Dodaj do ulubionych

Powrót do formy

08.03.07, 22:05
Hello mamuśki . Mam pytanko , jak tam wasza waga po ciąży ? Ja przytyłam
bardzo dużo i teraz chciałabym wrócić do figury sprzed ...Tylko że to aż 10
kg. Macie jakieś ciekawe sposoby na zrzucenie wagi. Bo ja póki co karmie
piersią , nie jem słodyczy , smażeńców i tłustych zawiesistych sosów i zup.
Waga jednak zatrzymała się 2 tygodnie temu i ani drgnie.
Obserwuj wątek
    • madida Spokojnie 09.03.07, 09:32
      9 m-cy tyłaś to 9 miesięcy będziesz zrzucać:)))), hiihihi, Ja nie bardzo w to
      wierzę bo jestem już 7,5m-ca po porodzie a na plusie wciąż 5kg.Od 2óch m-cy ani
      drgną.Bardzo dobrze że karmisz piersią-to najlepszy sposób na zbędne kilogramy.
      No i jakies ćwiczonka do tego - będzie w sam raz. Myslę że jeszcze jakieś 4m-ce
      i poczujesz różnicę.Ale każdy organizm jest inny. Powodzenia
      • barbs Re: Spokojnie 09.03.07, 10:20
        Dokładnie - każdy organizm jest inny - ale faktycznie najlepszym sposobem na
        ciążowe kilogramy jest karmienie piersią. Taki zapotrzebowanie kaloryczne
        mogłoby ewentaulnei zostać zastąpione przez pracę górnika na przodku :) Ja
        karmiąc chudłam bardzo mocno - 4 tygodnie po porodzie wchodziłam w ciuchy
        sprzed ciąży, a potem już leciałam na minus.
    • mpd3 Re: Powrót do formy 09.03.07, 13:24
      10kg to nie aż tak strasznie, poradzisz sobie :) Ja juz prawie 7 m-cy po
      porodzie, ale na wagę jeszcze nie miałam okazji wejść. Wżne że wchodziłam od
      razu w ciuchy sprzed ciąży. Najtrudniej pozbyć się 'oponki' :)) Ze względu na
      wysypkę mojego synka, przez pierwsze 2 miesiące byłam na diecie bez mleka i bez
      pszenicy - czyli zero makaronów, ciast, pieczywa, prawie żadnych słodyczy... To
      tez chyba nieco pomogło, choć teraz nadrabiam zaległości :DDD
      • guciobelin Re: Powrót do formy 09.03.07, 16:47
        10 kg to naprawdę niewiele, stracisz je niewiedząc nawet kiedy. Dobrym sposobem
        jest nie przejmować się wagą, niech sobie sama spada.
        A na pocieszenie powiem, że ja w ciąży przytyłam 25 kg i nie ma po nich śladu,
        a nawet jest mniej niż przed ciążą.
        Karmienie piersią czyni cuda;-)
        • dorism7 Re: Powrót do formy 09.03.07, 20:58
          To forum to naprawdę terapia. Po "nie lekkim" porodzie widzę tylko minusy , a
          to że dziecko płacze , że nie śpi w nocy, że brzuszek boli , wysypka
          nadwaga......
          A wy już tymi kilkoma zdaniami poprawiłyście moje samopoczucie . dziękuję
          kobitki
          • e_rubi Re: Powrót do formy 13.03.07, 11:03
            spokojnie, potrzeba troszke czasu.
            zeby schudnac, wrocic do dawnej formy i zeby wszystko ogarnac z maluszkiem
            glowa do gory, wkrotce na pewno zobaczysz coraz wiecej plusow bycia mama

a jesli chodzi o wage, to ja przytylam duzo wiecej i karmiac Mloda piersia a
            jedzac zupelnie normalnie chudlam z miesiaca na miesiac. Az do mojej normalnej
            wagi. niestety po odstawieniu Mlodej od piersi ta tendencja sie nie utrzymala i
            znow przytylam :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka