Gość: michal_pilot IP: *.rev.o1.com 16.11.02, 08:34 1. podaj dwa miasta, polozone w dwoch roznych panstwach miedzy ktorymi jest najwiekszy pasazerski ruch lotniczy. 2. najkrotsze regularne (nie czarter) polaczenie lotnicze na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remulak Re: 2 zagadki 16.11.02, 12:01 Gość portalu: michal_pilot napisał(a): > 1. podaj dwa miasta, polozone w dwoch roznych panstwach miedzy ktorymi jest > najwiekszy pasazerski ruch lotniczy. Zgaduję, ale to będzie pewnie Paryż i Londyn > 2. najkrotsze regularne (nie czarter) polaczenie lotnicze na swiecie Szkocja, wyspy Orkney, lot między Westrey i Papa Westrey, poniżej 2 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: 2 zagadki IP: *.telia.com 16.11.02, 16:27 Podaje Michale; Hong KOng------Taiwan ich stolica na glos mysle Kaj Pei cos takiego LInia Miedzy lotniskiem Kastrup w Kopenhadze a lotniskiem Sturup w Malmö. Pzdr.Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: do Michala IP: *.pl 16.11.02, 19:40 Mieszkasz wsrod "Svensonow" - otworz jakis watek o Szwedach lub o tym pieknym kraju.Jest tak blisko a taki nieznany nam w Polsce.Bede wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: do Michala IP: *.telia.com 16.11.02, 20:54 Andy,Polacy bardzo dobrze znaja Szwecje.Tysiace co roku ja odwiedza,mysle ze forma pytan i odpowiedzi bedzie najlepsza. Pzdr.Michal P.S na portalu auto-moto duzo pisze o tym pieknym i niezniszczonym ekologicznie kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: do Andiego IP: *.telia.com 16.11.02, 20:56 Andy,Polacy bardzo dobrze znaja Szwecje.Tysiace co roku ja odwiedza,mysle ze forma pytan i odpowiedzi bedzie najlepsza. Pzdr.Michal P.S na portalu auto-moto duzo pisze o tym pieknym i niezniszczonym ekologicznie kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_pilot Re: nr. 2 rozwiazany IP: *.rev.o1.com 16.11.02, 19:45 > Szkocja, wyspy Orkney, lot między Westrey i Papa Westrey, > poniżej 2 minut. Gratuluje ! Zgadza sie. Myslalem ze nikt o tym nie bedzie wiedzial. Przy dobrym wietrze (czesto) lot trwa 70 sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Re: nr. 2 rozwiazany 17.11.02, 11:56 Gość portalu: michal_pilot napisał(a): > > Szkocja, wyspy Orkney, lot między Westrey i Papa Westrey, > > poniżej 2 minut. > > Gratuluje ! Zgadza sie. Myslalem ze nikt o tym nie bedzie wiedzial. Przy dobrym > > wietrze (czesto) lot trwa 70 sekund. My, lotnicy, wiemy takie rzeczy ;) Co wygrałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: nr. 2 rozwiazany IP: *.telia.com 17.11.02, 15:47 Remulak uznanie i to sie wiecej tutaj liczy.Pzdr.Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal_pilot Re: zimne piwo ... IP: *.rev.o1.com 17.11.02, 18:10 > > Co wygrałem? Jak przylecisz do mnie (daleko za Oceany i za gory, lady) .. dobre piwo ci postawie. A co z nr. 1 ? Sprobojcie jeszcze pozgadywac - odpowiedz nie jest taka prosta ale powinna byc do zgadniecia. Ja bede z powrotem na tym forum dopiero w srode. Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Re: 2 zagadki 17.11.02, 20:20 Gość portalu: michal_pilot napisał(a): > 1. podaj dwa miasta, polozone w dwoch roznych panstwach miedzy ktorymi jest > najwiekszy pasazerski ruch lotniczy. Po przemyśleniu stwierdzam, że duże szanse mają Berlin i Palma de Majorca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
remulak Re: 2 zagadki 18.11.02, 09:50 Gość portalu: michal_pilot napisał(a): > 1. podaj dwa miasta, polozone w dwoch roznych panstwach miedzy ktorymi jest > najwiekszy pasazerski ruch lotniczy. No dobra, trzecie podejście. Jednym z tych miast jest Toronto, drugim najprawdopodobniej Chicago. Ale zagadki bardzo mi się podobają, proszę o więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz pierwsze pytanie IP: *.online-age.net 18.11.02, 16:16 Czy mozna podac wiele mozliwych odpowiedzi??? W Europie jakis czas temu to byl: Dublin - London Byc moze jest to tez: Londyn-New York (przeciez w ciagu tygodnia lata tam ponad 25 jamo-jetow w kazda strone: po 10 AA i BA, okolo 5 Virign i Continental) Zastanawiam sie jak jest w Azji: Tokyo- Hong Kong lub Singapore - Bangkok. Pzodrowienia, Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michall_pilot Londyn-Dublin IP: *.metronaviation.com 19.11.02, 20:41 Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś