Dodaj do ulubionych

Bielsko, Bielsko, co to jest Bielsko?

IP: *.sesahs.nsw.GOV.AU 19.09.01, 02:21
Wedlug Wielkiego Slownika (Zydow i Masonow), Bielsko to jakies zadupie pomiedzy
Zywcem (Browar Zywiecki) i Katowicami (centrum kultury regionu).
Podobno ta wioska lezy gdzies w gorach, lub raczej pagorkach, gdzie najwiekszym
szczytem jest Kozia Gora! Ludzie mowia, ze Bielsko najwieksze szanse ma w
Straconce!!! Mysle, ze zgodzicie sie Panstwo ze mna.
Obserwuj wątek
    • Gość: AMD Re: Bielsko, Bielsko, co to jest Bielsko? IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 19.09.01, 07:16
      Zmień lektury
    • Gość: emi Re: Bielsko, Bielsko, co to jest Bielsko? IP: 192.160.110.* 19.09.01, 07:57
      Cóż za szczera wypowiedź, tylko gdzie sens i cel?
    • Gość: żywy Re: Bielsko, Bielsko, co to jest Bielsko? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 20:52
      Intel! Zastosuj radę AMD i faktycznie zmień lektury.
      Smutne, ale bredzisz.
      • Gość: AMD Re: Bielsko, Bielsko, co to jest Bielsko? IP: 192.168.1.* / 195.205.178.* 20.09.01, 07:22
        Dzieki, żywy, miło przeczytac, ze jest ktos, kto ma podobne zdanie.
        • Gość: darqi Re: Bielsko, Bielsko, co to jest Bielsko? IP: *.bielbit.com.pl 20.09.01, 09:05
          Intel - ty BURAKU ! ...ciągle mi tu i tam dresem zalatuje....
    • Gość: Kangur Re: Bielsko, Bielsko, co to jest Bielsko? IP: *.sesahs.nsw.GOV.AU 21.09.01, 03:00
      Drodzy Bielszczanie! Przepraszam za moj eksperyment socjooologiczny!
      Jestem rodowitym Bielszczaninem urodzonym na ulicy Glowackiego rog Findera
      (dzisiaj Listopadowa). Kocham bardzo Bielsko i Biala, i Beskidy, i Kozia Gore,
      i Przegibek, i kazdy zakatek tego przepieknego regionu razem z calym regionem
      Zywieckim, Cieszynskim i Pszczynskim. Dokladnie przez dwadziescia lat snie
      prawie co noc o moim ukochanym miescie, jak rowniez odwiedzam moje kochane
      Bielsko tak czesto jak tylko moge. W Bielsku-Bialej jest moje serce i w Bielsku-
      Bialej sa moi majblizsi przyjaciele z Kopernika (dziekuje WizjiiNet za zdjecie
      Liceum Kopernika w winiecie). Od jakiegos czasu codziennie jestem gosciem
      bielskich portali internatowych i klubow dyskusyjnych (forum). Bylem i jestem
      zaskoczony absolutna kultura wszystkich bielskich uzytkownikow internetu
      (pisalem o tym do “efki”, ze jestem dumny, ze jestem Polakiem i
      Bielszczaninem). Jednoczesnie wydawalo mi sie nieprawdopodobne, zeby majac
      publiczny dostep do dyskusjii internetowych nie znalazl sie nikt, ale to
      absolutnie nikt, kto swoim poziomem intelektualnym i kultura dorownuje
      korespondentom tygodnika “NIE”. Podejrzewalem administratorow portali
      internetowych, ze “czyszcza” niewygodne dla nich opinie i czescowo mialem
      racje. Ale zeby sie o tym przekonac musialem sam wyslac “niewygodna dla nich
      opinie”. Serce mi krwawilo gdy nasmiewalem sie z mojej kolebki ale robilem to
      dla wyzszej sprawy. Przy okazji postanowilem dotknac wszystkie nasze polskie
      wady narodowe i podpisalem sie jako Zyd, mason, cyklista i w dodatku
      inteligent. W odpowiedzi administrator jednego z portali wymazal moj list
      natychmiast jak tylko przyszedl do roboty – nawet kawy sie nie napil. Bielski
      portal internetowy, ktory prowadzi cenzure to jest 3 razy "w", kropka, "com",
      kropka, "pl". Oni sie tak wstydza tej cenzury, ze canzuruja nawet swoj wlasny
      adres internetowy i musze pisac jak powyzej bo inaczej zamieni mi sie
      automatycznie na www............ Ja ich rozumiem, sam tez bym sie wstydzil na
      ich miejscu. Natomiast dwa inne portale nie interweniowaly wcale i pozwolily
      prowadzic dyskusje na ten kontrowersyjny i prowokacyjny temat. Oczekiwalem
      setek odpowiedzi i wiader pomyj na moja glowe. Nie wydarzylo sie nic!!!
      Uzytkownicy forum www.bielsko.biala.pl zignorowali w ogole moj list i
      otrzymalem ZERO odpowiedzi. Tylko mimochodem wspomniano, ze znalazl sie ktos,
      kto nie powinien byc w tym towarzystwie i mieli racje. Serdecznie pozdrawiam i
      przepraszam efke, celta, MSZ, darqi i wszystkich innych internautow. W drugim
      portalu www.gazeta.pl (Wyborcza, Bielsko-Biala) bylo 6 odpowiedzi bardzo
      dowcipnych i utrzymanych na najwyzszym poziomie. Darqi, nawet za buraka sie nie
      gniewam moja kapustko kochana. Pozdrawiam i przepraszam ADM, emi, zywego, i
      darqi’ego oczywiscie.
      Wynik tego testu jest nieprawdopodobny!!! Sami przejrzyjcie prosze e-maile na
      ten temat i zobaczycie, ze kultura uzytkownikow internetu w Bielsku-Bialej jest
      niewyobrazalnie wysoka.
      Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam i przepraszam, Leszek Kangur z Sydney,
      stevensl@sesahs.nsw.gov.au
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka