Gość: Mundi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 01:06 Co nowego nowego zrobią władze Naszego miasta w 2004? Piszcie co chcielibyście aby się zmieniło w Bielsku .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaligula Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 12:55 Ja chciał bym aby Hulanka została wybudowana w terminie, ale jak juz doniosła nam prasa wykonawca napokał problemy, a miasto moze sie temu przygladac i miec rozłozone rece:( Jeszcze chciał bym basenik:) ale nie jakis wielki aqua park tylko zwykły byle wymiary miał olimpijskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Bielsko w 2004 roku .... 04.01.04, 15:52 Przebudowa Hulanki oraz jej połączenie z obwodnicą MOnte Cassino przez Klubową. Basen, chciałoby się, ale to chyba nierealne w 2004. Może jakaś odnowiona kamienica w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 16:19 a ja bym chiała kilka takich pierdól, które niewielkim kosztem mogą sprawić radość mieszkańcom, może jakieś place zabaw dla dzieci w parkach, więcej kwiatów w mieście, żeby było czysto na ulicach, myślę, że trochę dobrej woli i duzo dobrego da się zdziałać, ale dajmy ludziom, którzy są za to odpowiedzialne szansę, nie wychodzę z załozenia, że narzekaniem im pomożemy, poza tym trochę więcej incjatywy i wsparcia ze strony Bielszczan z pewnością nie jest złą incjatywą, dbajmy o to, co mamy wtedy nie bedzie trzeba wydawać pieniedzy na coś, za co kiedys już zapłacono. kocham Nasze Miasto i jestem przekonana, że to jak bedzie się Nam w Nim zyło zalezy w dużej mierze od Nas samych. Prezydenta sami sobie wybraliśmy nie przeszkadzajmy mu :D, potem bedziemy go rozliczać ponad miarę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaligula Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 17:14 Z tego co czytałem to "zawalona kamienica" bedzie odnowiona:) i któras z mierzeji <nie pamietam ktora>. Jak by sie tak stało to dobry poczatek, czegos duzego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 18:20 w planach na ten rok przewidziana jest budowa basenu(2 mil zł na ten rok). dalsze inwestowanie w bielską starówkę, dofinansowanie obietków sportowych i rekreacyjnych na terenie miasta (50 tys zł), inwestycja w szpital ogólny (10 mil.)ratowanie przed upadkiem kontynuacja inwestycji drogowych rozpoczetych przez poprzednia kadencję(kilkadziesiąt milionów kredytu EBI zaciągnietego za panowania p.traczyka. to + a - to zlikwidowanie kilku szkół i przedszkoli, zmniejszenie kasy dla organizacji poarzadowych w dziedzinie sportu, kultury i pomocy społecznej, cięcia w pomocy społecznej, zmniejszenie kasy na inwestycje. obcięcie 15 mil na edykację. to w najwiekszym skrócie plany miasta na 2004 rok. oczywiscie wszystkie te przedsięwzięcia możliwe będą po uchwaleniu przez 25 ososbową radę miejską budżetu na rok 2004. całość pozostawiam bez komentarza - zostawiam to sobie na sesje rady miejskiej józef heczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcmaxim Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: 195.116.232.* 04.01.04, 20:08 ja licze na uzdrowienie transportu publicznego... zarowno w miescie jak i podmiejskiego... moze to wlasnie w bielsku powstanie pierwsze niezalezne przedsiebiorstwo kolejowe? moze zmartwychwstana tramwaje? ale najwazniejsze, by uporzadkowac wreszcie MZK... to na prawde umililoby zycie wielu ludziom... a poza tym? basen, nowe nawierzchnie drog tam gdzie droga to juz nazwa nad wyrost, postepy w robotach na starowce (co do kamienicy: ona juz jest praktycznie odbudowana :))) i wlasnie... pare innych pierdol, jak cale lawki, na ktorych nie strach usiasc, czystosc, bezpieczenstwo... i moze wreszcie pomysl PARKINGU WIELOPOZIOMOWEGO w centrum miasta zamiast durnych stref, z glupimi parkingowymi... :-/ pozdrawiam serdecznie :: mcmaxim of the dark hell :: :: mcmaxim@//nospam//boo.pl :: pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 20:22 i proszę jestem pod wrażeniem, że na forum bez żadnych bluzgań da się rozmawiać o tym, co byśmy chcieli zmienić lub tez polepszyć w naszym mieście, teraz pozostaje nam wierzyć, że radni i ekpia prezydenta weźmie to pod uwagę, ale jak widzę, czasami tu zagladają, więc jesli chociaż jeden z naszych pomysłów dojdzie do skutku to ta dyskusja odniesie sukces!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcmaxim Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: 195.116.232.* 05.01.04, 22:04 no przepraszam, ja akurat w bluzgach staram sie miec najmniejszy, jesli nie zaden udzial... wole rzeczowa dyskusje. i masz racje - moze wreszcie ktos wezmie pod uwage postulaty mieskancow, a nie tylko to ze "jest waaaadza, i tyle" :-/ pozdrawiam, :: mcmaxim of the dark hell :: :: mcmaxim@//nospam//boo.pl :: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaliugula Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.01.04, 23:29 Myśle , ze co do ławek to w dużej gesti zalezy od nas samych, to przeciez my je niszczymy, mury malujemy... Gdy nasze społeczenstwo bardziej dbało o to, sadze, ze efekty nawet najmniejsze były by widoczne, a tak to co nowego sie zrobi to albo połamia albo ukradna:( i w koło macieju tak cały czas:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcmaxim Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: 195.116.232.* 05.01.04, 22:01 > Myśle , ze co do ławek to w dużej gesti zalezy od nas samych, to przeciez my > je niszczymy, mury malujemy... wybacz, mow za siebie :-/ ja w takich rzeczach nie uczestnicze :-/ lecz wiem co masz na mysli... eh :-/ pozdrawiam, :: mcmaxim of the dark hell :: :: mcmaxim@//nospam//boo.pl :: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogda Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.01.04, 08:51 My chcemy basen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silyzbrojne Re: Bielsko w 2004 roku .... IP: *.tktelekom.pl 15.01.04, 18:16 A mnie sie marzy... zeby ktos w reszcie uzyl swojego mozgu i zrobil cos z ta cholerna studzienka na 3 Maja (na prawym pasie tuz przy placu Chrobrego). Studzienka jest tak polozona, ze kazdy autobus/ciezarowka/itp wgniata ja w asfalt, przez co odkad pamietam robi sie tam cholerny wyryp. Jedna mala rzecz! Wkurza mnie to od '93 roku, czyli odkad mam prawo jazdy. silyzbrojne Odpowiedz Link Zgłoś