Gość: kasia IP: 195.136.112.* 29.06.04, 11:14 Pan Ficon za swoja wypowiedz powinien otrzymac medal dla najwiekszego ciemniaka, najlepiej zamknac szkoly bielskie, niech zapanuje ciemnota....zgroza!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Danuta O. Re: Problemy bielskich nauczycieli IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.06.04, 22:16 Jestem nauczycielem dyplomowanym i pensja moja wynisi brutto 1999zł. Pytam Pana Prezydenta Krywulta dlaczego wymusza na dyrektorach szkół zatrudnienie najbardziej doświadczonych nauczycieli na "gołym" etacie. Druga sprawa, to podana w artykule kwota 3170 zł/mies. jako średnie wynagrodzenie nauczyciela dyplomowanego jest kłamstwem. Uważam, że Pan J.Krywult może bez problemu sprawdzić ile zarabia nauczyciel dyplomowany zanim ogłosi publicznie nieprawdziwe dane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia!!!!!!!! Re: Problemy bielskich nauczycieli IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 23:48 Pan Krzwult niczego nie sprawdza. On wie i decyduje!! Ludzie go wybrali.................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uczen Re: Problemy bielskich nauczycieli IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.07.04, 09:09 ja tam nie wiem, u mnie w szkole (liceum) prawie kazdy nauczyciel ma samochod i to nie jakies kaszlaki!! tylko nowe alfy, ople, seaty... ale zaraz sie pewnie dowiem ze to mezowie sa dorbrze sytuowani!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupazbita Re: Problemy bielskich nauczycieli IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.07.04, 15:22 Pani Danuto.Pani pensja to nie jest tylko 1999 które dostaje pani do reki prze 12 miesiecy w roku. To jest takze pani ubezpieczenie zdrowotne i wszystkie inne składki, które także trzeba zapłacic. Gdybyposiadała pani własna działalność byłaby pani zpb;ligowania do placenia wszystkich naleznosci. A tak to pracuje pani sobie zgodnie z karta nauczyciela, ajkies 29 godzin tygodniowo (tak wiem, ze w w domu tez przygotowywuje sie pani do lekcj i ocenia rozne prace) niemniej jednak prosze nie narzekac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Problemy bielskich nauczycieli 03.07.04, 09:34 Pani/Panie "dupazbita" ;-] tylko w 1 musze obronic panie Danuty: napisała, że te 1999 zł (skad taka ładna kwota?) to suma brutto, wiec nie na reke. ALE... ale ja mam dosyc nauczycieli, ktorzy narzekaja na swoje zarobki, i nawal pracy! biegaja ze szkoly do szkoly na etacik, albo na korepetycje do domu, i zarabiaja znacznie wiecej niz tylko w szkole, co wiecej - nikt z nich nie ujawnia tego w zeznaniach podatkowych! a dzieciakami nie ma sie kto zajac.. mam na mysli dzieci i mlodziez, ktore chca lub MUSZA dluzej zostac w szkole, i pewnie by sie chetnie czyms zajely, ale "na to nie ma pieniedzy" :-/ a nauczycielom to jest na reke, ze nie musza zostac... eh... Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
mdcan Re: Problemy bielskich nauczycieli 01.07.04, 10:27 znów sie czepiam.Czy nauczyciel to synonim kobiety? Odpowiedz Link Zgłoś