Dodaj do ulubionych

---- wojewoda przegral w NSA - nie ma OOU

IP: *.u.mcnet.pl 04.11.04, 16:06
koniec urzedniczej samowoli

a szawlowski na zielona trawke
Obserwuj wątek
    • 2paco Re: ---- wojewoda przegral w NSA - nie ma OOU 04.11.04, 20:01
      co to jest OOU? pytam, bo nie wiem (pewnie jak napiszecie, to skojarzę:D)
      • Gość: jacek ---- wojewoda przegral w NSA - nie ma OOU IP: *.u.mcnet.pl 05.11.04, 08:51
        jesli nie znasz podstawowych pojec - to na jakiej podstawie wypowiadales sie na
        temat lotniska w Warszawie ???
        • 2paco Re: ---- wojewoda przegral w NSA - nie ma OOU 05.11.04, 13:08
          jezusie, czy na tym forum trzeba być ekspertem - nie wiem co to jest OOU, bo pewnie nie kojarzę całej nazwy, ot co. nie musisz mi już odpowiadać bucu.
          • Gość: jacek ---- wojewoda przegral w NSA - nie ma OOU IP: *.u.mcnet.pl 05.11.04, 13:14
            przeczytaj sobie swoje posty skierowane przeciwko mnie - sporo sie
            napracowales - nie znajac problemu

jak moge ciebie traktowac powaznie i odpowiadac na twoje pytania ???

• 2paco Re: ---- wojewoda przegral w NSA - nie ma OOU 05.11.04, 13:36
              nie każdy widać jest taką alfa i omegą jak ty. poczytaj swoje posty i się zastanów, jakim cudem jeszcze w ogóle ludzie do ciebie odpisują. chciałem się spytać, pokazałeś swoje wieśniactwo. nie sil sie na ripostę (no chyba że nie potrafisz się powstrzymać), bo i tak nie odpowiem. bez pozdrowień i bez odbioru.
              • Gość: jacek ---- wojewoda przegral w NSA - nie ma OOU IP: *.u.mcnet.pl 05.11.04, 13:58
                wracaj do swoich burakow, tępaco
      • Gość: jks OOU - Obszar Ograniczonego Użytkowania IP: *.ucd.ie 05.11.04, 14:00
        j.w.
        Przed wydaniem pozwolenia na budowę (w tym wypadku Terminalu T2) potrzebna jest
        decyzja o określeniu OOU. Zatem unieważnienie OOU oznaczałoby cofnięcie
        pozwolenia na budowę nowego terminalu. Ale mogłem coś przekręcić, prawdę
        powiedziawszy niezbyt mnie to pasjonuje.
        • Gość: jacek OOU - Obszar Ograniczonego Użytkowania IP: *.u.mcnet.pl 05.11.04, 14:17
          tak bylo w momencie kiedy po raz pierwszy ppl wystapil o pozwolenie budowlane

w czasie kiedy wojewoda zapoznawal sie z balaganem dokumentacyjnych - w ramach
          dostosowania do prawodawstwa UE - zmieniono przepis w ustawie o OŚ - pisalem o
          tym w poscie - lesiecki kupil ustawe

w dniu 30 listopada 2003 wojewoda odmowil wydania zgody - tydzien pozniej ten
          sam balagan dokumentacyjny zostal zlozony u wojewody - by ten grudnia wydal
          pozwolenie budowlane w korzystniejszym dla ppl rezimie - jasne bylo ze WSA/NSA
          uchyla rozporzadzenie o OOU

ta procedura nazywa sie procedura naglowkowa - w dokumentach wazny jest
          naglowek - nie zawartosc

dzieki temu mozna przejsc do nastepnego etapu - i budowac - wiedzac ze sady nie
          spiesza sie z uniewaznieniem poprzedniego etapu

karykatura panstwa prawa - czyli urzednicza samowola
        • 2paco Re: OOU - Obszar Ograniczonego Użytkowania 05.11.04, 14:33
          dzięki - w życiu bym na to nie wpadł, bo nie mnie interesują obszary ograniczonego użytkowania. no ale jak widać we wcześniejszych postach nieznajomość takiego skrótu dyskwalifikuje mnie jako forumowicza - powinienem się pewnie schowaći nosa nie wystawiać za drzwi, no bo jak mozna tego nie wiedzieć?! ;D pewnie każdy francuz i niemiec wie, co to jest OOU :DDD
          pzdr (ale nie dla tego drugiego - żyje sobie takie indywiduum tymi sprawami i świata poza tym nie widzi, więc nie mam zamiaru pozdrawiać).
          • Gość: jacek OOU - Obszar Ograniczonego Użytkowania IP: *.u.mcnet.pl 05.11.04, 14:49
            nie interesuje cie - ale na wszelki wypadek sie wetniesz i pare obelg wrzucisz

lecz sie - poki nie jest za pozno
            • 2paco Re: OOU - Obszar Ograniczonego Użytkowania 05.11.04, 15:59
              przepraszam, a kto pierwszy zaczął mnie na tym wątku zaczepiać, hę? masz kompleksy i przy każdej okazji ludziom docinasz, to się nie dziw, że inni robią tak samo. ja się najnormalniej w świecie spytałem, po nie jest dla mnie wstydem przyznanie sie do niewiedzy.
              no ale ty przecież jesteś na tym forum prawnikiem, urbanistą, ekonomistą, filozofem, architektem, inżynierem lotnictwa (wybacz, jeśli wszystkich twoich profesji nie spamiętałem).
              widzisz, maluczki człowieku, nawet na zwykłe pytanie do ciebie reagujesz prostactwem.
              bez pzdr.
              • Gość: jacek OOU - Obszar Ograniczonego Użytkowania IP: *.u.mcnet.pl 05.11.04, 16:15
                rzniesz glupa, co ???

moze powiesz, ze sie ktos pod ciebie podszywal przez te dwa tygodnie ???
                • 2paco Re: OOU - Obszar Ograniczonego Użytkowania 05.11.04, 16:33
                  nikt się pode mnie nie podszywał, a nawet jakbym rżnął głupa, to lepsze to niż głupem być (współczucie, jacuś). robisz sobie z tego forum prywatny zajazd, jedziesz po wszystkich i wszystkim przy najmniejszej okazji wypisujesz debilizmy. wybacz, ale to nie ja powinienem się martwić swoimi wpisami, tylko ty swoimi. Kuźwa, znowu czas na ciebie marnuję.
              • Gość: jacek taka mala probka twoich mozliwosci IP: *.u.mcnet.pl 05.11.04, 16:24
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=16987914
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=16971283
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=531&w=17155588&a=17181521
                • 2paco Re: taka mala probka twoich mozliwosci 05.11.04, 16:36
                  lepsze te moje możliwości niż robienie z siebie alfy i omegi. jakbym miał wkleić wszystkie posty, w których inni forumowicze na ciebie jadą, to by mi roku zabrakło, więc sobie daruję. ty jak zwykle wszystko wiesz lepiej.
                  bez pzdr.

p.s. a w ogołe to co ty masz za pracę, co? nic tylko na tym forum siedzisz.
                  • Gość: jacek taka mala probka twoich mozliwosci IP: *.u.mcnet.pl 05.11.04, 16:40
                    >jakbym miał wkleić wszystkie posty, w których inni forumowicze na ciebie jadą,
                    >to by mi roku zabrakło, więc sobie daruję. ty jak zwykle wszystko wiesz lepiej

tysiac idiotow nie moze sie mylic

> p.s. a w ogołe to co ty masz za pracę, co? nic tylko na tym forum siedzisz

taka byla ustawa o 'niebieskich ptakach', zulawy itp - tesknisz do tamtych
                    czasow ???

• 2paco Re: taka mala probka twoich mozliwosci 05.11.04, 19:58
                      a no własnie jacuś, potwierdziłeś tylko swoją paranoję - tysiąc idiotów powiadasz? w Radiu Maryja tez uważają, że oni są spoko, a wszyscy inni są be. ej jacuś, szkoda mi ciebie jest, naprawdę.
                      • Gość: jacek taka mala probka twoich mozliwosci IP: *.u.mcnet.pl 08.11.04, 08:54
                        ja nie slucham radia faszysta - skad moge wiedziec

• Gość: 7 Re: taka mala probka twoich mozliwosci IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 05.11.04, 18:52
                    pewnie siedzi w tej "fundacji" co od CH Arkadia wzięła 2 mln zł i na to samo od
                    PPL liczy
                    • 2paco Re: taka mala probka twoich mozliwosci 05.11.04, 20:00
                      nie fundacji, tylko stowarzyszeniu :D jest szansa, żeś trafił! :D zwróć uwage na jego post o tysiącu idiotów :D kurde, koleś czuje zajefajną misję na tym forum. to tak jakby paralityk wyszedł na ulicę i próbował zakazić innych swoimi problemami:D
                      pzdr (ale nie dla jacusia).
                    • 2paco Re: taka mala probka twoich mozliwosci 05.11.04, 20:02
                      aha, jeszcze jedno - koleś siedzi i chyba archiwizuje wszystkie posty, które są jemu przeciwne (czyli wszystkie, nie jego autorstwa - moje zapytanie z początku wątku pewnie też zarchiwizował, jako żelazny dowód mojej na tym forum niekompetencji...) no chyba że tak uwielbia się bawić z wyszukiwarką gazety.pl
                      pzdr (j.w.)
                      • cock_pit_viper Re: taka mala probka twoich mozliwosci 05.11.04, 22:22
                        Odpusc sobie... Szkoda czasu na tego kretynka
                        • 2paco Re: taka mala probka twoich mozliwosci 05.11.04, 23:38
                          wiem,ale nieraz nie mogę się powstrzymać - zobacz jak udowodnić chciał, że całe forum to idioci :D
                          pzdr
                          • Gość: jacek taka mala probka twoich mozliwosci IP: *.u.mcnet.pl 08.11.04, 08:58
                            to ty udowadniasz ze cale forum to idioci

i ze kazdy co potrafi wykazac swoja wiedze - a wiec sie odroznia - musi zostac
                            zniszczony przez ciebie i podobnych tobie wielonickowych (... yonder.uk...)
                            idiotow
                            • 2paco Re: taka mala probka twoich mozliwosci 08.11.04, 16:08
                              a świstak siedzi i zawija w sreberka...
                              • Gość: jacek taka mala probka twoich mozliwosci IP: *.u.mcnet.pl 09.11.04, 08:40
                                swietna masz pamiec - zapamietales bzeblednie juz po stutysiecznym wystapieniu
                                w necie
                      • Gość: jacek taka mala probka twoich mozliwosci IP: *.u.mcnet.pl 08.11.04, 08:56
                        starsznuie jestes pewny swego

mimo braku umiejetnosci skorzystania z wyszukiwarki do postow

twoj upor dorownuje jedynie indolencji

• Gość: ... Re: OOU - Obszar Ograniczonego Użytkowania IP: *.acn.waw.pl 07.11.04, 18:54
          Z tego co ja wiem, to prawo nie moze dzialac wstecz, zatem nawet jesli obecnie
          nie ma OOU, nie oznacza to automatycznego cofniecia pozwolenia.
          Jedyne, co mozna robic, to na podstawie tego wnosic o uniewaznienie pozwolenia,
          w zwiazku z brakiem, obecnie, OOU.
          • Gość: jacek OOU - Obszar Ograniczonego Użytkowania IP: *.u.mcnet.pl 08.11.04, 08:59
            nie przeczytales uwaznie
    • cotswolds Re: ---- wojewoda przegral w NSA - nie ma OOU 11.11.04, 23:19
      A ty jestes ten Jacek Bartosiewicz ze Stowarzyszenia Sasiedzkiego "Wlochy",
      mieszkaniec ulicy Bratniej (poza strefa), o ktorym pisala GW 5 listopada??? Nie
      zalapales sie na odszkodowania i teraz sie pienisz?
      • Gość: jacek proste pytanie IP: *.u.mcnet.pl 12.11.04, 09:34
        a z czego ppl mialby zaplacic te odszkodowania - skoro mieszkancy poza strefa
        tez maja dosc halasu ???

i to do dawna !!!

• cotswolds Re: proste pytanie 12.11.04, 10:30
          Nie odpowiedziales na pmoje pytanie
          • Gość: jacek proste pytanie IP: *.u.mcnet.pl 12.11.04, 10:59
            a jakie masz prawo je stawiac ???

• cotswolds Re: proste pytanie 12.11.04, 17:53
              A czego sie tak pienisz? Masz cos do ukrycia? Zapytalem, czy ta osoba, o ktorej
              pisala GW to ty czy nie? Twoja reakcja wskazuje, ze jest to dla ciebie drazliwy
              temat.
              • Gość: jacek proste pytanie IP: *.u.mcnet.pl 15.11.04, 11:19
                twoje pytanie wskazuje na to ze jest to dla ciebie drazliwy temat

masz cos do ukrycia ???

wkrotce sie dowiemy
                • cotswolds Re: proste pytanie 15.11.04, 12:27
                  Nie, nie jest to drazliwy temat. Dla mnie. Ciekawilo mnie tylko czy ty i tej
                  jacek Bartosiewicz to jedna i ta sama osoba. Jesli tak, to dlaczego wstydzisz
                  sie do tego przyznac. Jesli nie, to chyba ci nie powinno zalezec na
                  potwierdzeniu. I jak zwykle, zeby tylko nie odpowiedziec na pytanie, ktore ci
                  sie zadalo, odpowiadasz na pytanie, ktorego nikt nie zadal. Fe, nieladnie.
                  Nauczyles sie tak od twoich pracodawcow w SPD czy kolesiow z Schiphol?
                  • Gość: jacek proste pytanie IP: *.u.mcnet.pl 15.11.04, 12:53
                    a dlaczego niby mialbym odpowiadac na kazde glupie pytanie ???

• cotswolds Re: proste pytanie 15.11.04, 13:35
                      A to nie odpowiadaj. Nie chcesz powiedziec, czy Jacek Bartosiewicz to ty czy
                      nie, to nie mow. Nie bedzie ci robilo roznicy, jesli powiem, ze to jest
                      naciagacz, klamczuch, ignorant, wyludzacz i cfel jakich malo. Na Bratniej mowia
                      o nim "dupodajek".
                      • Gość: jacek proste pytanie IP: *.u.mcnet.pl 15.11.04, 18:13
                        cokolwiek powiesz - o cotswoldsie mowia dwa razy gorzej

zalosny typ
    • Gość: jacek zwyciestwo prawa i zdrowego rozsadku IP: *.u.mcnet.pl 12.11.04, 11:29
      ZWYCIĘSTWO ZDR OWEGO ROZSĄDKU
      Naczelny Sąd Administracyjny utrzymał w mocy werdykt Wojewódzkiego Sądu
      Administracyjnego z dnia 31.03. br. orzekający o nieważności rozporządzenia
      Wojewody Mazowieckiego ustanawiającego obszar ograniczonego użytkowania (OOU)
      wokół lotniska Okęcie. Wyrok NSA jest ostateczny i pan wojewoda musi pogodzić
      się z faktem, że jego rozporządzenie było bublem prawnym.

Dla nas, skarżących, jest to satysfakcja, ale trudno pozbyć się smutnej
      refleksji dotyczącej sposobu sprawowania urzędu przez pana wojewodę
      Mizielińskiego. Tworzeniu obszaru ograniczonego użytkowania, obejmującego
      zwartą zabudowę, już w 2002 r. sprzeciwiali się mieszkańcy, których pan
      wojewoda chciał "uszczęśliwić" OOU. Protestowały organa samorządowe dzielnic i
      gmin leżących wokół lotniska. Protestowała też Rada Miasta Stołecznego
      Warszawy. Postanowienia rozporządzenia rzeczowo skrytykowali przedstawiciele
      takich organizacji jak Liga Ochrony Przyrody czy Liga Walki z Hałasem.
      Niestety, wszystko na nic. Pan wojewoda zaparł się i wbrew tym protestom oraz
      zdrowemu rozsądkowi ustanowił OOU. W efekcie zmarnowana została masa energii
      społecznej. Zmarnowano też dwa lata, podczas których można było zająć się
      budową nowego lotniska dla Warszawy, lotniska z prawdziwego zdarzenia, w
      rozsądnej odległości od zwartej zabudowy miasta (dla przykładu: lotnisko dla
      Aten powstało w ciągu czterech lat). Skończyło się na tym, że pan wojewoda
      wypłaci skarżącym (około 70 osób i instytucji) po 250 zł tytułem zwrotu kosztów
      postępowania. Słaba to pociecha zważywszy, że uczyni to z pieniędzy podatników.
      Straty można by przeboleć, jeśli po tej "przygodzie" pan wojewoda spowoduje
      wreszcie realizację ciążących na jego urzędzie obowiązków w zakresie ochrony
      środowiska, środowiska zagrożonego obecnie dziką, przekraczającą wszelkie
      dopuszczalne normy, eksploatacją lotniska na Okęciu. Kłamstwem jest bowiem
      rozpowszechniane twierdzenie, że dostępne rozwiązania techniczne,
      technologiczne i organizacyjne nie pozwalają na dotrzymanie standardów jakości
      środowiska poza terenem portu lotniczego na Okęciu. Takim narzucającym się
      wręcz rozwiązaniem jest ograniczenie eksploatacji lotniska do poziomu, dla
      jakiego zostało zaprojektowane. Jak pamiętamy, przeprowadzona w latach 90.
      modernizacja lotniska zakładała jego przepustowość na 3 mln pasażerów rocznie
      (a nie, jak w planach PP PL, na 12 mln pasażerów rocznie). Przeloty samolotów
      niezbędnych dla obsługi 3 mln pasażerów nie spowodują emisji hałasu wymagającej
      tworzenia OOU wielkości 1/5 lewobrzeżnej Warszawy. Wiadomo, że obszar
      ograniczonego użytkowania oznacza śmierć urbanistyczną dla objętej nim części
      miasta. Bezwzględnie będziemy domagać się od wojewody wykonywania jego
      obowiązków w zakresie ochrony środowiska.
      Pisząc o wyrokach sądów nie sposób nie wspomnieć o reakcji PP "Porty Lotnicze"
      na te wyroki.

Oto jeden z dyrektorów, pan Szawłowski, z wystudiowanym wyrazem satysfakcji
      rozpowiada, jak to po wyroku NSA PP PL zaprzestaje wypłaty odszkodowań. Pan
      dyrektor robi oko i daje do zrozumienia, że skarżący są winni tego, że
      mieszkańcy nie dostaną odszkodowań. Jest to szczyt hipokryzji zważywszy, że w
      okresie rocznego obowiązywania rozporządzenia wojewody, PP PL nie wypłaciło
      grosza odszkodowania. A najwidoczniej nie miało zamiaru robić tego w
      przyszłości skoro właśnie to pan Szawłowski pisał do mieszkanki ubiegającej się
      o odszkodowanie: "...ze złożonego wniosku oraz dokumentacji nie wynika, aby
      ustanowienie obszaru ograniczonego użytkowani, na którego terenie leży
      przedmiotowa nieruchomość, spowodowało jakiekolwiek ograniczenia w sposobie
      korzystania z Państwa nieruchomości(...). Tym samym nie ma podstaw prawnych do
      uznania zobowiązania PP "Porty Lotnicze" do wykupu nieruchomości...". Inny
      wysokiej klasy specjalista z PP PL w osobie radcy prawnego z okazji procesu o
      odszkodowanie z całą powagą udowadniała sądowi, że PP PL nie ma samolotów i nie
      powoduje emisji hałasu, a co za tym idzie - nie musi płacić odszkodowań. Tak
      wyglądała praktyka wyrównania krzywd przez PP PL. Zresztą o tym, z jaką powagą
      zarząd PP PL podchodził do kwestii wykupu, świadczy podana przez dyrektora
      Szawłowskiego kwota około 100 mln zł przewidziana ponoć w budżecie PP PL na
      wszelkie odszkodowania. Nie trzeba być szczególnie bystrym, aby zorientować
      się, że wobec rozmiarów obszaru ograniczonego użytkowania (ponad 50 km kw.)i
      liczby zamieszkujących tu ludzi (blisko 100.000)wymieniona kwota wystarczy na
      odszkodowanie w wysokości... 1 złotówki za metr kwadratowy działki. Zaiste
      godna podziwu hojność i godny podziwu intelekt, który te argumenty wymyślał.
      Rzecz tylko w tym, że zmanipulowani przez "specjalistów" z PP PL dziennikarze
      upowszechniają te bzdury.

• Gość: Oktob tyle i tylko tyle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 12:56
      ze strony PPL:

"Informacja dotycząca Obszaru Ograniczonego Użytkowania

09.11.2004, godz. 15:34

Na wniosek mieszkańców Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie w dniu 31
      marca br. wyrokiem o sygn. akt. IV S.A. 3063/03 stwierdził nieważność
      rozporządzenia nr 39 Wojewody Mazowieckiego z dnia 19 lipca 2003 r. w sprawie
      utworzenia obszaru ograniczonego użytkowania wokół Portu Lotniczego Warszawa -
      Okęcie im. Fryderyka Chopina.

Skarga kasacyjna złożona przez Wojewodę Mazowieckiego została w dniu 4
      listopada 2004 r. oddalona przez Naczelny Sąd Administracyjny.

Wyrok NSA jest prawomocny i od dnia jego ogłoszenia nie istnieje obszar
      ograniczonego użytkowania wokół Portu Lotniczego im. Fryderyka Chopina. Oznacza
      to, że nie obowiązują wymienione w rozporządzeniu ograniczenia dotyczące
      inwestycji i zmiany przeznaczenia obiektów. Nie obowiązują również zobowiązania
      do wykupu nieruchomości i wypłaty odszkodowań, jakie w związku z ustanowieniem
      obszaru ograniczonego użytkowania wynikają z ustawy Prawo ochrony środowiska.

W tej sytuacji od 5 listopada 2004 r. Biuro Obszaru Ograniczonego Użytkowania
      dla Portu Lotniczego Warszawa wstrzymało do odwołania przyjmowanie wniosków
      dotyczących wykupu nieruchomości i wypłaty odszkodowań.

NRRK
      "

Tylko tyle - nikt nie przyjmuje wniosków i nie ma odszkodowań za nieruchomości.
      Port lotniczy rośnie i zostanie oddany do eksploatacji. Szkoda, że urzędnicy
      znów nawalili i ludzie mieszkający na OUU będą musieli poczekać na należne im
      pieniądze. Pieniacze mieszkający poza OUU znów trochę pokrzyczą, pomącą ale i
      tak nic nie wskurają, bo nie są stroną.
      • Gość: jacek a to sie jeszcze zobaczy - uchylenie pozwolenia IP: *.u.mcnet.pl 12.11.04, 13:08
        budowlanego nastapi wkrotce

kontynuowanie budowy - jest w tej sytuacji lekkomyslne

osoby odpowiedzialne za kontynuowanie budowy moga byc pociagniete do
        odpowiedzialnosci karnej i materialnej

pieniacze forusjacy budowe kosztem mieszkancow zabecza wkrotce baranim glosem
        • Gość: oszukane Zaluski Re: a to sie jeszcze zobaczy - uchylenie pozwolen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 20:32
          ty mi nie opow3iadaj o mieszkancach pseudoekologu - myu wiemy ze mieszkasz poza
          OOU i daleko od lotnisko to nie pieprz o czyms o czym nie wiesz.

A tu jest glos jednego z mieszkancow Zalusek (kolo Okecia) ktory zostal oszukany
          przez zielonych i psuedoekologow - warto posluchac :

Ja na Zaluskach slyszalem ze teraz te zielone oszusty prze ktore nasze
          odszkodania przepadly montuja kumitet wyborczy do sejmu.
          A pierwszy tam bedzie ten partosiewicz co po domach chodzil z wojnarem i do
          podpisania protestu namawial. I cala wies podpisala bo obiecywal ze lotnisko
          zamkna na jesieni i po 500.000 odszkodowania my mielismy dostac za te lata
          poniewierki.

Ale podobno ten partosiewicz to sam 500.000 dostal od lotniska, chociaz w
          obwodzie nie mieszkal i na halas nie byl narazony i teraz sie z nimi ulozyl. A
          nasze odszkodowania przepadly.

I teraz ten partosiewicz zaklada kumitet wyborczy razem ze stasinem i schultzowa
          - razem beda startowac do sejmu z listy peezelu. Juz podobno im kalynowski ten
          wasaty grubas gratulowal udanej akcji na lotnisku i w szeregach peezelowcow wital.

A u nas na Zaluskach bida - samoloty lataja, pieniadze przepadly i tylko ci
          oszusci ktorzy mieszkaja daleko od lotniska jak jacek partosiewicz na naszej
          krzywdzie sie wzbogacili.
          Lepiej ten ciul niech sie nie pokazuje na Zaluskach bo go za jaja na przystanku
          PKS przybija, tego zielonego parszywca.
          • Gość: jacek to 'oszukane' pracuje w ppl ??? IP: *.u.mcnet.pl 15.11.04, 11:20
            i lesiecki go oszukal ???

zalosny
            • Gość: Oktob Nowe zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 18:25
              No cóż - nowe zdjęcia na stronie PPL świadczą o tym, że budowa trwa i nowy
              terminal rośnie zgodnie z planem. To bardzo dobrze !!! W Warszawie bardzo
              potrzebny jest porządny terminal na dogodnie usytuowanym lotnisku.
              • Gość: jacek po uchyleniu rozporzadzenia budowa nie ma sensu IP: *.u.mcnet.pl 15.11.04, 18:28
                osoby odpowiedzialne za kontynuowanie prac moga byc pociagniete do
                odpowiedzialnosci karnej i materialnej

rywin, starachowice, peczak, orlen, O'Kancie - typowe przyklady przekretow i
                naduzyc sld

• Gość: oszukane Zaluski Re: po uchyleniu rozporzadzenia budowa nie ma sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:37
                  I jescze jeden przyklad to stowarzyszenie tych zielonych oszustow z wloch na
                  czele z niejakim partosiewiczem - tym samym szczurem ktory Zaluski wpedzil w
                  nedze i poniewierke.

Jak wzieli 40.000 zlotych dotacji z Ochoty to pijanstwo odchodzilo przez dwa
                  tygodnie a partosiewicza to codziennie kompletnie pijanego na rekach na Bratnia
                  przynosili i przez murek przerzucali przy tym baraku ktory sobie postawil za
                  pieniadze z arkadii.

Tak to sie zielone panoczki bawili az pieniadze wszystkie z subsydiow z naszych
                  podatkow z naszej krwawicy, przehulali. A wtedy zaczeli myslec gdzie by tu
                  jeszcze wiecej grosza wycisnac.

no i padlo na lotnisko - ten partosiewicz to mieszka z dziesiec kilometrow od
                  obwodu szkod przez ktory my tak tu na Zaluskach cierpimy, a do tego on pracuje
                  na Pradze na Chlapowskiego u Wojnara - no jak my samoloty maja przeszkadzac.
                  Ale pozew zmontowal i cala wies podpisala bo nam te samoloty to juz zyc nie daja
                  - a teraz wszystkie nasze pieniadze z odszkodowan przepadly.

A on ten partosiewicz chodzi jak zielony gad, z biednych ludzi sie smieje bo on
                  juz pieniedzy podobno nabral od lotniska za ten pozew, bo lotnisko juz nie musi
                  placic nikomu wiecej.

I do peezelu sie teraz zapisal, na wiosne tu ma przyjechac na Zaluski kampanie
                  robic. Ale wtedy to juz caly nie wyjdzie i cienko bedzie spiewal jak go chlopy
                  widlami na przystanku PKSu przybija za jajka.
                  • cotswolds Re: po uchyleniu rozporzadzenia budowa nie ma sen 15.11.04, 23:39
                    Oj, to podajcie kiedy to bedzie. To to bedzie warto objrzec. Ale za jajka to
                    jego sie nie przybije, bo to facet bez jaj. Moze za uszy?
                  • Gość: jacek po uchyleniu rozporzadzenia budowa nie ma sensu IP: *.u.mcnet.pl 16.11.04, 08:36
                    pogadaj sobie prowokatorze

lepiej opowiedz jak biliscie ksiedza zycha i jak wam wybaczyl przed smiercia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka