Dodaj do ulubionych

soczewki kontaktowe

07.03.09, 10:49
Gdzie w Bielsku kupujecie soczewki kontaktowe?? i jakiej firmy?? Dodam że to
będzie "mój pierwszy raz" i nie mam pojęcia gdzie się najlepiej udać na badania...
Obserwuj wątek
    • Gość: Samotnik Re: soczewki kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 11:48
      Na badania do dobrego okulisty w 'normalnym' gabinecie, nie w klitce w salonie
      optycznym. Potem soczewki kupować w Internecie, sklepów w google znajdiesz
      multum, ceny o 1/3 mniejsze niż w konwencjonalnych salonach optycznych. Nie
      trzymać się na siłę marki poleconej przez okulistę, na początku wypróbować
      również inne marki, byle te same parametry były. Soczewki są różne, jedne
      sztywniejsze, inne mniej, jedne większe, drugie mniejsze. Możesz woleć np. nieco
      twardszą, bo się łatwiej zakłada, chociaż jest mniej komfortowa niż miękka. Albo
      odwrotnie.
    • Gość: Cleo Re: soczewki kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 13:11
      Również polecam zakupy w internecie. Ja od 3 lat kupuje tylko na allegro.
      Chociaż jak potrzebujesz soczewki "na już" to polecam soczewkowo24 w Tesco.
      • Gość: Cleo Re: soczewki kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 13:14
        oczywiscie soczewki 24, a nie soczewkowo :)
        • Gość: soczewki Re: soczewki kontaktowe IP: *.c201.msk.pl 07.03.09, 15:33
          Popieram Samotnika - badanie tylko u okulisty.
          Sam stosuję soczewki miesięczne Night&Day. Można je nosić przez caly
          miesiąc bez zdejmowania, bo oko w nich normalnie oddycha, ale mimo
          to ściągam na noc. U optyka 3 pary kosztują 195 zl (jedna para 70
          zl). Jestem zadowolony.
        • Gość: Blackbird Re: soczewki kontaktowe IP: *.magma-net.pl 24.03.09, 21:34
          Soczewki24 są beznadziejni. Soczewkowo.pl jest duzo lepszym sklepem. Internetowym, wiec nie musze wychodzic z domu a i tanszym. A te soczewki to nic nie maja na miejscu a do tego 2 razy drożej. Wszystko dla nich jest specjalnym zamowieniem. Porażka
    • Gość: mark Re: soczewki kontaktowe IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 19:13
      Ja soczewki dobieralem i kupowalem u Jasiczkow na ul. 11 listopada. Maja tam
      dobrych lekarzy i niezle wyposarzony gabinet. Niestety po 2 latach oczy zaczely
      "protestowac" i musialem wrocic do okularow.
      • Gość: soczewki Re: soczewki kontaktowe IP: *.c201.msk.pl 07.03.09, 19:24
        Ja soczewki dobieralem i kupowalem u Jasiczkow na ul. 11 listopada.
        Maja tam
        > dobrych lekarzy

Ja też, tyle że lekarz mi dobral za slabe, dlatego lepiej iść do
        swojego, sprawdzonego okulisty. Co więcej, nie wpisal krzywizny czy
        czegoś tam (są 2 opcje), więc musieliśmy z panią Ewą domyślać się,
        że pewnie chodzi o standardową ;). Poza tym w ww. miejscu jest
        zazwyczaj sporo osób do lekarza i są poślizgi.
        Soczewki noszę ponad rok i w ogóle ich nie czuję. Ostatnio okulista
        stwierdzila, że rogówka wygląda świetnie. :)
        • Gość: gosc Re: soczewki kontaktowe IP: *.komptech.org 13.03.09, 23:57
          Ja soczewki dobieralem i kupowalem u Jasiczkow na ul. 11 listopada.
          > Maja tam
          > > dobrych lekarzy
          witam.. powiedz mi gdzie to jest dokladnie bo za bardzo nie jestem zorientowana
          albo prosze podaj mi oryginalna nazwe tego optyka no chyba ze sie tak nazywa:P
          jeszcze mam pytanie jaki jest tam cennik badan plus soczewki , wiem ze sa rozne
          rodzaje i cena moze byc rozna ale tak orientacyjnie.. i osttanie pytanko wiecie
          moze czy sa takie soczewki zeby korygowaly krótkowzrocznosc i byly kolorowe?
          pozdrawiam
          • Gość: soczewki Re: soczewki kontaktowe IP: *.c201.msk.pl 14.03.09, 10:29
            Optyk Ewa Jasiczek (+- naprzeciwko Rossmanna). Mają lokal zaraz przy
            deptaku i w bramie, chyba ciemnozielony szyld.

Gdy ja się badalem (koniec 2007), placilem 50 zl - badanie, pierwsza
            para soczewek i akcesoria. 3 pary moich soczewek kosztują 195 zl
            (pisalem wyżej).

Na ostatnie pytanie nie umiem odpowiedzieć - poszukaj w necie.
          • Gość: Cleo Re: soczewki kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 15:42
            soczewki kolorowe podkreslające i zmieniające kolor oczu - J&J ACUVUE COLOURS
    • Gość: gość Re: soczewki kontaktowe IP: *.gprs.plus.pl 17.03.09, 10:13
      do okulisty to Ty musisz mieć zaufanie , więc wybierz sama, ja korzystam ze sklepu w sieci: e-soczewka.pl i jestem zadowolony (szybka dostawa, bez problemów, promocje) - używam soczewek "oddychajacych" AirOptix Aqua - info w sieci, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka