adaja1 27.12.07, 20:28 Nawilżacz chcę kupić, bo mamy suszę w domu. weszłam na ALlegro i zgupiałam - czy ultradźwiękowy, czy z zimną czy z ciepła mgiełką?? CZy ktoś się na tym zna?? HELP! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-dziunia Re: nawilżacz???? 27.12.07, 21:50 my kupiliśmy tą lampę-nawilżacz (z mgiełką) i odkąd ją mamy córeczka i kwiatki zdecydowanie odżyły ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
u_brzoska Re: nawilżacz???? 27.12.07, 23:57 A nas ostrzegano przed nawilzaczami bo podobno to hodowla zarazkow. Od tej pory spimy z odrobine uchylonym (zima) lub otwartym (reszta por roku) oknem. Tak wiec nie pomoge niestety wybrac :( bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lazania3 Re: nawilżacz???? 28.12.07, 10:31 my mamy ultradźwiękowy z zimną mgiełką i jesteśmy z niego bardzo bardzo zadowoleni :))) Odpowiedz Link Zgłoś
adaja1 Re: nawilżacz???? 28.12.07, 13:23 dzięki kobiety drogie:) ja zmuszona jestem nawilżacz kupić bo, my za ciepło w domu nie mamy 19 - 21 stopni, tylko sucho strasznie. Ja budzę się ze sklejonym gardłem a co dopiero dzieciaki, a paprotki padają jedna po drugiej:( tak je lubię. Więc się chyba zdecyduję na ultradżwiękowy z zimną migiełką a mam nadzieję że siedliskiem zarazków nie będzie bo ma wjkładkę srebrną co p/działa rozwojowi świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bb1 Re: nawilżacz???? 28.12.07, 15:35 i dobry wybór bo mnie właśnie laryngolog taki polecił w zeszłym roku jak Filip miał sucho w nosie i troche charczał przez sen :-) Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: nawilżacz???? 28.12.07, 18:29 Wklejcie, proszę, linki do tych sprawdzonych, które macie w domu. Adaja, a Ty o jakim myślisz? U nas podobny problem, więc myślę poważnie o nawilżaczu. Niestety, żeby rozwiązać problem w nocy, to musiałabym kupić trzy, bo dzieci śpią każde w innym pokoju, a my w swojej sypialni. Odpowiedz Link Zgłoś
adaja1 Re: nawilżacz???? 29.12.07, 10:33 www.allegro.pl/item284883563_nawilzacz_climatic313_nowy_fvat_gwar_12m.html co prawda wizualnie kicha ale technicznie parametry najlepsze jaki znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
ahkoscian Re: nawilżacz???? 04.01.08, 22:04 nie bede powtarzala znanych wszystkim problemów suchego powietrza... suma sumarum - szukam nawilżacza! obiło mi się o uszy (zaznaczam, ze nie jest to sprawdzona informacja, bo nie moglam sie nigdzie doczytac), ze w domu, gdzie jest małe dziecko nie powinno używać się nawilżacza ultradźwiękowego. czy macie jakieś informacje na ten temat? bede wdzieczna za info, bo szukamy pilnie nawilzacza i od tego zalezy nasz wybor. A Odpowiedz Link Zgłoś