Dodaj do ulubionych

wojewodzki- CENNIK

05.09.06, 14:10
ile kosztuje tam porod rodzinny? a znieczulenie ZZO? a cesarka? a porod w
wodzie? co jest za darmo?
Obserwuj wątek
    • agamp Re: wojewodzki- CENNIK 05.09.06, 14:53
      za rodzinny zapłacisz 50 zł bo trzeba kupić ubranie dla towarzysza boju. Za
      resztę nie wiem bo rodziłam na normalnym łóżku, bo wanna była zajęta. cesarki
      nie robią na życzenie, to chyba możliwe tylko w Esculapie.
    • noa15 Re: wojewodzki- CENNIK 05.09.06, 15:32
      Płaci się tylko za fartuch dla osoby toważyszącej oraz za zzo ale trzeba się
      wcześniej przyjść umówić z anestezjologiem i z tego co mi wiadomo nie zawsze
      jest to możliwe bo lekarzy mało. Za wannę nic się nie płaci tyle że trzeba
      trafić żeby nie była zajęta. Cesarki bez wskazań nie robią.
      • kinga299 Re: wojewodzki- CENNIK 05.09.06, 20:37
        co do "ubranka" dla męża czy towarzysza...to taniej jest kupic sobie nieco
        wczesniej w hurtowni z materiałami dla szpitali CEZAL. W Bielsku sa dwie: jedna
        na ul. Łukasiewicza, a druga nie pamietam gdzie, ale dowiem sie jutro od nszej
        uroczej i pomocnej poloznej ze szkoly rodzenia i Wam napisze, jeśli chcecie.
        Tam w ogole mozna o wiele taniej dostac maty potrzebne do porodu (podklady),
        pieluszki dla dziecka, podpaski, itd...

Pozdrawiam:)
        • agamp ten sklep jest na Młyńskiej 06.09.06, 08:54
          To ul. za McDonaldem i statoilem. Sklep miesci się po prawej jak bedziesz
          jechała od stacji benz. Taka piętrowa stara willa.
          • gonia28b Re: ten sklep jest na Młyńskiej 07.09.06, 20:46
            Ulica PCK :)
        • karolina_pp Re: wojewodzki- CENNIK 07.09.06, 22:20
          Tego punktu na łukasiewicza już nie ma, ale jest na ul.1-go maja 45 to jest już
          na samym końcu ulicy koło skrzyżowania (niedaleko mcdonalda). Cena samego
          "fartuszka" dla tatusia do porodu to 4,50 jeżeli dobrze pamiętam. Czyli grosze w
          porównaniu do ceny ze szpitala.
          Pozdrawiam
    • icca Re: wojewodzki- CENNIK 06.09.06, 09:10
      placisz za ubranko dla osoby towarzyszacej 50 zl (ale jest to raczej cegielka
      dla szpitala niz faktyczna oplata za fartuch, wiec nie wiem czy jest sens
      kupowac gdzie indziej) Podobno, jak bardzo poprosisz, to Ci zniza cene.
      Za zzo sie nie placi, ani za wanne ani za nic innego - trzeba trafic, zeby bylo
      wolne.
      Polozna, jak chcesz miec swoja kosztuje 400zl i z tego co mi sie wydaje jest to
      w miare oficjalna cena.
    • magdalena_pi Re: wojewodzki- CENNIK 07.09.06, 19:34
      z tego co się orientowałam trzeba kupić u nich fartuch ( 50 zł) a nie mieć swój
      przyniesiony - ale dopytaj się dokładniej , cena położnej to ok.400 zł., ale
      gwarancji wanny jak i osobnej sali do porodu nie masz, co zzo to dostajesz
      ankiete do wypełnienia ale i tak nie masz gwarancji że cię znieczulaą bo jest za
      mało anestezjologów - także ja po rozmowie o zzo wywnioskowałam, że mozna o nim
      tylko pomarzyć.Z kolei w Esculapie zzo masz bez problemów, od paxdziernika
      opłata przy wypisie 200 zł ( teraz jeszcze 100 zł)konsultacja u anestezjologa i
      gin . po 60 zł.
      • kwaliczek Re: wojewodzki- CENNIK 16.09.06, 22:30
        mąż dziewczyny z sali miał swój fartuch i nie płacili za porod rodzinny.
        Przyjaciólka rodzila pare dni temu w Esculapie i co z tego że zzo było bez
        problemów, skoro lekarzom nie udało się wkłuc w momencie skurczu i całe zzo
        szlak trafił

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka