anton_pl 05.06.11, 17:08 blogcenzurowany.blogspot.com/2011/06/ppk-hellfire.html Właśnie - nowoczesna armia powinna to posiadać - ale powiedz to Klichowi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skandy5 Re: Przenośne PPK Hellfire 05.06.11, 19:15 Czy ty na punkcie Klicha masz jakiegoś pie...a? Po diabła komuś przenośny prawie 50kg pocisk? Tam miał chyba służyć do obrony wybrzeża (kierowany laserowo Robot 17) - co jak się okazało w 1991 jest złym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Przenośne PPK Hellfire 05.06.11, 19:43 Wybrzeże też można bronić w ten sposób, pewnikim przed desantem - ale np. w górach można z powodzeniem wykorzystać pociski o takim zasięgu itd., a odnośnie Klicha - to zły minister jest i tyle, cały rząd PO nie dba o armie i wiele innych spraw... PS. Nie używaj wulgarnych słów bo to nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Za to rzad PiS w szczególny sposób 05.06.11, 19:51 zadbał o wywiad. PS Człowieku weź ty się uspokój. Klich jest do dupy ale twoje pomysły to zwykła gadżetomania jest. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Za to rzad PiS w szczególny sposób 05.06.11, 20:58 wkkr napisał: Że mu się coś tam nie podoba i że lubi PO. Masz prawo do oceny a ja do własnego zdania - przez grzeczność nie będę oceniał twoich postów. Odpowiedz Link Zgłoś
skandy5 Re: Przenośne PPK Hellfire 05.06.11, 21:25 Wygłaszane przez ciebie opinie świadczą, że nie masz wiedzy by oceniać ministra. Politykuj sobie na innym forum. Wulgarne słowa czasem najbardziej rzeczowo opisują rzeczywistość. Tak jest tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 21:38 anton_pl napisał: > blogcenzurowany.blogspot.com/2011/06/ppk-hellfire.html > Właśnie - nowoczesna armia powinna to posiadać - ale powiedz to Klichowi... > prostu głupi ,przepraszam ale niestety musiałem to napisać.Już przy twoim pomyśle by klich zakupił lądowy system TOW o zasięgu 5km wytłumaczyło się ci że taki system jest praktycznie u nas niepotrzebny a jego zasięg w 90% byłby niewykorzystany,a ty wyjeżdżasz z systemem o zasięgu 8 km .Mam anton propozycję ,wynajdź system ppanc o największym zasięgu i żeby się nie powtarzać od razu jego zaproponuj Klichowi do zakupu, ponoć Rosjanie mają coś o zasięgu 12km. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 22:00 Jopuś Dołóż jeszcze 3 kilosy! Pocisk "Giermes" ma zasięg 15 km a w opracowaniu jest wersja o zasięgu 40 km!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 22:06 marek_boa napisał: > Jopuś Dołóż jeszcze 3 kilosy! Pocisk "Giermes" ma zasięg 15 km a w opracowaniu > jest wersja o zasięgu 40 km!:) > -Pozdrawiam! Ano właśnie ,dzięki marku. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 23:14 Rosjanie podaja ze Hermes-K ze stopniem startowym 210mm ma zasieg do 100 km. Zreszta kazdy kierowany radiowo czy gps-em pocisk moznaby w ten sposob zmodyfikowac gdyby komus cos takiego bylo potrzebne. Np. nieco podobne koncepcyjnie lecz znacznie bardziej zaawansowane technicznie pociski sa zreszta rozwijane dla amerykanskich LCS na bazie pocisku griffin. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 05.06.11, 23:50 Nie chodziło mnie Marku o kompleks bazowania morskiego "Giermes-K" tylko wersję lądową czyli pocisk przeciwpancerny "Giermes" ,którego stopniem startowym jest silnik stopnia startowego pocisku 57E6Je czyli przeciwlotniczego zestawu "Pancir-S1"! Wyrzutnia może być umieszczona na podwoziu KAMAZ 43114 i składa się z 24 pojemników - wyglądem przypomina BM-21 "Grad"! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 02:06 Wiem. Ale sposob wydluzenia zasiegu jest podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 07:45 Ale zostałem skrytykowany - aż mnie żołądek z rana rozbolał :(, niemniej nie zgadzam się z tą krytyką, bo nie była ona merytoryczna a w obronie pewnej partii politycznej która nieudolnie rządzi Polską - ale daj Boże już niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Problemem nie jest to że PO nieudolnie rzadzi 06.06.11, 07:50 ale to że nie ma dla nie realnej alternatywy. PiS rządziło fatalnie czego najlepszym przykładem było rozwalenie wywiadu i kontrwywiadu. Macierewicz powinien za to co zrobił stanąć przed sądem. Facet zachowuje się tak jakby pracował dla Rosji a nie dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Problemem nie jest to że PO nieudolnie rzadzi 06.06.11, 09:04 wkkr napisał: > ale to że nie ma dla nie realnej alternatywy. > PiS rządziło fatalnie czego najlepszym przykładem było rozwalenie wywiadu i kon > trwywiadu. Tu się z tobą zgodzą - ale ja nigdzie nie piszę że mażę o powrocie PiS do władzy, było więcej zaniedbań - np. nie wzięcie drugiej partii 128 Leopardów 2 A4 itd., jeśli chodzi o wojsko i rozwalenie WSI (a zrobili to razem z PO, bo podobno amerykanie nalegali) to ich bardzo negatywnie oceniam... Odpowiedz Link Zgłoś
skandy5 Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 08:03 Ty chyba naprawdę jesteś idiotą oddelegowanym na odcinek "forum gazety Militaria". Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 08:58 Sam jesteś idiota skandy5 i menda... Odpowiedz Link Zgłoś
skandy5 Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 09:24 Więc sam sobie (tzn. z 3 kolegami, wyrzutnia, naprowadzanie itp) zapierniczaj po górach (tak jak proponujesz) z 50kg plecakiem, przenosząc 1 pocisk Hellfire. Sam sobie firmuj zakup czegoś takiego dla polskiej armii. Naprawdę nie rozumiesz dla czego sobie z ciebie tu tyle osób jaja robi? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 11:37 Pisz na Berdyczów skandy5... Odpowiedz Link Zgłoś
skandy5 Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 11:48 Pisz na Berdyczów skandy5... Nie mam czasu, czytam sobie o LIFT: www.altair.com.pl/start-6381 Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 12:27 skandy5 napisał: > Pisz na Berdyczów skandy5... > > Nie mam czasu, czytam sobie o LIFT: > > www.altair.com.pl/start-6381 No widzisz jaki niedobry ten Klich... zamiast hełmów kupuje LIFTy... Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Ty jesteś niereformowalny albo po 06.06.11, 00:21 marek_ogarek napisał: > Np. nieco podobne koncepcyjnie lecz > znacznie bardziej zaawansowane technicznie pociski sa zreszta rozwijane dla ame > rykanskich LCS na bazie pocisku griffin. Jak ja "uwielbiam" te wasze teksty. "Supernowoczesne pociski", tylko później kończy się to tak jak Patrioty w 1991, albo np. tak: www.altair.com.pl/start-5199 lub tak: www.altair.com.pl/start-4455 Dlatego Amerykanie zawsze atakują przeciwnika z miażdżącą przewagą liczebną, informacyjną, itd, żeby przypadkiem nie wyszło ile rzeczywiście wart jest ten "supernowoczesny sprzęt". Dopiero taki np. PAC-3 jest już w miarę dobry, ale rakieta PAC-3 kosztuje... od 4 do 8 mln $ (w zależności czy wersja okrojona czy pełna). Odpowiedz Link Zgłoś