exey84 30.01.07, 20:05 Mam takie pytanko: czy kupowałyście swoim dzieciom jakieś specjalne termometry czy używacie tradycyjnych? Jaki jest najlepszy(niekoniecznie najdroższy) i gdzie można dostać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luciii ja "jechałam" na dwóch: zwykłym i elektronicznym 30.01.07, 20:45 nie widzę między nimi żadnej różnicy :) oba zakupione w aptece za "normalne" pieniądze :)) ale na pewno nigdy nie będę wierzyć termometrom paskowym [takim, co się przykłada do czoła i bach!] bo jak dla mnie to totalny szajs i wciskanie kitu Odpowiedz Link Zgłoś
mpd3 Re: Termometr dla noworodka?? 31.01.07, 09:23 Zgadzam się zupełnie z Lucii. Paskowe wydają się tandetne. Ja używam od początku elektronicznego (za dostępną cenę) i uważam że się sprawdza. Mierzy szybko i dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
weteranka13 Re: Termometr dla noworodka?? 31.01.07, 10:13 A ja, z kolei, przeszłam przez elektroniczne douszne i elektroniczne zwykłe [ten ostatni w promocji, więc również niezbyt drogi]i wróciłam do tradycyjnego rtęciowego. Tamte pokazywały zawsze ok 35,5 lub alarmowały, gdy gorączka była bardzo wysoka, również u mnie, a ja starałam się mierzyć jak nakazywała instrukcja. Nigdy nie wskazywały stanu 37,5-38,5... Odpowiedz Link Zgłoś
exey84 Re: Termometr dla noworodka?? 31.01.07, 10:15 dzięki wielkie chyba będę rtęciowego używać bo jeśli chodzi o elektroniczne to się już pare razy przejechałam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena_pi Re: Termometr dla noworodka?? 31.01.07, 10:37 ja używam elektroniczych i raczej jestem zadowolona. Jeden mam z gietką końcówką można go bezpiecznie włożyć do pupci malucha po wcześniejszym nasmarowaniu termometru np.parafiną pomiar wtedy ponoć dokładniejszy tylko trzeba odjąć od temp.0,5 stopnia. cena przystępna, choć ja wolę mierzyć pod paszką. Odpowiedz Link Zgłoś