Dodaj do ulubionych

Bielsko w 2004 roku ....

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 01:06
Co nowego nowego zrobią władze Naszego miasta w 2004?
Piszcie co chcielibyście aby się zmieniło w Bielsku ....
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaligula Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 12:55
      Ja chciał bym aby Hulanka została wybudowana w terminie, ale jak juz doniosła
      nam prasa wykonawca napokał problemy, a miasto moze sie temu przygladac i miec
      rozłozone rece:(
      Jeszcze chciał bym basenik:) ale nie jakis wielki aqua park tylko zwykły byle
      wymiary miał olimpijskie :)
      • albrecht1 Re: Bielsko w 2004 roku .... 04.01.04, 15:52
        Przebudowa Hulanki oraz jej połączenie z obwodnicą MOnte Cassino przez Klubową.
        Basen, chciałoby się, ale to chyba nierealne w 2004. Może jakaś odnowiona
        kamienica w centrum.
        • Gość: kacha Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 16:19
          a ja bym chiała kilka takich pierdól, które niewielkim kosztem mogą sprawić
          radość mieszkańcom, może jakieś place zabaw dla dzieci w parkach, więcej
          kwiatów w mieście, żeby było czysto na ulicach, myślę, że trochę dobrej woli i
          duzo dobrego da się zdziałać, ale dajmy ludziom, którzy są za to
          odpowiedzialne szansę, nie wychodzę z załozenia, że narzekaniem im pomożemy,
          poza tym trochę więcej incjatywy i wsparcia ze strony Bielszczan z pewnością
          nie jest złą incjatywą, dbajmy o to, co mamy wtedy nie bedzie trzeba wydawać
          pieniedzy na coś, za co kiedys już zapłacono. kocham Nasze Miasto i jestem
          przekonana, że to jak bedzie się Nam w Nim zyło zalezy w dużej mierze od Nas
          samych. Prezydenta sami sobie wybraliśmy nie przeszkadzajmy mu :D, potem
          bedziemy go rozliczać ponad miarę...
        • Gość: Kaligula Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 17:14
          Z tego co czytałem to "zawalona kamienica" bedzie odnowiona:) i któras z
          mierzeji <nie pamietam ktora>. Jak by sie tak stało to dobry poczatek, czegos
          duzego:)
      • Gość: radny Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 18:20
        w planach na ten rok przewidziana jest budowa basenu(2 mil zł na ten rok).
        dalsze inwestowanie w bielską starówkę, dofinansowanie obietków sportowych i
        rekreacyjnych na terenie miasta (50 tys zł), inwestycja w szpital ogólny (10
        mil.)ratowanie przed upadkiem kontynuacja inwestycji drogowych rozpoczetych
        przez poprzednia kadencję(kilkadziesiąt milionów kredytu EBI zaciągnietego za
        panowania p.traczyka. to +
        a - to zlikwidowanie kilku szkół i przedszkoli, zmniejszenie kasy dla
        organizacji poarzadowych w dziedzinie sportu, kultury i pomocy społecznej,
        cięcia w pomocy społecznej, zmniejszenie kasy na inwestycje. obcięcie 15 mil
        na edykację.
        to w najwiekszym skrócie plany miasta na 2004 rok. oczywiscie wszystkie te
        przedsięwzięcia możliwe będą po uchwaleniu przez 25 ososbową radę miejską
        budżetu na rok 2004.
        całość pozostawiam bez komentarza - zostawiam to sobie na sesje rady miejskiej
        józef heczko
    • Gość: mcmaxim Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: 195.116.232.* 04.01.04, 20:08
      ja licze na uzdrowienie transportu publicznego... zarowno w miescie jak i
      podmiejskiego... moze to wlasnie w bielsku powstanie pierwsze niezalezne
      przedsiebiorstwo kolejowe? moze zmartwychwstana tramwaje? ale najwazniejsze, by
      uporzadkowac wreszcie MZK... to na prawde umililoby zycie wielu ludziom... a
      poza tym? basen, nowe nawierzchnie drog tam gdzie droga to juz nazwa nad
      wyrost, postepy w robotach na starowce (co do kamienicy: ona juz jest
      praktycznie odbudowana :)))

i wlasnie... pare innych pierdol, jak cale lawki, na ktorych nie strach usiasc,
      czystosc, bezpieczenstwo... i moze wreszcie pomysl PARKINGU WIELOPOZIOMOWEGO w
      centrum miasta zamiast durnych stref, z glupimi parkingowymi... :-/

pozdrawiam serdecznie

:: mcmaxim of the dark hell ::
      :: mcmaxim@//nospam//boo.pl ::

pozdrawiam,
      • Gość: kacha Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 20:22
        i proszę jestem pod wrażeniem, że na forum bez żadnych bluzgań da się
        rozmawiać o tym, co byśmy chcieli zmienić lub tez polepszyć w naszym mieście,
        teraz pozostaje nam wierzyć, że radni i ekpia prezydenta weźmie to pod uwagę,
        ale jak widzę, czasami tu zagladają, więc jesli chociaż jeden z naszych
        pomysłów dojdzie do skutku to ta dyskusja odniesie sukces!!!
        • Gość: mcmaxim Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: 195.116.232.* 05.01.04, 22:04
          no przepraszam, ja akurat w bluzgach staram sie miec najmniejszy, jesli nie
          zaden udzial... wole rzeczowa dyskusje. i masz racje - moze wreszcie ktos
          wezmie pod uwage postulaty mieskancow, a nie tylko to ze "jest waaaadza, i
          tyle" :-/

pozdrawiam,

• Gość: Kaliugula Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 23:29
        Myśle , ze co do ławek to w dużej gesti zalezy od nas samych, to przeciez my
        je niszczymy, mury malujemy...
        Gdy nasze społeczenstwo bardziej dbało o to, sadze, ze efekty nawet
        najmniejsze były by widoczne, a tak to co nowego sie zrobi to albo połamia
        albo ukradna:( i w koło macieju tak cały czas:(
        • Gość: mcmaxim Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: 195.116.232.* 05.01.04, 22:01
          > Myśle , ze co do ławek to w dużej gesti zalezy od nas samych, to przeciez my
          > je niszczymy, mury malujemy...

wybacz, mow za siebie :-/ ja w takich rzeczach nie uczestnicze :-/
          lecz wiem co masz na mysli... eh :-/

pozdrawiam,

• Gość: Bogda Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.01.04, 08:51
            My chcemy basen!
            • Gość: silyzbrojne Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.tktelekom.pl 15.01.04, 18:16
              A mnie sie marzy... zeby ktos w reszcie uzyl swojego mozgu i zrobil cos z ta cholerna studzienka
              na 3 Maja (na prawym pasie tuz przy placu Chrobrego). Studzienka jest tak polozona, ze kazdy
              autobus/ciezarowka/itp wgniata ja w asfalt, przez co odkad pamietam robi sie tam cholerny
              wyryp. Jedna mala rzecz! Wkurza mnie to od '93 roku, czyli odkad mam prawo jazdy.

silyzbrojne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka