Gość: kasza77 IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.08.06, 15:21 Gdzie w Bielsku kupię piwo Specjal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stoik1 może w auchanie ? 18.08.06, 19:01 nie wiem, ale tam jest spory wybór piw rozmaitych : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kerio74 Re: Piwo "Specjal" 21.08.06, 02:30 Nie kupisz raczej w Bielsku, bo to piwo lokalne, takie jak Brackie z Cieszyna. Koncern, w tym wypadku chyba Żywiec SA, który kiedyś m.in. przejął EB, ma swą politykę, która pozwala sprzedawać na szeroką skalę jedynie fulla, tatrę, warkę i pewnie jeszcze kilka innych. Własnie przed chwią wróciłem z Mazur, z okolic Rucianego i tam skutecznie delektowałem się piwem specjal, które uważam pewnie tak jak Ty za pyszny napój. Niestety kolejny raz przyjdzie mi to spożywać za rok, chyba że wcześniej zatruję sie śmiertelnie piwem Żywiec full, które powoduje u mnie torsje, choć to pewnie kwestia mego gustu i smaku i nie chcę nikogo obrażać. PS Przypomniałem sobie że w pierwszej połowie wrzesnia jadę do Mikołajek, więc jak Cię bedzie strasznie suszyło, to daj znać.....podrzucę Ci kilka egzemplarzy kerio 74 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Piwo "Specjal" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 09:06 > ... bo to piwo lokalne, takie jak Brackie z Cieszyna. Którego na trzeźwo przełknąć się nie da :-) Pamiętam, jak ładnych kilka lat temu w Brennej nie można było dostać innego piwa. Pierwsze dwa wypijałem prawie duszkiem, trzecie już nawet smakowało ;-). Od tego czasu mam uraz do Brackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
pieprz.kajenski Re: Piwo "Specjal" 21.08.06, 09:59 do takich lokalnych piw trzeba podchodzić z odpowiednim nastawieniem. Ja tak robię. Sądzę, ze smakują mi bo kojarzę je z konkretnymi miejscam i najlepiej smakują w owych miejscach. Np. Brackie, Rybnickie, Górnośląskie(Zabrze), Bpsman, kiedyś Brok, to piwa które choć nie najwyższej jakości, mają to coś w sobie co pozwala wypić je z niepowtarzalnym smakiem :-) A Specjal'a pamiętam jak jeszcze EB święcił triumfy, to to był taki tańszy produkt browaru Elbrewery(Elbląg), ale dostępny był u nas także(ale to była szkoła średnia, czyli dobrych kilka lat temu) i dla mnie to piwo nie jest lokalne-wogóle myślałem, ze przestali go produkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Piwo "Specjal" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:06 > Brackie, Rybnickie, Górnośląskie(Zabrze), > Bpsman, kiedyś Brok, to piwa które choć nie najwyższej jakości, mają to coś w > sobie co pozwala wypić je z niepowtarzalnym smakiem :-) I jeszcze, już nie produkowany, Kmicic z browaru w Częstochowie :-). Ale Brackie nie i zdania nie zmienię ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Piwo "Specjal" IP: 62.29.163.* 21.08.06, 09:12 Takie piwo leja na lotnisku w Bielsku-Białej. A kupić można w Auchan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek-bb Re: Piwo "Specjal" IP: *.c31.msk.pl 21.08.06, 16:47 ...specjal smakuje tylko nad morzem...jak się otwiera pierwsze po długiej przerwie to czuje sie ten smród:) specyficzny, ale następne już są ok ... a w tym roku próbowałem też specjala stronga ale nie polecam ... lepszy jest zwykły...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Piwo "Specjal" IP: *.elb.vectranet.pl 29.08.06, 20:54 Nie ma specjala stronga,jest specjal mocny,gdyby polityka grupy zywiec byla inna,to piwa elblaskie zalalyby polski rynek,ale oni boja sie ,ze elbaski browar wyprze marki zywieckie,moim zdaniem taka tatra to zwykle popluczyny,z piw poludniowych uwazam okocim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Piwo "Specjal" IP: *.elb.vectranet.pl 30.08.06, 20:31 Specjal jest fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczepek Re: Piwo "Specjal" IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.08.06, 14:43 jako stary piwosz: Auchan, społem groń, tam widziałem a lokalne piwka lodzio miodzio, kiedyś w żywieckiej w żywcu sprzedawali wszystko piwka z grupy żywiec za 3 zł. hewelius, specjal, kaprackie (fuj)... Odpowiedz Link Zgłoś