Gość: Turysta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 20:24 ????? Po słyszałem różne. Od pozytywnych po skrajnie negatywne co do realizacji oferty, kompetencji przewodników, realiów w zakresie wyzywienia na wycieczkach, itd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: axel23 Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: 212.160.172.* 07.05.08, 14:35 Nieszczególną. Naciąłem się na jednej wycieczce. Pilotka nie robiła rezerwacji na zwiedzanie zabytków, więc jeździlismy w "ciemno" i części obiektów z braku miejsc nie zwiedzalismy chociaz były w programie. potrafili też wykupić obiadokolacje w knajpie nie interesując się co klientom jest serwowane (a zarcie było podłe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też to potwierdzam Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 19:41 Jeżeli była to wycieczka do Pragi w zeszłym roku, to sam to przeżyłem. Widze też, że dyzurni funkcjonariusze Biura Marco działają. Nowy sezon turystyczny się zaczął. Trzeba oczyścić przedpole ????? Dla złapania kolejnych jelenii??? Też to potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniecha Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.gprs.plus.pl 07.05.08, 18:48 Byłam i powiem tak:do momentu wyjazdu wszystko cacy,p.Marek nawet przy wyjezdzie.Pózniej totalna olewka,postoje tam gdzie chca kierowcy,w autobusie rezydent niemowa.Na miejscu uwaga: sa miejsca gdzie do skrawka plaży 800 m.Przy wyjezdzie o 9tej won z pokoju i nikt nie interesuje sie co zrobisz gdzie przchowasz bagaż do popoludnioweo lub nocnego wyjazdu.Jedynie autobus byl fajny ale "kibelek" opróznia sie dopiero po powrocie do polski./pelny tam i z powrotem/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna S. Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 11:07 Po 1. Pan Marek zawsze jest przy wyjazdach grup 2. O postojach zawsze decydują kierowy, bo muszę stosować się do przepisów o czasie pracy. Ale zatrzymują się na wypróbowanych parkingach, w pełni wyposażonych. 3. W autobusie może być co najwyżej pilot 4. Plaże w hotelach Marco są zawsze bardzo blisko tych hoteli. A jeżeli ktoś na wakacjach ma ochotę mierzyć dokładnie odległości to proszę bardzo 5. To "won z pokoju" to zwyczajny check-out time, rzecz normalna we wszystkich hotelach na świecie. Zawsze jest miejsce, gdzie można złożyć bagaże do czasu wyjazdu. A co do zainteresowania pracowników biura co do czasu wyjazdu robią ich klienci...cóż, może wychodzą z założenia, że klient jest osobą dorosłą i odpowiedzialną i nie muszą go pilnować 24 godziny na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 23:04 Gość portalu: Anna S. napisał(a): > Po > 1. Pan Marek zawsze jest przy wyjazdach grup Nieprawda, przy moim ostatnim wyjeździe go nie było!!!! > 2. O postojach zawsze decydują kierowy, bo muszę stosować się do przepisów o > czasie pracy. Ale zatrzymują się na wypróbowanych parkingach, w pełni wyposażon > ych. Ble, ble > 3. W autobusie może być co najwyżej pilot ???? Niekompetenty ??? Nie znający języka ??? Nie potrafiący załatwić rezerwacji??? > 4. Plaże w hotelach Marco są zawsze bardzo blisko tych hoteli. A jeżeli ktoś na > wakacjach ma ochotę mierzyć dokładnie odległości to proszę bardzo Jasne:):):) np. we Włoszech. 130 m do plaży -100 poziomo i 30 pionowo :):):) > 5. To "won z pokoju" to zwyczajny check-out time, rzecz normalna we wszystkich > hotelach na świecie. Zawsze jest miejsce, gdzie można złożyć bagaże do czasu > wyjazdu. I przez wiele godzin brak dostepu do rzeczy, łazienki i toalety > A co do zainteresowania pracowników biura co do czasu wyjazdu robią ic > h > klienci...cóż, może wychodzą z założenia, że klient jest osobą dorosłą i > odpowiedzialną i nie muszą go pilnować 24 godziny na dobę. PYTANIE: Od kiedy pracujesz w Marco, że ich tak z uporem maniaka bronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna S. Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 18:50 Nie bronię ich z uporem maniaka. I nie pracuję dla nich. Po prostu wiem jakie są realia w tym biznesie. Niestety polscy turyści bardzo często mają niebotyczne wymagania co do świadczeń żądając w zamian jak najniższej ceny. A niektórzy wsiadając do autokaru z góry zakładają, że nie będzie im się podobać wyjazd lub za główną rozrywkę mając wynajdowanie niedociągnięć zamiast po prostu cieszyć się wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniecha Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.gprs.plus.pl 20.03.09, 20:00 Zatrzymują się tam gdzie maja 'pochytane", zarcie , picie i coś na drogę mają za darmo -czytaj dole za dostarczonych "klyentów".To że jest w knajpie 1 kibel i parking 2x2 m jest nieważne.Zgadzam sie że sezon sie zaczyna więc dyzurni w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 24.03.09, 17:06 Zgadza się,dyżurna melduje się na posterunku;) Kurcze, napisz mi gdzie jest parking 2x2 m na którym mieści się 50-miejscowa Scania? Bo chciałabym zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko S. O asystentka aan-a(systentka)S(jak właściel Marco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 17:17 ...jest czujna, by bronić PR szefa. W końcu nowy sezon turystyczny się zaczyna i prawda o wpadkach biura jest jak najbardziej nie na miejscu. A nuż jakiś naiwny się zrazi i nie zaryzykuje wyjazdu PS. Szacowna pani oczywiscie chce słuzbowo sprawdzić ten parking??? Bo jest faktem, że BP M. ma stałe, co roku powtarzane miejsca postojowe na trasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boris Re: O asystentka aan-a(systentka)S(jak właściel M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 13:00 tak pewne, ma stałe miejsca, potwierdzam, ale wolę żeby zatrzymywali się na sprawdzonych miejscach. Poza tym każde biuro, które juz tyle lat organizuje wczasy ma swoje sprawdzone parkingi. na prawdę juz nie zdziwi mnie już chyba pomysłowośc ludzi, do czego by sie przyczepić, czekajcie może to że kawa podawana w autobusie jest w plastikowych kubeczkach, to przecież jest nie do przyjęcia, mają być filiżanki z porcelany, albo Pani rezydent jest na miejscu z nami w hotelu cały czas tylko dlaczego nie prowadzi nas za rączkę na śniadania, albo za chwilę kolejny post że jestem pracownikiem biura i chcę poprawić opinie biura Marco, albo że to szef nawet pisze...dajcie sobie ludzie na wstrzymanie proszę, to że ktoś lubi z tym Biurem podróżować to i pisze dobre opinie nie znaczy że jest pracownikiem ich biura. Tak się składa, że ja pracuję w innym biurze ale fajnie się nam współpracuje, moi klienci często jeżdża z biura Marco i są bardzo zadowoleni i NORMALNY człowiek do niczego się nie przyczepi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco_S Re: O asystentka aan-a(systentka)S(jak właściel M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 18:47 No i wszystko jasne. Kolejny zadowolony WSPÓŁPRACOWNIK (bierze się kasę za współpracę). A problem jest nie w plasikowych kubeczkach w autokarze, tylko w tym, że pilotka jest niekompetentna, nie zna języków i muszą ją w tym "wspierać" uczestnicy oraz w zawartych umowach dotyczących wyżywienia (kontrahenci "dymają" gosci biura serwując "odpady" restauracyjne). A biuro ma trakie problemy w d...., bo "wszystko jest w porządku". Wg. pilotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boris Re: O asystentka aan-a(systentka)S(jak właściel M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 13:28 Gwoli wyjaśnienie, kasę za współpracę agent nie birze, tylko prowizję od sprzedaży, a prosze mi uwierzyć że jest mnóswto inncyh biur które mają wiekszą prowizję od Marco ale wolę mieć mniej kasy z tego i zadow3olonych klintów niż troszke więcej zarobku a ludzi którzy są niezadowoleni z imprezy i potem juz do mnie po porade nie przyjdą bo sprzedałam im dziadoswto.Ja pisze o tym, że moi klienci byli zadowoleni z ich usług. Oczywiście nie neguje tego, każde biuro ma wpadki i nie ma idealgo organiztora, z którego 100% uczestników będzie zadowolonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: O asystentka aan-a(systentka)S(jak właściel M 27.03.09, 09:32 Drogi/Droga marco_S Widzę, że tajemnica mojego nicka gnębi Cię niesamowicie. W trosce o Twój spokój psychiczny po raz kolejny i ostatni tłumaczę: mój nick to skrót od imienia i nazwiska: Anna Spiczak - nie będącego jak widac nazwiskiem Sanetra. Gdybyś chciał/chciała zweryfikować to twierdzenie zapraszam do mojego biura, do KRAKOWA (jak widac jednak nie Bielsko). Jeżeli chodzi o kompetencje językowe pilotów Marco w życiu nie zdarzyło mi się słyszeć, że którykolwiek ma problemy z językiem obcym. Widzisz, uzyskanie samej legitymacji pilota to jeszcze nie koniec. Oni muszą zdać egzamin z języka obcego w urzędzie marszałkowskim, a wierz mi, nie jest to wcale takie proste. Aha, na tych "odpadach restauracyjnych" przytyłam rok temu w Vodicach 2 kilogramy... Pozdrawiam Cię serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina z Kóz Re: O asystentka aan-a(systentka)S(jak właściel M IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 20.06.09, 16:32 Jak Pani przytyła 2kg to świadczy tylko o małej ilości ruchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: O asystentka aan-a(systentka)S(jak właściel M IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 17:03 A może to Ty jesteś agentem konkurencyjnego biura, któremu przeszkadza powodzenie BP Marco? Ja byłem z Marco w Chorwacji parę lat temu i bardzo mile wspominam pobyt. Każdy postój był starannie przemyślany przez pilota i kierowcę; opieka nad grupą była przez cały pobyt. Byłem bardzo zadowolony. W tym roku znowu wybrałem to biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek z Kobylnicy TYlko frajerzy i nieudacznicy jeżdżą z biur IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 27.06.09, 17:26 podróży. Nie chciało się uczyć języka i teraz trzeba się wymigiwać i posługiwać innymi w podróży :) Nic nie potraficie sami załatwić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IWONA Re: O asystentka aan-a(systentka)S(jak właściel M IP: *.chello.pl 19.06.09, 23:29 Chce napisac ze 3 lata temu bylam z tego biura w Grecji i bardzo mi sie podobalo,a najmilej to wspominam nasza kochana pania Basie pilotke ktora naprawde dala z siebie wszystko.W tamtym roku bylam w Turcji i bylo masakrycznie,nie mowiac juz o rezydentce gburowatej i bardzo nie milej.W tym roku zima wyslalam maila do naszej Basi aby doradzila nam w jakie miejsce mamy jechac na Chorwacje bo fajnie nam opowiadala wieczorami jaka Chorwacja jest piekna, no i jedziemy .Ruszamy na Vodice z biura Marko.Mysle ze bedzie fajnie, szkoda tylko ze nie jedzie nasza pani Basia.Mysle ze wczasy bedziemy miec udane. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 27.03.09, 12:28 kierowcy zatrzymują się tam, gdzie maja interes, np. na przejściu czesko - węgierskim bo zarełko jest dla nich tam darmowe za przywiezienie wycieczki i jeszcze piwko na wynos Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 27.03.09, 13:40 Hmmm...gwarantuję, że na przejściu czesko-węgierskim się nie zatrzymują...o ile mi wiadomo Czechy nie graniczą z Węgrami, chyba,że od końca moich studiów coś się zmieniło... Na całym świecie jest taki dobry zwyczaj,że kierowcy mają co najmniej kawę za darmo...ale jeżeli sugerujesz, że posiłki popijają sobie tym "piwkiem na wynos" to w tym momencie przegiełaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgosia Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: 217.96.110.* 28.05.09, 15:14 piwko jest na wynos a przejscie słowacko- węgierskie, zarełko za darmo i to jest prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 29.05.09, 17:54 I rozumiem,że to "żarełko za darmo"dla kierowców, którzy cały sezon, zamiast leżeć z rodziną na plaży, dbają o to, żeby dowieźć turystów bezpiecznie na tę plażę i z niej przywieźć...to "żarełko" Ci kością w gardle staje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SŁAWEK UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:27 Katarzynko zanim zaczniesz pisać brednie to popatrz pierwsze do atlasu.Każde biuro ma swoje parkingi i na większości kierowcy dostają darmowe jedzenie lub kawkę, powtarzam każde: Tęcza, Oskar, Rego-Bis...jeździłem dosyć sporo i wiem, i jakos mi to szczególnie nie przeszkadza, za to przeszkadza chyba ludziom, że biedni kierowcy mają coś za darmo a wy tępoki nie..po prostu żałosne jest to to tu ludzie wypisują ....jeździłem z Marco kilka razy, na wczasy czy na wycieczki i nie zdarzyło mi się żebym był niezadowolony, wiem za co płaciłem i co kupowałem. Jeśli chodzi o pilotów czy rezydentów to nie zwracam na to zupełnie uwagi bo to zależy od charakteru danego człowieka a nie biura. Czemu winne jest biuro, że pilot to czasem ćwok? piloci to też ludzie i mają swój zły dzień. Powiem tak byłem z jednego biura (Oskar) w Grecji, bardzo tanie wczasy...(ale było tragicznie,brak klimy, zero rezydenta i totalna olewka..byłem z Marco - pilot (Pani Ewa K. w Chorwacji - super kobitka, cały czas z nami na miejscu, rewelacyjna wiedza o Chorwacji i całkowita pomoc)..więc jak czytam taki rzygi za przeproszeniem, laseczki która nie ma zielonego pojęcia gdzie była, na jakich granicach stawali i śmie oczerniać biuro, które stara się o klientów i jest uczciwe to mnie szlak trafia. no ale za chwilkę jakiś kochany pracownik biura konkurencyjnego napiszę, że jestem pracownikiem biura Marco i siedzę po godzinach pisząc pozytywne opinie o biurze Marco...!!!mam to w nosie....apeluję do tych którzy chca skorzystać z ofert biura Marco lub innych biura, ie czytajcie opinii na forum bo czasem zazdrośni ćwoki potrafią pomieszać swoimi nędznymi wypocinami Wa urlopy i plany...jedźcie i zobaczcie sami, wiecie za co płacicie...wierzcie ludzie że wszystko zależy od nastawienia. Nam kiedyś Itaka zmieniła godziny wylotów w ostatniej chwili, rezydentka była do dup...ale jestem bardzo zadowolony bo byłem z rodziną na wymarzonym urlopie i nie awanturuję się latami o byle głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Niezły ćwok z ciebie Sławomirze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 22:20 " no ale za chwilkę jakiś kochany pracownik biura > konkurencyjnego napiszę, że jestem pracownikiem biura Marco i siedzę po > godzinach pisząc pozytywne opinie o biurze Marco...!!!" A nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.08, 22:24 Po to sa postoje żeby nie walić w "kibelek" bez opamiętania. Często sprawa wygląda tak, żę autokar staje na postoju po to żeby ludzie poszli do toalety , a ja rusza to połowa biegnie i załatwia sprawę w autokarze . To potem nie ma się co dziwić,że toaleta pełna. Trudmno żeby w dniu7 wyjazdu trzyma pokoje do wyjazdu , przecież w każdym katalogu jest jasno napisane, że pokoje opuszcza się rano w dniu wyjazdu , po to żeby obsługa mogła je posprząć, normalna sprawa, na cały świecie tak jest , a z tego co obserwuje wśród rodaków, to jakby wszyscy z choinki spadli, ciężkie zdziwienie, że trzeba opuścić pokoje. Tak na wczasach często wychodzi " to światowe obycie " naszych rodaków. Czasem to jest po prostu wstyd. Aha, w niektórych hotelach można sobie zatrzymać za extra dopłata pokój na kilka godzin, ale trzeba za to zapłacić, a my Polacy tylko patrzymy gdzie zaoszczędzić , albo ciągle wierzymy w świętych mikołajów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.play-internet.pl 22.10.18, 13:50 Ja z rodziną jechaliśmy autokarem na Chorwację /na wczasy/ niewygodnym autokarem.Siedzenia twarde, ciężko się było obrócić na drugą stronę aby zmienić pozycję.Strasznie mało miejsca i wąsko.Kierowcy stawali na stacjach paliwowych płatnych,nie wszyscy mieli euro aby zapłacić za toaletę.Po 17 godzinach wszyscy byli bardzo zmęczeni i obolali,poza tym w autokarze klimatyzowanym nie było wyciszenia .Każdy hałas było słychać z zewnątrz.Już nie bedę jezdził z tego biura,nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 18:53 Fatalną. Skorzystałem raz. I było to 2 w jednym (pierwszy i ostatni raz). Więcej nie pojadę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 22:22 Rezerwowałam wycieczkę - "Wiedeń-Bratysława-Budapeszt" . Poraz pierwszy i ostatni skorzystałm z oferty tego biura. Na wycieczkę zapisywałam się 5 tygodni przed terminem wyjazdu. Miałam szczęście, bo jak mi powiedziano zostało tylko 5 wolnych miejsc. Ja wykupiłam 2, czyli zostały jeszcze trzy. 4 tygodnie przed wyjazdem wpłaciłam całość opłaty i zadowolona czekałam na wyjazd. Niestety 8 dni przed wyjazdem poinformowano mnie telefonicznie, że wycieczka nie odbędzie się z powodu.... braku chętnych. Jak dla mnie dosyć dziwna sytuacja... Tak, że proszę się dobrze zastanowić nim postanowicie Państwo brać udział w imprezach organizowanych przez biuro Marco z Bielska-Białej, bo możecie urlop zamiast na wycieczce spędzić w domu, tak jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.08, 22:16 Każde biuro ma prawo odwołac imprezę, trzeba sobie dobrze przeczytać warunki jak sie podpisuje umowe z biurem, a jak sie nie czyta to potem zdziwnienie na twarzy. Ale to takie polskie , napluć , nawrzucać , a samemu się nie widzi co się podpisuje. Wszędzie trzeba czytać umowy, czy to podpisujesz z bankiem , gazownię czy enionem, a nie bzdury wypisywać. Ja byłam zapisana na impreze w jednym z najwiekszych biur w Polsce i odwołali mi tę imprezę na dzień przed wyjazdem, mimo że, zgodnie z ustawą mogą najpóźniej na 7 dni i nikt z tego wielkiego biura się mną jakos specjalnie nie przejął. Wiec w tym przypadku biuro dotrzymało warunków ustawy i warunków umowy , którą podpisało z klientem , zawsze może biuro odwołac wczasy czy wycieczkę i nikogo to nie dziwi . To biuro zapewne nie jest organizacją charytatywną i skoro uznało, że odwołuje to zrobiło to i tak w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 17:11 Byłem z nimi w Grecji i Chorwacji. wszystko było ok. Szkoda że naja tak mało swoich ofert bo najchętniej jechałbym znów z nimi ale jak wyżej coraz mniej ofert swoich a stali typowymi pośrednikami. Obydwa wyjazdy były autokarowe i kierowcy byli wielkimi atutami tego biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 20:24 Bardzo dobrą. byłem z nimi na wczasach w Chorwacji, super hotel, jedzenie i rezydent. W tym roku pojechaliśmy na weekend majowy na wycieczkę objazdową do Chorwacji. Spaliśmy w hotelach **** - bajka. Polecam to biuro wszystkim znajomym, w tym roku mają więcej hoteli w ofercie, nie zawiodłem sie i planuję dalej z nimi jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 22.05.08, 15:49 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Bardzo dobrą. byłem z nimi na wczasach w Chorwacji, super hotel, jedzenie i > rezydent. W tym roku pojechaliśmy na weekend majowy na wycieczkę objazdową do > Chorwacji. Spaliśmy w hotelach **** - bajka. Polecam to biuro wszystkim > znajomym, w tym roku mają więcej hoteli w ofercie, nie zawiodłem sie i planuję > dalej z nimi jeździć. Ja też miałem bardzo dobrą przez kilka lat korzystania z ich usług. Do ostatniej wycieczki do Pragi. Po niej ta opinia "lekko" się zachwiała. Złozyłem reklamację i czekam 30 dni na odpowiedź i propozycję załatwienia reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 27.05.08, 17:59 jorg_z_bielitz napisał: > Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > > > Bardzo dobrą. byłem z nimi na wczasach w Chorwacji, super hotel, > jedzenie i > > rezydent. W tym roku pojechaliśmy na weekend majowy na wycieczkę > objazdową do > > Chorwacji. Spaliśmy w hotelach **** - bajka. Polecam to biuro > wszystkim > > znajomym, w tym roku mają więcej hoteli w ofercie, nie zawiodłem > sie i planuję > > dalej z nimi jeździć. > > Ja też miałem bardzo dobrą przez kilka lat korzystania z ich usług. > Do ostatniej wycieczki do Pragi. Po niej ta opinia "lekko" się > zachwiała. > Złozyłem reklamację i czekam 30 dni na odpowiedź i propozycję > załatwienia reklamacji. > > Mineła dzisiaj połowa okresu na rozpatrzenie przez "nich" reklamacji. Odpowiedzi na razie brak. Kontaktu z Biurem Marco (podałem nr komórki i adres e-mail) również. Spokojnie czekam dalej!!!! W wycieczce uczestniczyło kilkadziesiąt osób. Osoby uczestniczące w wycieczce (z którymi nawiązalismy blizsze kontakty towarzyskie w czasie jej trwania) wszystkie zadeklarowały również złozenie własnych reklamacji (z analogicznych powodów). A co do poniektórych osób piejacych z zachwytu na jakoscią usług Biura na tym forum, podzielam opinie przedmówców, że są to (przypuszczalnie) pracownicy firmy. To S za nickiem pewnej pani na tym forum ("całkowicie i przypadkowo" zbiezne z pierwsza litera nazwiska pana właściciela Biura, który nie był, jak niektórzy nieprawdziwie twierdzą, na odprawie wyjazdowej swojej wycieczki w dniu 2 maja do Pragi!!!! mnie co najmniej zastanawia) Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 09.06.08, 21:41 Mineło 30 dni od złożenia przez "mła" reklamacji. Odpowiedzi nie otrzymałem do dzisiaj (mimo, że prawo tego wymaga). Czas na eskalację działań!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaS. Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.08, 16:59 To niech Cię już nie męczy zastanawianie się nad S. To skrót od Spiczak a nie Sanetra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna S Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 11:08 Jeżdżę z nimi od 10 lat i nigdy nie miałam najmniejszego powodu do skarg. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serena Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 19:18 A byłas np.w Bałcziku w Bułgarii z nimi?i co lezałas na plazy-jakiej ?gdzie?Napisz skoro jestes az tak zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 22:57 Gość portalu: Anna S napisał(a): > > Jeżdżę z nimi od 10 lat i nigdy nie miałam najmniejszego powodu do skarg. > Pozdrawiam wszystkich Jako pracownica i służbowo?? To nawet ci nie wypada narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna S. Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 18:44 I tu się mylisz. Pracując na co dzień w turystyce nie miałabym siły na wczasy jeździć jako pilot czy rezydent. A poza tym zapewniam,że Ktoś pracujący w tym biznesie jest dużo bardziej marudnym klientem...a w Marco naprawdę nie miałam powodów do narzekań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.gorzyce.net-admin.com.pl 11.08.09, 13:51 Zgadza się w 100%! Byłam z biurem Marco dość niedawno w Chorwacji, dokładnie we Vodicach. Był to moj pierwszy wyjazd z Nimi, i na pewno nie ostatni. Jestem bardzooo miło zaskoczona i w pełni zadowolona!! Wszystko tak jak w ofercie, a jedzenie w hotelu Punta - wyśmienite!!!! i jak juz ktos powyzej napisal - rowniez przytyłam 2kg;-) Jedzenia nie można porównać z tym oferowanym przez Włochów (katastrofa). Pani pilotka i rezydentka, Pani Ania - to odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu, zaangażowana w swoją pracę, oddająca jej całe swoje serce! Także DUŻY PLUS dla biura Marco!! Moje serce pozostało w Chorwacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtroter Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 16:56 To się teraz przejedź na wycieczkę do Pragi. "Polecam". Poznasz "odwrotną stronę mocy" pilotów BP M..coś tam, coś tam. Jak będziesz mieć "szczęście" trafić na "liderkę" pilotek na tym kierunku :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.gorzyce.net-admin.com.pl 17.08.09, 18:42 Ja oceniam biuro podrózy Marco na podstawie mojego wyjazdu, i po moim doswiadczeniu z Nim nie mogę powiedziec złego słowa, a raczej same pozytywy, dlatego zamierzam jeszcze nie raz skorzystać z Jego ofert! może już za miesiąc..! Odpowiedz Link Zgłoś
jorg_z_bielitz Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 10.06.08, 20:59 Gość portalu: Turysta napisał(a): > ????? > Po słyszałem różne. Od pozytywnych po skrajnie negatywne co do > realizacji oferty, kompetencji przewodników, realiów w zakresie > wyzywienia na wycieczkach, itd Jaz już trwale i bez zmian. Nie odpowiedzieli na złozona reklamację!!!!!!!. I nawet bym uwzględnił strajk Poczty (do zaorania na marginesie, jako instytucja). Tyle, że podałem Im nr telefonu i adres e-mail do korespondencji. I ZERO. Nikt nie raczył zadzwonić i nikt nawet nie wysłał e-maila ze słowem "przepraszam" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna S. Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.08, 15:56 Biuro ma 30 dni na odpowiedź. I musi to zrobić listem poleconym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 16:18 Ale Ty jesteś Chłopie upierdliwy :D tylko reklamacja i reklamacja... może napisz tu całą książke jak toczyła się sprawa godzina po godzinie... Czemu nie wywodzisz się tak na temat pozytywnych wrażeń z wycieczek z tego biura, bo jak pisałeś wcześniej takowe też były Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 21:05 Gość portalu: :D napisał(a): > Ale Ty jesteś Chłopie upierdliwy :D tylko reklamacja i reklamacja... > może napisz tu całą książke jak toczyła się sprawa godzina po > godzinie... Czemu nie wywodzisz się tak na temat pozytywnych wrażeń > z wycieczek z tego biura, bo jak pisałeś wcześniej takowe też były A czemu się facetowi dziwisz. Sam lubisz byc dymany w doo... za własne, cieżko zarobione pieniądze ??? Czy też jestes na etacie wypierdka-analityka opinii o tym biurze na forach internetowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate w Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:21 bardzo dobrą, jeździmy z nimi co roku na wczasy i wycieczki. Od razu zaznaczam, że nie pracuję w tym biurze (bo jak zauważyłam wszelkie dobre opnie o biurach, według niektórych, są rzekomo pisane przez pracowników). Faktycznie Pan Marek jest zawsze przy wyjazdach (ale jest tylko człowiekiem więc chyba w ciagu ponad 16 latach prowadzenia biura może zdarzyć się niedyspozycja związana z chorobą lub pilnym wyjazdem). Niejedni mądrzy na tym forum, proszę mi wskazać biuro, gdzie właściciel jest przy wyjazdach osobiście? gdzie każdy hotel jest osobiście sprawdzany a odległosci do plaży są mierzone krokami? Poza tym odniosę się do jednej wypowiedzi forumowicza: biuro Marco nie organizuje wczasów we Włoszech tylko wycieczki objazdowe i w związku z tym nie ma podanych odległości od plazy bo jest zwiedzanie. Będę broniła dobrej opinii tego Biura bo na to szczerze zasługuje.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mella Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 19:12 Byłam na ich imprezie raz a w zasadzie 2 w 1 (czyli pierwszy i ostatni raz). Improwizacja organizacyjna, tandetne hotele, niekompetentna pilotka, .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga p. Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.08, 22:05 A ja podróżuję z tym biurem od kilku lat i akurat nie zgadzam się z tą opinią, bo na imprezach w których brałam udział była pełna organizacja i wszystko było dopięte na ostatni guzik. Jeżdzę też z innymi biurami i mam skalę porównawczą. Nie wiem na jakiej imprezie mogła być pełna improwizacja , bo akurat to biuro bazuje na dobrej bazie hotelowej i doświadczonych pilotach , wiec przyznaję, że jestem zdziwiona. Ale w sumie jeszcze się taki nie narodził, żeby wszystkim dogodził. A czasem ci co wyjeżdżają mają wymagania niewspółmierne do kasy, która wydają bądź to na wycieczkę , czy na wczasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniecha Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.gprs.plus.pl 31.07.08, 08:05 Iga podaj te Twoje wspaniale imprezy,kiedy i gdzie.Wtedy podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 31.07.08, 09:43 Gość portalu: Agniecha napisał(a): > Iga podaj te Twoje wspaniale imprezy,kiedy i gdzie.Wtedy podyskutujemy. Może i ja mogłabym się dołączyć do dyskusji. Jeżeli chodzi o imprezy to proszę bardzo: Hvar, hotel Sirena w latach 1999-2006 Medulin,hotel Belvedere 2006 Gradac, hotel Laguna 2007 Vodice, hotel Olympia 2008... Wystarczy czy mam wymieniać dalej? Wysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agniecha Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.gprs.plus.pl 31.07.08, 12:21 Na pewno jestes w temacie.Tylko chyba raczej jako pracownik.I wg. Ciebie nikt nigdy nie pisal skarg czy reklamacji? Cudowne biuro,oferowane warunki,ceny--raj?ale wg.Ciebie.A real jak na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 16:45 a Ty z pewnością jesteś pracownikiem konkurencyjnego biura...byłam z nimi na wycieczce objazdowej w Chorwacji 26.04-02.05.08. Organizacja bez zarzutów, pilotka rewelacyjna, hotele **** (hotel Olympia w Vodicach i Afrodita **** w Tucepi) i było super!!! to jest real!! Gdzie za taką cenę znajdziecie wycieczkę, bez noclegów w podrzędnych ** hotelach na zadupiu..?? a inteligentny człowiek wie, że nie należy kierować się opiniami na forum bo różne mendy społeczne najeżdżają na inne biura..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: 212.160.234.* 03.08.08, 14:49 Mam bardzo dobrąo pinię o tym biurze.Od samej obsługi w biurze (kupowaliśmy to w centrali w bielsku,PAni dokładnie nas poinformowałą o ofercie,wszystkojasno wyjaśniła a na koniec podszedł właścicieli spytałczy mamy jeszcze jakieś pytania).Byliśmy na wczasach w hotelu Flamingo i jeszczena wekendzie majowymw Pradze.Wszystko według programu.Dziwi mnie tylko czasem reakcja niektórych osób,które potrafią się o bylo gówn...awanturować a jak przyjdzie co do czego to się okazało, że Pani niezbyt dokładnie przeczytała warunki umowy..:-) Także polecam Marco...w przyszłym roku też się wybieramy na wczasy ale tym razem samolotem do Bułgarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek M. Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: 130.138.227.* 19.08.09, 18:40 Jak czytam te opinie o Biurze to myślę jacy Ci Polacy durni . Wynika z tego że Biuro ma super organizację na wczasach , byłem z nimi jak niektórzy w majtki sikali ,ale jest gorzej z wycieczkami . Jaki bedzie posiłek w restauracji to trudno ustalic bo nie ma własciciela i długotrwałej współpracy ,wiec tak traktuja nas za granica na jednorazówkach.Sądzę że własciciel pan Marek nad tym popracuje. A swoja drogą podobno luxemburg wynosi sie z Sireny na Hvarze ,to moze znowu tam wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 04.08.08, 17:50 Zaczyna mnie nudzić to posądzanie o bycie pracownikiem Marco. Owszem, szanowna Agniecho, jestem w temacie, jako osoba potrafiąca czytać ze zrozumieniem warunki uczestnictwa w imprezie i umowę...oraz jako osoba, która jedzie na wczasy żeby wypocząć i dobrze się bawić...niekoniecznie usiłując wynajdywać najmniejsze "niedociągnięcia". Na własne uszy słyszałam kiedyś jak klient robił awanturę Bogu ducha winnemu pilotowi, bo CYKADY ZA GŁOŚNO CYKAŁY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola 22 Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.08, 15:54 Nie straszcie bo dopiero mam zamiar z nimi jechać! wykupiłam tą wycieczke w pośrednictwie i byłam bardzo zadowolona z obsługi! Cena całkiem przystępna! wyjeżdzam niedługo więc dodam opinie po powrocie! ale słysze różne opinie negatywne ale bez konkretów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona:-) Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 22:19 hejka, dokładnie napisałas - negatywne opinie bez konkretów. Ja byłam z nimi w tym roku na wycieczce objazdowej, w zeszłym roku na wczasach w Grecji. Oferta zgodna z tym co w katalogu. wycieczka super, pilotka miała dużą wiedzę i na prawdę nie masz sie czego obawiać. Jesteśmy bardzo zadowoleni z ich usług i w przyszłym roku tez coś wybierzemy z Marco. Istnieją na rynku kilkanascie lat i są "przetestowani" przez naszych znajomych. Mieszkamy w Bielsku także bezpośrednio wykupujemy imprezy w biurze i wiele informacji praktycznych uzyskujemy na miejscu. Często można także złapać właściciela i jeszcze czegoś podpytać. Także jak się obawiasz lub czegos nie wiesz to pisz albo zadzwon do nich. Oczywiście są ludzie niezadowoleni i tego zadne biuro nie uniknie ale to już w dużej mierze zależy też od nastawienia do Twojego wypoczynku. życzę przyjemnego wypoczynku i jeszcze raz zapewniam, że są dobrzy i perfekcyjni na 100 % (według naszej opinii:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.08, 15:33 Bardzo Ci dziękuje a ktoś może był w hotelu Jupiter w bułgari? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hem Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 14:59 "Gradac, hotel Laguna 2007" - i wszystko jasne. Najgorszy hotel w tym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 21:14 witam wszystkich potencjalnych urlopowiczów:-) właśnie jestem na etapie szukania oferty na lato 2009, przyznam szczerze,że czekałem również na ofertę biura Marco z Bielska gdyż już kilka razy miałem przyjemność bycia uczestnikiem organizowanych przez Nich wczasów. Postaram się wydać w miarę rzetelną i obiektywną opinię na ich temat aby pomóc tym niezdecydowanym. Na co dzień jestem pracownikiem sektora publicznego i mam częsty kontakt z tzw. "codziennym, zwykłym Polakiem". Korzystałem z ofert przeróżnych biur, podróżuję rokrocznie i mam skalę porównawczą. Na tej skali biuro Marco zyskuje wysoką pozycję. Nie będę się rozpisywał na temat hoteli czy wycieczek ponieważ to jest kwestia gustu i każdy ma prawo do własnej opinii. Hotele, z których korzystałem spełniały moje oczekiwania ale sam widziałem co wybieram. Ogromnym plusem dla tego biura jest to, że stawiają na jakość a nie na ilość. Lepiej wybrać droższą ofertę niżeli tańszą i być niezadowolonym. Nie stawiają na tzw. "masówkę" czyli jak najwięcej ludzi wysłać, wydać 3 tomowy katalog z 100 hoteli. Tylko kilka sprawdzonych hoteli i dokładnie przygotowana oferta. To mnie się najbardziej podoba i całkowicie aprobuje. Kończąc mój elaborat polecam Biuro Marco i ich usługi i życzę wszystkim forumowiczom udach wakacji:) Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia do Krzysztofa IP: *.gprs.plus.pl 16.01.09, 16:13 Zapomniałeś napisać-dopisać;pozdrawiam wszystkich-pracownik BP Marco,podpis nieczytelny Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: do Krzysztofa 18.01.09, 08:23 Gość portalu: Bogusia napisał(a): > Zapomniałeś napisać-dopisać;pozdrawiam wszystkich-pracownik BP Marco,podpis > nieczytelny Do Bogusi: Może ja nadrobię to niedociągnięcie? Pozdrawiam wszystkich...pracowników biura Marco;) Nie-pracownik tylko klient Krzysztofie, zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: do Krzysztofa IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.01.09, 11:58 Byliśmy na wczasach w Bułgarii w 2006. No cóż,trudno byłoby mi doszukać się jakichś mankamentów jeśli chodzi o rzetelność, organizację itp. Chociaż było kilka osób, którym..nie podobała się sama Bułgaria...Jako aspekt pozytywny pamiętam to,że młodsze dziecko (9lat) pobyt w hotelu+śniadania miało gratis, na dostawce oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris do ann_as IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 17:44 Widzę, że Pani opinia od razu jest torpedowana :) Moje zdanie n.t. BP Marco jest również jak najbardziej pozytywne. Byłem z Nimi już wcześniej, jadę znów i pewnie pojadę jeszcze nieraz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: do ann_as 01.07.09, 10:59 Witam! Bardzo sie ciesze;) Mam nadzieje, ze sie zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: 193.111.174.* 27.02.09, 12:13 Czytając opinie tutaj umieszczone rok temu na pewno nie zdecydowałabym się na wyjazd z tym biurem! Jednak nieświadoma i nie znająca tego biura zdecydowałam się na wczasy w Grecji - Leptokarii. Wydaje mi się moało istotne czy właściciel był (a był) przy wyjeżdzie istotne jest to co działo się póżniej. Podróż pomimo "średniej" jakości autokaru minęła szybko i sprawnie (19 godz) dzięki kierowcom i zdyscyplinowanym pasażerom, może dlatego że było nas tyko dwadzieścia kilka osób i cały autokar dla nas!!! Apartamenty dokładnie takie jak w katalogu, plaża 50m i co najważniejsz piękna słoneczna pogoda. Pobyt zaliczam do udanych za niewielką cenę można wiele zobaczyć a nie narzekać na wszystko. Jedyny mankament to zbyt wczesne opuszczanie pokoi ale niestety już czekali następni lokatorzy zmęczeni podróżą!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salim Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.gprs.plus.pl 27.02.09, 13:56 Nic tylko namawiaj całą swoją rodzine,znajomych na wyjazd z nimi.Dostaniesz tez prowizje za cukrowanie im.Uważaj dalej że robisz to nieświadomie.Haha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: 193.111.174.* 27.02.09, 14:15 Nie rozumiem w czym problem, czy tylko w tym, że ktoś ma inną opinię niż ty? Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 28.02.09, 11:34 Droga Ewo! Nie INNĄ opinię a DOBRĄ...to znaczna różnica, bo w Polsce należy raczej narzekac i biadolic zamiast byc zadowolonym;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były turysta Nowy sezon się zaczął?? I trzeba zacierać złą .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 08:51 opinię?? By chyba temu służy "odświeżanie" zeszłorocznego wątku, przez wyznaczonych, etatowych pracowników Biura?? (Trochę lukru, glancu i wazeliny) Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Nowy sezon się zaczął?? I trzeba zacierać złą 28.02.09, 11:32 Hmmm...dzięki takim wypowiedziom wątek faktycznie staje się nudny. Człowieku, czy Ty nie rozumiesz, że dobrą opinię o biurze może miec również osoba, która w nim nie pracuje?! Chyba, że jest to ustawowo zabroniene, o czym nie słyszałam. Nie-wyznaczony, nie-etatowy nie-pracownik biura P.S. Jest kryzys..trzeba oszczędzac, lukier, glanc i wazelinę również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktualny turysta Re: Nowy sezon się zaczął?? I trzeba zacierać złą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:03 jestem bardzo zadowolony z usług biura Marco, mają dobre hotele, dobrze opracowane wycieczki, kompetentnych pilotów i będę dalej z nimi jeździł i gówn.. mnie obchodzi że ktos napisze tu na forum czy jestem pracownikiem...a osoby które tak piszą to właśnie SĄ pracownicy konkurencyjnych biur (m.in. z Bielska) którzy zamiast pracować nad swoją ofertą szargają opnię dobrego biura.Pisze do tych, którzy chcą znać moją opinię - możecie śmiało jechać i napisać po powrocie tym wszytskim niedowiarkom, że jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
miseczka.0 Re: Nowy sezon się zaczął?? I trzeba zacierać złą 06.03.09, 08:38 byłam wieloletnią klientką ich biura-zaliczyłam po kilka razy, Vodice, Brać, Hvar.Obecnie korzystam z ofert Adriatyki ale tylko z racji, że terminy wyjazdów są w układzie tygodniowym od soboty do soboty więc biorę pakiet 2-tygodniowy (w Marco jest krócej).I to jedyny powód że nie korzystam z ich usług.Nigdy nie zdarzyło się aby oferta nie pokrywała się z tym co zastawaliśmy na miejscu.Ale upierdliwców, którzy gó.... widzieli ale kręcili nosem na wszystko zaliczyłam wielu.To taka nasza narodowa specjalność.A najbardziej śmieszy mnie ktoś kto wybiera się do Chorwacji i ubolewa że jest gorąco, świeci słońce i za ciepła woda w morzu. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Nowy sezon się zaczął?? I trzeba zacierać złą 06.03.09, 14:58 ...cykady za głośno cykają i Chorwaci nie mówią po polsku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Nowy sezon się zaczął?? I trzeba zacierać złą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 21:52 A ja mam Wasze złe opinie w d... Sam pojadę, sprawdzę i Wam opowiem co widziałem, jadłem, piłem. Wszystkie opinie są subiektywne i pisane pod wpływem emocji, a często pod wpływem piwska. Wasz ziom ze Śląska (prawdziwego, a nie doczepianego, z likwidowanego województwa) Odpowiedz Link Zgłoś
braxa Re: Nowy sezon się zaczął?? I trzeba zacierać złą 20.03.09, 11:24 Brawo:) Tylko to ostanie mniej mi się podoba bo ja jestem z tego doczepianego ale też nie jestem z tego zadowolona wolałabym żeby było tak jak kiedyś Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek9inch miseczka.0-to rozmiar?? bo jak tak współczuję, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eug Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 19:51 Ja byłem z tego biura w Pradze i byłem bardzo zadowolony. Pani przewodnik byłą super, pozdrawiam hehe.A co do wyżywienia, Polacy -marudny naród. Też to przerabiałem w Pradze, wycieczka była dosyć tania a Polacy marudzili ze porcje małe, itp. Żenujące było patrzeć jak jedna Pani kłóciła się o 2 kostkę masła.. Biuro zrealizowało przewidziany program na max, ....aaaaa moje nóżki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicia Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 19:33 witam, ja również byłam w Pradze w zeszłym roku i serdecznie pozdrawiamy panią pilot Panią Basię, przesympatyczna Pani z ogromną wiedzą, Fakt w grupie było kilku malkontentów ale to chyba zawsze się zdarza, nam na pewno nie zepsuli wycieczki, było rewelacyjnie choć tylko kilka dni:-) pozdrawiam serdecznie forumowiczów i pozytywnie zakręconych ludzi, których pasją jest zwiedzanie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Studencka Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.09, 18:01 Ja już od kilku lat jeżdżę na wakacje w biurem Marco i nigdy się nie zawiodłam, w przeciwieństwie do innych znanych biur funkcjonujących na terenie Bielska, jak chociażby Itaka (żenada,odradzam wszystkim,trzymajcie się od tej firmy z daleka. Może zmienili się przez te kilka lat,ale uraz został po tym koszmarze, który nam zafundowała Itaka). Marco oferuje wczasy w stosunkowo niezbyt konkurencyjnych cenach, ale na wysokim poziomie. Zawsze doskonałe wyżywienie, hotele o wysokim standardzie i miła obsługa, ale przede wszystkim rzetelność. Dla mnie to jest najważniejsze,a Marco zawsze się wywiązywało. Aha, muszę jeszcze dodać, że nigdy nie jeżdżę na wakacje z firm, których oferty można znaleźć w biurze Firmy Marco,ale bezpośrednio oferowane przez właściciela, który sam sprawdza warunki na miejscu, zanim zorganizuje wycieczkę, to bardzo ważne, bo ma się pewnośc, że nie kupuje się kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie skorzystam :) Ciekawe jak dlugo będzie jeszcze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 21:26 sztucznie podtrzymywany ten wątek kryptoreklamowy. Od paru miesięcy dziwnym trafem są same wpisy wychwalajace biuro. A jak jest jakaś czasowa, to znowu pojawia sie wpis wychwalający. Może by sobie Marco wykupiło reklamę a nie tworzyło pracownikami sztucznego wątku dyskusyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Ciekawe jak dlugo będzie jeszcze... 06.05.09, 08:25 Oj, tragedia! Pozytywne wpisy na forum, które przecież powinno służyć li tylko wylewaniu żalów przez wiecznych malkontentów! Gość portalu: nie skorzystam :) napisał(a): > sztucznie podtrzymywany ten wątek kryptoreklamowy. > Od paru miesięcy dziwnym trafem są same wpisy wychwalajace biuro. > A jak jest jakaś czasowa, to znowu pojawia sie wpis wychwalający. > > Może by sobie Marco wykupiło reklamę a nie tworzyło pracownikami > sztucznego wątku dyskusyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ciekawe jak dlugo będzie jeszcze... IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.09, 22:06 Jak czytam te wypociny to po prostu ręce opadają. Znam to biuro, korzystałam kilkakrotnie nie tylko ich usług, ale także z innych biur i mam porównanie. To biuro rzetelnie organizuje wczasy, nie ma tam wpadek,sympatyczna jest zawsze obsługa w biurze i potem podczas imprezy. Ale to pewno na nic, bo przecież jak to zwykle bywa kazdego rzetelnego trzeba skopać, bo przecież nie może byc tak, że jakis dogodził wszystkim Polakom, którzy najczęściej jedynie co potrafią to narzekać , na wszystko dookoła. Wiec jak jakieś biuro jest rzetelne i w porządku wobiec klientów to przecież jest to niemozliwe, to się w tym dziwnym kraju nie zdarza, więc co bardziej pseudo błyskotliwi podejrzewają , że to biuro samo pisze pochwały. Boże co za kraj, większości katolicki ... na pokaz, a na codzień dokopujący innym, czy szkalujący nawet tych którzy uczciwe prowadza ten biznes. Powiem tak, najbardziej fikają , ci co w d... byli i g... widzieli. To tyle tytułem posdumowania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolio79bytom Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.3s.pl 05.05.09, 15:18 Byłem od nich w Paryżu i pełną szczerością mogę powiedzieć że z nimi napewno jeszcze pojadę. Po pierwsze jedzenie i hotele bardzo przyzwoite, pani pilot bardzo wporzo (pozdrawiam panią Lidię), plan zwiedzania wpełni zrealizowany, a nawet dużo więcej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Saletra Negatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 19:29 Byłem raz, więcej nie skorzystam. Klasyczna ch.......a. Niekompetentna pilotka, nie znająca języka kraju gdzie "pilotowała", nie załatwione rezerwacje na wejscia do obiektów. Zwyczajne dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda pozytywnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.09, 20:27 klasyczne dno to ty jesteś pacanie jeden.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Saletra negatywne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 01:18 "Gość portalu: magda napisał(a): > klasyczne dno to ty jesteś pacanie jeden...." Bo mam swoje zdanie o uslugach twojego pracodawcy, pisdko?? Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: negatywne 06.05.09, 08:24 Bo nie potrafisz podać konkretnych przykładów, chociażby dlatego. A swoją drogą wygląda na to, że "Marco" jest świetnym pracodawcą, skoro podobno wszyscy wypowiadający się pozytywnie na tym forum są pracownikami tego biura;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina z Kóz Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 20.06.09, 15:16 Kto teraz jeździ z biurami podróży? Chyba tylko nieudacznicy i lenie. Lepiej samemu pojechać na własną rękę, zatrzymać się gdzie chcesz, zwiedzać co się chce a nie patrzeć na zapite twarze rodaków z wycieczki i leżeć 12 dni na leżaku. Ludzie ruszcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina z Kóz Tylko frajerzy i lenie jeźdzą z biurami podróży. IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 20.06.09, 15:19 Samemu jedźcie zobaczycie co to znaczy wyjazd a nie leżeć i gnić na leżaku 12 dni i utrzymywać chordy pracowników biur podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Tylko frajerzy i lenie jeźdzą z biurami podró 20.06.09, 16:00 No tak, "chordy" pracowników biur podróży przykuwają biednych turystów do leżaków na plaży i zabraniają samodzielnego poruszania się i zwiedzania...mało tego, podstępnie chcą je jeszcze ułatwić i uprzyjemnić wskazując najciekawsze obiekty i będąc do dyspozycji 24 godziny na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina z Kóz Re: Tylko frajerzy i lenie jeźdzą z biurami podró IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 20.06.09, 16:30 O i jest pierwsza obrończyni biur podróży. Macie może wypożyczalnię leżaków i kocyków? A jak mają zwiedzać jak mają na sztywno określoną godzinę śniadania i obiadu? Zwiedzanie to nie spacer 2 godzinny po mieście :) Odpowiedz Link Zgłoś
ann_as Re: Tylko frajerzy i lenie jeźdzą z biurami podró 21.06.09, 10:19 Ojoj...ileż jadu... Nie tyle obrończyni co człowiek racjonalnie myślący W hotelach śniadania wydawane są z reguły od 7 rano...kolacje serwują do 21-22. O ile się nie mylę daje to rozpiętość jakichś 15 godzin. Mnóstwo czasu do zagospodarowania...albo leżenia na plaży i wypoczywania po całym roku ciężkiej pracy. Życzę udanych wakacji;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina z Kóz Re: Tylko frajerzy i lenie jeźdzą z biurami podró IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 21.06.09, 11:42 Dziękuję za życzenia i wzajemnie udanych wakacji. Ja jak co roku nie skorzystam z ofert biur podróży i wybiorę się na własną rękę:) Nie stać mnie na biuro podróży i podróżuje sam - taniej, ciekawiej, więcej zobaczę i lepiej poznam kultury innych państw. Jak wypoczynek to tylko aktywny a nie 2 tygodnie na leżaku z piwem w ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: środek lata Ciekawe czy jakiegoś bielskiego biura to dotyczy?? IP: 212.160.172.* 13.07.09, 09:05 www.rp.pl/artykul/2,333267_Biura_podrozy_na_krawedzi.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcówka Re: Ciekawe czy jakiegoś bielskiego biura to doty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 20:00 Nikt z pracowników (pod kryptonimem netowym się nie odzywa)???? Więc: dotyczy czy nie dotyczy ten problem (planuję wakacje na wrzesień i nie chciałbym wtopić-jakby co) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Ciekawe czy jakiegoś bielskiego biura to doty IP: *.xdsl.centertel.pl 15.07.09, 10:45 13.07.2009 wrocilam z wczasow w Bułgari(hotel Jupiter). Ogolnie wczasy udane, wszystko zgadzalo sie z opisem z katalogu, hotel tez ok. Beznadziejny byl tylko autobus i pilotka Halina Nowicka. Osoba calkowicie niekompetentna i najgorsza pilotka z jaka dotychczas sie spotkalam. Całą drogą wpierała nam jak to cudownie dziala klimatyzacja, podczas gdy byla zepsuta i kierowcy puszczali zimny nawiew. Skutek tego byl taki ze w Bulgarii polowa wczasowiczów byla przeziebiona! A na prozbe wytłumaczenia jak dodzwonic sie do Polski, Pani Nowicka stwierdzila : A to nie bedzie Pan dzwonił, zaoszczedzi Pan przynajmniej! Kpina w biały dzien. Nie wiem skad wyczasneli tą babę!! gdyby nie ona i zepsuta klima to wczasy jak najbardziej moglabym zaliczyc do udanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaris Re: Ciekawe czy jakiegoś bielskiego biura to doty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 09:11 witam, ja również wróciłam z tego turnusu tylko byłam w innym hotelu. chyba sama sobie zaprzeczasz pisząc że klimy nie było a wszyscy byli przeziebięni w Bułgarii? klimatyzacja działała z całą pewnością potwierdzam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Ciekawe czy jakiegoś bielskiego biura to doty IP: *.xdsl.centertel.pl 17.07.09, 10:35 Trzeba umiec rozróznic klimatyzacje od nawiewu! Gdyby kazda klima miala niby tak dmuchac to wszyscy zawsze byliby chorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokodyk Re: Ciekawe czy jakiegoś bielskiego biura to doty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 22:28 Właśnie wróciłam z rodziną z wczasów .W tamtym roku też byliśmy z marco.naprawde wszystko wporządku.polecam!Panie rezydentki bardzo miłe i pomocne,dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Ciekawe czy jakiegoś bielskiego biura to doty IP: *.gorzyce.net-admin.com.pl 06.09.09, 11:23 Również byłam na wakacjach z tym biurem-Chorwacja. Było świetnie! Wszystko super zorganizowane, bardzo ale to bardzo jestem zadowolona! Pani Pilot i Rezydent była do naszej dyspozycji 24h na dobę, przekazała wiele ciekawych informacji. Fachowa osoba.Ja POLECAM MARCO. Jak czytam co niektóre komentarze, to aż się płakać chce, głupota ludzka nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzio Re: Ciekawe czy jakiegoś bielskiego biura to doty IP: 212.160.172.* 26.10.09, 13:57 > Jak czytam co niektóre komentarze, to aż się płakać chce, głupota ludzka nie zn > a > granic. Zgadzam się. Tez po przeczytaniu Twojego komentarza zapłakałem Odpowiedz Link Zgłoś
0.belfer18 Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 20.08.09, 14:05 Byłam z tym biurem w ubiegłym roku na wycieczce objazdowej we Włoszech.Uważam ,że wyjazd był dobrze przygotowany.Pilotka - niesamowita, starsza już pani, znająca rewelacyjnie miejsca, do których nas prowadziła.Żadnego niepotrzebnego postoju, bilety na czas itp.Kierowcy - pełen profesjonalizm. Jeden niemiły incydent miał miejsce podczas opuszczania hotelu.Zarzucono małżeństwu z Jastrzębia,że brak było prześcieradła jak opuszczali pokój.Oczywiście oni zaraz zażądali sprawdzenia bagaży i- nic nie mieli.Z tego wypływa nauka, że pokoje powinny być sprawdzane przy tobie kiedy je opuszczasz.Najwięcej uwag mam do "turystów".Picie piwa w autobusie na potęgę:w dzień i w nocy, co przy wysokich temperaturach i słabszej klimie daje cały czas miły smrodek.To nie jest jednak wina biura.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniasal Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.silesnet.net 28.08.09, 16:07 Niedawno właśnie wróciłam z Włoch z wycieczki objazdowej. Gorąco polecam to biuro podróży, było wspaniale, wszystko było dopięte na ostatni guzik, świetnie zorganizowane, naprawde profesjonalnie. bardzo chciałabym też pochwalić Panią pilot - panią Gabrysię, która jest osobą bardzo kompetentną i doświadczoną w swojej branży, na dodatek cały czas wprowadzała bardzo pozytywną atmosferę, wielkie podziękowania dla niej, na lepszego pilota chyba nie można trafić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stali Klienci Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.09.09, 20:51 Od ponad 15 lat nasza rodzina jeździ na wycieczki i wczasy organizowane przez biuro Marco. Nie mamy do nich najmniejszych zastrzeżeń, wręcz przeciwnie, biuro zapewniło nam swoją rzetelnoscią i profesjonalizmem cudowne wspomnienia z wielu krajów Europy. Serdecznie polecamy! Rodzina Jagiełło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubeł_zimnej_wody "Piękna" kryptoreklama ciagnięta 1,5 roku :(:(:(:( IP: 212.160.172.* 08.09.09, 09:13 Zenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 08:38 W tym roku we wrześniu po raz drugi miałam przyjemność wybrać się na wycieczkę objazdową z Marco, tym razem do Chorwacji (w zeszłym roku Włochy). Było rewelacyjnie, wszystko dopięte na ostatni guzik, profesjonalna organizacja, przyjemna atmosfera przez cały czas. Na szczególne uznanie zasługuje pilot-pani Ania, ogromna klasa, fachowość i przemiłe usposobienie! Absolutnie polecam! Mam nadzieję, że Marco poszerzy swoją ofertę wycieczkową, zwłaszcza jeśli chodzi o Bałkany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 19:12 Gorąco polecam wczasy w Leptokarii organizowane przez Marco. Wszystko w jak najlepszym porządku a nawet lepiej niż można było tego oczekiwać. Hotel Afroditi naprawdę przyzwoity jak za taką cenę. Lokalizacja idealna- kilka metrów od plaży i kilkadziesiąt od głównej ulicy. Szczególnie miłym zaskoczeniem dla mnie i znajomych była rezydentka Dana. Zawsze obecna, zawsze dostępna, zawsze uśmiechnięta, posiadająca rewelacyjny kontakt z gośćmi. Pierwszy raz spotkałem się z tak pozytywną rezydentką. Jeszcze raz polecam gorąco.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola9432 Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? 30.08.16, 11:30 Wrocilam teraz własnie z Czarnogory i jestem zadowolona z hotelu z wyzywienia ,autokar bardzo wygodny kierowcy sympatyczni i weseli jedyne co mi nie odpowiadalo to rezydentka ,która na nas czekała na miejscu zero zaangazowania zeby załatwic cokolwiek zawsze sie tłumaczyła ze nie ma chętnych bo tak jej było wygodnie i mysle ze jak ma byc taka rezydentka to lepiej zeby nie było wogole ,bo człowiek nie ma z niej zadnego pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Jakie macie opinie o Biurze Podróży Marco ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.17, 02:16 Byłam na wycieczce w Wiedniu. Targi adwentowe. Jestem zachwycona. Spaliśmy 15 minut od centrum, Wiedeń przepiękny, urzekające iluminacje i wspaniały przewodnik Pan Robert. Naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś