Dodaj do ulubionych

Wapienica bielskim centrum przestępczości?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 12:45
Po centrum Wapienicy ostatnio strach już chodzić. Stada wałęsających się,
agresywnych gó...arzy, do tego menele. Po zmroku tylko samochodem (i to
szybkim, żeby dało się w razie czego uciec). Całą dzielnicę jacyś gó...arze
zasprejowali ostatnio. To ich tylko rozzuchwala, bo skoro co tydzień
przybywają nowe, identyczne napisy, to znaczy, że nikt na to nie reaguje i
robią co chcą.

Nawet statystyki to potwierdzają - od początku tygodnia już dwa zdarzenia
kryminalne zanotowano przy ulicy Regera - włamanie do sklepu i do hurtowni.
Ile było takich niezgłoszonych lub niewykrytych, którymi Policja się nie
chwali, tego nie wiemy.

Nie wiem, jak was, ale mnie to przeraża. I Policja nic z tym nie robi. Jak
tutaj od dziesięciu lat mieszkam, to Policję w nocy widziałem tutaj dwa razy.

Niedługo ta dzielnica zacznie przypominać amerykańskie dzielnice typu Bronx
czy Harlem.
Obserwuj wątek
    • aurelia_aux Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? 20.08.09, 14:16
      Nie wiem, nie bywam w Wapienicy po zmroku (może dlatego?;) ) wiem, że opiewa
      bardzo złą sławą, zwłaszcza ulica Zwierzyniecka, ale jak jest na prawdę, to może
      powiedzieć tylko mieszkaniec.
      • Gość: cała prawda wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! IP: *.anonymouse.org 20.08.09, 15:19
        Wapienica to dziura taka sama jak Sybir, tam przeprowadza się
        biedoków oraz ludzi zadłużonych, nie mówię o dokmach jednorodzinnych
        na obrzerzach ale o ścisłym centrum z bloczkami. Tutaj ludzie
        narzekali od dawna że nie przeprowadza się remontów (innym dogadza
        się na siłe ale o Wapienicy nie pamiętają w Ratuszu) nie ma policji,
        każdy o tym wie że to dziura o największej przestępczości, więc
        gdzie ci tu policja będzie przyjeżdzała, Krywult i reszta wiedzą że
        to dziura, zresztą sami ją tu zrobili (jak? nie robiąc nic!), tutaj
        nigdy nie powstaną nowe ulice ani apartamentowce. Nigdy też nie
        będzie bezpiecznie. Wapienica dla Bielska to jak Nikiszowiec dla
        Katowic.
        • Gość: bielszczanin Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.09, 19:12
          Tylko że w tej dziurze znajduje się zapora i przepiękna dolina, piękna dzielnica wiele ładniejsza niż Komorowice, nie nazywajcie jej dziurą bo w Katowichach nie uświadczysz takich gór. Nie oceniajcie dzielnicy tylko przez pryzmat przestępczości.
          • Gość: bielszczanin Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.08.09, 19:18
            a prawda jest taka że dzielnica jest ładniejsza od większosci dzielnic w Bielsku
            • czarny.no Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! 20.08.09, 21:01
              Prawda jest taka, że dziś mamy dwie Wapienice
              * Górną z eleganckimi domkami, nowymi osiedlami, pięknymi widokami i
              najcenniejszym chyba przyrodniczo miejscem w Bielsku-Białej, czyli
              Doliną Wapienicy
              * Dolną z przestępczością, menelstwem, szkaradnym centrum, ohydnymi
              blokami, slumsami na Sobieskiego oraz... autostradą i strefą
              ekonomiczną

Niby włodarze powinni coś zrobić, żeby nie było takiej przepaści.
              Ale z drugiej strony - gdzie można przesiedlić najgorszy bielski
              element. Przecież trzeba go wyrzucić ze śródmieścia (i nie tylko).
              Niestety, Sobieskiego, Zwierzyniecka, Lajkonika i okolice to dobre
              miejsce na Bronx. PRZY CZYM NIE MOŻNA POZWOLIĆ NA TO, ŻEBY BANDYCTWO
              WYCHODZIŁO POZA GRANICE SWEJ ENKLAWY. Obrońcy praw człowieka mnie
              zlinczują, ale pomysł z gettami (dla Murzynów, dla Żydów itd.) nie
              był zły; tyle że zamiast dla "innych ras" powinno się go zastosować
              dla np. mieszkańców bloków w Dolnej Wapienicy !
              • Gość: cała prawda Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! IP: *.anonymouse.org 20.08.09, 23:25
                no właśnie, chodzi tu o dolną część wapienicy a nie o piękną
                dolinę wapienicy i okolice gór gdzie stoją ładne domki i powstają
                apartamentowce, wszystkim się wydaje że wapienica jest piękna i nie
                ma problemów, to jest prawda ale ta pierwsza, bo jest jeszcze ta
                druga wapienica
                • Gość: guru Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! IP: 77.252.190.* 31.08.09, 21:38
                  jak nie widac policji????ludzie nie wiecie a piszecie jest tam
                  przecierz samodzielny oddział policji,wiecznie widze jak jezdza
                  transporterami to co oni tam spia?????????????????
                  • Gość: Ppoid Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! IP: 212.91.110.* 01.09.09, 07:22
                    Mniej więcej właśnie - śpią. Mają tam koszary. Na pewno w każdym razie nie
                    patrolują dzielnicy.
              • Gość: Voiddd Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! IP: 77.79.192.* 25.08.09, 17:53
                Gdzieś ty się uchował patafianie?
                • czarny.no Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! 25.08.09, 18:47
                  Sorry, ale może zamiast mnie wyzywać to powiedziałbyś, w jaki sposób
                  się z moją wypowiedzią nie zgadzasz?

PS: Uchowałem się w różnych miejscach. Na Poniatowskiego, na
                  Piłsudskiego, na Asnyka, a aktualnie przebywam na Kwietnej w
                  dzielnicy Obszary :)
                  • Gość: ja, ja xD Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! IP: *.play-internet.pl 02.12.13, 23:37
                    Nie wszyscy z tej waszej ''dolnej Wapienicy'' to patologia, więc nie musiecie tu wszytskich obrażać .
                • czarny.no Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! 25.08.09, 19:01
                  Wiesz, po chwili namysłu chyba nawet sam wywnioskowałem, o co
                  chodzi. Być może jesteś jednym z tych wyjątków, które pomimo
                  mieszkania na Zwierzynieckiej czy Sobieskiego nie ma założonej
                  policyjnej kartoteki, kilku wyroków na koncie i nie jest powodem
                  strachu normalnego społeczeństwa przed zapuszczaniem się w te
                  okolice. Jeżeli tak, to super. Ale to nie zmienia faktu, że Dolna
                  Wapienica "przez zasiedzenie" stała się najgorszą dzielnicą Bielska-
                  Białej i taką niech już niestety pozostanie (gdyby to ode mnie
                  zależało, to by degeneraci kominem w Oświęcimiu wylecieli, ale dziś
                  to trzeba humanitarnie :(( ), bo skoro tacy ludzie istnieją i mają
                  niepotrzebne prawo do życia, to nie mogą zaśmiecać całego miasta,
                  tylko trzeba ich osadzić w jakiejś enklawie na przedmieściach -
                  Dolna Wapienica najlepiej się do tego nadaje. A jeżeli oni tobie nie
                  szkodzą i nie masz przeciwko nic nim, to nie ma problemu (jeżeli
                  jest inaczej - wyprowadź się). Tylko nie wyzywaj ludzi, którym
                  przeszkadzają ludzie pokroju twoich sąsiadów w reszcie miasta.

PS: Doskonale wiem, że na wielkich blokowiskach też jest masa ludzi
                  spoza marginesu i to również jest problem...
                  • doggod Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! 07.10.09, 13:56
                    czarny.no napisał:

> Wiesz, po chwili namysłu chyba nawet sam wywnioskowałem, o co
                    > chodzi. Być może jesteś jednym z tych wyjątków, które pomimo
                    > mieszkania na Zwierzynieckiej czy Sobieskiego nie ma założonej
                    > policyjnej kartoteki, kilku wyroków na koncie i nie jest powodem
                    > strachu normalnego społeczeństwa przed zapuszczaniem się w te
                    > okolice. Jeżeli tak, to super. Ale to nie zmienia faktu, że Dolna
                    > Wapienica "przez zasiedzenie" stała się najgorszą dzielnicą
                    Bielska-
                    > Białej i taką niech już niestety pozostanie (gdyby to ode mnie
                    > zależało, to by degeneraci kominem w Oświęcimiu wylecieli, ale
                    dziś
                    > to trzeba humanitarnie :(( ), bo skoro tacy ludzie istnieją i mają
                    > niepotrzebne prawo do życia, to nie mogą zaśmiecać całego miasta,
                    > tylko trzeba ich osadzić w jakiejś enklawie na przedmieściach -
                    > Dolna Wapienica najlepiej się do tego nadaje. A jeżeli oni tobie
                    nie
                    > szkodzą i nie masz przeciwko nic nim, to nie ma problemu (jeżeli
                    > jest inaczej - wyprowadź się). Tylko nie wyzywaj ludzi, którym
                    > przeszkadzają ludzie pokroju twoich sąsiadów w reszcie miasta.
                    >
                    >
                    > PS: Doskonale wiem, że na wielkich blokowiskach też jest masa
                    ludzi
                    > spoza marginesu i to również jest problem...

Ja uwazam, sadzac po twoich postach, ze jestes zwyklym glupcem.
              • Gość: gosc Re: wapienica to dziura, rządzący o tym wiedzą! IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 21.04.14, 21:28
                jakas masakra sie tutaj dzieje, ok słyszałam sporo historii ze ktos komus cos zrobil , ale to było x lat temu, i wtedy to było dosc czeste podobno , nie wiem do konca jak było wiec podkreslam 'podobno'. Nie powiem , ostatnio była sytuacja napadu a kierowce ktory dostarcza pieczywo na zwc, ale niech mi ktos powie ze nigdzie indziej nie krdna, nie bija , nie 'taguja' , nie dewastuja??? czy tylko tu w drugiej wapienicy(jak to ktos okreslil) jest tak ja pisze? a w centrum nie ma takich co zaczepiaja i moga ci spuscic lomot? no nie nie ma... sa!! jak wszedzie i zawsze. Byli i beda , zalezy tylko gdzie i jaka iloscc bo w kazdym rejonie roznie bywa. Co do samej zwierzynieckiej to dzieci na pewna sa bezpieczne i to nie podlega dyskusjii, a dorosli? nie slyszalam ze cos sie tu dzialo ostatnio (czyli jakies 3 lata) wiadomo sa jeszcze tacy co lubia swoich wrogów zaczepic i pyskowac , ale kwestia czasu kiedy takich pozamykaja albo w koncu dorosna i zaloza bedzie wtedy czasu na takie wybryki..
    • Gość: Sfrustrowany Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: 130.138.227.* 24.08.09, 09:00
      Gość portalu: Waldziu11 napisał(a):

> Po centrum Wapienicy ostatnio strach już chodzić. Stada
      wałęsających się,
      > agresywnych gó...arzy, do tego menele. Po zmroku tylko samochodem
      (i to
      > szybkim,

A powiadamiasz policję?
      Chyba jednak nie skoro dalej sie wałęsają..
      Kiedy u mnie pod blokiem pojawiała się taka banda meneli zadzwoniłem
      i fakt ze -po 30 min ale przyjechali. Szkoda tylko, że te łajzy
      widziały nawet że te cywilne auta są policyjne i porozbiegali się
      gdzieś. Ale przynajmniej wiedzą, że tutaj nie zabawią długo ze
      swoimi rozdartymi ryjami i obszczanymi portkami (chyba po to mają
      krok w kolanach żeby widać nie było.
      Swoją drogą każdy "kapturek" powinien być od razu legitymowany bo
      nikt mi nie powie że w upalną noc kapturek na głowie jest
      niezbędny...
    • Gość: Voiddd Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: 77.79.192.* 25.08.09, 17:28
      Jak sobie tak czytam te wasze wypciny to mi się włosy na dupie jeżą od tych bredni.

Ludzie - skąd wy jesteście? Z betonowego karpackiego czy beskidzkiego? Tam dziecko wypuszcza się na betonowe place zabaw i umiera ze strachu o to, czy nie potrąci go jakiś pijak za kólkiem?

Takiego pierd... nie czytałem na tym forum od bardzo dawna. Mieszkałem w Wapienicy przez lata. Skąd się u takich debili jak moi przedmówcy bierze stereotyp ulicy Zwierzynieckiej jako wylengarni wszelkiego zła? Powtarzacie zasłyszane brednie, miejskie legendy.

Osiedle w okolicach Zwierzynieckiej jest o niebo lepsze niż bielskie sypialnie. Spokojnie, zielono i bez strachu można dziecko puścić na podwórko. A kiedy czytam brednie o tym, że biją to szlag mnie trafia.

Kogo biją? Ciebie, mój zidiociały przedmówco? Bo mnie nie pobili nigdy, nie okradli - ba - nawet auta nie porysowali - dziwne. Osobiście, wieczorem o wiele bardziej bałbym się zapuścić na dresiarskie beskidzkie niż w okolice Zwierzynieckiej w Bielsku.
      • Gość: Sfrustrowany Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: 130.138.227.* 27.08.09, 13:54
        Gość portalu: Voiddd napisał(a):

> Kogo biją? Ciebie, mój zidiociały przedmówco? Bo mnie nie pobili
        nigdy, nie okr
        > adli - ba - nawet auta nie porysowali - dziwne. Osobiście,
        wieczorem o wiele ba
        > rdziej bałbym się zapuścić na dresiarskie beskidzkie niż w okolice
        Zwierzynieck
        > iej w Bielsku.

Dlaczego nazywasz mnie "zidiociałym przedmócą" mądralo?

Nikt przecież nie kwestionuje, że rozwydrzone kapturki grasują też
        na innych osiedlach osobiści widuję taki element wszędzie zwłaszcza
        na duzych osiedlach (nie rozumiem czemu ludzie tak lubią mieszkać w
        tych blokowiskach) a to, że Ciebie czy mnie nie pobili nie znaczy,
        że nie przydarzy Ci się to wkrótce kiedy zabraknie im na piwo bo
        mamuśka nie dała...
        • Gość: Ppoid Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 14:21
          > (nie rozumiem czemu ludzie tak lubią mieszkać w
          > tych blokowiskach)

Nie lubią - muszą. Tam są najtańsze mieszkania. Ilu ludzi w Bielsku stać na
          kredyt na mieszkanie po 4-5tys za metr na nowych osiedlach, albo 500tys na dom.
          W tym mieście jak ktoś zarabia 2000 na rękę, to zarabia nieźle ("nieźle"). Ponad
          średnią krajową trudno tutaj wyskoczyć, a średnia krajowa to nie jest zarobek
          pozwalający na mieszkanie gdzie indziej, niż w peerelowskim bloku.
          • Gość: F4R Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: 130.138.227.* 27.08.09, 15:50
            Gość portalu: Ppoid napisał(a):

> Nie lubią - muszą. Tam są najtańsze mieszkania. Ilu ludzi w
            Bielsku stać na...

Czy ja wiem czy muszą?

Znam przypadki, że mając do wyboru mieszkanie w spokojnym miejscu a
            na osiedlu przy takiej samej cenie wybierają to drugie...
    • Gość: Relaksianka Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.cdma.centertel.pl 05.10.09, 18:34
      Wapienica piekna dzielnica-byłaby piekniejsza i bezpieczniejsza gdybyśmy o to zadbali, jeżeli widze lub słysze ze cos jest nie wporzadku biore telefon i dzwonie pod 112, i tak za każdym razem, mieszkam w nowym bloku przy giełdzie i sąsiadów mam imprezowiczów,wytrzymac sie nie da,wiec co robie? dzownie pod 112 a co robi reszta normalnych sasiadów tez dzwoni pod 112, w naszym bloku policja potrafi przyjechac jednej nocy nawet 2 razy i tak długo bedzie przyjezdzała dopoki sie imprezy nie skonczą, po to mam mieszkanie zebym w nim mogła spokojnie żyć a policja jest o tego by interweniowała.
    • Gość: BKS STAL HOOLIGAN Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: 77.255.85.* 05.10.09, 20:58
      Ale wy pieprzycie , ja akurat jestem z Wapienicy ZWC-Zwierzyniecka i
      jakoś dobrze się tu czuje . Jest tu chociaż ten klimat jak sie wam nie
      podoba to po co tu mieszkacie ??? Nie moge słuchać tego gadania dzwoń
      na 112 itp. Graffiti i tagi na murach to jest kultura która jest w
      dolnej wapienicy !!! Nie raz siedzimy na ławce przed blokiem a za
      chwile psy przyjerzdrzają i spisują za to że siedzimy ... I co to ma
      być ?? j***ć 997 !!!! Na zawsze ten klimat i ZWC !!! Żaden pies tego
      nie zmieni !!!
      • czarny.no Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? 05.10.09, 21:10
        > jakoś dobrze się tu czuje

Nie dziwię się...

> na 112 itp. Graffiti i tagi na murach to jest kultura która jest w
        > dolnej wapienicy !!!

Oj, jeżeli "graffiti i tagi na murach" są przejawem kultury, to
        chyba ja jestem jakiś inny...

> Nie raz siedzimy na ławce przed blokiem a za
        > chwile psy przyjerzdrzają i spisują za to że siedzimy ...

Kolejny przejaw kultury... A pies to co najwyżej podbiegnie i
        zaszczeka, a nie będzie przyjerzdrzać :)

> j***ć 997 !!!!

Pięknie reprezentujesz swoje "ZWC". A potem nieliczni normalni mają
        pretensje, że Dolna Wapienica nazywana jest bielskim Bronxem :(

> Na zawsze ten klimat i ZWC !!!

Taki klimat to na spacerniaku, BKS Stal Hooliganie (swoją drogą nick
        mówi sam za siebie).
        • Gość: Relaksianka Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.cdma.centertel.pl 05.10.09, 22:09
          wandalizm i niebezpieczenstwo! tylko to sieje BKS nie jest wam wstyd ze robicie
          taki smietnik i w takim brudzie mieszkacie??
      • Gość: logik Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 15:12
        ZWC = z WC = z kibla = g ó w n o ?

Nie znam się ... ale ciąg logiczny chyba został zachowany bks stal hooliganie, nie ?

A tak poza tym - dasz palec, wezmą rękę
        • Gość: BKS STAL HOOLIGAN Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.09, 16:35
          o wieprz byś logik nie chciał ??? ZWC to skrót od Zwierzyniecka
          gó...jadzie !!!!
        • Gość: BKS STAL HOOLIGAN Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.09, 16:37
          * a wieprz byś logik nie chciał ??? ZWC to skrót od Zwierzyniecka
          gó... jadzie !!!!
          • Gość: Relaksianka Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.cdma.centertel.pl 06.10.09, 21:53
            i to jest objaw ograniczonego myslenia!!!! czym sie mozesz pochwalić?
            kradzieżami, rozbojami, straszeniem? jak bedziesz starszy i mądrzejszy wtedy
            mozesz podjąć sie dyskusji bo jak narazie to Twoje słowa sa upadłe jak Twoja
            osoba... nikt na powaznie Cie nie bierze, no wiadomo ze jak wyskoczysz z kijem
            (bo tylko na to Cie stać) to wtedy sie Ciebie bierze na poważnie a tak ogólnie
            to jestes ... nie bede okreslac.... powinieneś sobie zaspiewac piosenke do
            lustra....MNIEJ NIŻ ZERO.....
          • Gość: logik Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 12:55
            No i widzisz nieszczęśniku - musisz tłumaczyć to co sobie wymyśliłeś
            (ście), żyjesz w getcie stworzonym przez twój umysł ... no, to że
            horyzont dość blisko to już inna sprawa ...
            Nie wiem ile masz lat ale oceniam twoje "zaangażowanie" w "życie"
            dzielnicy na poziomie I gimnazjum ...
            tagi, napisy, palenie, picie - to twoje życie ?
            SMUTNE, i nudne
            a wpieprz to se zrób sam ... albo poproś kumpla z WC
            • Gość: BKS STAL HOOLIGAN Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.09, 17:59
              Ty sam sie prosisz o pożądny wpieprz tym że ciągle obrażasz moją
              dzielnice... słowami typu wc itp..
              • Gość: janek Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: 195.93.135.* 07.10.09, 19:19
                znasz jeszcze jakieś inne argumenty poza "wpieprz" geniuszu?
              • Gość: logik Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 10:30
                No ależ sam ją tak określasz swoim kloacznym językiem, postawą kibola i
                retoryką wyjętą z ... kibla za przeproszeniem ...
                Skoro jest tak pięknie - to użyj argumentów, które dotrą do większości
                piszącej i czytającej, a nie tylko troglodytów z WC ...
                PS
                a "Twoja" dzielnica wyobraź sobie nie jest tylko Twoja ...
                i jest mi wstyd za Ciebie i Tobie podobnych ...
        • Gość: ZWC Banda Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.14, 21:41
          hahaha co wy tu piszecie to masakra haha, gdzie wy tu widzicie bandytów na ZWC a ty logik zważ na co mówisz bo myślę że nie chciał byś pokazać nikomu swojej twarzy chłopakom z osiedla za takie bzdury, pisać każdy umie ale nikt swojej twarzy nie pokaże haha
    • Gość: ktoś Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.09, 14:13
      dolną wapienicę powinni ogrodzić takim murem jak w filme "13 dzielnica"
      !!!
      • Gość: Relaksianka Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.cdma.centertel.pl 07.10.09, 14:03
        Nie zgadzam sie ze zdaniem by ogrodzic jakiekolwiek miejsce, powinnismy tępić
        bydlaków i hamów1 nie mozemy komukolwiek pozwolic na zachowanie poniżej wartosci
        moralnych ... a przy takich blokach jak mój powinna stąc bydka z policja zeby
        szybciej dotarła na miejsce i pałować debili którzy maja kretinizm w głowie!!!!
        owszem polska dla polaków ale dla normalnych a dla palantów kiboli to zapraszamy
        do rosji albo krajów wschodnich, tam mielibyście super zycie
        • Gość: bugibak Wapienica ul. zwierzyniecka. IP: *.ajc.com.pl 25.09.13, 13:40
          Witajcie. mamy zamiar sie przeprowadzić do wapienicy na ul.Zwierzyniecką powiedzcie mi jak tam teraz jest??
          bardziej bezpieczniej niż 3 lata temu ?? zmieniło sie coś?
          można czuć sie bezpiecznym ?? o siebie, rodzine i o auto ??
          warto na zwierzynieciej mieszkać ??
          dZieki za odpowiedzi
          • Gość: anusia530 Re: Wapienica ul. zwierzyniecka. IP: *.tktelekom.pl 22.11.13, 07:33
            Też mam tam zamiar się przeprowadzić :) i powiem szczerze, że się trochę przeraziłam wcześniejszymi postami...
    • Gość: reed wapienica IP: *.army.mil.pl 02.01.14, 18:30
      Rok temu kupiłem mieszkanie koło zwierzynieckiej i jakoś nie widzę tego o czym piszecie...nie powielajcie plotek,nie byłes nie gadaj!!!
      • Gość: OLO Re: wapienica IP: *.26.euro-lan.pl 04.01.14, 18:59
        Rownież mieszkam w okolicy zwierzynieckiej , 10 lat temu mozna było mówić o patologi w tej okolicy ,ale od około 5 lat dzielnica jest bardzo spokojna , osoby mieszkające na tym osiedlu maja założone rodziny już albo sie wyprowadzily . Ten zły czas już minol . Moim zdaniem coraz wiecej buduje sie budynków w okolicy zwierzynieckiej . W okolicy hotelu papuga nie mam miejsca juz na budowanie i wszyscy szukają działek w naszym rejonie Wydaje mi sie ze ten rejon robi sie coraz bardziej dzielnica willowa,
      • Gość: Dwoi Re: wapienica IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.14, 13:40
        Ja też potwierdzam, spokojna dzielnica, mieszkam od paru lat, dresiarstwo było, ale przeniosło się na beskidzkie.
      • Gość: mojezdanie Re: wapienica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.14, 20:57
        Całe to Wasze Bielsko to jedne wielkie zadupie ;/. Nie licząc kilku ładnych domków i gór
        Drogi straszne, sklepy czynne 8-17? dla kogo one są czynne dla emerytów ;D,
        Nic tutaj nie ma ani pracy ani przemysłu, jedynie usługi i prywaciarze ;/
        Pora wracać w swoje strony bo tutaj nie ma nic.

• Gość: ciekawa Re: wapienica IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 14.02.14, 23:35
          mojezdanie skad jestes?
    • Gość: ewa powielacie stereotypy IP: 93.105.173.* 08.04.14, 11:50
      Mieszkamy tu od 6 lat, na tej "nieszczęsnej " Zwierzynieckiej, przeprowadziliśmy się ze Złotych. Niebo a ziemia. Tu jest cisza i spokój i wolne miejsca parkingowe. Może kiedyś było tu źle, nie wiem. W każdym razie moim sąsiadom brakuje sporo do patologii. Wieczorem biegam i jak dotąd nikt mnie nie okradł, nie zgwałcił i nie pobił. Gdzie ta patologia pytam??!!!
    • Gość: Tata Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.14, 09:05
      Śmiać mi się chce jak czytam te opinie może i prawdziwe ale 15 lat temu. Ul. Zwierzyniecka to dzielnica willowa na której ostatnio wybudowałem dom więc wiem o czym mówie. W blokach obok sami mili ludzie. Nasze dzieci bawi się z nimi na podwórku, dużo życzliwości i spokoju.
      • Gość: piterson Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.15, 23:40
        widze ostatnie posty o zwierzynieckiej na wapiennicy zdecydowanie opinia sie poprawila.wlasnie ogladalem mieszkanie i bardzo rozwazam zakup.
        czy stereotypyami o ktorych bylo pisane kilka lat temu mam sie martwic .zastanawialem sie nad wynajeciem tam mieszkanai na 3 miesiace i sprawdzenie na wlasnej skorze jak sie sprawy maja
        • Gość: asd Re: Wapienica bielskim centrum przestępczości? IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 16.11.15, 11:32
          Jeśli się zastanawiasz nad mieszkaniem na tym osiedlu (Zwierzyniecka) to mogę Ci je spokojnie polecić. Mieszkam tu od ponad dwudziestu lat i opinie, które można wcześniej przeczytać to przeszłość. Takie rzeczy działy się tutaj ok. 15 lat temu. Na dzień dzisiejszy jest to osiedle jak każde inne. Niestety do dzisiaj są powtarzane negatywne opinie. Podejrzewam, że osoby, co się tutaj wypowiadały wcześniej, nigdy na tym osiedlu nie były.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka