Dodaj do ulubionych

NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI

22.03.04, 20:41
Od pewnego czasu obserwuje, co sie wygaduje na tym forum i stwierdzilem, ze
juz nigdy wiecej nie bede latal ta linia lotnicza, bo stracilem zaufanie dla
osob, z ktorymi (jako pasazer) mam sie stykac. Wasz brak profesjonalizmu - i
nie mam na mysli tylko personelu pokladowego - jest przerazajacy. Swoim
pracodawcom robicie fatalna opinie. Nie mam do was zaufania. Wyrazacie sie
potwornie o pasazerach, zrecie sie miedzy soba i boje sie, ze te wasze
sprzeczki odbijaja sie na waszej pracy. Na pokladzie samolotu powinniscie ze
soba wspolpracowac dla dobra was samych i pasazerow a te wasze niesnaski na
pewno nie wplywaja pozytywnie na wasza prace. Klniecie LOT za wszystko ale
moze spojrzcie na siebie i wasze zachowanie. Czy nie przyszlo wam do glowy,
ze to forum czytaja takze pasazerwie, ktorych moze odrzucic jakie czyta te
wasze klotnie, jak sie odnosicie do siebie i jaki stosunek macie do
pasazerow. A ci z was, ktorzy uwazaja, ze Air Polonia bedzie zbawieniem
lotnictwa tez grubo sie myla. Efekt waszych bzdurnych klotni bedzie taki, ze
powoli stracicie pasazerow. Bez pasazerow nigdzie nie bedziecie latac - LOTem
czy innymi liniami.
A do tego dochodza jeszcze osoby podajace sie za pilotow/mechanikow/szychy
pracujace w LOT. Od was powinno oczekiwac sie wyzszej jakosci i kultury a
czesto poziom waszych wypowiedzi jest wulgarny i zenujacy. Nie wiem, czy LOT
ma akcje na gieldzie. Jesli tak, to po kazdej waszej wypowiedzi ich notowania
powinny sie obnizac. Byc moze gdyby wasze premie zalezaly od tego jak wasza
firma sprawuje sie na gieldzie wzielibyscie sie do roboty i zaczeli uwazac,
jak sie wyrazacie o swojej firmie, jakie plotki rozprowadzacie na forum, jak
sie odnosicie do pasazerow. LOT i tak juz ma niezbyt dobra opinie wsrod
ludzi, ktorzy nia lataja (nie musicie uwierzyc mi na slowo - poczytajcie na
stronie SKYTRAX).
Ktos tu niedawno zasugerowal, ze LOT bedzie kupowal/bral w leasing Airbusy,
ktos inny, ze LOT bedzie tylko latal regionalnie. Mnie sie wydaje, ze
niewazne, czy LOT kupi Airbusy/Boeingi czy Embraery. Zeby uzdrowic sytuacje,
przede wszystkim zarzad firmy powinien zrobic totalna czystke wsrod
personelu - od najnizszego do najwyzszego szczebla. Wiecej lojalnosci dla
firmy, wiecej poszanowania dla firmy (zadnej litosci dla zlodziei i osob,
ktore poprzez swoje poczynania przysparzaja firmie wstydu), surowe
konsekwencje dla osob, ktore nie przestrzegaja procedur i przepisow. I wiecej
szacunku dla pasazerwo. Pamietajcie - licza sie "Bums on seats".
Obserwuj wątek
    • Gość: georgeWAW Re: NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI IP: *.acn.waw.pl 23.03.04, 08:56
      Masz calkowita racje!
      Ja uwazam LOT za bardzo dobra linie ( a latam wieloma i czesto), ale wypowiedzi
      tutaj, pracownikow ( czy innych osob) sa zenujace. WSTYD!
      ps. a na SKYTRAX opinie o LOT nie sa wcale gorsze od tych o LH, BA czy AF.
      Wrecz inne linie wypadaja kiepsko!
    • oktob LOT i "pracownicy" 23.03.04, 18:47
      Bzdury wypisywane przez niektórych uczestników forum mają się nijak do poziomu,
      który reprezentują pracownicy LOT. Nigdy nie spotkałem się ze złą
      obsługą, "złymi" spojrzeniami wyrażającymi wstręt do obsługiwanego paxa itd.
      Jestem pewien, że ci, którzy wypowiadają się jako pracownicy, co najwyżej marzą
      o tym, aby nimi być. Inna możliwość jest taka, że pracownikami LOT i EuroLOT
      byli, zostali wywaleni i teraz odreagowują nipowodzenia.
      • Gość: roland Re: LOT i "pracownicy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 18:57
        Mylisz sie bardzo!!!
      • Gość: PawetASA Re: LOT i "pracownicy" IP: *.acn.waw.pl 24.03.04, 07:54
        Ja tez sie zgadzam! Zawsze kazdy moj lot LOTem byl bardzo udany, o wiele lepszy
        niz innymi liniami. To naprawde bardzo dobra linia i powinnismy byc ztego
        dumni. A jakcys niedowartosciowani ex-pracownicy i ludzie wogole nie zwiazani z
        LOTem, nie powinni sie wypowiadac na ten temat!
    • Gość: pracownik SAS-u Re: NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI IP: *.adsl.cybercity.dk 24.03.04, 08:18
      Jako pracownik SAS-u musze powiedziec ze jest to linia bardziej badziewna od
      lot-u. stewardzi sa gejami ale surowe prawo skandynawskie nie pozwala ich
      molestowac. Stewardesy sa nieopisanie brzydkie i dzieki feministycznemu prawu
      wolno im molestowac pilotow i siebie nawzajem (molestuja sibie nawzajem, oprocz
      jednej takiej najbrzydszej co ma ksywe 'renifer'). Smoloty sa brzydkie,
      obsikane. Obsluga kradnie i podklada sobie swinie a pasazerowie to banda debili.

Czy teraz nie bedziesz tez latac SAS-em?
      • Gość: PAX Re: NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 24.03.04, 10:50
        Wydaje mi sie, ze chyba nie zrozumiales o co w tym chodzilo. Mnie sie wydaje,
        ze nadaca mial na mysli to, zeby praconicy LOT przestali prac publicznie brudna
        bielizne. Ogolna publike malo obchodzi czy pan A spi z panem B, czy stewardesa
        C wyniosla karton papierosow, czy stewardesa D spi z pilotem Iksinskim. To sa
        sprawy "ogromnej" wagi tylko i wylacznie dla ludzi pracujacych w tej firmie.
        Przeciez mogliby zalozyc sobie wlasne forum/grupe na chocby Yahoo, ustawic ja
        tak, zeby dostep do niejmieli tylko pracownicy LOT i smalo mogli by sobie dawac
        po lbach ile wlezie. Natomiast robienie tego publicznie jest niesmaczne. Czy
        jakies inne firmy robia to na forach publicznych? Nie. Ogolne grono
        potencjalnych pasazerow LOT chyba by bylo tylko zainteresowane rewelacjami na
        temat spraw, ktore dotycza ich bezposrednio - np. bezpieczenstwo na pokladzie,
        stan techniczny samolotow itp. Ale i jesli ktos z pracownikow LOT posiada
        informacje tego typu i uwaza, ze nalezy je publicznie roglaszac, to chyba
        lepiej to zrobic podajac te informacje do prasy/TV niz zamieszczac je tutaj.

• marabu Re: NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI 24.03.04, 12:01
          Na pytania dotyczące stanu samolotów i bezpieczeństwa lotu nie dostaniesz na
          tym forum odpowiedzi od pracowników LOtu.

Sorry, to nie ten temat - o tym pracownicy nie rozmawiają z obcymi.
          • Gość: stewka Re: NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI IP: *.acn.waw.pl 24.03.04, 12:16
            Pracownicy O NICZYM co dotyczy spraw wewnetzrych firmy NIE POENNI ROZMAWIAC Z
            OBCYMI! I to Marabu, dotyczy tez Ciebie. Co nas obchodzi, ze jakas Instruktorka
            macala Cie po nodze? Moze mialas je nie ogolone?
            • Gość: stewka Re: NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 12:50
              To jest ten żałosny typ co sie podszywa pod wszystkich - IP: *.acn.waw.pl
          • Gość: PAX Re: NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 24.03.04, 15:05
            Ja podalem stan samolotw jako przyklad. Mnie wasze kocie walki zupelnie nic nie
            obchodza (i mysle, ze wiekszosci czytelnikow tego forum tez nie). LOT mnie
            tylko interesuje jako pasazera korzystajacego z ich uslug (czy raczej coraz
            rzadziej korzystajacego z ich uslug). Natomiast zgodzilbym sie z autorem
            orginalnego postu, ze wasze publiczne obrzucanie blotem swoich wspolpracownikow
            i pasazerow moze dal potencjalnych klientow byc elementem, ktory przekona ich
            by nie korzystac z uslug LOT. No, ale jesli wydaje sie wam, ze na zasilku dla
            bezrobotnych bedzie wam fajniej, to przeciez nie bedziemy dyskutowac....
      • Gość: PAX Re: NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 26.03.04, 20:03
        March 26, 2004
        Scandinavian airline group SAS plans to cut 4,000 jobs in 2004/2005 and may buy
        10-20 regional jets, a senior executive said on Friday.

The loss-making firm this week struck a deal with unions over plans for cost
        savings worth 14 billion crowns (USD$1.8 billion).
        (...)
        (Reuters)

Czego tobie i ludziom o podobnym podejsciu do klienta serdecznie zycze.
      • Gość: L Re: NIGDY WIECEJ ZADNYMI POLSKIMI LINIAMI IP: *.futuremedia.pl / *.futuremedia.pl 01.04.04, 19:10
        Gość portalu: pracownik SAS-u napisał(a):

> Jako pracownik SAS-u musze powiedziec ze jest to linia bardziej badziewna od
        > lot-u. stewardzi sa gejami ale surowe prawo skandynawskie nie pozwala ich
        > molestowac. Stewardesy sa nieopisanie brzydkie i dzieki feministycznemu prawu
        > wolno im molestowac pilotow i siebie nawzajem (molestuja sibie nawzajem,
        oprocz
        >
        > jednej takiej najbrzydszej co ma ksywe 'renifer'). Smoloty sa brzydkie,
        > obsikane. Obsluga kradnie i podklada sobie swinie a pasazerowie to banda
        debili
        > .
        >
        > Czy teraz nie bedziesz tez latac SAS-em?

Ostatnimi dniami odbyłem kilka rejsów SAS-em i muszę zgodzić się z przedmówcą.
        Daleki dystans jeszcze ujdzie ale europa to samo dno. Szczytem był lot Dash'em
        8,
        tak syfiastej kabiny to jeszcze nie widziałem (szczochami też śmierdziało).
        A serwis w ekonomi bajka -ciasteczko i woda. Na tych wszystkich rejsach
        najmłodsza stewa miała 40-echę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka