Dodaj do ulubionych

Przedszkole dla maluszka??

13.01.14, 09:02
Dziewczyny chcialabym uzyskac jakies opinie na temat prywatnych przedszkoli w BB. Ktore polecacie, a ktorych nie i dlaczego? Najbardziej interesuja mnie Iskierka, Bajka, Groszek czy tez Kolorowa Kraina. Jesli macie jakies opinie to prosze podeslijcie. My chcemy zaczac adaptacje moze od Iskierki, ale pierwsze wrazenie nie do konca jest ok, dlatego potrzebuje info id bardziej doswiadczonych mam;)
Obserwuj wątek
    • akastel Re: Przedszkole dla maluszka?? 13.01.14, 13:30
      Ja bardzo polecam przedszkole Miś i Przyjaciele. Mój synek chodzi tam od września i jesteśmy bardzo zadowoleni. Program jest ciekawy, wyżywienie bardzo dobre, przedszkole szybko reaguje, jeśli pojawiają się jakieś problemy. Dzieci mają opiekę pedagoga, logopedy, psychologa, dogoterapię, bajkoterapię. Poza czesnym nie było do tej pory żadnych dodatkowych opłat, przedszkole z własnych środków kupowało prezenty na pasowanie, na Mikołaja, na urodziny dla synka, organizowało piknik rodzinny czy Wigilię dla dzieci z rodzicami. Jest to przedszkole integracyjne, więc ma bardzo dobrą bazę terapeutyczną, z której korzystają też dzieci zdrowe, przekłada się to też w mojej ocenie pozytywnie na panującą tam atmosferę.
      Niestety, nie mam doświadczeń z przedszkolami, o których piszesz. Jedyne, co mi się kojarzy, ale mogę się mylić, że Iskierka jest przedszkolem waldorfskim (wydawało mi się, że taka informacja była kiedyś widoczna na banerach, ale na stronie tego nie widzę). Jeśli tak, to tylko dla fanów tego rodzaju pedagogiki, do których ja osobiście nie należę.
      • magdalena_pi Re: Przedszkole dla maluszka?? 23.01.14, 15:30
        Akurat ja słyszałam odmienne opinie o w/w przedszkolu. Moje dziecko chodziło do żłobka w Przytulance, znajomi mieli tam dziecko w przedszkolu byli zadowoleni.Kolorowa kraina to chyba nowe przedszkole ? O groszku słyszałam pozytywne opinie.
    • ziuz Re: Przedszkole dla maluszka?? 21.03.14, 21:31
      no i jak? tez jestem zainteresowana waszymi opiniami...
    • norra.a Re: Przedszkole dla maluszka?? 04.04.14, 10:50
      Mój chodzi do Waldorfskiego na Grunwaldzkiej. Bardzo polecam.
    • martuniak84 Re: Przedszkole dla maluszka?? 29.04.14, 19:53
      my jesteśmy obok iskierki w Kropeczce i jesteśmy bardzo zadowoleni:) mało dzieci a dużo pań. Oglądaliśmy Iskierke ale jedzenie nas przeraziło no i troche mało opiekunów, Krainy nie znam a o Groszku słyszałam pozytywne opinie.
      • mpd3 Re: Przedszkole dla maluszka?? 03.05.14, 18:02
        Iskierka była kiedyś Waldorfskim przedszkolem, ale już nie jest, choć możliwe, że niektóre elementy tej pedagogiki jeszcze im z rozpędu zostały ;)
    • klubbajka PRZEDSZKOLE BAJKA 12.08.14, 21:38
      PRZEDSZKOLE BAJKA
      ADRES: Bielsko-Biała 43-300, ul. Matusiaka 1, os.Karpackie.
      CZESNE: 300zł miesięcznie (wszystkie zajęcie w cenie czesnego)

Zapraszamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka