browiec1 23.10.11, 02:42 wiadomosci.onet.pl/swiat/tunel-polaczy-rosje-i-usa-moskwa-mowi-tak,1,4887957,wiadomosc.html Na pewno bedzie wtedy latwiej;) A pociagi pancerne powroca do lask:P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 BZDURA:))) 23.10.11, 02:51 browiec1 napisał: > wiadomosci.onet.pl/swiat/tunel-polaczy-rosje-i-usa-moskwa-mowi-tak,1,4887957,wiadomosc.html > Na pewno bedzie wtedy latwiej;) A pociagi pancerne powroca do lask:P Sława! O ile tunel pod Kanałem Angielskim ma racje bytu i jakis sens gdyz łączy wielkie metropolie i kraje o wielkim potencjale ekonomicznym i ludnosciowym, podobnie jak tunel pod Bosforem... O tyle taki tunel łaczyłby dwa arktyczne zadupia. Najpierw musiałby byc ruch na tej ciesninie, najpierw realizowany promami a dopiero potem i baaaardzo dłuuugo tunel. Ale tam nie dzieje sie nic co uzasadniałoby budowe takiego tunelu. Pomysł równiez fantastyczny co sprowadzanie metanu z Tytana... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: BZDURA:))) 23.10.11, 03:05 Tez mi sie tak wydaeje. Jechalem ostatnio pare razy tunelem miedzy Anglia a Francją, jakis ruch jest (nie powiem zeby byl scisk, inna sprawa ze pociagi dosc czesto jednak jezdza), ale tloku niw widzialem. Miedzy Syberia a Alaską zapewne ruch bylby jeszcze mnijeszy Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: BZDURA:))) 23.10.11, 15:45 Tyle ze docelowo ta linia ma laczyc stolice obu krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: BZDURA:))) 23.10.11, 15:57 browiec1 napisał: > Tyle ze docelowo ta linia ma laczyc stolice obu krajow. Moskwa- Waszyngton przez Ciesnine Beringa???? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ottiz Re: BZDURA:))) 23.10.11, 17:06 Myslisz ze Kanadyjczycy nie maja nic lepszego do roboty jak podnosic szlaban na granicy by przepuszczac Putin-Obama Express? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: BZDURA:))) 23.10.11, 18:57 ttiz napisała: > Myslisz ze Kanadyjczycy nie maja nic lepszego do roboty jak podnosic szlaban na > granicy by przepuszczac Putin-Obama Express? ;) jak się im będzie to opłacać to czemu mieli robić problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: BZDURA:))) 23.10.11, 17:07 browiec1 napisał: > Tyle ze docelowo ta linia ma laczyc stolice obu krajow. Tja..... Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: BZDURA:))) 23.10.11, 18:55 czy ja wiem? tu będzie chodziło o towary a nie o ludzi pociąg może naprawdę duzo zabrać ale utrzymanie torów w zimie na tych terenach to naprawie kosztowna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Rosjanie odzyskaja Alaske? 23.10.11, 17:15 browiec1 napisał: > wiadomosci.onet.pl/swiat/tunel-polaczy-rosje-i-usa-moskwa-mowi-tak,1,4887957,wiadomosc.html > Na pewno bedzie wtedy latwiej;) A pociagi pancerne powroca do lask:P Wczasie 2ws amerykanskie statki transportowe z zaopatrzeniem plynely z kontynentalnych USA na Hawaje 27 dni. Mozna zalozyc ze do Chin płynęłyby drugie tyle. Nie wiem jak szybko docieraja dzisiaj z Chin do Kaliforni, ale trzeba by obliczyc, czy pociag z chinskimi telewizorami dojechalby szybciej przez ciesninę Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Rosjanie odzyskaja Alaske? 23.10.11, 19:12 A Chin na Hawaje jest dwa razy dalej niz z Hawai do Kalifornii. Tak pobieżnie z mapy - ponad 8 tys. do ponad 4 tys. km. Bezpośredni jakieś 10,5 tys. km, ale okolice Aleautów trzeba zaliczyć Odpowiedz Link Zgłoś