Dodaj do ulubionych

SpaceX górą!

26.08.17, 03:32
W czwartek firma SpaceX wystrzeliła tajwańskiego satelitę teledetekcyjnego Formosat 5. Pierwszy człon rakiety Falcon 9 wylądował po wykonaniu zadania na platformie morskiej.
Wiadomość takiego rodzaju, do której już przywykliśmy (odzyskiwanie rakiet stało się codziennością!). Ale jest ciekawszy aspekt tego startu.
Otóż firma SpaceX przeprowadziła w tym roku 12 udanych startów. Rosjanie 11, Chiny 8, Europa 6, amerykańskie konsorcjum ULA 5 startów.
Dość ciekawy rozkład, prawda?
A we wrześniu Falcon 9 wyniesie na orbitę bezzałogowego wahadłowca X37B. Wojsko tym razem powierzyło start SpaceXowi, nie - jak dotychczas - ULA.
Obserwuj wątek
    • qwardian Re: SpaceX górą! 26.08.17, 09:38

Dnepr Ukraine R-36MUTTH Intercontinental ballistic missile, górą. Musk, który zwiał z najbardziej konserwatywnego miata Tranvaalu tuż przed przekazaniem władzy czarnym mieszkańcom, górą. Ohh tak PW Botha, oraz apartheid stawiał na informatykę i miałem się o tym naocznie przekonać. Hawthorne obok LAX jest mi również znany, ale dlaczego jego autor o swoim kraju pochodzenia wypowiada się równie kłamliwie jak fake, fraud and phoney. Tak się złożyło, że byłem sąsiadem Muska podczas jego bogatego życiorysu.
      • majka_monacka protest przeciwko poltycznej propagandzie 27.08.17, 14:06
        qwardian napisał:
        • pomruk Re: protest przeciwko poltycznej propagandzie 27.08.17, 14:29
          Wydaje mi się, że qwardian nie powinien umieszczać ostrych deklaracji politycznych na tym forum nawet w stopkach. Inaczej prowokować będą do dyskusji nie związanych z tematyką forum...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka