supair 15.07.03, 09:41 Co wiecie o tej tragedii ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: Katastrofa pod Zawoją IP: 213.158.197.* 15.07.03, 10:48 www.ufo.i-pila.pl/ufo/mcbufo01.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aviator Re: Katastrofa pod Zawoją IP: *.icpnet.pl 15.07.03, 22:06 aviation-safety.net/database/1969/690402-1.htm Pocztą pantoflową przekazywana jest wiadomość, że wśród pasażerów było około 20 pracowników PLL LOT i tak naprawdę wybierali się trochę dalej niż do Krakowa..., aczkolwiek też na tereny byłego CK. Niestety granice były wtedy szczelne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Katastrofa pod Zawoją IP: *.telkom-ipnet.co.za 22.07.03, 15:49 To bylo dawno i teraz jest latwo opowiadac rozne "opowiesci" o UFO i tak dalej. Pozwole sobie powiedziec trzy rzeczy: 1. Pilot nie doznal zawalu serrca. To byl w pierwszej fazie zarzut pod adresem komisji lekarskiej, ktora dokonuje medycznej weryfikacji pilotow. Byla to proba zwalenia odpowiedzialnosci. Wykazano jednak, ze tak nie bylo. 2. Pilot kilkakrotnie zwracal uwage, ze wedlug niego jest wadliwie naprowadzany. Samolot rozbil sie o gore w trakcie "ladowania". Stad te zapiete pasy itd. 3. A samolot przelecial nad lotniskiem ( byl zapis dzwiekowy tego faktu ) lecz akurat ten szczegol odpowiedzialne osoby przeoczyly. Pozdrawiam 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie UFO Re: Katastrofa pod Zawoją IP: *.netspeed.com.au 23.07.03, 14:53 Gość portalu: NEMO napisał(a): > To bylo dawno i teraz jest latwo opowiadac rozne "opowiesci" o UFO i tak dalej. > Pozwole sobie powiedziec trzy rzeczy: > > 1. Pilot nie doznal zawalu serrca. To byl w pierwszej fazie zarzut pod adresem > komisji lekarskiej, ktora dokonuje medycznej weryfikacji pilotow. Byla to proba > > zwalenia odpowiedzialnosci. Wykazano jednak, ze tak nie bylo. > > 2. Pilot kilkakrotnie zwracal uwage, ze wedlug niego jest wadliwie > naprowadzany. Samolot rozbil sie o gore w trakcie "ladowania". Stad te zapiete > pasy itd. > > 3. A samolot przelecial nad lotniskiem ( byl zapis dzwiekowy tego faktu ) lecz > akurat ten szczegol odpowiedzialne osoby przeoczyly. > > Pozdrawiam > > 3. Moze ktos opowie jednak o tych Mijalowcach i dwu eksplozjach (jedna to rakieta, ktora stracila tego pasazera) w czasie katastrofy ? Juz uplynelo rzeczywiscie sporo czasu od tego wydarzenia. Pora wiec na najprzerozniejsze fantazje. Przyjemnosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Katastrofa pod Zawoją IP: 165.165.201.* 23.07.03, 16:23 Gość portalu: Nie UFO napisał(a): > Moze ktos opowie jednak o tych Mijalowcach i dwu eksplozjach (jedna to rakieta, > > ktora stracila tego pasazera) w czasie katastrofy ? Juz uplynelo rzeczywiscie > sporo czasu od tego wydarzenia. Pora wiec na najprzerozniejsze fantazje. > Przyjemnosci ! Akurat tego nie wiem, chyba , ze to zart. Natomiast to co napisalem ( w duzym skrocie ) jest faktem. Jezeli zapytasz skad wiem to ci tylko tyle powiem, ze w calej tej sprawie bliska mi osoba mogla zaplacic za cala sprawe glowa, gdyby nie stwierdzono spraw wedlug p. 1, 2 oraz 3 ( i kilku jeszcze innych ). To co wiem, jest troche wiedza od srodka, chociaz z dochodzeniami nie mialem osobiscie nic wspolnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Re: Katastrofa pod Zawoją IP: *.tera.com.pl 23.07.03, 16:59 dwa lub trzy lata temu byłem na tym miejscu górach, z tego co wiem to pilot był żle naprowadzany i zgubił się we mgle !!! pozniej polecialy glowy i szukano ostro winnych lacznie z próba porwania, a że Balice nawet teraz w listopadzie z powodu mgły mogą stać i dwa to wiadome jest od dawna !! a że wtedy radarów i GPS nie było wiec taki wypadek mogł się przytrafić ! Odpowiedz Link Zgłoś