30.07.06, 23:13
Witaj!

Przed chwilą zauważyłam Twojego posta...

Jak dojdziesz całkiem do siebie i cudem znajdziesz chwilę, której nie
poświęcisz na spanie, napisz parę słów na temat Waszych wrażeń z E.
Uświadomiłam sobie, że jestem na końcowej prostej.. (nie takiej znów prostej!)
i jestem bardzo ciekawa najświeższych, a szczerych opinii.

Z góry bardzo dziękuję!

Obserwuj wątek
    • kaoli27 Re: Kaoli27 31.07.06, 11:59
      Powiem tak, opieka, warunki w Klinice są naprawdę ok,
      sprawa z lewatywą mnie załamała, bo jej niestety nie robią
      a ja bardzo chciałam, ze względu tez na fakt, że przed"chlupnięciem"
      wód płodowych w domu miałam parcie na odbyt i gdyby zrobili mi lewatywę
      dużo lepiej czułabym się.

pozdrowienia
    • weteranka13 Re: Kaoli27 31.07.06, 12:09
      Hej!

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Dobrze, że chociaż warunki nadal są OK. Myślę
      o Tobie i trzymam kciuki, żeby to co niemiłe skończyło się jak najszybciej.

Pozdrawiam serdecznie
      • madida Ja coś dodam od siebie. 01.08.06, 08:19
        Faktycznie -"obsługa" w Esculapie szybka i fachowa.Choć jest tam dużo tych
        połóznych i pielęgniarek i nie wszystkie sa "ciekawe".Nie ma co nastawiać się
        że chodza one usmiechnięte od rana do wieczora -bo tak nie jest.Poprostu robią
        swoje.A nie które z nich naprawde były zmierzłe-co nie oznacza że nie
        pomagały.Po prostu taki typ.Szczególnie te starsze.Ale ogólnie o.k.
        Ogłnie pobyt tam zaliczam na plus CHOĆ !! jeżelinadal będą upały to w tych
        salach dosłownie zdechnąc z gorąca można.W nocy dopiero robi sie znośnie. Acha
        i mimo iż mówią żeby wziąść szlafrok zupełnie się on nie przydaje
        (gorąco).Szkoda miejsca w torbie;D. Pozdrawiam.
        • weteranka13 Re: Ja coś dodam od siebie. 01.08.06, 17:31
          Hej!

Dziękuję bardzo za wszelkie informacje. Teraz zaczęłam już odczuwać wewnętrzne
          rozdarcie czy mój wybór jest słuszny (Esculap) - niechybna oznaka zabliżającego
          się porodu, no i obawy, jak to będzie tym razem...

Pozdrawiam
          • sandra1982 Re: Ja coś dodam od siebie. 01.08.06, 18:05
            Cholera, mam nadzieje, ze moj wybor, ktory padl na Esculapa jest sluszny :/ Mam
            nadzieje, ze bedzie ok...
            • weteranka13 Do Sandry 1982 01.08.06, 18:32
              Hej!

Dobrze, że są jeszcze inne osoby, które odczuwają niepokój na finiszu. Nie
              czuję się taka samotna w "nastrojach". Pomyślałam sobie, że w żadnym miejscu i
              z żadną obsadą (nawet wybraną osobiście aż do osoby w recepcji) nie ma
              gwarancji, że wszystko pójdzie dokładnie po naszej myśli. A w naszej obecnej
              sytuacji komuś trzeba zaufać. Myślę, że gdyby Esculap oferował pacjentom
              jedynie kolorową pościel i obrazki na ścianach, to chyba jednak nie miałby aż
              tylu pacjentów, bo w przypadku placówki medycznej nie o to przecież chodzi. I
              liczba osób, które decydują się tam rodzić, nie wzrosłaby tak, że zlikwidowano
              pojedyncze pokoje na porodówce (bo stanowiłyby one przecież
              dodatkowy "magnes"). Ja w każdym razie tego się trzymam i mimo "marudzenia" na
              forum wyląduję w Esculapie. A potem szczerze opiszę swoje trzecie
              doświadczenie. Mam przecież pewne zastrzeżenia do tego miejsca, a co gorsza
              dosyć wygórowane oczekiwania po moich dwukrotnych przeżyciach.

Szkoda, że często, kiedy pojawia się nienajgorsza konkurencja, zamiast chęci
              działania rodzi ona rozgoryczenie i "nagonkę" za strony innych placówek. (To
              nawiązanie do dyskusji w ramach wątku zapoczątkowanego przez Kaoli27 - Mój
              poród.)

Pozdrawiam.
              • sandra1982 Re: Do Sandry 1982 01.08.06, 19:47
                Masz 100% racje. Ja mam tylko nadzieje, ze nie bedzie zle i bede mogla po
                wszystkim napisac, ze poszlo gladko i ze z calego serca moge polecic to
                miejsce :) Wiem, ze roznie w zyciu bywa, w kazdym miejscu moze cos isc nie tak
                jak powinno - niezaleznie od personelu, wystroju czy opieki...ale trzeba byc
                dobrej mysli. Jak czlowiek nie sprobuje na wlasnej skorze to sie nie przekona...

Weteranka, a na kiedy masz termin? Bo nie chce mi sie szukac na innych
                watkach :))
                Pozdrawiam serdecznie.
                • weteranka13 Re: Do Sandry 1982 01.08.06, 21:27
                  Mam termin na 22 sierpnia, ale o ile nic nie wydarzy się wcześniej, pójdę 14 na
                  kontrolną wizytę. Być może wówczas już zostanę, tak przynajmniej sugerowała
                  Kawulokowa.

Czy to Ty masz termin na 23 i wizytę z KTG 16?

Życzę Wam oczywiście z całego serca, aby wszystko ułożyło się fantastycznie.
                  Żebyście byli zadowoleni...

Pozdrawiam
                  • sandra1982 Re: Do Sandry 1982 02.08.06, 12:01
                    Weteranko,

tak, mam termin na 23-go i na 16-go KTG :) Moze sie spotkamy ... :)Mnie tez
                    Kawulokowa mowila, ze jak zanotowalyby sie jakies skurcze tego 16-go to byc
                    moze bede mogla juz zostac.

A Ty rodzisz sn czy cc? Bierzesz ZZO?

Pozdrawiam, milego dnia.
                    • weteranka13 Re: Do Sandry 1982 02.08.06, 13:50
                      Może być więc tak, że Ty przyjdziesz, a ja będę wychodzić, na wszelki wypadek
                      będę się rozglądać w poszukiwaniu rodzącej, która .....(proszę o opis. A może
                      wszystko będzie inaczej i na przykład wylądujemy tego samego dnia. Ergo jestem
                      charakterystycznie wysoka (180 cm) i mam ciemne włosy spięte z tyłu...

Raczej na pewno będę rodzić sn. Ze względu na reklamę zzo, być może nie będę
                      bardzo oponować, jeżeli oni będą bardzo nalegać. Przy dwóch poprzednich
                      porodach nie miałam potrzeby i liczyłam, że teraz też nie skorzystam,
                      zobaczymy.

Pozdrawiam serdecznie! Do ewentualnego zobaczenia...
                      • luciii hehehe :) oby nie pomylia Cię ze mną :P 02.08.06, 14:40
                        weteranka13 napisała:
                        Ergo jestem
                        > charakterystycznie wysoka (180 cm) i mam ciemne włosy spięte z tyłu...

:)

ja mam 182 i ciemne włosy i spinam do tyłu :)))))))))
                        hehehe
                        kurczę na bank się nie widziałyśmy w E. bo byśmy się od razu zauważyły :P
                      • luciii czekaj, czekaj... coś mi przyszło do głowy... 02.08.06, 14:50
                        czy Ty przypadkiem nie byłaś na samym początku ciąży na wiycie w poradni w
                        wojewódzkim???? masz cosik wspólnego z nauczaniem?

spotkałam tam też tak wysoką dziewczynę jak ja, dzieciaczki miała [bodajże
                        właśnie dwoje urwisów] i nikomu nie chciała mówić w rodzinie by nie zapeszyć...
                        tylko, że ona miała krótką fryzurkę, no ale czas leci...
                        ojej, jakbyś to była Ty, to byłyby jaja :DDDD
                        • weteranka13 Re: czekaj, czekaj... coś mi przyszło do głowy... 02.08.06, 15:29
                          Nie, nie...To nie ja. Wczoraj pomyślałam przez chwilę, że kiedyś w Esculapie
                          była bardzo wysoka dziewczyna. Ale potem przypomniałam sobie, że Ty chodzisz do
                          Gajewskiego, a ona wyszła od Kawulokowej.

Pozdrawiam
                          • luciii no ja u Kawulok nie byłam ni razu, zdarzyło mi się 02.08.06, 15:42
                            być jedynie u Skwiry-Kapały poza moim ginem :P

to wiesz... pamiętaj...
                            jak zobaczysz taką wielką foczycę swojego wzrostu z ogonkiem wrednych kręconych
                            kudłów to będę ja :D:D:D:D

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka