Dodaj do ulubionych

jedziemy do dentysty

29.08.07, 15:17
dzisiaj na 19.
To już trzeci raz w ciągu 3,5 roku życia Kuby ( tzn 3 ze
znieczuleniem ogólnym bo bez nieczulenia to już chyba 7).

Sypią się mu ząbki strasznie. Mam tylko nadzieję że to tak jak u
mnie - mleczaki do d... a stałe już całkiem niezłe. Bo jak będzie
miał taki niedobór szkliwa w stałych to z całą pewnością
zbankrutuję:(

Obserwuj wątek
    • lechickachata Re: jedziemy do dentysty 29.08.07, 19:12
      Powodzenia!

Ja z Miśką idę na pierwszą w życiu wizytę do dentysty 13.09. Nie wiem czy da
      sobie zerknąć do dzioba czy tylko zwiedzi gabinet. Próchnicy nie zauważyłam, ale
      jest efekt nocnego podjadania i picia - płytka nazębna. Dentystka powiedziała,
      że ściągnie to ustrojstwo i jak będę chciała to można polakować 4-ki i 5-ki
      (tylko musimy poczekać, bo 5-ki są w trakcie wychodzenia). Mam nadzieję, że
      złapałam problem w dobrym momencie. Ja mam prawie niezniszczalne zęby, ale
      tatusiowe są słabsze i może mieć tendencję po nim.

Trzymajcie się dzielnie,
      Gosia
      ♥Michasia ♥
      Odwiedź Kacperka!
    • baska121 Re: jedziemy do dentysty 30.08.07, 07:05
      Mleczaki Julki to ruina Nawet nie ma co leczyc ,kiwaja sie a nie chca wylezc .
      Dzis wybieramy sie na lakowanie 2-ch szóstek .Dwie jeszcze w połowie wyrastania
      .Nie wiem czy lakowac wszystkie czy tylko szostki .ceny sa różne od 10 do 25 zł
      .Na kase tylko do 6 lat bo przewaznie do 6 lat tych zebów jeszcze nie ma w
      calosci .Fajne no nie .Do tego jeszce ortodonta -aparat przysługuje do 13 lat a
      sa jeszcze mleczaki wiec aparatu nie można zalożyc .A jak na złosc mleczaki sie
      trzymaja i nie chciały wyleciec no i po aparacie .a teraz plac 1800 zł za jeden
      .Zeby to bolaca sprawa .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka