dewastac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 10:43
        Feszter poczytaj trochę o korniku...
        • Gość: szk Re: szkoda że dziennikarze nie zauważają dewastac IP: *.unknown.vectranet.pl 20.07.11, 22:42
          zgadza się. choć niestety widok jest przerażający, szczególnie wędrując od strony ujsół bądź Milówki w kierunku lipowskiej. często tam jeżdżę na rowerze i kiedyś odcinki leśne pokonuje po dosłownie wybuchu bomby. Widok straszny, i przykro się robi.
    • Gość: turbanek Turbacz - syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 10:58
      Straszny moloch, 2/3 obiektu jest zamknięte dla zwykłych śmiertelników. Ceny z kosmosu, pokoje brudne, obsługa wyjątkowo niemiła. Polecam leśne noclegi pod namiotami.
      • Gość: ja turysta Re: czyzby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 22:31
        I po swoim biwaku zostawisz syf
    • Gość: el Na Hali Lipowskiej jest fajnie, nie ma pań w sz... IP: 64.31.191.* 19.07.11, 12:54
      w momencie kiedy schroniska sa przekazywane w prywatne rece celem zarzadzania zaczynaja tracic swoje podstawowe cele
      czyli tani nocleg i ochrona przed noca, warunkami pogodowymi...
      coraz czesciej zaczynaja organizowac imprezy zamkniete, np wesela, wtedy dla zwyklego turysty sa pozamykane
      czy to dalej schronisko?

ostatni przyklad
      rownica( wiem nie najlepszy ale aku tam mielsimy impreze, czesc wrocila, czesc ostala na nocleg)
      pokoj 6 osobowy, lozka pietrowe, kibel i umywalka na korytarzu
      w pokoju nawet gniazdka nie bylo

to wsysztko za jedyne 35 zl od osoby...
      miny osob ktore ostaly bezcenne
      na szczescie mnei to nie dotyczylo...
    • Gość: wędrownik Na Hali Lipowskiej jest fajnie, nie ma pań w sz... IP: *.cela.pl 19.07.11, 21:02
      ... a mi bardziej podoba się w schronisku na Hali Rysianka...
    • Gość: ~blekota Na Hali Lipowskiej jest fajnie, nie ma pań w sz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 11:44
      a moja noga tam więcej nie postanie.
      Przyszliśmy tam kiedyś po zmroku, w sylwestra, nie dostaliśmy nawet możliwości spania na podłodze gdziekolwiek. Bo państwo przyjechało i bal był sylwestrowy. Ludzie zapłacili, więc obsługa do nóg im się ścieliła i nie życzyła sobie "tałatajstwa" psującego bankiet.
      Rozumiem, że muszą z czegoś żyć, ale gdyby na szyldzie był inny napis niż "schronisko", nie byłoby sprawy.
      No nic.. ciekawe, czy panowie z łańcuchami, którym wtedy wciągnęli graty traktorem, a samych przywieźli skuterem, są teraz częstymi i regularnymi gośćmi?

Poszliśmy na Rysiankę, gdzie pomimo balu, który również organizowali, nie wywalili nas na śnieg.
    • Gość: babun80 Na Hali Lipowskiej jest fajnie, nie ma pań w sz... IP: *.nsystem.pl 21.11.11, 08:13
      Odradzam do schronisko!

Spędziłem tam weekend w styczniu. Rezerwując miejsca pytałem co się będzie działo w schronisku, bo szukałem ciszy i spokoju - nic niecodziennego. Niestety wieczorem przywieziono na skuterach "turystów" w szpilkach itp. Przez cała noc trwała impreza w stylu Coco Jambo i Majorka. Widać ze to znajomi i krewni królika bo mieli dostęp do kuchni itp. Nie pomagały prośby o wyłączenie muzyki o 2 nad ranem, bo reszta schroniska chce spać i rano rusza w góry, a później w drogę do domu. Rano na moją uwagę do "szefowej", że mogła nas uprzedzić o dyskotece i ze to schronisko PTTK a nie dyskoteka, dowiedziałem się, ze ona z tych groszy za wrzątek schroniska nie utrzyma, a poza tym przecież mówiła, rano że będzie dyskoteka a myśmy pewnie nie chcieli słuchać.

Jeśli ktoś szuka fajnych schronisk, to polecam Rycerzową, Rawki, Gochę itp.
    • Gość: Iza Na Hali Lipowskiej jest fajnie, nie ma pań w sz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 16:08
      Panie w szpilkach na stokach to wsiory!!!!!
      • Gość: ja turysta Re: i co poczules sie lepiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 22:35
        jestes zwyklym glupkiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka