Dodaj do ulubionych

Pytania pana being28 do naszego Miszy

19.01.03, 16:26
czyli eksperta spraw rosyjskich. Pozwalam sobie bez pozwollenia zacytowac
wspanialy tekst pana beinga28. Misza, prosze podaj twoje komentarze na
pytania beinga28. Reszta klanu jest proszona o stawianie pytan Miszy tak az
go przekrecimy do Unii.

"Kilka pytan do Miszy jako specjalisty od Rosji:
-ilu zolnierzy ginie w Waszej armii rocznie, poza dzialaniami wojennymi?
Slyszalem o 12000 rocznie.
-czemu zolnierze dezerteruja w ogromnych ilosciach?
-czemu kazdy mlody Rosjanin stara sie uniknac poboru?
-czemu uciekliscie z NRD, Polski skoro nie przegraliscie zimnej wojny?
-ile Ameryka stracila F-15, F-16 w walce powietrzebej? 0 i 0?
-ile zestrzelono samolotow waszej konstrukcji? Przeciez sa lepsze. Nie pisze,
z epiloci sa gorsi, przeciez czesto walczyli Wasi ochotnicy, obcych pilotow
szkolili Wasi specjalisci? Wynik mozesz zaokraglic do setek.
-czemu Wasze okrety rdzewieja w portach? Przeciez sa takie wspaniale, caly
swiat sie ich boi? Nie ma paliwa?
-czemu Rosjanie uciekaja za chclebem do Polski, a nie Amerykanie do Rosji?
Przeciez jestescie najlepsei, tak dobrze sie u was zyje?
-czemu Amerykanie zdobyli Kabul przy stratach 20 zolnierzy, a Wasza najlepsza
armia, najlepsze czolgi, Su 25 musialy wycofac sie po kilku latach? Przeciez
macie Tesle, lasery?
-czemu wszystkie republiki odlaczyly sie od Rosji, przeciez u Was jest tak
dobrze?
-czemu Rosja nie pomaga swoim solusznikom militarnym i politycznym np.
Irakowi
(Amerykanie robia z nim co chca), z Korea Pln. czemu USA wysylaja jedzenie, a
nie Wy?
Z gory dzieki za odpowiedz."

Obserwuj wątek
    • Gość: tygiel Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.chello.pl 19.01.03, 17:49
      czemu to McDonalds buduje restauracje u was a nie wy fabrykli tych
      piewprzonych drewnianychg babuszek w Stanach skoro oni nie wygrali zimnej
      wojny ?
      • Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru 19.01.03, 18:06
        Gość portalu: tygiel napisał(a):

> czemu to McDonalds buduje restauracje u was a nie wy fabrykli tych
        > piewprzonych drewnianychg babuszek w Stanach skoro oni nie wygrali zimnej
        > wojny ?

Biznes jest biznes. Czy myslisz ze w USA nie ma russkich restauracji i
        blinnych? Zapewniem ciw ze jest ich znacznie wiecej niz McDonaldsow w Rosji.
        Np. w moim (milionowym) miescie Rostowei dopiero w zeszlym roku zbudowali
        malenki McDonalds do ktorego nikt nie chodzi - mimo ze oni robia rozne akcje
        typu 2 burgera za 40 rubli. Takie gowno nawet za darmo nikomu nie trzeba ;)) W
        Moskwie bylo kilkanascie McDonaldsow ale juz zaczynaja zamykac...

• Gość: Медведь Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.lo9.szczecin.pl 20.01.03, 11:11
          To nie argument, ze w Rostowie nie ma makdonaldów - przeciez tego się nie da
          zreć - mimo ze to amerykańskie - wogóle w kuchni to niczego dobrego Amerykanie
          nie wymyślili. a to bliny i pielmieni.... palce lizać!
          Ale zimna wojne i tak przegraliście (((-:
    • Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru 19.01.03, 17:59
      prindel napisał(a):

> czyli eksperta spraw rosyjskich. Pozwalam sobie bez pozwollenia zacytowac
      > wspanialy tekst pana beinga28. Misza, prosze podaj twoje komentarze na
      > pytania beinga28. Reszta klanu jest proszona o stawianie pytan Miszy tak az
      > go przekrecimy do Unii.

Ghmmm... Przepraszam - czy ja cos mialem przeciwko Unii ?!
      Czy chodzi ci o UE czy moze o Unie pracy ;)) ?

> -ilu zolnierzy ginie w Waszej armii rocznie, poza dzialaniami wojennymi?

Nie liczylem, ale oszacowal bym na 1-2 tys. zolnierzy

> Slyszalem o 12000 rocznie.

POgloski. Oznaczalo by to ze dziennie ginie 40 zolnierzy. Nie sadze zeby nawet
      ty w to uwierzyl ;)))

> -czemu zolnierze dezerteruja w ogromnych ilosciach?

Bo im wojsko nie podoba sie. Normalka. Gdyby karali jak za czasow ZSRR, to
      uciekalo by znacznie mniej ;))

> -czemu kazdy mlody Rosjanin stara sie uniknac poboru?

Patrz wyzej. (czy ty jestes glupi czy jaja sse robisz?) Wiekszosc ludzi
      (niezaleznie w jakim panstwei zyje) nie chce miec z wojskiem nic wspolnego -
      szczegolnie jesli to wojsko niezadwodowe. Ale tez istnieje maly procent
      chlopakow ktorzy ida sluzyc ze wlasnej woli. A w kontraktowe jednostki ida
      sluzyc i jest tam duzy konkurs - 3-4 czlowieka na miejsce. W Pskowskia dywizje
      VDV i 202 Dywizje (ktora stacjonuje w Tadzykistanie) trafic bardzo trudno.

> -czemu uciekliscie z NRD, Polski skoro nie przegraliscie zimnej wojny?

Kto by tu uciekal. Jeden piany dupek (EBN) rozkazal wyjsc z tych panstw i my
      spokojnie wyszlismy...

> -ile Ameryka stracila F-15, F-16 w walce powietrzebej? 0 i 0?

:)))))))))))))) Bez komentarzu. Jak ci mozgi wyprali. (ciekawie co bys
      poqwiedzial jak by ci pokazac nagrana wideo jak w F16 trafi rakieta R73 ? ;))
      Mozesz oczywiscie wierzycz specom z Pentagonu i z Israela, ale nie kaz mi to
      robic, ok ?

> -ile zestrzelono samolotow waszej konstrukcji?

Nie liczylem.

> Przeciez sa lepsze. Nie pisze,
      > z epiloci sa gorsi, przeciez czesto walczyli Wasi ochotnicy, obcych pilotow
      > szkolili Wasi specjalisci? Wynik mozesz zaokraglic do setek.

Zachodnich samolotow tez zniszczono kilkaset, mimo ze Israel mial dominacje w
      powietrzu :)))

> -czemu Wasze okrety rdzewieja w portach?

A czemu wasze tez rdzewieja ? :) Czesc rdzwieje, a czesc pelni sluzbe bojowa.

> Przeciez sa takie wspaniale, caly
      > swiat sie ich boi? Nie ma paliwa?

Na razie nie ma potrzeby miec tyle okretow ile mial ZSRR.

> -czemu Rosjanie uciekaja za chclebem do Polski, a nie Amerykanie do Rosji?

Nie znam zadnego Rosjanina, ktory by jezdzil za chlebem do Polski. Ale znam 1
      Bialorusina (z Brescia), co jezdzi do Terespola za produktmi ;)

> Przeciez jestescie najlepsei, tak dobrze sie u was zyje?

Mi sie podoba. Nie zamienilbym zycie w Rosji na zycie w Polsce, a tym bardziej
      w USA...

> -czemu Amerykanie zdobyli Kabul przy stratach 20 zolnierzy, a Wasza najlepsza
      > armia, najlepsze czolgi, Su 25 musialy wycofac sie po kilku latach?

baranie. Nasze zolnierze zdobyli CALY Afgan nie tracac nawet 20 zolnierzy, a
      dopiero jak USA zaczeli wspierac mudzachedow to zaczeli sie problemy. Gdyby
      nasze specy ternowali w Pakistanie i Tadzykistanie bojownikow i dawali im
      najlepsza bron i Igly, to pindosi juz wysylali do domu C130 zapakowane na full
      trumnami :)))))

> -czemu wszystkie republiki odlaczyly sie od Rosji, przeciez u Was jest tak
      > dobrze?

Odlaczyli sie od ZSRR, i to wlasnie Rosja (EBN) byla lokomotywem tego
      processu...

> -czemu Rosja nie pomaga swoim solusznikom militarnym i politycznym np.
      > Irakowi

Bo my (w odroznieniu od USA) przestrzegamy ustawy ONZ

> z Korea Pln. czemu USA wysylaja jedzenie, a
      > nie Wy?

My wysylamy to co oni potrzebuja najbardziej - czolgi, sam,oloty i helikoptery
      na 100 mln USD... A to pindosowskie jedzenie niech Bush wsadzi se w dupe :)))

> Z gory dzieki za odpowiedz."

Pytaj jeszcze, tylko nast. razem cos sensownego, ok ;))

• Gość: being28 Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.icpnet.pl 19.01.03, 20:44
        Dziekuje za odpowiedz.
        • prindel Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy 19.01.03, 21:17
          being28 - w rzczy samej bardzo dobra dales odpowiedz bo to jest bardzo ciekawy
          czlowiek ten Misza. Niemniej jednak doceniam jego trud w usilowanie
          wytlumaczenia nam skomplikowanych zagadnien w Rosji. Misza - dziekuje ci
          rowniez za odpowiedz.

PS zgadzam sie z toba ze McDonalds jest syfiasty jezeli chodzi o hamburgery,
          natomiast sniadanka maja bardzo dobre. Hamburgery sa wspaniale w Burger King
          (pod nazwa whopper) obecnie leci special za 99 centow. Kazdemu zycze takiego
          zarcia w domu. Ale sniadania w Burger King sa raczej do kitu. Wot, Amierika...
          McDonalds ma fajne ciacho za 99centow (za dwie sztuki)... itd... Ale, Burger
          King w Niemczech to zupelnie inny bizness niz w USA. Jest olbrzymia roznica w
          standardach. To samo McDonalds... Wyobrazam sobie wiec jak to musi wygladac w
          Rosji skoro wiem jak strasznie wyglada w Niemczech.
          Nalezy tez pamietac ze ludzie maja tendencje powtarzac ze 'fast food' jest
          nidobry. Nieprawda, nastapily olbrzymie zmiany w 'fast food' w ostatnich kilku
          latach, ale znowu, tylko to widze w USA.

Czy podobaloby ci sie w USA? Misza, mozna ocipiec z radosci, wyobraz sobie
          orgazm ktory trwa 24 godziny na dobe, a sklepy lepsze niz te w ktorych zakupuja
          faceci z dawnego Komitetu Centralnego, za dolary nawet. Mozna robic wszystlo co
          chcesz, spedzac czas jak tylko chcesz i jeszcze pracowac, zakaldam inteligencje
          podobna do twojej, tak zeby i tam bylo zadowolenie.

Misza, nie probuje byc zlosliwy, masz wiedze i walczysz o swoj kraj jak tylko
          sie da, a oczywiscie argumenty masz wypracowane od 1917 roku. Niemniej jednak
          jest bardzo duza roznica pomiedzy Rosja i USA. Roznica polega na tym ze w USA
          kazdy moze miec wszystko co mu sie zywnie podoba. Co chcesz. I guzik
          kogokolwiek to obchodzi. Brakuje mi slow jak ci to opisac. Nie potrafie.
          Pozdrawiam.

PS A teraz ci powiem cos czego nie znajdziesz u siebie: 1 1917 roku Niemcy
          wypuscily z kicia pewnego drobnego przestepce o nazwisku Lenin i wsadzily go w
          zaplombowany wagon pelny zlota, i pajecahli w Rosiju. Tam na miejscu, tym
          zlotem wujaszek poplacal kogo trzeba i tak juz polecialo. Teraz widac ze na
          kazdym ktoku stosunki i wymiana slow z i o Rosji jest bardzo enigmatyczna,
          nieomal milosna. Nigdy Niemcy zle nie mowia o Rosji. Za darmo tego zlota nie
          dostal, wiesz.

A kapital zostal napisany przez jakiegos zdychajacego z glodu drobnego naukowca
          z Darmstadt na kontrakt jakiegos faceta, za pare marnych groszy. Ten kapital
          zostaly wreczony wujaszkowi od tego wagona i tak juz dalej polecialo. Myslisz
          ze oni tak placili wtedy tylko dla jaj? A teraz to nie ma Rosja zobwiazan z
          tego tytulu?
          • Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru 19.01.03, 23:05
            prindel napisał:

> wytlumaczenia nam skomplikowanych zagadnien w Rosji. Misza - dziekuje ci
            > rowniez za odpowiedz.

Nie ma sprawy. Tyle ze pytania byli tendencyjne ;))
            Gdyby cos sensownego... Ale chyba od beinga takich nie uslysze :)

> PS zgadzam sie z toba ze McDonalds jest syfiasty jezeli chodzi o hamburgery,
            > natomiast sniadanka maja bardzo dobre. Hamburgery sa wspaniale w Burger King
            > (pod nazwa whopper) obecnie leci special za 99 centow. Kazdemu zycze takiego
            > zarcia w domu. Ale sniadania w Burger King sa raczej do kitu. Wot,
            Amierika...

U nas nie ma Buegr Kingow. W Moskwie i Pitrze jest Carols czy cos w tym stylu
            ze Szwecji podobno...

> standardach. To samo McDonalds... Wyobrazam sobie wiec jak to musi wygladac
            > Rosji skoro wiem jak strasznie wyglada w Niemczech.

Nawet nie wyobrazasz ;))

> Nalezy tez pamietac ze ludzie maja tendencje powtarzac ze 'fast food' jest
            > nidobry. Nieprawda, nastapily olbrzymie zmiany w 'fast food' w ostatnich
            kilku
            > latach, ale znowu, tylko to widze w USA.

CZy nie pracujesz przypadkiem w fastfoodzie ;)) ?

> Czy podobaloby ci sie w USA?

Mnie pytasz czy beinga? Jesli mnie to nie trafiles - nigdy tam nie bylem i mam
            nadzieje ze nie bede ;))

> Misza, mozna ocipiec z radosci, wyobraz sobie
            > orgazm ktory trwa 24 godziny na dobe, a sklepy lepsze niz te w ktorych
            zakupuja
            > faceci z dawnego Komitetu Centralnego, za dolary nawet. Mozna robic wszystlo
            co
            > chcesz, spedzac czas jak tylko chcesz i jeszcze pracowac, zakaldam
            inteligencje
            > podobna do twojej, tak zeby i tam bylo zadowolenie.

:) Nie widze w tym zdaniu sensu podrozy do USA - u nas jest nawet lepiej -
            mozna kupic piwo czy wopdke i spokojnie wypic na miejscu czy na ulice, a nie
            tak jak w USA tylko z worka (ale idioci). Na dodatek mozna kupowac alkohol bez
            poszportu czy jakiegos dowodu - jaka do cholery roznica ile ja mam lat - chce
            piwa to kupuje... A ty mi tu gadasz o orgazmie ;))) W USA nei mozna na ulice
            odpuscic komnplement do pieknej dziewczyny, bo poda wniosek do sadu za
            molestoanie ;))

> Misza, nie probuje byc zlosliwy, masz wiedze i walczysz o swoj kraj jak
            tylko
            > sie da, a oczywiscie argumenty masz wypracowane od 1917 roku.

Daruj sobie takie hasla. Ja nie walcze za Rosje, ja mowie jak jest, bo widze
            ze wiele ludzi tu mysli (jak widze ty tez) ze u nas nie ma normalnego zycia, a
            tak przeciez nie jest. W zasadzie Polsak nie rozni sie od nas za bardzo - wiem
            to bo zylem u was 2 lata ;)))

> Niemniej jednak
            > jest bardzo duza roznica pomiedzy Rosja i USA.

Napraaawdeeee!???? Kurcze, nie wiedzialem - myslalem ze u nich niggery nadal
            pracuja na plantacji gdzie ich bija pijane kowboje - dzieki ze mi otworzyles
            oczy!

> Roznica polega na tym ze w USA
            > kazdy moze miec wszystko co mu sie zywnie podoba.

U nas tez. KJazdy moze miec co zechce - wystarczy tylko tego zechcec i
            pracowac :))

> Co chcesz. I guzik
            > kogokolwiek to obchodzi. Brakuje mi slow jak ci to opisac. Nie potrafie.

A ty sproboj - moze zrozumiem ;)) A na serio: u nas dzis jest wiecej
            mozliwosci rozkrecic sie niz w Poslce a nawet moze w USA - tam juz wszystko
            jest podzielone, a u nas kazdy sam buduje swoja przyszlosc...

Pozdr
            Misza

> PS A teraz ci powiem cos czego nie znajdziesz u siebie: 1 1917 roku Niemcy
            > wypuscily z kicia pewnego drobnego przestepce o nazwisku Lenin i wsadzily go
            w
            > zaplombowany wagon pelny zlota, i pajecahli w Rosiju.
            > Tam na miejscu, tym
            > zlotem wujaszek poplacal kogo trzeba i tak juz polecialo. Teraz widac ze na
            > kazdym ktoku stosunki i wymiana slow z i o Rosji jest bardzo enigmatyczna,
            > nieomal milosna. Nigdy Niemcy zle nie mowia o Rosji. Za darmo tego zlota nie
            > dostal, wiesz.

Chcec powiec mi to czego nie wiem kazdy ROsjanin ;))))
            Ale mala poprawdka - Lenin to nienazwisko - a xywa - nazwisko Uljanow ;))
            A teraz ja ci powiem to o czxym nie dowiesz sie w USA - z Rosji w period 1917-
            1920 wywiezli zlota i drogocennosci na rownowartosc 1,6 TRILLIONOW USD. Na
            dodatek Car jeszcze w period 1912-191917 zamowil w Anglii, Japonii i USA 27
            Liniowych Okretow, z ktorych tylko 7 trafili, a przeciez zaplacono bylo... ;)))

• Gość: being28 Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.icpnet.pl 20.01.03, 00:48
              Kazdy czlowiek za zachod od Bugu po przeczytaniu Twoich wypocin albo poplacze
              sie albo bedzie tarzal sie ze smiechu po podlodze. Poplacze sie takze ze
              smiechu.
              Uzbrojenie macie Ok, nawet fajne, jedne lepsze, drugie gorsze, ale z reszta to
              piszesz same bzdury. Zazdroscisz Zachodowi i swoje kompleksy wywalasz na tym
              forum.
              Na Zachodzie nigdy nie byles i nigdy nie bedziesz bo juz miliony Rosjan
              wyjechalo po dolary i juz nie ma dla Ciebie tam miejsca.
              Sam na wlasne oczy widzialem Rosjan wyprzedajacych za grosze caly swoj dobytek
              za kilka zlotych na polskim rynku. Cala wschodnia Polska byla zawalona Wasza
              tandeta. Mozna jeszcze duzo pisac o handlu papierosami, wodka i prostytucji na
              drogach. Moze wiesz z jakiego kraju stoi najwiecej dziwek na drogach?

Nie dopuszczasz do siebie mysli, ze to juz koniec, nie bedzie dawnej juz
              potegi. Kiedys ropa sie skonczy, glowice zardzewieja i bedzie po Was.

• Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 20.01.03, 08:41
                Gość portalu: being28 napisał(a):

> Kazdy czlowiek za zachod od Bugu po przeczytaniu Twoich wypocin albo
                poplacze
                > sie albo bedzie tarzal sie ze smiechu po podlodze. Poplacze sie takze ze
                > smiechu.

Jak sie mowi: "lepiej smieje sie ten, kto smieje sie ostatni" :) U nas smieje
                sie z Zachodu (swoja droga POlska do tego Zachodu nie zaliczaja)

> Uzbrojenie macie Ok, nawet fajne, jedne lepsze, drugie gorsze, ale z reszta
                to
                > piszesz same bzdury.

Na siebie popatrz - czasem nie rozumiem czy naprawde jestes taki glupi, czy
                jaj a robisz

> Zazdroscisz Zachodowi i swoje kompleksy wywalasz na tym
                > forum.

Nikomu nie zadroszcze - ani ludziom ani tym bardziej panstwom. Mysle natomiast
                ze to wlasnei takie ludzie jak ty lecza swe kompleksy mniejszosci kosztem
                Rosji. Zalujecie ze w XX wieku (a moze nawet pare wiekow wczesniej)
                straciliscie wszystko, lacznie z autorytetem, i boli was ze Rosja nie
                rozwalila sie i nie stracila swegj wagi, odradza sie i nnadal jest 2 potega na
                swiecie.
                Guzik mnie obchodzi co ty myslsiz - ja wiem ze z Rosja wszystko bedzie w
                porzadku

> Na Zachodzie nigdy nie byles i nigdy nie bedziesz bo juz miliony Rosjan
                > wyjechalo po dolary i juz nie ma dla Ciebie tam miejsca.

Masz racje - na zachodzie nigdy nie bylem - i nie zamierzam, bo nie chce sie
                rozczarowac. Wiekszosc moich przyjacieli ktorzy byli w Europie i USA bardzo
                sie rozczarowali.

> Sam na wlasne oczy widzialem Rosjan wyprzedajacych za grosze caly swoj
                dobytek
                > za kilka zlotych na polskim rynku.

No i co z tego ? W kazdym panstwie sa biedne i bogaci - wiesz ze wiecej
                bezdomnych i alkoholikow niz w W-wie wiedzialem tylko w Moskwie.

> Cala wschodnia Polska byla zawalona Wasza
                > tandeta. Mozna jeszcze duzo pisac o handlu papierosami, wodka i prostytucji
                na
                > drogach.

CZy nie widziesz baranie, ze z tych twoich zdaniach od razu widac ze masz
                glebokie kompleksy wobec Rosji ? Zal mi cie poprostu...

> Moze wiesz z jakiego kraju stoi najwiecej dziwek na drogach?

Nie wiem z jakiego ale napewno nie z ROsji. Moze z Ukrainy, Bielorusi czy
                Rumunii - nie bede mowil bez dannych statystycznych.

> Nie dopuszczasz do siebie mysli, ze to juz koniec, nie bedzie dawnej juz
                > potegi.

A ty nie dopuszczasz mysli ze Rosja juz przeszla kryzys, wzrost gospodarczy
                Rosji jest 2 razy wyzszy od Polskiego, ze Rosja juz zalecvzyla swoje powazne
                rany i idzie do przodu. Nie chcesz przyjac ze u nas nadal rozwija sie nauka,
                przemysl i dalej bedzie tylko lepiej. Ale najwiecej cie boli ze Rosja nie
                padla na kolana przed USA i nie prosi sie jak niektorzy inni do NATO czy
                UE ;))) Lepiej stracic pieniadze ale zachowac gpdnosc...

> Kiedys ropa sie skonczy, glowice zardzewieja i bedzie po Was.

O moj drogi, naszej ropy starczy na pareset lat, a glowic na 10 planet typu
                Ziemia i chuj wie ile Ameryk ;)) Do tego pamietaj dupku, ze RWSN (jesli wiesz
                co to jest) podtrzykuje sie w najlepszym stanie i tam nic nie rdzewieje -
                rozbieraja nosicieli glowic - lodzi, stare rakiety, ale glowice sa chornione w
                taki sposob, ze starczy ich jeszcze naszym prawnukam . A wiec, bedziesz musial
                cale swe zycie czekac na koniec Rosji ;))) Mam nadzieje ze bedziesz dluuugo
                zyl i zlscil sie ;)

• Gość: being28 Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.icpnet.pl 20.01.03, 08:57
                  ha, ha, ha!
                  • Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 20.01.03, 09:31

> ha, ha, ha!

ha ha ha ha! I jeszcze raz ha ;))
                    • Gość: short Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.chello.pl 20.01.03, 18:09
                      ok Misza Rosja nie ugiela sie na kolana przed USA

wiec co sadzisz o amerykanskiej pomocy gospodarczej dla Rosji ?

piszesz o wzroscie gospodarczym, a czy wiesz jaki wplyw na ten wzrost ma
                      zmiana ceny ropy ?
                      • Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 21.01.03, 00:19
                        Gość portalu: short napisał(a):

> ok Misza Rosja nie ugiela sie na kolana przed USA
                        >
                        > wiec co sadzisz o amerykanskiej pomocy gospodarczej dla Rosji ?

To tylko dlug - ktory juz splacamy i splacimy. Kiedy bierzesz u kogos w dlug -
                        czy uwazasz ze padles na kolana ?
                        Rosja jest zbyt duzym kaskiem dla USA i na zawsze bedzie wrogiem USA - moze
                        czasami bedziemy sojusznikami w jakejs sprawie (jak podczas WWII czy jak z
                        Anglia i Francja w WWI), ale globalnie jestesmy najwiekszymi wrogami.

> piszesz o wzroscie gospodarczym, a czy wiesz jaki wplyw na ten wzrost ma
                        > zmiana ceny ropy ?

Wiem, ale czy wiesz ze co roku wplywa ropy na budzet Rosji zmniejsza sie o
                        kilka procentow?

• Gość: short Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.chello.pl 21.01.03, 00:35
                          ale sam musisz przyznac ze Stany was wykoczyly, podniosly obizyly ceny ropy w
                          latach 80. (nacisk regana na Arabie saudyjska) przez co nie mieliscie z niej
                          takiej kasy na wyscig zbrojen, dalej macie ponad 30$ miliardow dlugu, to nie
                          oni maja dlug u was tylko wy u nich, co swiadczy ze to wy im cos wiscie a nie
                          oni wam, to czy rosja jest super czy nie mnie wali, bo jakos nie moglbym sie
                          zakochac w kraju gdzie klamie sie na kazdym kroku nawet jesli chodzi o smierc
                          wlasnych obywateli, ale mniejsza z tym, poprostu Misza, nie mozesz zaprzeczyc
                          zescie Zimna Wojne przerabali jak cholera, no chyba najprostszy dowod,
                          gdybyscie nie przegrali ZSRR istatnialoby dalej, a nie istnieje

i powiedz mi czy kochasz tez historie swojego kraju, ze wspieral takich
                          mordercow jak komuchy w polnocej korei, komune z polnocnego wietnamu, rozne
                          partyzantki lewackie w ameryce poludniowej, jak sie zapatrujesz na wytepienie
                          milionow Twoich przodkow przez Uncle Joe, czy to wszystko napawa Cie taka duma
                          ze kochasz ten kraj ? nie widze mozliwosci chlubienia sie z dokonan ZSRR a
                          rownoczesnie nie chlubienie sie z jego zbrodni, albo cos potepiasz albo nie

PZDR
          • Gość: J. T. Radosny Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.zigzag.pl 19.01.03, 23:32
            Jedno jest pewne:Kanapki w Burger Kingu były (były bo już ta firma niestety
            wycofała się z Polski) o 5 razy smaczniejsze niż te "wióry" z
            McDonalda.Burgerze wróć!!!!!!!!!!!
        • Gość: Misza Prosze bardzo IP: *.ic.ru 19.01.03, 22:47
          Кушай не обляпайся ;))
    • maniek182 Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy 20.01.03, 09:22
      Misza ja mam do Ciebie pytanie bardziei praktyczne i potraktuj je prosze serio:Czy da sie zalatwic buty Specnazu i ile by to kosztowalo??
      Pozdr..
      • Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 20.01.03, 09:29
        maniek182 napisał:

> Misza ja mam do Ciebie pytanie bardziei praktyczne i potraktuj je prosze
        serio:
        > Czy da sie zalatwic buty Specnazu i ile by to kosztowalo??

Da sie - tyle ze to sa zwykle zolnierskie buty. Cena gdzies okolo 1000 rubli -
        150 zl.

> Pozdr..

Pozdr
        Misza
        • prindel Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy 20.01.03, 12:41

ten czlowiek ma wyprany mozg.
          • Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 20.01.03, 15:21
            prindel napisał:

>
            > ten czlowiek ma wyprany mozg.

Mowisz i beingu? Masz racje ;))
            • Gość: being28 Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.icpnet.pl 20.01.03, 15:32
              Misza, napisz specjalnie dla mnie troche nowych danych o Piotrze Wielkim i
              reszcie cudownej broni. Napisz mi co mozecie zrobic np. z Polska? Tak zeby
              nasze wladze baly sie was.
              Jak sie popiszesz i wykazesz to poszukam rosyjskich przodkow i napisze podanie
              o zmiane obywatelstwa.
              Z gory dzieki.
              • Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 20.01.03, 16:07

> Misza, napisz specjalnie dla mnie troche nowych danych o Piotrze Wielkim i
                > reszcie cudownej broni.

Nawet jesli napisze to nie specjalnie dla ciebie ;))

> Napisz mi co mozecie zrobic np. z Polska? Tak zeby
                > nasze wladze baly sie was.

PO co nam Polska. W kazdym razie PW nie daltego byl wymyslony :))

> Jak sie popiszesz i wykazesz to poszukam rosyjskich przodkow i napisze
                podanie
                > o zmiane obywatelstwa.

Nie potrzebujemy unas takich typow jak ty (mam nadziej ze wsrod twoich
                przodkow Rosjan nie bylo - bylo by nieprzyjamnie slyszec ;))

> Z gory dzieki.

Nie ma za co
        • maniek182 Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy 20.01.03, 15:46
          Misza ale to są te z płytkami tytanowymi, te wyjebiste czy zwykle wojskowe kamasze??Bo mam paru chetnych i czy nie wiesz czy w Polsce można takie dostać??
          Pozdr i dzieki ze odpowiedziales:))
          • Gość: Misza Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: *.ic.ru / *.ic.ru 20.01.03, 16:04
            maniek182 napisał:

> Misza ale to są te z płytkami tytanowymi, te wyjebiste

Walsnie takie, kiedy "died" idzie to oskty leca :))

> czy zwykle wojskowe kama
            > sze??Bo mam paru chetnych i czy nie wiesz czy w Polsce można takie dostać??

Skad ja wiem.. moze mozna gdzies na stadionie 10lecia ;))

> Pozdr i dzieki ze odpowiedziales:))

Nie ma za co :)

• Gość: zwiadowca "potega" Rosji IP: *.gl-jp.digi.pl 20.01.03, 17:53
              No to moze kilka przykladow "wplywow" Rosji w swiecie:

- wejscie Polski, Czech i Wegier do NATO. Rosja sprzeciwiala sie jak mogla. I
              co??

- budowa ABM. Rosja sprzeciwiala sie jak mogla. I co??

- planowane przyjecie Litwy, Lotwy i Estonii do NATO. Rosja sprzeciwiala sie
              jak mogla. I co??

- interwencja w Afganistanie. Rosja sprzeciwiala sie jak mogla. I co??

Posiedzialbym dluzej to wymyslilbym wiecej.
              • Gość: Misza Re: 'potega' Rosji IP: *.ic.ru / *.ic.ru 21.01.03, 00:34
                Gość portalu: zwiadowca napisał(a):

> No to moze kilka przykladow "wplywow" Rosji w swiecie:
                >
                > - wejscie Polski, Czech i Wegier do NATO. Rosja sprzeciwiala sie jak mogla.

Chyba roznie rozumiemy pojecie wplywu - wplywa to nie zakazanie czegos - a
                autorytet. Wlasnie dlatego ze ROsja ma autorytet wejscie tych panstw Do NATO
                bylo takim wolnym.
                Chcesz prawdziwych a nie maloznacznych (jak wstapienie paru panstewek do
                jakies organizacji) przykladow wplywu Rosji ? Oto oni: Przychylny stosunek
                panstw Azji i Bliskiego wschodu do operacji przeciwko Talibom, zlagodzenie
                stosunkow Korea Pld/Pln, wplywa na Arafata w sprawie konfliktu
                bliskowschodniego...

> - budowa ABM. Rosja sprzeciwiala sie jak mogla. I co??

TO byla pokierowa rozgrywka - ROsja potrzebowala rozwiazania tego ukladu nie
                mniej niz USA, tylko teraz nikt nie ma moralnego prawa obwinic nas o zerwanie
                umow o broni nuklearnej :))

> - planowane przyjecie Litwy, Lotwy i Estonii do NATO. Rosja sprzeciwiala sie
                > jak mogla. I co??

Nie rozumiem dlaczego robisz taki duzy nacisk na wstapienie parunastu mal;ych
                panstw do NATO? POlska, Litwa, Estonia czy Wiegry sa na tyl maloznaczne ze
                moga robic co zechca - Rosja sprzeciwala sie wstapieniu tych panstw bo
                musiala - tego potrzebowali zasady gry - oni robia wrazenie ze wstapienie tych
                panstewek jest im wazne, a my robimy wrazenie ze nas to obchodzi ;)))

> - interwencja w Afganistanie. Rosja sprzeciwiala sie jak mogla. I co??

Jaj se robisz? To wlasnie Rosja proponowala zrzucenie Talibanu jako pierwsza
                (jeszcze w 1999 roku Putin chcial wyslac na bazy Talibanu Tu22M3, ale ONZ to
                nie poparla...) Bez czynnego i najwaznejszego udzilau Rosji USA nawet nie
                proboweala wlesc w Afgan - tutaj trafilo sie tak ze zarowno Rosjie jak i USa
                zalezalo na zniszczeniu rezymu Taleban... Niektore zachodnie analitycy mowia
                ze Rosja wykorzystala USA zeby oni zrobili brudna robote za nas - u nas tez
                tak mysla... Bush musial zaatakowac Afgan bo opinia byla taka, a gdyby mial
                wybor (czyli nie bylo by atakow na WTC), to Talebnan spokojnie panowal by na
                Afganem...

> Posiedzialbym dluzej to wymyslilbym wiecej.

Wymyslic to malo - trzeba jeszcze znac temat - a tego ci jak zawsze
                brakuje ;)))

• Gość: short Re: 'potega' Rosji IP: *.chello.pl 21.01.03, 00:42

> Nie rozumiem dlaczego robisz taki duzy nacisk na wstapienie parunastu
                  mal;ych
                  > panstw do NATO? POlska, Litwa, Estonia czy Wiegry sa na tyl maloznaczne ze
                  > moga robic co zechca - Rosja sprzeciwala sie wstapieniu tych panstw bo
                  > musiala - tego potrzebowali zasady gry - oni robia wrazenie ze wstapienie
                  tych
                  > panstewek jest im wazne, a my robimy wrazenie ze nas to obchodzi ;)))

Misza ale juz zalewasz, wasze sondaze wykazuja ze u was spoleczenstwo uwaza za
                  najwiekszego wroga NATO, tak w kazdym razie bylo przed 11 IX, moglo sie to
                  nieco zmienic, ale pozuje ze stare domony nadal u was strasza
                  wiesz co Ci powiem, ja mysle ze was to cholernie boli, bo teraz juz sobie nie
                  mozecie pozwolic np na interwencje do Kaliningradu przez terytorium Litwy,
                  gdyby sie cos w Kaliningradzie zlego dzialo (bylo to cwiczone rok temu w na
                  Bialorusi) jeszcze przez klika lat NATO bedzie sie waszym obywatelom kojarzylo
                  jako wrog, wiec moze to was nie obchodzi ze postrzegany przez spoleczentwo
                  jako wrog NATO podchodzi pod wasze granice? i moze mi jeszcze powiesz ze jak
                  Ukraina kiedys wejdzie do Nato to was to bedzie guzik obchodzic ?
                • mako75 Re: 'potega' Rosji 21.01.03, 00:46
                  Gość portalu: Misza napisał(a):

> Chyba roznie rozumiemy pojecie wplywu - wplywa to nie zakazanie czegos - a
                  > autorytet. Wlasnie dlatego ze ROsja ma autorytet wejscie tych panstw Do NATO
                  > bylo takim wolnym.
                  > Chcesz prawdziwych a nie maloznacznych (jak wstapienie paru panstewek do
                  > jakies organizacji) przykladow wplywu Rosji ? Oto oni: Przychylny stosunek
                  > panstw Azji i Bliskiego wschodu do operacji przeciwko Talibom, zlagodzenie
                  > stosunkow Korea Pld/Pln, wplywa na Arafata w sprawie konfliktu
                  > bliskowschodniego...
                  >

Oj Misza musicie coś zrobić z tym waszym sojusznikiem...bo jak tak wygląda
                  złagodzenie napiecia w stosunkach z koreą Płn to zaczne podejrzewać że Rosji
                  chodzi o III Wojne światową....
                  możesz mi wyjaśnić też ten wpływ na Arafata....bo chyba największy wpływ na
                  Arafata ma narazie armia izraelska

Pozdrawiam
                  • Gość: Misza Re: 'potega' Rosji IP: *.ic.ru / *.ic.ru 21.01.03, 00:53
                    mako75 napisał:

> > stosunkow Korea Pld/Pln, wplywa na Arafata w sprawie konfliktu
                    > > bliskowschodniego...
                    >
                    > Oj Misza musicie coś zrobić z tym waszym sojusznikiem...bo jak tak wygląda
                    > złagodzenie napiecia w stosunkach z koreą Płn to zaczne podejrzewać że Rosji
                    > chodzi o III Wojne światową....

Moze i chodzi :) Napewno nam chodzi o destabilizacje regiono
                    bliskowschodzniego - tyle broni mozna bedzie dopiero sprzedac!

> możesz mi wyjaśnić też ten wpływ na Arafata....bo chyba największy wpływ na
                    > Arafata ma narazie armia izraelska

Wplyw niekoniecznie musi byc korzystny dla USA, rozumesz ? :)) Podobnie jest z
                    Chinami, Iranem, Jemenem czy KNDR... Geopolityka, ebat' jejo w rot :))

Pozdr
                    Misza
                    • mako75 Re: 'potega' Rosji 21.01.03, 01:05

> mako75 napisał:
                      >
                      > > > stosunkow Korea Pld/Pln, wplywa na Arafata w sprawie konfliktu
                      > > > bliskowschodniego...
                      > >
                      > > Oj Misza musicie coś zrobić z tym waszym sojusznikiem...bo jak tak wygląda
                      >
                      > > złagodzenie napiecia w stosunkach z koreą Płn to zaczne podejrzewać że Ros
                      > ji
                      > > chodzi o III Wojne światową....
                      >
                      >
                      > Moze i chodzi :) Napewno nam chodzi o destabilizacje regiono
                      > bliskowschodzniego - tyle broni mozna bedzie dopiero sprzedac!

Ech Misza...piszesz najpierw że Rosja ma wpływ na załagodzenie stosunków między
                      Koreą Płn a Płd. zakładam więc że taki jest cel rosyjskiej polityki
                      zagranicznej. tak to przedstawiłes.
                      Ja Ci odpisuje jak to załagodzenie wygląda.
                      A ty mi piszesz że to nie załagodzenie ale destabilizacja jest celem tej
                      polityki.....
                      Może w tej rosyjskiej polityce i w twojej wypowiedzi brak jakieś konsekwencji???

> > możesz mi wyjaśnić też ten wpływ na Arafata....bo chyba największy wpływ n
                      > a
                      > > Arafata ma narazie armia izraelska
                      >
                      > Wplyw niekoniecznie musi byc korzystny dla USA, rozumesz ? :)) Podobnie jest
                      z
                      > Chinami, Iranem, Jemenem czy KNDR... Geopolityka, ebat' jejo w rot :))
                      >
                      > Pozdr
                      > Misza

Patrz j.w
                      Chiny jakoś sobie nie psują stosunków z USA
                      Iran też ostatnio patrzy przychylniej na USA
                      A co do Arafata.....no cóż.....jak powiedziałem wpływ na niego ma Izrael.

Pozdrawiam
                      • Gość: Misza Re: 'potega' Rosji IP: *.ic.ru / *.ic.ru 21.01.03, 01:26
                        mako75 napisał:

> > Moze i chodzi :) Napewno nam chodzi o destabilizacje regiono
                        > > bliskowschodzniego - tyle broni mozna bedzie dopiero sprzedac!
                        >
                        >
                        > Ech Misza...piszesz najpierw że Rosja ma wpływ na załagodzenie stosunków
                        między
                        > Koreą Płn a Płd. zakładam więc że taki jest cel rosyjskiej polityki
                        > zagranicznej. tak to przedstawiłes.
                        > Ja Ci odpisuje jak to załagodzenie wygląda.
                        > A ty mi piszesz że to nie załagodzenie ale destabilizacja jest celem tej
                        > polityki.....

Mowilem o sytuacji na Bliskim wschodzie. Korea i tak kupuje od nas tyle broni
                        ile pozwal a ich budzet wojskowy - do tego wiele korzysci dla ROsji
                        przyniescie linia kolejowa z Korei Pld przez KNDR i Rosje do EU 0 mozemy na
                        tym sporo zarobic... A Bliski wschod jest znacznie bardziej skomplikowany -
                        trzeba grac madrze - i Zydom pomoc (albo zrobic wrazenie) i Arabom cos dac :))

> Może w tej rosyjskiej polityce i w twojej wypowiedzi brak jakieś
                        konsekwencji??

Mam nadzieje ze teraz nie masz pytan...
                        Przypominam tylko ze cele polityki Rosji wcale nie musza pokrywac sie z celami
                        USA, UE czy Japonii ;))

> Patrz j.w
                        > Chiny jakoś sobie nie psują stosunków z USA
                        > Iran też ostatnio patrzy przychylniej na USA

My trz nie psujemy stosunkow z USA - nawet polepszamy ! Trzeba miec ze
                        wszystkimi dobre stosunki - ale to nie znaczy ze trzeba miec proamerykanska
                        polityke. Jedno nie wcale wyklucza drugie - zfgodzisz sie ?

> A co do Arafata.....no cóż.....jak powiedziałem wpływ na niego ma Izrael.

Bylo by dziwnie gdyby tak nie bylo ;))

Pozdr
                        Misza

P.S. Osobscie jestem po stronie Zydow, a z p. widzenia Rosji - po stronie
                        Arabow...
                        • mako75 Re: 'potega' Rosji 21.01.03, 01:41

> Mowilem o sytuacji na Bliskim wschodzie. Korea i tak kupuje od nas tyle broni
                          > ile pozwal a ich budzet wojskowy - do tego wiele korzysci dla ROsji
                          > przyniescie linia kolejowa z Korei Pld przez KNDR i Rosje do EU 0 mozemy na
                          > tym sporo zarobic... A Bliski wschod jest znacznie bardziej skomplikowany -
                          > trzeba grac madrze - i Zydom pomoc (albo zrobic wrazenie) i Arabom cos dac :))
                          >
                          > > Może w tej rosyjskiej polityce i w twojej wypowiedzi brak jakieś
                          > konsekwencji??
                          >
                          > Mam nadzieje ze teraz nie masz pytan...
                          > Przypominam tylko ze cele polityki Rosji wcale nie musza pokrywac sie z
                          celami
                          > USA, UE czy Japonii ;))
                          >
                          > > Patrz j.w
                          > > Chiny jakoś sobie nie psują stosunków z USA
                          > > Iran też ostatnio patrzy przychylniej na USA
                          >
                          > My trz nie psujemy stosunkow z USA - nawet polepszamy ! Trzeba miec ze
                          > wszystkimi dobre stosunki - ale to nie znaczy ze trzeba miec proamerykanska
                          > polityke. Jedno nie wcale wyklucza drugie - zfgodzisz sie ?
                          >
                          > > A co do Arafata.....no cóż.....jak powiedziałem wpływ na niego ma Izrael.
                          >
                          > Bylo by dziwnie gdyby tak nie bylo ;))
                          >
                          > Pozdr
                          > Misza
                          >
                          > P.S. Osobscie jestem po stronie Zydow, a z p. widzenia Rosji - po stronie
                          > Arabow...
                          O tej lini kolejowej to chyba na czas jakiś trzeba zapomnieć...(tak na
                          marginesie)
                          Izrael chyba bardziej liczy na pomoc USA, a państwa arabskie skłaniaja się
                          chyba ku Unii (czują że Francja i Niemcy nie bardzo chcą iść za USA)
                          ale próbujcie, próbujcie.....
                          Zgadzam sie że najlepiej mieć dobre stosunki z jak największą liczbą państw...
                          Problem że z czasem może dojść do wyborów...
                          Np. USA - Irak, czy narazie hipotetycznie USA - Korea, na 100 proc. sojusznicy
                          (Irak, korea) pójdą na bok na rzecz polityki proamerykańskiej.
                          Oczywiście ktoś w Dumie pokrzyczy, MSZ i Prezydent Putin wydadzą pare
                          sprzecznych komunikatów, ale i tak Rosja postawi na USA.
                          A może nie???:-)

P.S

Jak dla mnie Izrael ( w obecnej formie) i Palestyna ( tak samo) są siebie
                          warci, gdyby nie żal ludzi należałoby ich otoczyć murem wysłać mase broni i
                          zostawić na troche samych....Tylko ludzi żal.
              • dreaded88 A jeszcze ci Chińczycy na Syberii i Dalekim Wsch. 21.01.03, 14:55
                Osiedlają się, nieprawdaż ?
    • prindel remanent 20.01.03, 19:10
      Mialem na mysli ciebie. Specjalnie zostawilem otwarte pytanie o tym wypranym
      mozgu czekajac czy sie odezwiesz. Odezwales sie.

Polska wam nie potrzebna bo sie tych sq-ow Polakow juz wiecej nie dalo utrzymac
      na dnie. Przez 40+ lat trzymaiscie polski narod z butem na gardle, dzielac
      talony na rowery i pralki Franie. Robiac idiotyczne przepisy. Ty teraz masz
      czelnosc powiedziec ze Polska bron do kitu. A do kitu to ona byla bo bylo RWPG
      (Rosji Wszystko Polsce Gowno).

A USA jaby chcialo toby was moglo zajac za godzine i kazdy by sie do tego u was
      przylaczyl, tylko ze to sie nie stanie. Wiesz dlaczego? Bo potem trzeba wziac
      narod na garuszek a tego kapitalistom, czyli i mnie nie trzeba. 20%
      spolecznstwa, kazdego, z tym ze u was na razie to chyba wiecej, jest
      bezuzyteczne socjalnie. Twoja rozmowa pozwolila mi wreszcie zrozummiec ze
      pozytywne nastawinie Polakow do Rosji bierze sie z jednego: strachu z dawnych
      czasow. Lata wbijania do glowy. Ja sie tego strachu pozbylem a ty to nadal
      masz. Nawet nie zauwazasz bo jest to druga natura.

Rosja to nie ty i nie paru facetow w wierchuszce. To sa rowniez kalmuki i inne
      barachlo ktorego nabraliscie przez lata. Dla polski, Czchow Wegrow wyraznie nie
      ma u was miejsca.

Samo to co podales, rosji nie mozna zrozumiec, tylko kochac swiadczy o jednym:
      jak cos nie tak to sie obudzisz z glodnym szczurem w dupie.
      • Gość: being28 Re: remanent IP: *.icpnet.pl 20.01.03, 19:26
        Uwazaj co piszesz. Namierzyli juz twoj IP i Piotr Wielki zmierza w Twoja
        strone.
      • Gość: totti Re: remanent IP: *.chello.pl 20.01.03, 19:40
        masz racje stary, to jest sqrwysynstwo zeby rosjanin pisal ze cos w polsce
        jest do dupy bo to jest ich zasrana wina
      • Gość: Misza Re: remanent IP: *.ic.ru / *.ic.ru 21.01.03, 00:12
        prindel napisał:

> Mialem na mysli ciebie. Specjalnie zostawilem otwarte pytanie o tym wypranym
        > mozgu czekajac czy sie odezwiesz. Odezwales sie.

Puwnkt widzenia zalezy od p. siedzenia - ty mnie tez wygladasz na
        proamerykanskiego zombi 9szczegolnie z tym orgazmem w sklepie ;))

> Polska wam nie potrzebna bo sie tych sq-ow Polakow juz wiecej nie dalo
        utrzymac
        > na dnie.

Znow mylisz sie - Polska teraz nie jest nam potrzebna, bo nie oczekwiamy teraz
        ataklu z Europy wschodniej i bylo by marnowaniem pieniedzy trzymac ogroman
        Zachdnia Gruppe Wojskowa poza granicami Rosji - ale zawsze mozna wejsc z
        powrotem nie ;))?

> Ty teraz masz
        > czelnosc powiedziec ze Polska bron do kitu.

Mam, bo to jest prawda :)

> A do kitu to ona byla bo bylo RWPG
        > (Rosji Wszystko Polsce Gowno).

Niezly skrot - musze zapamietac ;))

> A USA jaby chcialo toby was moglo zajac za godzine

Ile masz lat chlopczyk - idz pobaw sie w lalki, a doroslym ludziom daj
        spokojnie (bez smiechu porozmawiac) :))

> Twoja rozmowa pozwolila mi wreszcie zrozummiec ze
        > pozytywne nastawinie Polakow do Rosji bierze sie z jednego: strachu z
        dawnych
        > czasow.

Po tych przyznaniach do glowy mi przychodzi tylko dwie mozliwosci:
        A) Jestes na tyle maly ze tego nie wiedziales
        B) Jestes na tyle glupi ze na to wczesniej nie wpadles
        C) Masz malo mardzych znajomych zeby ci w twoj zakuty leb cos wbili

Chyba prawidlowa odpowiedzia bedzie B , trafilem ? ;))

> Lata wbijania do glowy. Ja sie tego strachu pozbylem a ty to nadal
        > masz. Nawet nie zauwazasz bo jest to druga natura.

To ty jestes "druga natura" - zyles cale zycie w stracu, a ja zylem (i nadal
        zyje) w panstwie ktore uwazam za najlepsze, z ktorego jestem bardzo dummny i z
        ktorego nie chce (lub nie musze) uciekac jak to zrobiles ty - biedak ktory zyl
        cale zycie w strachu i tylko potym jak uciekl do USA mial orgazm ;)))

> Rosja to nie ty i nie paru facetow w wierchuszce.

A ja nie jestem w "wierchusce" - z czego to wywnioskowales ? ;)

> To sa rowniez kalmuki i inne
        > barachlo ktorego nabraliscie przez lata.

Zgadza sie - razem ponad 115 narodowosci (dokladnie powiem po ogloszeniu
        dannych spisu ludnosci).
        Tylko nie rozumiem co chciales powiedziec - to ze w Rosji "ja i para wacetow z
        wierchuszki" sa Rosjanami a pozostale to Kalmuki ? Nie wymagam od ciebie
        rozumu i logiki, ale jednak... ;))

> Dla polski, Czchow Wegrow wyraznie nie
        > ma u was miejsca.

Wprost przeraza mi postep twej wiedzy! Moze ci ktos podpowiada ? :) Masz
        racje - POlska, Czechy , Wiegry, Mozambik czy Burkina Faso nie maja u nas
        miejsca :))

> Samo to co podales, rosji nie mozna zrozumiec, tylko kochac swiadczy o
        jednym:
        > jak cos nie tak to sie obudzisz z glodnym szczurem w dupie.

Dla ciebie to moze swiadczyc co chcesz, atak na prawde klassykowi literatury
        chodzilo o to ze Rosja jest na tyle ogromna kulturalnie, duchowno i
        terrytorialmnie ze dowolna proba jej zrozumienia wg. zachodnich schematow jest
        bezsensowna - mozna Rosje pokochac albo nie... Ten kto koha nie potrzebuje
        tlumaczen dlaczxego, a ten kto nie koha - i tak nas nie zrozumie - czego
        znakomitym przykladem jestes ty :)))

• Gość: short Re: remanent IP: *.chello.pl 21.01.03, 00:24
          > Znow mylisz sie - Polska teraz nie jest nam potrzebna, bo nie oczekwiamy
          teraz
          > ataklu z Europy wschodniej i bylo by marnowaniem pieniedzy trzymac ogroman
          > Zachdnia Gruppe Wojskowa poza granicami Rosji - ale zawsze mozna wejsc z
          > powrotem nie ;))?
          >

no to wpadajcie :)
          • Gość: statujazwielikimhu Re: remanent IP: 209.234.157.* 21.01.03, 00:58
            Misza, jak juz ktos napisal masz wyprany mozg i my ci tu
            nie pomozemy. Ty musisz sam chciec sie zmienic. Mowisz
            jak Pawka Korczagin, mowisz jak ten maly cwel z Ulicy
            Mlodszego Syna, mowisz jak Timur ten od swojej druzyny.
            mowisz jak bohaterowie budowy zapory ba Dnieprze,
            Przemawiasz tonem Majakowskiego, Dzierzynskiego, Lenina
            i Bulganowa. Stalin byl wg ciebie fajny tylko zrobil
            pare malych bledow (kilkadziesiat milionow ludzi nie
            odnalazlo sie). Ty masz pomieszanie jazni. Czy nie
            myslisz ze masz rozdwojona (zeby tylko) osobowosc?

Slawa Unii!!!
            • Gość: Misza Re: remanent IP: *.ic.ru / *.ic.ru 21.01.03, 01:18
              Gość portalu: statujazwielikimhu napisał(a):

> Misza, jak juz ktos napisal masz wyprany mozg i my ci tu
              > nie pomozemy.

Jak ja juz pare razy pisal, mam wlasny mozg nie sadze gdyby ktos mi jego pral -
              i masz racje - nie potrzebuje tu zeby mnie zombiowali po "pentagonowskiej"
              mnetodzie ;))

> Ty musisz sam chciec sie zmienic.

Ja sobie sie podobam takie jaki jestem :)

> Mowisz
              > jak Pawka Korczagin, mowisz jak ten maly cwel z Ulicy
              > Mlodszego Syna, mowisz jak Timur ten od swojej druzyny.
              > mowisz jak bohaterowie budowy zapory ba Dnieprze,
              > Przemawiasz tonem Majakowskiego, Dzierzynskiego, Lenina
              > i Bulganowa.

OO. Wudze ze wymieniles wszystkich Rosjan (literaturowych bohaterow i
              rzeczywistych postaci) ktorych tylko wiedziales - niezly popis - tyle ze nie
              wiem kto to jest Bulganow - jakis lider z WKP(b)?

Ja nie lubie komunizm, nie lubie socjalizm, nigdy nie bylem ani pionerem, ani
              komsomolcem, ani tym bardziej czlonkiem jakiejkolwiek partii - ja jestem
              patriotem - jeli wam chlopaki nie podoba sie ze ja nie wierze propagandzie z
              pentagonu o tym ze wszystko co jest z USA jest najlepsze i mowie ze uwazam
              bnasz sprzet po za lepszy dla Rosji, to wasz osobisty problem. I prosze nie
              mieszac tu Lenina i Timura z druzyna - :))

> Stalin byl wg ciebie fajny tylko zrobil
              > pare malych bledow (kilkadziesiat milionow ludzi nie
              > odnalazlo sie).

Stalin byl twardym, bezwglednym dyktatorem, ktory nieliczyl sie z ludzkim
              zyciem (k slowu, moj pradziadek umarl w GUlagu) ale on byl naszym liderem -
              jak mowia w USA - moze to zly prezydent - ale to nasz prezydent, nie ?
              Nie wiem czy zyl bym dzis w ROsji a nie w kolonii Niemiec czy USA gdyby nie
              wojek Joe...

> Ty masz pomieszanie jazni. Czy nie
              > myslisz ze masz rozdwojona (zeby tylko) osobowosc?

Nie ma zadnych problemow ze swoja psychyke (rok temu przechodzilem badania w
              komisji komendatury wojskowej :))

> Slawa Unii!!!

Ale ci dopiero wyprali mozg :))

• Gość: Misza Re: remanent IP: *.ic.ru / *.ic.ru 21.01.03, 01:06
            Gość portalu: short napisał(a):

> > Znow mylisz sie - Polska teraz nie jest nam potrzebna, bo nie oczekwiamy
            > teraz
            > > ataklu z Europy wschodniej i bylo by marnowaniem pieniedzy trzymac ogroman
            >
            > > Zachdnia Gruppe Wojskowa poza granicami Rosji - ale zawsze mozna wejsc z
            > > powrotem nie ;))?
            > >
            >
            > no to wpadajcie :)

Doj mi chocby kawe dopic :)
            • Gość: being28 Re: remanent IP: *.icpnet.pl 21.01.03, 10:03
              Misza, napisz mi cos o Piotrze Wielkim, tak z jajem. Ile ma rakiet? Jakies
              fajne? Moze ile ma srub, napewno wiecej niz amerylanskie? Czy ma wiecej anten
              niz amerykanskie? I jeszcze czy jest najdluzszy? I ile moze rozp...
              lotniskowcow sam, a ile z wsparciem?

I jeszcze cos o Specnazie? Moze opisz jakas akcje z Czeczeni?

I jeszcze mnie nawyzywaj, ale wysil sie.

PS. Jak chcesz to zbierzemy sie na forum i wyslem paczki zywnosciowe twojej
              rodzinie, wiesz mleko, chleb, moze czekolade...
              • Gość: miszaniemieszaj Re: remanent IP: 130.94.106.* 21.01.03, 23:32
                Bulganowa nie znasz Misza? Boh ty moj!

Byl jeszcze Trocki i wielu innych ktorych zariezaliscie
                w poszukiwaniu swietlanej przyszlosci.

Od 1917 roku cigle te same brednie leca po swiecie: a u
                nas owce jak osiolki. Z tego tez gowno wyszlo.

Sam wiesz ze w nedzy trzaskasz na klawiszach, sam wiesz
                ze nawet nie masz komputera i linku tylko pozyczony
                uzywasz, ale nie - zakalmana menda bedzie do ostatniej
                chiwli lgala ze 'umierac potrafimy'. To ze jestes
                smiertelny to my wiemy.

Jestes nieuleczalnie glupi i nawet znajomosci polskiego
                nie potrafisz wykorzystac dla siebie tylko
                wykorzystujesz przeciwko sobie. Ty jestes osoba
                samodestruktywna, co jest dla nas niepojete.

A jak chesz zeby cos ci przyslac zeby ci pomoc to dawaj
                adres.
                • Gość: Misza Re: remanent IP: *.ic.ru / *.ic.ru 22.01.03, 10:05
                  Gość portalu: miszaniemieszaj napisał(a):

> Bulganowa nie znasz Misza? Boh ty moj!

Kurde, jesli jestes taki madry ito mi powiesz, ok? Bo specjalnie
                  otworzylem "Bolszuju Sowieckuju Encyklopediu" (dawno to nie robilem :)) i nie
                  widze tu takiego nazwiska. Najbardziej piodobne sa: Bulgakow (6 ludzi), Bulga
                  (jden), Bulganin (jeden) oraz Bulgarin (jden). Jesli masz dane o jakims
                  innym "tajemniczym" soratniku TSalina i Lenina, to napisz o tym kasiazke, bo
                  oprucz ciebie chyba nikt takiej osoby nie zna ;))) Gratuluje twej ogromnej
                  wiedzy i mam nadzieje ze podzelis sie nia ze swiatem> "Boh moj" to
                  zdecydowanie za malo ;)))
    • Gość: maniszewitz Re: Pytania pana being28 do naszego Miszy IP: 209.234.157.* 22.01.03, 01:11
      Misza, ile kasujesz na miesiac na cieplej posadce w FSB?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka