Dodaj do ulubionych

Tajwańskie Mirage

31.08.05, 11:58
...a raczej informacje wygrzebane w sieci na ich temat:
www.taiwanmilitary.org/phpBB2/viewtopic.php?t=8951
www.taiwanmilitary.org/phpBB2/viewtopic.php?t=8950
Źródła niestety "robaczkowe":-/
W każdym razie zanosi się na przynajmniej częściowe zakonserwowanie floty
M2000 i plany zakup kolejnych F-16. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Przy okazji - w jednym z linków ciekawe opinie na temat kosztów utrzymania
tajwańskich M2000.
Obserwuj wątek
    • dreaded88 Re: Tajwańskie Mirage 01.09.05, 18:01
      Ciekawe rzeczywiście te informacje dotyczące kosztów - czy Grecy mają podobne doświadczenia?

Mnie zainteresowały infromacje o upgradzie Ching-Kuo, w jednym z artykułów można wyczytać jakże ciekawą informację:

軍方指出,翔昇計畫將整合IDF與天劍二A型反輻射飛彈、「萬劍」機場遙攻武器,以及「青雲」油氣彈等中科院研發的新式空對面武器,其中萬劍彈為類似美軍現役的AGM-154A聯合遙攻武器 (JSOW),青雲彈則是中科院研發的油氣彈,可進行大面積的毀滅性打擊;空軍期望IDF經改良後能獨立擁有完整對地打擊能力,以達境外作戰目的,對中共東南沿海的陣地構成嚇阻效果。

Inna rzecz - czy USA będą bardzo chętne do wyrażenia zgody na sprzedaż Tajwanowi F-16 w wersji min. Block 50/52+.
      • michalgajzler Re: Tajwańskie Mirage 01.09.05, 22:23
        dreaded88 napisał:

> Ciekawe rzeczywiście te informacje dotyczące kosztów - czy Grecy mają podobne d
        > oświadczenia?

Raczej nigdzie nie spotkałem takich wypowiedzi z ich strony. Co nie świadczy
        oczywiście o tym, że tak być nie może... Przy okazji południowoamerykańskich
        mirage'y (i nie chodzi mi o Pantery FACh-u;-)coś tam wspominano o kosztach ale
        to jednak nie ta liga jeśli o finanse chodzi...

> Mnie zainteresowały infromacje o upgradzie Ching-Kuo, w jednym z artykułów możn
        > a wyczytać jakże ciekawą informację:

Zaiste, ciekawe krzaczki;-))...
        Narazie to można gdzieniegdzie zobaczyć Ching-Kuo z TC2A. Coś tam można znaleźć
        również o rakietach przeciwokrętowych (swoją drogą to chyba integrują je ze
        wszyskim co lata;-))...

> Inna rzecz - czy USA będą bardzo chętne do wyrażenia zgody na sprzedaż Tajwanow
        > i F-16 w wersji min. Block 50/52+.
        Narazie to Tajwańczycy mają problemy z kupnem Harmów czy JDAMów...
        • xapur I tak nic im to nie da. Prędzej czy później ... 01.09.05, 23:42
          wchłonie ich wielki brat. Ale opór godny uwagi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka