Dodaj do ulubionych

Problemy bielskich nauczycieli

IP: 195.136.112.* 29.06.04, 11:14
Pan Ficon za swoja wypowiedz powinien otrzymac medal dla najwiekszego
ciemniaka, najlepiej zamknac szkoly bielskie, niech zapanuje
ciemnota....zgroza!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Danuta O. Re: Problemy bielskich nauczycieli IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.06.04, 22:16
      Jestem nauczycielem dyplomowanym i pensja moja wynisi brutto 1999zł. Pytam Pana
      Prezydenta Krywulta dlaczego wymusza na dyrektorach szkół zatrudnienie
      najbardziej doświadczonych nauczycieli na "gołym" etacie. Druga sprawa, to
      podana w artykule kwota 3170 zł/mies. jako średnie wynagrodzenie nauczyciela
      dyplomowanego jest kłamstwem. Uważam, że Pan J.Krywult może bez problemu
      sprawdzić ile zarabia nauczyciel dyplomowany zanim ogłosi publicznie
      nieprawdziwe dane.
      • Gość: kicia!!!!!!!! Re: Problemy bielskich nauczycieli IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.04, 23:48
        Pan Krzwult niczego nie sprawdza. On wie i decyduje!! Ludzie go
        wybrali....................................
      • Gość: Uczen Re: Problemy bielskich nauczycieli IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.07.04, 09:09
        ja tam nie wiem, u mnie w szkole (liceum) prawie kazdy nauczyciel ma samochod i
        to nie jakies kaszlaki!! tylko nowe alfy, ople, seaty... ale zaraz sie pewnie
        dowiem ze to mezowie sa dorbrze sytuowani!!
      • Gość: dupazbita Re: Problemy bielskich nauczycieli IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.07.04, 15:22
        Pani Danuto.Pani pensja to nie jest tylko 1999 które dostaje pani do reki prze
        12 miesiecy w roku. To jest takze pani ubezpieczenie zdrowotne i wszystkie inne
        składki, które także trzeba zapłacic. Gdybyposiadała pani własna działalność
        byłaby pani zpb;ligowania do placenia wszystkich naleznosci. A tak to pracuje
        pani sobie zgodnie z karta nauczyciela, ajkies 29 godzin tygodniowo (tak wiem,
        ze w w domu tez przygotowywuje sie pani do lekcj i ocenia rozne prace) niemniej
        jednak prosze nie narzekac!!!
        • mcmaxim Re: Problemy bielskich nauczycieli 03.07.04, 09:34
          Pani/Panie "dupazbita" ;-] tylko w 1 musze obronic panie Danuty: napisała, że
          te 1999 zł (skad taka ładna kwota?) to suma brutto, wiec nie na reke. ALE...
          ale ja mam dosyc nauczycieli, ktorzy narzekaja na swoje zarobki, i nawal pracy!
          biegaja ze szkoly do szkoly na etacik, albo na korepetycje do domu, i zarabiaja
          znacznie wiecej niz tylko w szkole, co wiecej - nikt z nich nie ujawnia tego w
          zeznaniach podatkowych! a dzieciakami nie ma sie kto zajac.. mam na mysli
          dzieci i mlodziez, ktore chca lub MUSZA dluzej zostac w szkole, i pewnie by sie
          chetnie czyms zajely, ale "na to nie ma pieniedzy" :-/ a nauczycielom to jest
          na reke, ze nie musza zostac... eh... Polska...
    • mdcan Re: Problemy bielskich nauczycieli 01.07.04, 10:27
      znów sie czepiam.Czy nauczyciel to synonim kobiety?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka