Dodaj do ulubionych

Forumowicze!!!

27.09.05, 17:42
Od jakiegos czasu FB jest torpedowane przez jedną osobe-malopa krakowskimi
informacjami, które nijak sie mają do naszego miasta, tymczasem nasze
miejskie posty są spychane przez ich autora-jelopa do archiwum i
archwizowane, pomijam jego poglądy niech sobie ma jakie chce bo tyle opnii
ilu osobników ludzkich zyje.
Ale uzywanie kilku nikców i prowadzenie rozmów sam ze sobą dla udowodnienia
jakiejś tezy uwazam za głęboką chorobę i coś co niszczy to forum... czy chce
Wam sie zaglądać na to forum tak często jak kiedyś?? spodziewając sie ze znów
bedzie zasmiecone przez posty malopa a juz szczytem żenady jest podszywanie
sie przez niego pod czyjś nick... w tym wypadku mój, ale malop juz wczesniej
pokazał ze potrafi sie podszyc pod inne osoby tego forum.
/PS moje posty pisze tylko jako osoba zalogowana-reszta to kiepskie
podszywanie sie jelopa./
Wielu z Was jest od początku tutaj, przeszło to forum wiele, czy chcemy by
intelektualna mizernota malopa je zniszczyła?? pozwolicie na to?? Ja wiem ze
na forum chrzanowa nikt nie chce z nim rozmawiac - nie dziwie sie, ale to nie
powód aby niszczył to nasze forum.
Obserwuj wątek
    • albrecht1 Re: Forumowicze!!! 27.09.05, 17:46
      Podstawowa rzecz to rejestracja swojego nicka i pisanie tylko po zalogowaniu.
      Kolejne to- nie karmic trolla i jego nicka ustawić tak, by nie wyswietlał się
      nam po zalogowaniu.
      I na koniec- ewidentne zaśmiecanie forum, pisanie nie na temat zgłaszać adminom
      do posprzątania.
      • bartoszcze Re: Forumowicze!!! 27.09.05, 18:24
        W nagłówku Forum macie aktualnie taki napis:
        "Uwaga: możesz zostać opiekunem tego forum."

Wikin czy albrecht znakomicie by sobie z tym poradzili..
        • rad81 albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekunami?? 27.09.05, 18:38
          bartoszcze napisał(a):

> W nagłówku Forum macie aktualnie taki napis:
          > "Uwaga: możesz zostać opiekunem tego forum."
          >
          > Wikin czy albrecht znakomicie by sobie z tym poradzili..

no jest to jakieś rozwiązanie aby wziaść sprawy naszego forum w ansze ręce
          wikin, albrecht jestescie najbardziej własciwymi osobami, moze zostalibyście
          opiekunami/lub opiekunem??
          • wikin Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun 28.09.05, 08:25
            wypada podziękować kolegom za wyrażone zaufone
            prawdę mówiąc narazie nie mam pojęcia na czym to polega i co się właściwie robi
            nie wiem też jakie jest zdanie albrechta, jeżeli jednak byłby zainteresowany to
            faktycznie moglibyśmy we dwójke co nieco zadbać o to forum
            pojedyńczo wolałbym się nie podejmowac tego zadania, ze względu na ograniczony
            czas, poza tym różnice zdań dzielące nas z albrechtem pozwoliłyby zachować
            większy obiektywizm ;-)
            • settembrini Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun 28.09.05, 11:18
              no to smialo, piszcie do jabbura o uzyskanie uprawnien. delikatne okrawanie fb-b
              wyjdzie wszystkim na zdrowie.
            • albrecht1 Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun 28.09.05, 11:48
              Wikin, moje zdanie jest takie jak Twoje. We dwóch myslę że dalibyśmy rady.
              Byłoby Bielsko i Biała :)
              • wikin Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun 29.09.05, 08:17
                no to bierzemy się za mały porządek na tym forum
                • albrecht1 Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun 29.09.05, 08:18
                  Ano tak :)
                  • oo_oo Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun 29.09.05, 21:56
                    i będzie Bolek i Lolek....:-)
                    • Gość: malop Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 00:21
                      czy będą kasowane wypowiedzi ludzi z chorzowa takich jak rad81
                      • podbeskidzie5 Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun 30.09.05, 00:33
                        Widzę że na podbeskidziu zawiązało się śląskie (chorzowskie) kółko adoracji
                        • Gość: Olo Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun IP: 62.233.185.* 30.09.05, 00:51

malop, jesteś żałosny!

... nie masz ani odrobiny krytycyzmu w stosunku do swojej osoby.

Ty w ogóle byłeś kiedyś w Bielsku, oprócz przejazdem?
                          • Gość: malop Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 01:07
                            ciekawe co ludzie z chorzowa wiedzą o Bielsku - Białej

W BB tak się składa że bywam i to już od kilku lat

O ile mnie pamięć nie myli świadomie pierwszy raz w BB byłem

gdy otwierali Dom Handlowy Klimczyk
                            przy takiej dziwnie nazwanej ulicy "Cyniarskie" ( ciekawe co to oznacza)
                            • Gość: malop Klimczok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 01:12
                              Dom Handlowy Klimczok
                            • Gość: Olo Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun IP: 62.233.185.* 30.09.05, 01:33
                              Gość portalu: malop napisał(a):
                              > ciekawe co ludzie z chorzowa wiedzą o Bielsku - Białej

a coś ty się tak uczepił tego Chorzowa?

>
                              > W BB tak się składa że bywam i to już od kilku lat

już od kilku lat? to się chwali.
                              a gadasz jakbyś tu mieszkał od urodzenia, a nawet narzucasz poglądy
                              Bielszczanom na tym forum, nie licząc się w ogóle z ich zdaniem jeśli jest nie
                              po Twojej myśli

>
                              > O ile mnie pamięć nie myli świadomie pierwszy raz w BB byłem
                              > gdy otwierali Dom Handlowy Klimczyk
                              > przy takiej dziwnie nazwanej ulicy "Cyniarskie" ( ciekawe co to oznacza)

ul. Cyniarskie?
                              a gdzie to jest, molopku?
                              bo nie kojaże.

może piszesz o ul. Cyniarskiej ?
                              jeśli tak, to chyba już wiesz od czego może pochodzić ta nazwa.

I mógłbyś w końcu zaczać wypowiadać się jak inteligentny facet, a nie jak
                              oszołom. Chyba, że Cie to bawi.
              • mcmaxim Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun 30.09.05, 01:05
                a coby demokratycznie uchwalac niektore rzeczy wiekszoscia glosow, mozna robc to i w trojke - ja juz pare dni temu swoje zgloszenie wyslalem... chetnie bym sie razem z wami tym zajal - tym bardziej, ze jestescie dwoma z trzech userow na mojej friendliscie forum :-)
                • albrecht1 Re: albrecht i wikin - moze zostalibyscie opiekun 30.09.05, 07:31
                  Byłoby nam bardzom miło Max :). Zresztą poczekajmy, zobaczymy co admini na to
                  wszystko. Oni tu rozdają karty.
    • zyta_1 Re: Forumowicze!!! 30.09.05, 09:12
      Witam Forum BB jestem tu gościnnie i chciałam wam powiedziec że takie trole
      załatwiły i zniechęciły niestety wielu z nas na FT. Teraz mamy obowiązek
      logowania, ale niestety ci co odeszli już nie powrócili.
      • mcmaxim Re: Forumowicze!!! 30.09.05, 09:32
        eeee... nie no, logowania to bym jako obowiazek nie wprowadzal.
        jedynie regularne kasowanie postow lamiacych zasady - czy z zalogowanego,
        czy tez nie.
        o logowanie sie mozna jedynie prosic, skoro to forum ogolne. i wlasnie o
        to prosilem malopa, poniewaz bez tego system mi nie odrzuca jego tworczosci :-/
        • wikin Re: Forumowicze!!! 30.09.05, 09:48
          wydaje mi się, że logowanie to ostateczność,
          jedynie by uniknąć podszywania, proponuje bywającym tu częściej, by zadali
          sobie trud logowania
          szkoda też że zarejestrownie nicka nie uniemożliwia automatycznie korzystanie z
          tego nicka przez innych - jak na forum wizja.net
          • bartoszcze Re: Forumowicze!!! 30.09.05, 11:41
            wikin napisał:

> szkoda też że zarejestrownie nicka nie uniemożliwia automatycznie korzystanie
            > z tego nicka przez innych - jak na forum wizja.net

W sensie podszywania się pod zarejestrowanego nicka przez niezalogowanych?
            Bo tylko wtedy ta wypowiedź jest prawdziwa..
            Raczej taki mechanizm nie będzie wprowadzony, biorąc pod uwagę, że docelowo
            obowiązek logowania będzie wprowadzony na wszystkich forach portalu. Na razie
            jest wprowadzany sukcesywnie.
            • wikin Re: Forumowicze!!! 30.09.05, 12:29
              bartoszcze napisał(a):

> W sensie podszywania się pod zarejestrowanego nicka przez niezalogowanych?

chodzi o to, żeby nie mozna było pisać podpisując się bez zalogowania
              zarejestrowanymi loginami, ale jednocześnie można pisać nielogując się
              wykorzystaując "wolne" nicki

> Bo tylko wtedy ta wypowiedź jest prawdziwa..
              > Raczej taki mechanizm nie będzie wprowadzony, biorąc pod uwagę, że docelowo
              > obowiązek logowania będzie wprowadzony na wszystkich forach portalu. Na razie
              > jest wprowadzany sukcesywnie.

tylko że takie rozwiązanie ogranicza zainteresowanie forum ze strony rzadziej
              bywających na forach
    • Gość: zgred Re: Forumowicze!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.10.05, 07:53
      Widzę, że Górnośląskie "towarzystwo wzajemnej adoracji" chce wprowadzić cenzurę
      na bielskim forum. Publikacje z prasy śląskiej nawet te z archiwum jak
      najbardziej, dla krakowskiej prasy i wszystkiego co z Małopolski-szlaban.
      Panowie wypałujcie się tacy jak ja i malop też mamy coś do powiedzenia o naszym
      regionie a nie tylko krzykacz z Chorzowa. Tak na marginesie Rad, twój pupil
      Stasica dostał kopa od wyborców a za rok może też już nie być w tym waszym
      sejmiku samorządowym. Wiem, że lubisz cytować jego wypowiedzi ale można złapać
      go na takich niusach jak cytowanie kwot nadesłanych albo ze Skarbu Państwa albo
      jako dotacje z Unii Europejskiej a wmawianie, że jest to łaska pańska Katowic
      najlepiej świadczy o tym kto to zacz. I to na razie tyle.
      • rad81 Re: Forumowicze!!! 04.10.05, 23:42
        zgredzie kto z nas wkleja-zasmieca tu posty dotyczące katowic czy innego miasta
        z jakiegokolwiek regionu????, ba czy my wklejamy bielskie informacje na forum
        krakowa??????????
        to jest forumbielskie zgredzie a nie krakowskie.. kraków ma swoje mymiejmy tez
        swoje....moze Ci na nim nie zależy ale ja czytjąć chciałbym wiedziec co sie
        dzieje w BB i okolicach mimo ze nie mam za duzo czasu na pisanie
        co do chorzowa to cóz jelop jest jaki jest... moze chciałby tam mieskzac bo
        chrzanów trudno nazwac miejscem dobrym do mieszkania i pracowania... ja wole BB
        a w chorzowie jak juz pisałem byłem tylko kilkarazy w zyciu: w zoo, wesołym
        miasteczku no i na meczu repr. polski razem z dziesiatkami innych bielszczan
        nie dawno
        pzdr

PS 2 stasica nie ejst moim pupilem bo nim byc nie moze, faktem jest ze od
        reformy minęło blisko 7 lat.. widac nie tylko stasica i inni z powiatu
        żywieckiego samorzaowcy wiązą swoje losy z woj. śląskim..
        PS tutaj jeszcze info dla malopa-lasy w powiecie suskim należą do RDLP w
        katowicach...
    • albrecht1 Re: Forumowicze!!! 06.10.05, 20:45
      Skoro się rzekło, to kobyłka u płota. Dostaliśmy, czyli ja, Vikin i Mcmaxim taką
      oto odpowiedź od adminów:
      "Witajcie :)

Chciałbym nadać Wam dzisiaj uprawnienia do opiekowania się forum BB

Oczywiście moderacja nie może przebiegać wedle subiektywnych
      wrażeń - zbyt częste wycinanie wypowiedzi prowadzi do
      natychmiastowego buntu użytkowników, a nam bardzo zależy na tym, aby
      wiedzieli, że mogą mówić praktycznie wszystko - o ile mówią to w
      sposób zgodny z netykietą :)

Dlatego też w załączniku wysyłam Wam FAQ moderatora, które
      obowiązuje wszystkich tych, którzy opiekują się forami w gazeta.pl
      Przeczytajcie je proszę i zastanówcie, czy uda się Wam
      powstrzymać od zbyt osobistych osądów i emocjonalnego zaangażowania.

Oczywiście "pracowalibyście" razem - tak aby nikt nie musiał
      codziennie siedzieć na Forum - dlatego też ważne jest aby nie
      było między Wami jakiś konfliktów. Jeżeli są - lepiej rozwiązać
      je/wyjaśnić zawczasu :)

Poza tym proszę - wypowiadając się na tematy nie związane z
      moderacją zdejmujcie z siebie kolor czerwony - poprzez zaznaczenie
      swojej wypowiedzi i wybranie [markuj] [kasuj ptaszka] - czasami taką
      operację trzeba też powtórzyć dla wątku - z poziomu forum.

pozdrawiam,
      j/a"

Zdecydowaliśmy sie, by wkleić ten list właśnie tutaj, bowiem wszystko zaczęło
      się właśnie w tym wątku, od publicznej debaty. Zatem gramy w otwarte karty nadal
      i wszystkim biorącym udział w dyskusji, jak równiez tylko czytającym to forum
      przedstawiamy zamiary nasze i administracji forum.
      • settembrini zycze wytrwalosci :)) 06.10.05, 21:21
        i jak najrzadszej koniecznosci siegania po narzedzia moderatora :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka