Dodaj do ulubionych

pilot, stewardessa...

06.10.05, 20:52
Czy ktoś może wie jak wygląda rekrutacja na stanowisko pilota lub stewardessy
w PLL LOT, jakie są stosowane metody selekcji i z ilu etapów składa się
rekrutacja? Bardzo była bym wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: jast Re: pilot, stewardessa... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 07.10.05, 08:26
      ladna sprawa - mieszasz stewardesse z pilotem ... to tak jakbys pytala czy jest
      rekrutacja na wozna lub prezesa firmy.
      • orbitale Re: pilot, stewardessa... 15.10.05, 23:32
        starałam sie niemieszac pojęć, a pytanie wynikało z charakteru mojej pracy
        dyplomowej. Pisze o rekrutacji personelu latającego i pokładowego w PLL LOT i
        miałam nadzieję, że ktoś pomoże mi w zebraniu informacji na ten temat. Jesli
        uraziłam którąś ze stewardes lub jakiegoś pilota, to przepraszam:) W dalszym
        ciągu proszę o jakiekolwiek informacje, również dotyczące polityki kadrowej w
        wymienionej przez mnie firmie. Pozdrawiam
        • Gość: Yogibaboo Re: pilot, stewardessa... IP: *.wilan.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 23:58
          Metody rekrutacji są tradycyjne i bardzo proste. Składa sie ona z jednego etapu
          i zadania sobie pytania: Czy mam: tatę, mamę, wujka, dziadka, kuzyna czy
          chociaż znajomego w LOTcie czy nie? Odpowiedź twierdząca, to pewność przyjęcia
          do pracy, negatywna oznacza, że szkoda tracić czasu.

Tak w skrócie wyglada polityka kadrowa w tej firmie. Smutne, ale niestety
          prawdziwe.

Yogi
        • Gość: jast Re: pilot, stewardessa... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.10.05, 08:49
          praca dyplomowa o rekrutacji w LOT-ie ???
          No, no ale waski temat.
          Dlaczego nie o rekrutacji w roznych liniach lotniczach - i byloby troche wiecej
          materialu, ciekawiej, bardziej pouczajace. Ale dziwne tematy dzis wymyslaja.
          • orbitale Re: pilot, stewardessa... 16.10.05, 13:38
            Wąki nie wąski...Dokładny temat brzmi "Polskie Linie Lotnicze LOT-procedury
            rekrutacyjno-selekcyjne a wizerunek firmy" Wbrew zasadzie można sie rozpisać,
            tyle że wciąz brakuje mi jeszcze sporo informacji. A dlatego skupilam sie tylko
            na PLL LOT, bo zawsze te linie kojarzyly mis ie ze swego rodzaju prestizem.
            Wydawalo mi sie, ze dostanie sie tam jest marzeniem kazdego szkolacego sie
            pilota.Teraz nie wiem czy przypadkiem sie nie mylilam.W dalszym ciagu czekam na
            jakies informacje!!!Z gory dziekuje
            Justyna
            • Gość: jast Re: pilot, stewardessa... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 16.10.05, 19:54
              to mozesz czekac pewnie bardzo dlugo ...
              A moze by tak podniesc 4 litery i pojsc do LOTu ?
              • orbitale Re: pilot, stewardessa... 17.10.05, 11:33
                No chciałam tego uniknać, bo jestem z Krakowa, ale widzę, że innego wyjścia nie
                będzie.
                • bwv1004 Re: pilot, stewardessa... 17.10.05, 15:21
                  To teraz za przepisanie paru postow z forum mozna dyplom zrobic? A jakaż to
                  szanowana krakauerska uczelnia upadła tak nisko?
                  • orbitale Re: pilot, stewardessa... 18.10.05, 12:17
                    A KTO POWIEDZIAL ZE POSTY MAJA BYC CALOSCIA MOJEJ PRACY?!PO PROSTU BY PRACA
                    BYLA WIARYGODNA, TO UZYSKANE OD PLL LOT PODCZAS WYWIADU BEZPOSREDNIEGO
                    INFORMACJE , CHCIALAM WZBOGACIC O OPINIE NA TEN TEMAT PERSONELU POKLADOWEGO I
                    LATAJACEGO.ALE WIDZE ZE SZKODA CZASU.DZIAL PLANOWANIA I DOBORU KADR JEST
                    BARDZIEJ ROZMOWNY...
                    SZCZEGÓLNE POZDROWIENIA DLA BWV1004
                    • anka1013 Re: pilot, stewardessa... 27.10.05, 03:31
                      Ta rozmownosc to pewnie piekne banaly.
                      Pracowalam w LOT ponad 7 lat, wiec wiem co pisze.
                      A prawdy i tak sie nie dowiesz.
                      Ktos cos probowal szczerze napisac, ale pewnie tego w swojej pracy i tak nie
                      umiescisz.
                      • Gość: didi Re: pilot, stewardessa... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 11:29
                        Tak jak napisano wcześniej. Tylko po znajomości. Cały proces rekrutacyjny,
                        rozmowy, testy itd to wielka lipa! To tak zwana "procedura" naboru.
                        • clarka Re: pilot, stewardessa... 27.10.05, 12:31
                          Drogi/droga didi lipa jest to co mowisz. Tez tak kiedys myslalam i nie majac
                          zadnych znajomosci dostalam sie do ELO
                          • Gość: didi Re: pilot, stewardessa... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.05, 12:58
                            Clarko, ja pracowałam w LO i mówiłam o LO ale do tej pory mam wielu znajomych
                            nadal pracujących w LO/ELO i wiem jak się tam dostały. Ja też nie trafiłem z
                            ulicy(...) Każdy miał swoją wtykę. Dostałaś się tylko dla tego że znajomi byli
                            już obsadzeni i zostało kilka wolnych miejsc. Byłaś najlepsza "z ulicy".
                            Prawdopodobnie znajomość języków o tym zadecydowała. Ludzie z mojego naboru
                            ledwo potrafili sklecić dwa zdania po angielsku. Wstyd się przyznać ale tak
                            było. Nawet FA1 miały z tym problemy. Do tej pory wszyscy się śmieją z naszego
                            angielskiego. Pracując w "branży" powinnaś wiedzieć takie rzeczy.
                            • clarka Re: pilot, stewardessa... 27.10.05, 13:11
                              Nie wiem jak w LO, ale u nas z angielskim jest OK. Na egzaminach mielismy i
                              pisemny angielski i ustny, do tego ustny drugi jezyk. Wiem ze po testach
                              jezykowych przy naszym naborze duzo osob odpadlo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka