Gość: bis IP: *.isuzu.pl 23.01.06, 08:58 lubie taki leciutki mrozik :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieprz.kajenski Re: jakby troche chłodniej sie zrobiło 23.01.06, 11:07 ja też, ale mój dieselek chyba nie. Przy minus nastu jeszcze gadał, ale w nocy było chyba -27'C (przynajmniej z odczytu na stronie WWW UM Katowice) i dzisiaj nie pogadał już. I co ciekawe sąsiad był na pobliskiej stacji BP (też tam tankuje) i mówił, że podchodzi do dystrybutora, a tam w okienku z wiatraczkiem, gdzie widać jak leje się paliwo biało od parafiny i ani rusz. Obsługa tłumaczyła, że przecież na innych dystrybutorach jest OK. Pewnie ten nie był używany jakiś czas i po akcji. Tak wiec z takim paliwkiem w cienkich przewodach samochodu przy odpalaniu po kilku godzinach można tylko %#$%$#^%^ ! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: jakby troche chłodniej sie zrobiło 23.01.06, 18:08 Wiesz... ja dziele temperature zimowa przede wszystkim na 3 rodzaje: 1. lekki chlod: sypie snieg, nie topi sie, robi sie w nocy lekka slizgawka; ogolnie do przezycia (-1 - -3 w dzien, max. -5 w nocy). 2. dosyc zimno: bez czapki z domu nie da sie wyjsc, snieg lezy i nie topi sie, tworzy zbita warstwe, da sie przebywac na zewnatrz pare godzin bez wiekszych obrazen; na pare dni - looz. 3. zimno jak s.syn;) - nos przy wdechu przymarza od wewnatrz, w oczach scinaja sie bialka, kalesony nic nie daja, da sie przezyc na zewnatrz do godziny-poltorej, potem wszystko odpadac zaczyna, a snieg zmienia sie w lodowiec - innymi slowy temp. od -20 w dol. Na razie mamy 3 stopien w otwartej skali. Ostatni raz taki mroz pamietam chyba z 8-10 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Re: jakby troche chłodniej sie zrobiło 23.01.06, 20:24 tylko czasem jakoś tak subiektywnie temperaturę odbieramy, że jak zimniej to cieplej : ) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: jakby troche chłodniej sie zrobiło 23.01.06, 19:24 Spodobało mi sie hasło z ZET-ki: na Syberi są z nas dumni. Ja z mojego benzyniaka nie. Cóż akumulator znokautowany jak Gołota na ringu :) Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz Re: jakby troche chłodniej sie zrobiło 23.01.06, 20:30 albrecht1 napisał: > Cóż akumulator znokautowany jak Gołota na ringu :) To jest nas już dwóch (porzęźił, porzęźił i "powiedział" pass) ;-( A do roboty-pieszkom! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bis Re: jakby troche chłodniej sie zrobiło IP: *.isuzu.pl 24.01.06, 09:49 Jakby to kogoś to tu weather.icm.edu.pl/ podają prognozy na 48h. Jeszcze mi sie nie zdażyło, żeby sie nie sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś