Dodaj do ulubionych

Przenośne PPK Hellfire

05.06.11, 17:08
blogcenzurowany.blogspot.com/2011/06/ppk-hellfire.html
Właśnie - nowoczesna armia powinna to posiadać - ale powiedz to Klichowi...
Obserwuj wątek
    • skandy5 Re: Przenośne PPK Hellfire 05.06.11, 19:15
      Czy ty na punkcie Klicha masz jakiegoś pie...a? Po diabła komuś przenośny prawie 50kg pocisk? Tam miał chyba służyć do obrony wybrzeża (kierowany laserowo Robot 17) - co jak się okazało w 1991 jest złym pomysłem.
      • anton_pl Re: Przenośne PPK Hellfire 05.06.11, 19:43
        Wybrzeże też można bronić w ten sposób, pewnikim przed desantem - ale np. w górach można z powodzeniem wykorzystać pociski o takim zasięgu itd., a odnośnie Klicha - to zły minister jest i tyle, cały rząd PO nie dba o armie i wiele innych spraw...

PS. Nie używaj wulgarnych słów bo to nieładnie.
        • wkkr Za to rzad PiS w szczególny sposób 05.06.11, 19:51
          zadbał o wywiad.
          PS
          Człowieku weź ty się uspokój. Klich jest do dupy ale twoje pomysły to zwykła gadżetomania jest.
          • anton_pl Re: Za to rzad PiS w szczególny sposób 05.06.11, 20:58
            wkkr napisał:
            Że mu się coś tam nie podoba i że lubi PO.

Masz prawo do oceny a ja do własnego zdania - przez grzeczność nie będę oceniał twoich postów.
        • skandy5 Re: Przenośne PPK Hellfire 05.06.11, 21:25
          Wygłaszane przez ciebie opinie świadczą, że nie masz wiedzy by oceniać ministra. Politykuj sobie na innym forum.

Wulgarne słowa czasem najbardziej rzeczowo opisują rzeczywistość. Tak jest tym razem.
      • swarozyc Re: Przenośne PPK Hellfire 06.06.11, 12:49
        Dlaczego?
    • jopekpl Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 21:38
      anton_pl napisał:

> blogcenzurowany.blogspot.com/2011/06/ppk-hellfire.html
      > Właśnie - nowoczesna armia powinna to posiadać - ale powiedz to Klichowi...
      >
      prostu głupi ,przepraszam ale niestety musiałem to napisać.Już przy twoim pomyśle by klich zakupił lądowy system TOW o zasięgu 5km wytłumaczyło się ci że taki system jest praktycznie u nas niepotrzebny a jego zasięg w 90% byłby niewykorzystany,a ty wyjeżdżasz z systemem o zasięgu 8 km .Mam anton propozycję ,wynajdź system ppanc o największym zasięgu i żeby się nie powtarzać od razu jego zaproponuj Klichowi do zakupu, ponoć Rosjanie mają coś o zasięgu 12km.
      Pzdr.
      • marek_boa Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 22:00
        Jopuś Dołóż jeszcze 3 kilosy! Pocisk "Giermes" ma zasięg 15 km a w opracowaniu jest wersja o zasięgu 40 km!:)
        -Pozdrawiam!
        • jopekpl Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 22:06
          marek_boa napisał:

> Jopuś Dołóż jeszcze 3 kilosy! Pocisk "Giermes" ma zasięg 15 km a w opracowaniu
          > jest wersja o zasięgu 40 km!:)
          > -Pozdrawiam!

Ano właśnie ,dzięki marku.
        • marek_ogarek Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 23:14
          Rosjanie podaja ze Hermes-K ze stopniem startowym 210mm ma zasieg do 100 km. Zreszta kazdy kierowany radiowo czy gps-em pocisk moznaby w ten sposob zmodyfikowac gdyby komus cos takiego bylo potrzebne. Np. nieco podobne koncepcyjnie lecz znacznie bardziej zaawansowane technicznie pociski sa zreszta rozwijane dla amerykanskich LCS na bazie pocisku griffin.
          • marek_boa Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 23:50
            Nie chodziło mnie Marku o kompleks bazowania morskiego "Giermes-K" tylko wersję lądową czyli pocisk przeciwpancerny "Giermes" ,którego stopniem startowym jest silnik stopnia startowego pocisku 57E6Je czyli przeciwlotniczego zestawu "Pancir-S1"! Wyrzutnia może być umieszczona na podwoziu KAMAZ 43114 i składa się z 24 pojemników - wyglądem przypomina BM-21 "Grad"!
            -Pozdrawiam!
            • marek_ogarek Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 02:06
              Wiem. Ale sposob wydluzenia zasiegu jest podobny.
              • anton_pl Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 07:45
                Ale zostałem skrytykowany - aż mnie żołądek z rana rozbolał :(, niemniej nie zgadzam się z tą krytyką, bo nie była ona merytoryczna a w obronie pewnej partii politycznej która nieudolnie rządzi Polską - ale daj Boże już niedługo...
                • wkkr Problemem nie jest to że PO nieudolnie rzadzi 06.06.11, 07:50
                  ale to że nie ma dla nie realnej alternatywy.
                  PiS rządziło fatalnie czego najlepszym przykładem było rozwalenie wywiadu i kontrwywiadu.
                  Macierewicz powinien za to co zrobił stanąć przed sądem.
                  Facet zachowuje się tak jakby pracował dla Rosji a nie dla Polski.
                  • anton_pl Re: Problemem nie jest to że PO nieudolnie rzadzi 06.06.11, 09:04
                    wkkr napisał:
                    > ale to że nie ma dla nie realnej alternatywy.
                    > PiS rządziło fatalnie czego najlepszym przykładem było rozwalenie wywiadu i kon
                    > trwywiadu.

Tu się z tobą zgodzą - ale ja nigdzie nie piszę że mażę o powrocie PiS do władzy, było więcej zaniedbań - np. nie wzięcie drugiej partii 128 Leopardów 2 A4 itd., jeśli chodzi o wojsko i rozwalenie WSI (a zrobili to razem z PO, bo podobno amerykanie nalegali) to ich bardzo negatywnie oceniam...
                • skandy5 Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 08:03
                  Ty chyba naprawdę jesteś idiotą oddelegowanym na odcinek "forum gazety Militaria".

• anton_pl Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 08:58
                    Sam jesteś idiota skandy5 i menda...
                    • skandy5 Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 09:24

Więc sam sobie (tzn. z 3 kolegami, wyrzutnia, naprowadzanie itp) zapierniczaj po górach (tak jak proponujesz) z 50kg plecakiem, przenosząc 1 pocisk Hellfire. Sam sobie firmuj zakup czegoś takiego dla polskiej armii.

Naprawdę nie rozumiesz dla czego sobie z ciebie tu tyle osób jaja robi?
                      • anton_pl Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 11:37
                        Pisz na Berdyczów skandy5...
                        • skandy5 Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 11:48
                          Pisz na Berdyczów skandy5...

Nie mam czasu, czytam sobie o LIFT:

www.altair.com.pl/start-6381
                          • mako75 Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 12:27
                            skandy5 napisał:

> Pisz na Berdyczów skandy5...
                            >
                            > Nie mam czasu, czytam sobie o LIFT:
                            >
                            > www.altair.com.pl/start-6381

No widzisz jaki niedobry ten Klich... zamiast hełmów kupuje LIFTy...
          • kstmrv Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 00:21
            marek_ogarek napisał:

> Np. nieco podobne koncepcyjnie lecz
            > znacznie bardziej zaawansowane technicznie pociski sa zreszta rozwijane dla ame
            > rykanskich LCS na bazie pocisku griffin.

Jak ja "uwielbiam" te wasze teksty. "Supernowoczesne pociski", tylko później kończy się to tak jak Patrioty w 1991, albo np. tak:
            www.altair.com.pl/start-5199
            lub tak:
            www.altair.com.pl/start-4455
            Dlatego Amerykanie zawsze atakują przeciwnika z miażdżącą przewagą liczebną, informacyjną, itd, żeby przypadkiem nie wyszło ile rzeczywiście wart jest ten "supernowoczesny sprzęt".
            Dopiero taki np. PAC-3 jest już w miarę dobry, ale rakieta PAC-3 kosztuje... od 4 do 8 mln $ (w zależności czy wersja okrojona czy pełna).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka