Dodaj do ulubionych

Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie

23.07.07, 14:17
Witam:)
Poszukuję pilnie kobiet,które rodziły bądź beda rodzic w Eskulapie w
Bielsku.Chodzi mi głównie o poród SN i znieczulenie do tego właśnie
porodu.Termin mam na 16.08.Jestem juz po rozmowie z Anestezjologiem,ale gość
tak nawijał,że mało zrozumiałam i chyba najbardziej boję się tego
znieczulenia.Znieczulenie podają tam rutynowo a ja juz teraz nie wiem,czy on
mówił o ZZO czy o podpajęczyn.,bo ja na to drugie się nie zgadzam :(
Będę wdzieczna za informacje.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • magdulichaa Re: Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie 23.07.07, 15:27
      A ja z innej beczki ile kosztuje poród w Eskulapie?
      • jusiiss Re: Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie 23.07.07, 15:35
        340 zł
    • sandra1982 Re: Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie 23.07.07, 15:35
      Nie bylo mnie tu ho ho itroche i nagle ni z gruszki ni pietruszki odpisuje :-)
      (ale Was caly czas podczytuje).

Jusiiss,
      ja rodzilam w sierpniu zeszlego roku w Esculapie SN. Mialam ZZO, bo
      podpajeczynowkowe daja do cesarki. Znieczulenie nic nie boli, a ulga jest
      niesamowita. Nie wyborazam sobie porodu SN bez niego. Po ZZO az do partych
      chodzilam po pokoju i gadalam przez tel. :)) - zero bolu.
      Pozdrawiam.
      • jusiiss Re: Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie 23.07.07, 15:37
        Bardzo dziękuję!
        Ja się tylko bałam że po porodzie coś mi się będzie dziać( zawroty,bóle
        głowy,wymioty itd),ale z tego co wiem,po ZZO raczej nie ma to miejsca.
        Pozdrawiam serdecznie :)
        • ewel82 Re: Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie 23.07.07, 17:20
          Hej!
          Ja również rodziłam SN w Eskulapie w maju zeszłego roku.Wkłuli mi się do kręgosłupa wieczorkiem (wody odeszły mi w domu ok 16.00),a znieczulenie dostałam
          dopiero przy bólach partych - tak ok.23-24.00.Urodziłam o 1.00.Oni sami byli zaskoczeni ,że tak szybko akcja się rozwinęła-byli pewni że urodzę ranowięc nie chcieli mi za szybko dawac znieczulenia.Różnicy nie widziałam po tym znieczuleniu-parałam bez a jak zobaczyli że prę to się położne zleciały i dopiero mnie "znieczulili".Życzę powodzenia i pozdrawiam.
          • czanya Re: Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie 24.07.07, 13:38
            Dziewczyny,

Dzięki za słowa otuchy również dla mnie...ja mam termin na 18.08., ale spotkanie
            z Witowskim dopiero w przyszłym tygodniu - Jusiiss trzymam kciuki...i też się
            strasznie boję...do tego moje wszystkie znajome dopadła teraz akcja ANTY-Esculap
            - każdy odradza, że tam to się jakieś kosmiczne rzeczy z kobietami i noworodkami
            dzieją, więc już po prostu zgłupiałam, pomimo że całą ciążę chodzę do
            Kawulokowej i byłam już na 100% nastawiona na Esculapa. A tu koniec się zbliża i
            jak to zawsze tysiące rad "życzliwych", po których tylko mętlik w głowie.

Dzięki babeczki. Moje nastawienie choć troszkę się poprawiło.

Pozdrawiam
            Ania
            • madida Czanya - a co niby tam z dziećmi robią? 24.07.07, 14:06

• czanya Re: Czanya - a co niby tam z dziećmi robią? 24.07.07, 14:26
                Długo by opowiadać.

Przykład 1. wczoraj wizyta sąsiadki - pielęgniarki z Wojewódzkiego - pyta, gdzie
                chcę rodzić, no to ja na to Eskulap. Załamała ręce i się po głowie postukała, co
                ja wyrabiam i że tylko szpital!

Przykład 2. Wizyta koleżanki również wczoraj - no i standard, czyli opowieści,
                jak to noworodek prawi umarł, bo miał wadę serca, jak to znajomą wypuścili po
                cesarce z krwotokiem na drugi dzień i w szpitalu wylądowała ledwo żywa, a to że
                kolejne niemowlę z niedorozwojem płuc wypuścili i ledwo przeżyło.
                No już mam szczerze powiedziawszy dość.
                I tak trakuję to " z przymrużeniem oka", ale coraz bardziej mnie wkur..., że
                zamiast wsparcia otrzymuję same MĄDRE rady!

Aha, to tylko przykłady z wczoraj, a takich otrzymuję pod dostatkiem każdego dnia.

• weteranka13 Dziewczyny, mamy, które czeka wkrótce poród 24.07.07, 17:36
                  Hej!
                  W zeszłym roku, mniej więcej o tej porze toczyły się tutaj zagorzałe dyskusje
                  na temat wszystkich porodówek w B-B. Opisanych jest sporo porodów, które się
                  odbyły w Esculapie. Z pewnością znajdziecie odpowiedzi na wiele pytań, które
                  Was teraz nurtują, są posty, które utwierdzą Was w przekonaniu, aby tam rodzić,
                  są posty, które Was utwierdzą, by tam absolutnie nie rodzić. Wówczas sporo
                  rozmawiałyśmy skąd się biorą opinie o E., którymi częstowana jest teraz Czanya.
                  Poczytajcie je sobie, może pomogą Wam podjąć decyzję.

Na podstawie moich doświadczeń mogę stwierdzić, że (w kontekście porodu):

- osoby niezadowolone mają często skłonność do zbytniej krytyki (trudno im się
                  dziwić, niemniej jednak wypacza to rzeczywisty obraz)
                  - z Esculapa szybko się wychodzi i trzeba się na to nastawić. Jeżeli się tego
                  boicie, to lepiej pójść do jednego z dwóch szpitali.
                  - każdy szpital jest źródłem makabrycznych opowieści, zwłaszcza o lekarzach i
                  ich błędach. Lekarze, pielęgniarki i położne to tylko ludzie... Tego
                  wszystkiego, czego nasłuchała się Czanya o Esculapie, mogłaby się również
                  nasłuchać o Wojewódzkim i Wyspiańskiego. Nie ma miejsc idealnych, a jednak jest
                  pełno zadowolonych rodziców rodzących zdrowe dzieci. To forum jest pełne
                  pozytywnych opowieści..

W każdym razie spróbujcie podjąć decyzję i trzymać się jej. Ucinajcie rozmowy o
                  negatywnych aspektach miejsca, które wybrałyście. Ludzie, pewnie w dobrych
                  intencjach, bardzo chętnie się tym dzielą, a przecież nie to jest Wam teraz
                  potrzebne.

W Esculapie, mimo tych wszystkich horrorów rodzi się mnóstwo dzieci. Gdyby było
                  tam tak źle, to przecież, logicznie myślący ludzie (w tak ogromnych ilościach)
                  nigdy nie zdecydowaliby się na kosztowne wizyty, a potem tak ogromne ryzyko.
                  Miejcie to też na uwadze, jeżeli zdecydujecie się rodzić w E (czy w sumie
                  gdziekolwiek indziej)...

Życzę Wam miłych porodów. Za chwilę czeka Was coś cudownego - zobaczycie
                  malutki pyszczek z pięknymi oczami, dla którego będziecie całym ukochanym
                  światem. Niczego w życiu nie można z tym porównać!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam

W-13

P.S. Rodziłam w E. trzy razy.

• magda_bb1 Weteranko z ust mi to wyjęłaś ;-) 24.07.07, 17:44
                    ludzie są rózni i każdemu podoba się co innego - najważniejsze żeby trzymać się
                    zdrowego rozsądku i dzielić przez 3 to co się słyszy. W końcu po to się chodzi
                    na wizyty przed porodem zeby lekarza o wszystko wypytać...
                    M- też z eskulapa
                  • weteranka13 Dziewczyny, lama ze mnie internetowa 24.07.07, 17:58
                    Wielokrotnie już o tym pisałam, nie potrafię wkleić linka do wątku.

Poniższy znajduje się na stronie 24 i jest najbardziej a propos.
                    Rozmawiałyśmy w nim o plusach i minusach E.

• Ladydaisy, i'm waiting for your story ... (48) mysty

Pozdrawiam

W-13
                • sara00 Re: Czanya - a co niby tam z dziećmi robią? 25.07.07, 13:39
                  Czanya to sa jakieś nieprawdziwe opowieści. Ja też rodziłam rok temu w Esculapie mialam cięzki poród i do tego mala urodziła sie z komplikacjami. Tylko dzięki niesamowitej opiece, wyrozumiałości lekarzy i położnych z Esculapa wszystko dobrze się skończyło. Moje dziecko zostało porządnie przebadane, badania których normalnie nie robi się w szpitalach i wyleczone. Dodam że leżalo u nich 8 dni bez zadnych dodatkowych opłat i miało te wszystkie niezbędne badania. Wiec nie słuchaj głupich niesprawdzonych plotek tylko trzymaj się faktów - rewelacyjna opieka, warunki i dbanie o dziecko. Pozdrawiam
            • jusiiss Re: Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie 26.07.07, 18:00
              Może się spotkamy w jednej sali :) Myślę,że bedzie dobrze i nie bedziemy żałować
              wyboru.
    • mpd3 Re: Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie 25.07.07, 08:30
      Ja również należę do tych, które rok temu prowadziły tu zawzięte dyskusje o
      miejscu, w którym miało przyjść na świat moje dzieciątko.W sierpniu urodziłam
      synka SN w Esculapie z ZZO. Wprawdzie u mnie ZZO zatrzymało akcję porodową i po
      półtoragodzinnej uldze wrociły silne bóle, nie zmiena to jednak faktu, że z
      porodu i opieki w klinice byłam BARDZO zadowolona. Jakieś tam zastrzeżenia będą
      zawsze i wszędzie, nie ma bata. A ja i tak wiem z całą pewnością, że gdy
      przyjdzie czas na rodzeństwo dla Nata, będę rodzić w Esculapie.
      • lumja Re: Poszukuję pilnie mam rodzących SN w Eskulapie 25.07.07, 09:17
        A ja mam termin na pażdziernik ale tez juz sie zastanawiam gdzie rodzić.
        Wyspiański juz odpadl bo tam nie dają zzo. Musze rozeznac jeszcze jak wyglada
        sprawa w wojewodzkim. A odnośnie Eskulapa mam pytania:
        - kiedy trzeba sie tam zglosic na rozmowe z anestezjologiem i ginekologiem w
        sprawie porodu tzn. na miesiąc prze, wczesniej, póxniej czy jak?
        - czy w przypadku gdyby było duzo rodzących to mogą nie przyjąc i odeslac do
        innego szpitala, mimo, że sie bylo umuwionym?
        • madida Lumja 25.07.07, 10:01
          jesli chodzi o wizytę przed porodem - miesiąc przed wystarczy , wtedy tez umów
          się u anastezjologa
          wątpię żeby odesłal.mimo że mają mało miejsca przyjmują - te co już sa po
          porodzie przenoszą na inne oddziały w razie konieczności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka