04.02.07, 18:33
Chcialabym dowiedzieć się gdzie i kiedy przyjmuje dr Baliś ale w Żywcu i czy
robi USG 3D z możliwością nagrania na plytę? Trzeba umawiać się wcześniej na
wizytę czy przychodzi się w godzinach kiedy przyjmuje i czeka na swoja kolej?
Obserwuj wątek
    • e_rubi Re: Dr Baliś 05.02.07, 10:46
      w Żywcu dr Baliś przyjmuje na ulicy Węglowej (chyba nr 3) we wtorki i czwartki
      mniej wiecej od 14-15, niestety nie mozna sie umawiac, przychodzi sie i czeka
      na swoja kolej. Robi usg3D i daje wydruki (zdjecia), jak ja chodzilam (2lata
      temu) to nie bylo chyba mozliwosci nagrywania na plyte.
    • ewa1w Re: Dr Baliś 07.02.07, 16:04
      pan dr ma już usg 4d i nagrywa cd
      • joanna.s8 Re: Dr Baliś 07.02.07, 16:11
        Ale czy na 100% w Żywcu bo wczoraj przeszlam sie do gabinetu, i w poczekalni
        panie powiedzialy ze ma tylko zwykle a 3D robi w bielsku! Wiec nie czekalam bo
        byla duza kolejka. A nie wiesz przypadkiem ile kosztuje to badanie?
        • e_rubi Re: Dr Baliś 09.02.07, 12:26
          Nie ma zwyklego tylko ma 3d - 2 lata temu wozil je na kazda wizyte z Bielska.
          Byc moze teraz faktycznie do gabintetu w B-B sprawil sobie 4D (z mozliwoscia
          nagrania na plyte) a 3D zostalo na stale w Zywcu.
    • lumja Re: Dr Baliś 07.02.07, 17:34
      podlaczam sie pod pytanie - ile kosztuje to usg 3d i kiedy można je zrobic (w
      ktorym tygodniu)??
      • ewa1w Re: Dr Baliś 07.02.07, 20:13
        przez całą ciążę płaciłam za wizytę z usg 100 zł, płytę dr nagrał mi za którymś
        razem bez dodatkowej dopłaty i zrobił to bez sam z siebie, bo ładnie Jasiową
        buzię było widać. Wydawało mi się że dr ten nowy sprzęt nosi ze sobą i nie
        przyszło mi do głowy że używa go tylko w Bielsku. Niestety nie wiem jak to jest
        w Zywcu, jak chcesz to zadzwonię do dziewczyny którą poznzłam w szpitalu, ona
        chodziła do gabinetu w Zywcu, ale nie moge obiecac ze dowiem sie natychmiast,
        bo obie mamy malenkie dzieci trudno sie zdzwonic- albo karmienie albo kupa...
        kiedy można nagrac płyte to wydaje mi sie ze na pewno nie pod koniec ciazy, bo
        zle widac. ja mam w czwartym miesiacu, widziałam urocze dziecie z 14 tyg. ciazy
        u kol.
        przepraszam za literówki, ale ja przy kompie zawsze z Jasiem przy cycu.
        • rybkaisia Re: Dr Baliś 07.02.07, 22:15
          jedyne USG 3D o którym słyszałam znajduje się w BCM na ulicy Dąbrowskiego
          bodajże, może i wykonuje go dr Baliś, moment skoczę po Kronikę, bo tam się
          chyba ogłaszają i jest numer tel.
          Ok już mam, sorki Bimed USG 4D - tel. 033/8118774
          jak któraś jutro zadzwoni to dajcie znac co się dowiedziałyście
          • rybkaisia Re: Dr Baliś 08.02.07, 17:00
            Dzwoniłam, faktycznie w Bimedzie USG 4D robi doktor Baliś.
            Koszt 150 zł. Najlepiej między 21 a 24 tygodniem.

Pozdr.,
    • issa_79 Re: Dr Baliś 08.02.07, 20:12
      Witam
      W Żywcu w gabinecie dr Baliś wykonuje USG 3d, jednak nie ma mozliwosci nagrania
      na płytę. Tak jak ktos wspominał wcześniej taka możliwosć istniej w gabinecie
      doktora w Bielsku Białej (BIMED) gdzie dr wykonuje USG 4d (= automatyczne
      nagranie płyty). Koszt 150 zł (ja płaciłam 100 zł, gdyż prowadził całą moją
      ciążę - zniżka dla stałej pacjentki) - podobnie było z wizytami w zywcu -
      pierwsza 100 zł przy każdej następnej wizycie płaciłam 70 zł. Jeżeli masz
      jeszcze jakieś pytania co do dr to pytaj, jak bedę wstanie to chętnie odpowiem.
      pozdrawiam

• akastel Re: Dr Baliś 09.02.07, 09:52
      Dziewczyny, dzieki za info. Nawet nie wiedzialam, ze jest taka mozliwosc w
      Bielsku, a jestem w 23 tc, wiec ostatni dzwonek. Mam super pamiatke po
      pierwszej corci z usg 3D, swietna sprawa. Dzwonilam tam, nie trzeba sie umawiac
      z duzym wyprzedzeniem, mozna w kazdej chwili. Mam tylko nadzieje, ze maluch
      bedzie grzeczny i da sie obejrzec, bo jak bylam ostatnio na usg, to lezal
      zwiniety w klebek ze stopami na glowie, a chcialabym zobaczyc jednak troszke
      wiecej:).
    • mgmh Re: Dr Baliś 16.03.07, 12:13
      Witam!
      Bardzo prosze o jak najwięcej informacji na temat dr Balisia - pilne!!! Gdzie
      przyjmuje czyli namiary na niego znam ale chetnie poznam wszelakie Wasze
      doswiadczenia związane z tym lekarzem, ceny wizyt, jakie usg ma i czy wykonuje
      wszystkie badania. Jaki jest przy prowadzeniu ciąży, czy bez problemu daje L4 i
      czy jest to L4 "może chodzić", czy jest na telefon i czy jest obecny przy
      porodzie i za jaka cenę. Bardzo interesują mnie wypowiedzi kobiet po cesarskim
      cięciu - jak pan doktor zapatruje się na takie rozwiązanie ciąży.
      Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
      Pozdrawiam!
      • kwaliczek Re: Dr Baliś 17.03.07, 09:57
        dr Baliś przyjmuje w Bimedzie na ul. Krasińskiego www.bimed.bielsko.pl/
        Wizyta z tego co wiem kosztuje 100zł (ja nie płaciłam bo korzystałam z karty
        medicover)
        nie mam dobrych wspomnień... niefrasobliwość tego Pana o mało nie spowodowała
        straty dziecka w 9tc., bo twierdził że wszystko jest w porządku, wystarczy
        leżeć i odpoczywać
        Jednakaże intuicja podpowiedziała mi by skonsultować to jeszcze z innym
        lekarzem, pojechałam do Medicoveru w Katowicach, okazało się że ciąża jest
        zagrożona i powinnam przyjmować leki na podtrzymanie.
        • agnesa19 Re: Dr Baliś 17.03.07, 16:36
          Ja mam bardzo dobra opinie o dr Balisiu. Prowadzi moja ciaze prawie od
          poczatku. Prawie bo inny lekarz chcial ja usunac :-(
          Pierwsza wizyta to 150 zl. Potem placisz 100 zl nawet za USD 4D ktore wykonuje
          i nagrywa przy kazdej wizycie. Czasem dzidzius sie jednak zasloni i nic nie
          widac. Jest specyficzny - bardzo duzo zartuje i moim zdaniem jest swietny. Jego
          poczucie humoru bardzo mi odpowiada. Jest bezposredni - to sie nie wszystkim
          podoba. Co do L4 to nie ma problemu. Ze mnie sie smial bo ja "rekami i nogami"
          bronilam sie przed L4.
          • e_rubi Re: Dr Baliś 20.03.07, 11:17
            ja tez jestem z niego bardzo zadowolona. prowadzil cala moja ciaze, byl przy
            porodzie. faktycznie jest bardzo bezposredni, duzo zartuje i ma specyficzne
            poczucie humoru, ale mnie to akurat bardzo pasuje. Chodza do niego moje siostry
            i mama i kolezanki. Niedawno operowal moja mame.

Ciaza - na kazdej wizycie usg, dokladne badania, odpowiadal na mnostwo moich
            pytan, nigdy nie bagatelizowal niepokojow i watpliowsci. mialam nr komorki i
            moglam dzwonic o kazdej porze. Nie ma problemu ze zwolnieniem.

Jesli chodzi o cesarskie ciecie to nie robi problemu, jest zdania, ze jesli cos
            idzie nie tak trzeba ciac od zaraz. Zreszta jest bardzo dobrym chirurgiem. Ze
            mnie sie smial, bo ja sie akurat upieralam przy normalnym porodzie.
            Gdy sie zaczelo po prostu zadzwonilam i doktor przyszedl i byl przy porodzie,
            gdy wychodzil (bo mial dyzur na ginekologii) uprzedzal innego lekarza, ze
            jestem jego pacjentka i jak tylko cos sie bedzie dzialo, to zaraz maja po niego
            dzwonic. Bylam bardzo zadowolona z opieki zarowno podczas ciazy jak i porodu,
            ja z czystym sercam polecam tego lekarza.
            • i.n.f.i.n.i.t.y Re: Dr Baliś 20.03.07, 12:02
              Ewelina napisała juz chyba wszystko, a ja podpisuje się pod tym. Jestem bardzo,
              ale to barrrrdzo zadowolona z prowadzenia ciąży przez dr Balisia. Zaznaczam, że
              nie była to łatwa ciąża!
      • mgmh Dziękuję za odpowiedź 20.03.07, 12:21
        Dziewczyny dziękuję wam za zainteresowanie i odpowiedzi!
        Ja jestem po cesarskim cieciu i chcę żeby moją kolejną ciąże w związku z tym
        prowadził porządny lekarz. Po Waszych wypowiedziach wiem że będzie nim dr Baliś:)
        Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka dla Was i Waszych pociech!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka