exey84 25.01.07, 21:24 ...wczoraj dzisiaj zaczęły mi się skurcze na razie nieregularne. Kończe 38 tydzień i wiem że mogę jeszcze sporo czasu czekać na poród ale mam nadzieję że to już nie długo, z drugiej stront boję się strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybkaisia Re: Odstawiłam fenoterol... 25.01.07, 21:25 Będzie dobrze:)) głowa do góry a nawet jak dziś to co??? Będziesz już miała za sobą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weteranka13 Hej 25.01.07, 21:57 Będziemy o Was myśleć. Za chwilę czeka Was (moim zdaniem) najcudowniejszy, najbardziej wzruszający moment w życiu. Serdecznie, bez cienia zawiści bardzo Wam tego zazdroszczę. Trzymamy kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina_pp Powodzenia 25.01.07, 22:11 Trzymam kciuki i myśl pozytywnie, bo nie ma sensu na zapas się martwić i denerwować :o)))) Będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
annaoj5 Re: Powodzenia 25.01.07, 23:16 Trzymam kciuki i aż mi się łezka kręci w oku...... Pozdrawiam Asia - przerabiałam TO 3 razy :) Odpowiedz Link Zgłoś
luciii i ja! i ja się przyłączam do ściskania kciuków! :) 25.01.07, 23:25 ach! w sumie to po cichutku zazdroszczę, choć na kolejne chyba się nie zdecyduję [ale tu nie mówię "nigdy"] :P szybciutkiego porodu i ślicznych, zdrowych bobasków :) Odpowiedz Link Zgłoś
lotos.flower och... ja dokładnie rok temu zaczynałam 38 tydzień 26.01.07, 05:53 :] wszystko teraz mi sie przypomniało :) jak się nie mogłam doczekac mojego groszka a juz jutro będziemy wyprawiać mu roczek trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie :* Odpowiedz Link Zgłoś
madida nie taki diabeł straszny 26.01.07, 08:30 czekamy na wieści o nowym obywatelu :D .POWODZENIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_pi Re: nie taki diabeł straszny 26.01.07, 11:30 Wszystko na pewno będzie dobrze!Ja ponad trzy m-ce temu urodziłam córke a też się bardzo bałam - ale dałam rady i ty też dasz!! Powodzenia!Trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a-nulla Trzymaj się! 26.01.07, 11:38 Zobaczysz, to naprawdę nie jest takie straszne. A jak zobaczysz swojego dzidziusia, to gwarantuję Ci chwilę megaszczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
exey84 Re: Odstawiłam fenoterol... 26.01.07, 14:23 Dziękuję wszystkim za słowa otuchy :) jak na razie nic się nie dzieje, także będę musiała jeszcze trochę poczekać. Ech w siódmym miesiącu zaczął pchać się na świat, to dali mi fenoterol, teraz jak już się wszyscy nie mogą doczekać, to mu się nie spieszy...:) przekorne to moje maleństwo-ma to po tatusiu. Cóż w oczekiwaniu na godzinę zero idę na spacer, jeszcze raz wszystkim dziękuję, i dam znać jak się coś zacznie dziać na poważnie, lub jak już urodzę:) Pozdrowionka dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: Odstawiłam fenoterol... 26.01.07, 14:38 Trzymam kciuki! Koniecznie daj znać. Czekasz na chwilę która odmieni Twoje życie, ale wierz me, to wspaniała przemiana! Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Do exey84 27.01.07, 18:03 Ja odstawiłam fenoterol 9 dni temu. Teraz jestem w 39 tygodniu. Termin na 8 lutego. Po odstawieniu całą noc bolały mnie plecy i brzuch. Zdarzają mi się nieregularne skurcze, rozwarcie jest na 2,5 cm, ale poza tym nic...kompletna cisza. A ja czekam i czekam i pomimo, iż jeszcze 2 tyg. do terminu to już chcę urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
exey84 Re: Do exey84 28.01.07, 11:59 mnie również się zaczą 39 tydzień też już się nie mogę doczekać :) jak na razie rozwarcia nie mam :( także u mnie to może jeszcze troche potrwać, chociaż nieregularne skurcze mam cały czas także może to już niedługo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Pytanie do exey84 29.01.07, 16:28 Exey a na kiedy masz termin i gdzie rodzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
exey84 Re: Pytanie do exey84 29.01.07, 17:48 termin ma niby na 12 lutego, ale nie jest zbyt pewny bo do 16 tc nie wiedziałam że jestem w ciąży i termin był ustalany na podstawie wielkości dziecka, a chcę rodzić w wojewódzkim. Byłam tam już na patologii ciąży (niestety) z grypą żołądkową :( po 4 dniach mnie wypisali bo wymioty przeszły a i sie oddział zapełnaiał. tak czy inaczej zwiedziłam sobie oddział przy okazji porodówkę też i wygląda zachęcająco, a położne wszystkie bardzo miłe i uprzejme. Jak będzie podczas porodu to się okaże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka78 Do exey84:-) 29.01.07, 18:55 A ja mam na 11 lutego i też rodzę w Wojewódzkim na 100% i też byłam tam na patologii w sierpniu, ale z powodu zbyt wysokiego ciśnienia. Co do porodówki to jest OK. Nie spotkałam niemiłej położnej. Wszystko w porządku, nie wiem więc dlaczego niektóre dziewczyny tak strasznie narzekają. Byle jaka opieka zdarza się niestety w każdym szpitalu. Exey, a kto wie, czy się nie spotkamy razem na porodzie:-) Ten fenoterol coś nam chyba namieszał:-) Odpowiedz Link Zgłoś
exey84 Re: Do exey84:-) 29.01.07, 20:21 też tak myślę, ja już się nie mogę doczekać porodu, ale jak narazie prócz nieregularnych skurczy nic na niego nie wskazuje:( mieszkanie wysprzątane okna umyte, mąż stwierdził że już nie wyrabia i co i nic dalej czekam... mam nadzieję że już niedługo Odpowiedz Link Zgłoś