Dodaj do ulubionych

Parkowanie przy PKP

IP: *.voyager.pl / *.voyager.pl 24.02.05, 10:18
Gdzie w pobliżu dworca PKP można zostawić na cały dzień auto, żeby było w
miarę bezpiecznie i (to najważniejsze) za darmo?
Obserwuj wątek
    • aliveinchains Re: Parkowanie przy PKP 24.02.05, 10:46
      Za PKSem koło przejścia podziemnego pod Piastowską. Tyle że nie zawsze miejsce
      tam jest. Obok jest kościół, naprzeciwko którego jest miejce na poboczu
      Niedaleko sa też bloki tam też powinno się coś znaleźć.
      • Gość: lusi Re: Parkowanie przy PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 18:35
        czy ktoś w koncu może odpowiedzieć czy w bielsku można zaparkować auto do 15
        min i nie płacić, a to co siedzieje pod pkp to skandal za parkowanie trzeba juz
        płaćic od 6 rano do 22, nawet trzeba zapłacic gdy sie tylko odbiera kogoś z
        peronu skandal
        • Gość: Adek Re: Parkowanie przy PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:03
          Ja nie palce.
          Padalce nie oddali mi kasy za karte z intelparku i niezaplace.
          Niech mnie gonią @@

Apeluje do posiadaczy takich kart -
          • wikin Re: Parkowanie przy PKP 24.02.05, 22:27
            Gość portalu: Adek napisał(a):

> Ja nie palce.
            > Padalce nie oddali mi kasy za karte z intelparku i niezaplace.
            > Niech mnie gonią @@
            >
            > Apeluje do posiadaczy takich kart -
            • Gość: Adek Re: Parkowanie przy PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 14:30
              ok płać
              nie mam nic przeciwko oplatom jako takim frajerze
              albo czytaj uwaznie albo nie czytaj
              pisze , ze mam karte z nabitą kasą na niej i nie zamierzam placic za cos za co
              juz zaplacilem pzdr
              • wikin Re: Parkowanie przy PKP 25.02.05, 14:45

> ok płać
                > nie mam nic przeciwko oplatom jako takim frajerze
                > albo czytaj uwaznie albo nie czytaj
                > pisze , ze mam karte z nabitą kasą na niej i nie zamierzam placic za cos za
                co
                > juz zaplacilem pzdr

piszesz wyraźnie karte z intelparku
                więc najpierw się zastanów za co zapłaciłeś
                teraz kto inny pobiera opłaty i na dobrą sprawę, jeżeli chodzi o dworzec, to za
                inne miejsca parkingowe
                w krakowie jak zaparkujesz też powiesz, mam karte nabitą z intelparku
                zresztą ile się będziesz tak tłumaczył ? przecież kiedyś i tak te punkty z
                intelparku skończyłyby się
                • adek28 Re: Parkowanie przy PKP 27.02.05, 12:34
                  Intelparku owszem ale jak mi wiadomo tereny te wlasnie obslugiwali oni za zgoda
                  i przyzwoleniem władz
                  nastepnie konflikt Int i władze doprowadzil do rozłamu
                  aktualnie maisto albo samo albo poprzez inna firme pobiera oplaty ....
                  Ja zaplacilem Intelprarkowi a zarazemi miastu za parkowanie
                  poki sie nie rozliczą nie bede im placil
                  b czesto bywam w krakowie,katowicahc i wawie i płace wszedzie , nie widze
                  uzasadnienia
                  w bb rowniez palce w miejscach gdzie oplaty pobieraja inni , nie miasto !
                  • wikin Re: Parkowanie przy PKP 27.02.05, 18:30
                    nie za zgodą i przyzwoleniem, tylko na podstawie umowy
                    a ta zakładała, że to intelpark zarządzał strefami, zbierał całą kasę, miastu
                    miał zwracać nadwyżkę ponad określoną kwotę (której jednak nigdy nie udało się
                    uzbierać - co też było przyczyną konfliktu od niemal początku "współpracy")
                    tę usługę kupowałeś od firmy intelpark, więc i na niej ciąży obowiązek
                    rozliczenia się z pozostałych kart, a zapłacenie tej firmie nie było
                    jednoznaczne z zapłaceniem miastu
                    wybacz, ale to że prywatna firma Cię wykiwała (i nie tylko Ciebie, bo nawet
                    miasto nieźle wykiwała) nie znaczy, że masz prawo pośrednio okradać nas
                    wszystkich
                    po wtóre kto jak kto, ale ty powinieneś wiedzieć, że intelpark działał (a może
                    wciąż działa) również w k-cach i skoro tak często tam bywasz, to mogłeś
                    wykorzystać tam nierozliczone karty
                    • Gość: Adek Re: Parkowanie przy PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 08:42
                      W Kcach jest wiecej miejsc gdzie pobierajacymi oplaty sa prywatni (inni)
                      parkingowi.
                      Masz racje z ukladem Intelpark - Miasto , jednakze sposób zawarcia umowy i
                      wybrania partnera przez miasto był watpliwy.
                      Dlaczego Ja teraz mam za to placic?
                      Nie rozumie?
                      Podatki placone przeze mnie ucziwie nie wskazuja na to bym okradal Ciebie,Jego
                      i innych.
                      Czysta moja zasadniczosc kieruje moimi dzialaniami w tej kwestii.
                      pzdr
                      • wikin Re: Parkowanie przy PKP 28.02.05, 18:20

> Masz racje z ukladem Intelpark - Miasto , jednakze sposób zawarcia umowy i
                        > wybrania partnera przez miasto był watpliwy.
                        > Dlaczego Ja teraz mam za to placic?
                        > Nie rozumie?

zawarłeś kiedykolwiek jakąkolwiek umowę z miastem, która gwarantowałaby ci
                        zwrot tych pieniędzy ?

> Podatki placone przeze mnie ucziwie nie wskazuja na to bym okradal Ciebie,Jego
                        > i innych.

nawet mi nie przyszło do głowy kwestionować tego

> Czysta moja zasadniczosc kieruje moimi dzialaniami w tej kwestii.

tyle, że bardzo wątpliwe czy masz rację
                        to mógłby rozstrzygnąć sąd, ale nie słyszałem by ktoś skierował się na taki
                        krok, z czego wnioskuje, że chodzi o niewielkie kwoty

pozdro
        • wikin Re: Parkowanie przy PKP 24.02.05, 22:26
          Gość portalu: lusi napisał(a):

> czy ktoś w koncu może odpowiedzieć czy w bielsku można zaparkować auto do 15
          > min i nie płacić, a to co siedzieje pod pkp to skandal za parkowanie trzeba
          juz
          >
          > płaćic od 6 rano do 22, nawet trzeba zapłacic gdy sie tylko odbiera kogoś z
          > peronu skandal

i bardzo dobrze
          przynajmniej jest miejsce dla tych co naprawdę muszą tam zaparkować
          stać cię na auto to płać, auto kosztuje
          najbardziej mnie śmieszą tacy, którym żal złotówki czy to na parking, czy na
          publiczną toaletę itd
        • mcmaxim Re: Parkowanie przy PKP 25.02.05, 00:05
          o czym ty piszesz? jakie 15 minut? prezydent jasno powiedzial: 5 (piec) minut. to po pierwsze. po drugie parking przy dworcu nie nalezy do platnych stref, tylko jest to - z tego co sie orientuje - czyjas prywatna dzialalnosc. a po trzecie - jak juz napisal wikin - masz auto? bardzo dobrze! plac! nie chcesz placic za auto? poruszaj sie autobusem. albo chodz na piechote - to calkiem za darmo :-)
          • Gość: Bolek Re: Parkowanie przy PKP IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 25.02.05, 13:39
            Tak, tak masz rację. A może tak powiesz kogo to "prywatna działalność" ? - to
            po pierwsze, a po drugie czy ten "prowadzący działalność" płaci też podatki za
            godz. od 6 do 22, za które tak skrupulatnie kasuje? Poraża mnie też "mądrość"
            takich, którzy uważają, że jak - masz auto to płać. A więc mądry człowieku,
            powiem ci, że w tak zacofanych państwach jak Austria czy Szwajcaria, nie mówiąc
            o Słowacji opłaty nie są pobierane (dotyczy to np. miejsc parkingowych pod
            wyciągami). U nas niestety "mądrzy" ludzie kasują i kasują. Też uważam jak
            wielu poprzedników, że miasto powinno oddać pieniądze z afery pt. Intelpark, a
            dopiero później brać się za strefy. Niestety mamy więcej szczęścia do głupich
            teorii niż do rozsądku. Przykładem na to jest też post podpisany "wikin".
            • wikin Re: Parkowanie przy PKP 25.02.05, 14:16
              A więc mądry człowieku,
              > powiem ci, że w tak zacofanych państwach jak Austria czy Szwajcaria, nie
              mówiąc
              > o Słowacji opłaty nie są pobierane (dotyczy to np. miejsc parkingowych pod
              > wyciągami).

zazwyczaj tam są to odległe od wyciągu parkingi, z których dojeżdża się jeszcze
              autobusem do wyciągów,
              te parkingi/autobusy nie są tak całkowicie darmowe, tyle że płacisz za nie czy
              to w cenie biletu czy taksy klimatycznej
              jak ci się to tak podoba to możesz z powodzeniem przećwiczyć taki wariant i w
              bb, zostawiasz auto pod carrefourem albo tesco i pakujesz się w darmowy bus,

> U nas niestety "mądrzy" ludzie kasują i kasują.

mówimy o parkingu w centrum miasta,
              tak się głupio składa, ze są nawet tak głupie miasta, które wogóle zabraniają
              wjazdu samochodów albo pobierają za niego słone opłaty do swoich centrów i są
              one nawet w tych trzech wymienionych przez ciebie wspaniałych krajach

> Niestety mamy więcej szczęścia do głupich
              > teorii niż do rozsądku.

cieńki z ciebie bolek
              ale niestety nasz kraj jest pełen takich cieńkich bolków, jak ty którzy ciągle
              tylko uważających że coś im się należy za darmo i przez tkwimy ciągle w
              socjalizmie

> Przykładem na to jest też post podpisany "wikin".

proszę o uzasadnienie co jest głupiego w tym
              "przynajmniej jest miejsce dla tych co naprawdę muszą tam zaparkować
              stać cię na auto to płać, auto kosztuje"
              gdyby nie było opłat to tacy jak ty by blokowali całymi dniami miejsca
              parkingowe pod dworcem, bo nie chciałoby im się przejść paru metrów do pracy
              • Gość: Bolek Re: Parkowanie przy PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 15:02
                Niekoniecznie musisz się zgadzać ze mną, ale nie musisz mnie bucu obrażać.
                • wikin Re: Parkowanie przy PKP 25.02.05, 15:27
                  wybacz, ale to ty określiłeś moje teorie jako głupie, a mnie przedstawiłeś jako
                  przykład braku rozsądku
                  więc to może ty pierwszy mnie obraziłeś, na dodatek wychodzi na to, że
                  bezmyślnie, skoro uzasadnienie własnych słów nie przychodzi ci już tak łatwo
                  rozumiem, że buc to też efekt podobnie spontanicznej reakcji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka