Dodaj do ulubionych

restauracja japońska

04.12.06, 13:15
ostatnio, gdy przejeżdżalam Komorowicką to zauwazylam szyld, w miejscu gdzie
chyba kiedys był jakis bar rybny. Byl juz ktos tam może?
Obserwuj wątek
    • Gość: bielszczanka1 Re: restauracja japońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 14:36
      też widziałam nowy szyld na Komorowickiej - chętnie pojdę na rekonesans jak już
      otworzą:) Chociaż chyba to miejsce nie przynosi szczęścia - z tego co pamiętam
      były tam już 2 restauracje wcześniej...
    • Gość: ja Re: restauracja japońska IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.01.07, 12:01
      Otwarta już?Był ktoś?Jakie wrażenia?
      • Gość: bielszczanka1 Re: restauracja japońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:37
        byłam wczoraj w Nihonto - jedzenie dobre (choć troche mały wybór), wystrój
        bardzo przyjemny - muszę przyznać, że fajna knajpka:)

pozdrawiam
        • Gość: Marcin Re: restauracja japońska IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.01.07, 12:51
          a ceny ?
          • Gość: bielszczanka1 Re: restauracja japońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 16:27
            www.restauracja-nihonto.pl/
            na stronie znalazłam ceny w zakładce menu.

Byliśmy ekipa 4-osobową i zapłaciliśmy ok 250 zł w tym były: zestaw sushi, 2
            zupy + 4 x drugie danie, herbata i piwko :)
            tylko wkurzyło mnie to, że mało było sushi z rybami a wiecej z avokado,
            ogórkami i paluszkami krabowymi - ale byliśmy tam pierwszy raz i nie
            wczytaliśmy się za dobrze w te zestawy :)

pozdrawiam,
            bielszczanka1
    • Gość: Wanderluster Re: restauracja japońska IP: 195.136.50.* 18.01.07, 12:16
      Ta restauracja sprzedaje na allegro za 130 zl takie zestawy dla dwoch osob.
      Wtedy moze warto sprobowac, bo wnioskujac z karty, jaka maja na stronie, to
      ceny maja niebotyczne. Przyznam, ze nie wiem, jak jakosc, bo tam nie jadlam,
      ale przynajmniej ceny moge porownac.
      • mysty Re: restauracja japońska 18.01.07, 19:03
        Ceny mają niebotyczne bo to restauracja otwarta dla 'nie-byle-kogo', nie
        nastawiona na gościa z ulicy
        Natomiast wystrój jak najbardziej dla 'byle-kogo', he, he ;P
        • Gość: bielszczanka1 Re: restauracja japońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 07:56
          akurat ceny są jak w innych restauracjach w Bielsku. Niebotyczne ceny to są
          ceny w japońskiej restauracji w Warszawie....
          • Gość: maya Re: restauracja japońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:53
            Jak popatrzylam na menu, to ceny porowywalne z Wawa, wiec chyba jak na warunki
            bielskie drogo. Jeszcze kilka lat temu w Wawie mozna bylo zjesc dobre sushi w
            kilku doslownie miejscach, teraz otwieraja sie jak grzyby po deszczu i ceny
            spadaja. No a w Bielsku nie maja konkurencji, wiec i tak tam wstapimy i
            zobaczymy. I tak świetnie, ze taka restauracyjka powstała. Tylko smieszne jest
            to, ze np. w Londynie sushi to jedna z tanszych kuchni, i jest swietna. A w
            Polsce jeszcze ceny zawrotne za srednia jakosc...
            • Gość: bielszczanka1 Re: restauracja japońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:38
              no właśnie, ja tez w sumie się cieszę, że mamy chociaz namiastkę kuchni
              japońskiej w naszym miasteczku - nie ma tam dużego wyboru ale zawsze coś :) ja
              jestem fanką sushi i tego typu przysmaków :)

pozdrawiam,
          • Gość: Wanderluster Re: restauracja japońska IP: 195.136.50.* 30.01.07, 11:19
            Wlasnie w Warszawie te drozsze restauracje maja takie ceny. To dla odmiany
            cennik tanszych -
            www.info1.pl/gastronomia/restauracje/warszawa/nippon/menu.htm
            zestaw 12 kawalkow za 30 zl. Talerzyk (2 kawalki) za 6 zl.
            A teraz wiesci od tlumaczki japonskiego, ktora co roku kilka miesiecy spedza w
            Japonii zajadajac sie tamtejsza kuchnia - w bielskiej restauracji ryz do sushi
            jest niedogotowany i kwasny (za duzo octu). Szef kuchni zapytal, jak jej
            smakuje, wiec otwarcie powiedziala, co jej nie pasuje. A szef na to "taki
            wlasnie ma byc". najwyrazniej Japonczycy o tym nie wiedza...
            • Gość: bielszczanka1 Re: restauracja japońska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 13:05
              ;)) niezły szef

Uwielbiam sushi i zawsze mi brakowało w BB takiej knajpy.
              dajmy im szanse, może jeszcze się wyrobią... ostatnio byłam w jednej japońskiej
              knajpce w w-wie i jeszcze trochę brakuje restauracji nihonto. Jak dla mnie
              mógłby być większy wybór jedzenia a ryż bardziej klejący żeby sushi nigiri się
              nie rozpadało poza tym ryż przy gorących potrawach też jest jakiś zbyt sypki..:)

pozdrawiam,
              bielszczanka1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka