gaba_86 07.03.09, 10:49 Gdzie w Bielsku kupujecie soczewki kontaktowe?? i jakiej firmy?? Dodam że to będzie "mój pierwszy raz" i nie mam pojęcia gdzie się najlepiej udać na badania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Samotnik Re: soczewki kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 11:48 Na badania do dobrego okulisty w 'normalnym' gabinecie, nie w klitce w salonie optycznym. Potem soczewki kupować w Internecie, sklepów w google znajdiesz multum, ceny o 1/3 mniejsze niż w konwencjonalnych salonach optycznych. Nie trzymać się na siłę marki poleconej przez okulistę, na początku wypróbować również inne marki, byle te same parametry były. Soczewki są różne, jedne sztywniejsze, inne mniej, jedne większe, drugie mniejsze. Możesz woleć np. nieco twardszą, bo się łatwiej zakłada, chociaż jest mniej komfortowa niż miękka. Albo odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: soczewki kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 13:11 Również polecam zakupy w internecie. Ja od 3 lat kupuje tylko na allegro. Chociaż jak potrzebujesz soczewki "na już" to polecam soczewkowo24 w Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: soczewki kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 13:14 oczywiscie soczewki 24, a nie soczewkowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soczewki Re: soczewki kontaktowe IP: *.c201.msk.pl 07.03.09, 15:33 Popieram Samotnika - badanie tylko u okulisty. Sam stosuję soczewki miesięczne Night&Day. Można je nosić przez caly miesiąc bez zdejmowania, bo oko w nich normalnie oddycha, ale mimo to ściągam na noc. U optyka 3 pary kosztują 195 zl (jedna para 70 zl). Jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackbird Re: soczewki kontaktowe IP: *.magma-net.pl 24.03.09, 21:34 Soczewki24 są beznadziejni. Soczewkowo.pl jest duzo lepszym sklepem. Internetowym, wiec nie musze wychodzic z domu a i tanszym. A te soczewki to nic nie maja na miejscu a do tego 2 razy drożej. Wszystko dla nich jest specjalnym zamowieniem. Porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: soczewki kontaktowe IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 19:13 Ja soczewki dobieralem i kupowalem u Jasiczkow na ul. 11 listopada. Maja tam dobrych lekarzy i niezle wyposarzony gabinet. Niestety po 2 latach oczy zaczely "protestowac" i musialem wrocic do okularow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soczewki Re: soczewki kontaktowe IP: *.c201.msk.pl 07.03.09, 19:24 Ja soczewki dobieralem i kupowalem u Jasiczkow na ul. 11 listopada. Maja tam > dobrych lekarzy Ja też, tyle że lekarz mi dobral za slabe, dlatego lepiej iść do swojego, sprawdzonego okulisty. Co więcej, nie wpisal krzywizny czy czegoś tam (są 2 opcje), więc musieliśmy z panią Ewą domyślać się, że pewnie chodzi o standardową ;). Poza tym w ww. miejscu jest zazwyczaj sporo osób do lekarza i są poślizgi. Soczewki noszę ponad rok i w ogóle ich nie czuję. Ostatnio okulista stwierdzila, że rogówka wygląda świetnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: soczewki kontaktowe IP: *.komptech.org 13.03.09, 23:57 Ja soczewki dobieralem i kupowalem u Jasiczkow na ul. 11 listopada. > Maja tam > > dobrych lekarzy witam.. powiedz mi gdzie to jest dokladnie bo za bardzo nie jestem zorientowana albo prosze podaj mi oryginalna nazwe tego optyka no chyba ze sie tak nazywa:P jeszcze mam pytanie jaki jest tam cennik badan plus soczewki , wiem ze sa rozne rodzaje i cena moze byc rozna ale tak orientacyjnie.. i osttanie pytanko wiecie moze czy sa takie soczewki zeby korygowaly krótkowzrocznosc i byly kolorowe? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soczewki Re: soczewki kontaktowe IP: *.c201.msk.pl 14.03.09, 10:29 Optyk Ewa Jasiczek (+- naprzeciwko Rossmanna). Mają lokal zaraz przy deptaku i w bramie, chyba ciemnozielony szyld. Gdy ja się badalem (koniec 2007), placilem 50 zl - badanie, pierwsza para soczewek i akcesoria. 3 pary moich soczewek kosztują 195 zl (pisalem wyżej). Na ostatnie pytanie nie umiem odpowiedzieć - poszukaj w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: soczewki kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:42 soczewki kolorowe podkreslające i zmieniające kolor oczu - J&J ACUVUE COLOURS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: soczewki kontaktowe IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 10:13 do okulisty to Ty musisz mieć zaufanie , więc wybierz sama, ja korzystam ze sklepu w sieci: e-soczewka.pl i jestem zadowolony (szybka dostawa, bez problemów, promocje) - używam soczewek "oddychajacych" AirOptix Aqua - info w sieci, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś