dotek31 22.08.07, 23:40 Dziewczyny pomocy !!!!!!!!!! Moja Dominika za 2 tygodnie idzie do przedszkola a kupę robi do majtek ręce opadają już nie wiem co robić :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baska121 Re: kupa na nocnik 23.08.07, 06:49 Oj niedobrze .Trza bylo wczesniej zaczac .Teraz to proponowalabym zaczac od już od sedesu .Są takie wkladki na sedes i sadzaj zagadujac jednoczesnie .W zeszlym roku oduczylam takiego kawalera 3.5 roku ogladajac z nim bajke na kiblu i obiecując cuda na kiju .No i udalo sie .A więc mamusko do roboty bo czasu mało .Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lotos.flower Re: kupa na nocnik 23.08.07, 06:58 proponuje od razu sedes, Julka nauczyła sie załatwiać na kibelku kiedy miała 2,5 roku, bez nakładek. Wystarczyło powiedzieć "Julka teraz to już prawie dorosła jesteś bo siadasz na kibelku" :P -poskutkowało Odpowiedz Link Zgłoś
silwer81 Re: kupa na nocnik 25.08.07, 01:21 Moim głównym, priorytetowym zadaniem na wakacje było zakończenie pampersowej przygody. Mały całe wakacje chodzi w samych majtkach i niestety traktuje je jak pampersa, czyli siura i wcale mu to nie przeszkadza- o kupie nie wspomnę. U mnie więc też porażka. Mały ma 2 lata- musi się kiedyś nauczyć- jak myślicie- chyba nie pójdzie do liceum w pampersie? Odpowiedz Link Zgłoś
adaja1 Re: kupa na nocnik 25.08.07, 07:48 :), nie pójdzie, no chuba że taka moda będzie! Z tego co widać każde dziecko ma inny rytm. Młody miał czas że najwymyśłniejszy nocniczek nie był w stanie go zachęcić do zrezygnowania z pieluchy. więc sobie stał. I próby wysadzania były powtarzane, bezskutecznie, aż po prostu pewnego pięknego dnia przekonał się, ni z gruszki ni z pietruszki. Oczywiście każda udana próba była nagradzana gromkimi brawami i zachwytem rodziny. Bardzo szybko zrezygnował z nocnika, na rzecz kibelka, bez nakładki ( raz go przyszczypała i koniec). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś