memhos 28.07.06, 21:29 A co w tym zaskakującego? Przecież tam przede wszystkim siedzą dzieciaki, którym imponują wielkie spluwy. Symbol na miejscu sobie dobrali: "Twardzieli" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja-kub Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 21:39 Znać dobrze po mowie co się dzieje w głowie. Nie masz pojęcia o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 21:45 A ja myslwe,ze Memhos ma racje.Ja interesuje sie historia,ale tez pewnie przegapilbym. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Iraku 28.07.06, 22:04 - taka już tam nasza rola okupanta, więc to mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
szymek.jajcarz.z-tvn To Amerykański Zdobyczny Pojazd z IIWS :)))))))))) 28.07.06, 23:59 .... że używane przez polskich żołnierzy w Iraku wozy opancerzone zostały czasowo przekazane przez Amerykanów. .... widnieje emblemat Dywizji Pancernej SS Leibstandarte Adolf Hitler z okresu II wojny światowej .... Amerykanie deklarują pomoc w zbadaniu sprawy symboliki pojazdu hummer .... wszystko się zgadza !!! zaszła drobna pomyłka ! to jest amerykański zdobyczny pojazd z IIWS typu himmler a nie jak podała mylnie żądna sensacji prasa - typu hummer :) Odpowiedz Link Zgłoś
prusak.bez.jajec Re: To Amerykański Zdobyczny Pojazd z IIWS :))))) 29.07.06, 00:04 szymek.jajcarz.z-tvn napisał: > .... > Amerykanie deklarują pomoc w zbadaniu > sprawy symboliki pojazdu hummer > .... > > > wszystko się zgadza !!! > zaszła drobna pomyłka ! > > to jest amerykański zdobyczny > pojazd z IIWS typu himmler > > a nie jak podała mylnie > żądna sensacji prasa - typu hummer :) > jasne !! Amerykanie najlepszy swój sprzęt przekazali frontowym sojusznikom z Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 Hitlerowskie symbole moga miec w Iraku znaczenie 29.07.06, 02:03 OCHRONNE. I gdyby Polacy historii nie uczyli sie w komuchowskich szkolach i z komuszych podrecznikow, to by swietnie wiedzieli, ze w latach 1941-42 niepodlegly wowczas Irak byl oficjalnym sojusznikiem III Rzeszy:) Wiecej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46027393&a=46037524 -- "Polak najwyzsza forma nadecia sie" Jerzy Urban Odpowiedz Link Zgłoś
gebels.z.tv24 Hitlerowskie symbole Ja Pie....dole! :)))))))))) 29.07.06, 02:27 ze_elita.21 napisała: > OCHRONNE. I gdyby Polacy ... > .... w latach 1941-42 > niepodlegly wowczas Irak byl oficjalnym > sojusznikiem III Rzeszy:) o qrwa ale ważna informacja :) wielki firer pewnie zza grobu osobiście będzie chronił Irak :) Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 Nie dziw sie, po tych historycznych bredniach 1410 29.07.06, 02:41 pozostaly mi tylko makabryczne zarty ( z sojuszem iracko-hitlerowskim i wojna iracko-brytyjska to zreszta fakt). Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Hitlerowskie symbole moga miec w Iraku znacze 29.07.06, 03:37 i zaraz potem zaczelismy go okupowac Odpowiedz Link Zgłoś
widz666 Re: Hitlerowskie symbole moga miec w Iraku znacze 29.07.06, 04:50 Nie przesadzajmy z tą krytyką "komuchowskich" szkół, stały na wyższym poziomie niż obecne "demokratyczne".Wtedy maturę zdawało trochę więcej niż 20% abiturientów i to nie z powodu niskich wymagań, po prostu uczniom chciało się uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 02:29 za duzo ostatnio cos takich "przypadkow" - nie znam faktow,ale uwazam ,ze niektorym chloptasiom imponuja takie symbole wiec calkiem mozliwe,ze swiadomie go uzywali lub sami go naniesli na pojazd.Poczekamy na rozstrzygniecie. Patrz - wiezienie Abu Ghraib.Nie wierze zeby zolnierze sobie pozwalali na takie incydenty gdyby nie byli zachecani albo gdyby nie bylo domniemanego przyzwolenia na takie postawy.Od razu mowie,ze nie kocham terrorystow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Pewnikiem Giertys domalowal 29.07.06, 09:20 Kto wie? Emblematem 1. Dywizji Panzernej SS-LSAH była tarcza z namalowanym wytrychem. Wytrych to po niemiecku Dietrich a akurat dowódca nazywał się Sepp Dietrich. Nazwisko faktycznie brzmi podobnie do nazwiska Giertycha. Ale mam coś jeszcze ciekawszego: Powszechnie znana "pacyfa" (kółko z rozgałęzionym patykiem w środku) była emblematem 4. Dywizji Pancernej Wehrmachtu, tej samej, która 7 września 1939 dotarła do Warszawy. Jak wiadomo, Wehrmacht walczył, bez żadnego powodzenia, przeciwko USA. Finansowane z Moskwy pacyfy przejęły stare godło wroga Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 21:47 Przecież Polacy są okupantami i stąd taki malunek. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 22:02 oczywiscie najlepiej zwalac wine na mlodych zolnierzy.gdzie byli oficerowie w czasie odbioru pojazdow? w czasie wojny nie uwaza sie co jest malowane zabezpieczanie wlasnego zycia jest na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
gebels.z.tv24 Winne Są Ptaki które Obs-rały Emblemat :))))))))) 29.07.06, 00:35 tak ! wszystkiemu są winne ptaki, które obs-rały ten wspaniały emblemat znany każdemu żołnierzowi na całym świecie ! i w ten sposób nie został rozpoznany przez polskich żołnierzy szkolonych przecież w rozpoznawaniu takich wspaniałych hitlerowskich emblematów :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz A ty rosyjski okupancie czego tu ? 28.07.06, 22:01 Kto nie wie to wyjaśniam, że dworianin to rosyjski szlachcic, właściciel ziemski, pomieszczik. Coś jak nasz jaśnie pan dziedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Myślisz, że WI nie zna swojego języka rodzimego? 28.07.06, 22:06 Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin a widzisz "dvoryanin" to tylko mój nick, a nie 28.07.06, 22:12 narodowość, bo jestem Polakiem, owszem znam rosyjski, ba w tym roku pisałem z niego mature. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: a widzisz "dvoryanin" to tylko mój nick, a ni 29.07.06, 00:35 dvoryanin napisał: > narodowość, bo jestem Polakiem, owszem znam rosyjski, ba w tym roku pisałem z > niego mature. Nu prawilna, barień romanu nuznyj... lol Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok przede wszystkim mały prawicowy dooren na UKSW, 28.07.06, 22:20 co kocha sie w brunatnej prawicy. No wiec trollu uwazaj! Dyw. Panc. SS Leibst. Ad. H. była jedną z najbardziej zbrodniczych jednostek iii rzeszy. Ma na swoich łapach krew dziesiątków tysięcy niewinnych ludzi. A jej najwieksze dokonania to, oprócz masowych mordów na jencach rosyjskich oraz na Zydach w 1941, zamordowanie 80 jencow angielskich w 1940 roku oraz wymordowanie ok. 100 jencow US-Army w Ardenach pod koniec 1944 roku. Ani Rosjania, ani Brytyjczycy, ani Amerykanie, nie brali jencow z tej jednostki, tylko stawiali tych panow pod płotem i rozstrzeliwali za zbrodnie wojenne! Emblemat właśnie tej dywizji na polskim samochodzie - to wysokiej klasy sqrwysynstwo! Capischi faszysto? Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: przede wszystkim mały prawicowy dooren na UKS 28.07.06, 22:25 jednym suowem zdeprawowany weszpolaczek w krotkich majtasach.. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Polscy żołnierze mają znać na pamięć heraldyke 28.07.06, 22:40 wszystkich dywizji Waffen SS i Wehrmachtu twoim zdaniem ? Nie jest to czasami przesada ? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nie pogrążaj sie trollu! 28.07.06, 22:59 W procesie norymberskim uznano to za zbrodniczą organizajęź wlasnie przez tych rzeżnikow! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Gdzie kwestionuje zbrodniczość SS ? Stwierdzam 28.07.06, 23:18 tylko, że polscy żołnierze nie maja obowiązku znać herladyki armii hitlerowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok trollu! Już pisałem, znaków jest kilkaset, ale 28.07.06, 23:32 tych z blitzkriegu - jest raptem kilka! I te znają wszyscy! Capischi? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin 97 % Polaków ich nie zna, ani nigdy na oczy nie 28.07.06, 23:46 widziało, zrób sobie sąde na ulicy to zobaczysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: 97 % Polaków ich nie zna, ani nigdy na oczy n 29.07.06, 01:01 dvoryanin napisał: > widziało, zrób sobie sąde na ulicy to zobaczysz :) z przykroscia ale true gadasz prawicowy wyskrobku, polaczki to durnie i tylko ss widza i totenkpfy.. tak ich tv ukształtowała przez 50 prawie lat.., mogłabym wyjsc obklejona jak choinka xiańska symbolami jednostek i armii III rzeszy i nikt by nie wiedział o co chodzi..ot kolejna punkówa z naszywkami kapel ...lol brygady kamińskiego,dirlewangera, muslim ss, waffen ss , ...nikt by sie nie jordnał co mam na chlebaku :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
gildarius Re: 97 % Polaków ich nie zna, ani nigdy na oczy n 29.07.06, 02:04 Ech, „prawicowy wyskrobku"… Co to się porobiło z nami, młodzieżą i przyszłością kraju ;-). Faktycznie durne polaczki z nas, przecież każdy Prawdziwy Polak powinien na wyrywki znać symbol każdej jednostki Wehrmachtu i sił specjalnych III Rzeszy, i to obudzony w środku nocy! A także datę założenia, lczebność, strukturę dowództwa i najważniejsze bitwy. Bez tej wiedzy zawsze będziemy zaściankiem :(. Pozdrawiam koleżankę punkówę. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 Warto znac - na historii II WW ciagle mozna 29.07.06, 02:26 niezle zarobic;) Zwlaszcza na Zachodzie, ktory w koncu - po wieczystej bitwie o Anglie i walkach na Pacyfiku - dowiedzial sie wlasnie ze zdziwieniem, ze istnial przeciez takze i Front Wschodni:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Warto znac - na historii II WW ciagle mozna 29.07.06, 09:22 Oczywiście, że front wschodni istniał: Powstał 17 września 1939, potem były najazdy na Finlandię, Litwę, Estonię, Łotwę i Rumunię. Potem sojusznicy pokłócili się. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 RONA Kaminskiego i bydlo Dirlewangera NIGDY 29.07.06, 02:24 nie wchodzily formalnie w sklad Waffen-SS. Co do Muslimow masz racje: byli pieszczoszkami Himmlera (w aktach norymberskich zachowal sie list tegoz do Goebbelsa, z tekstem o "religii wielce pozytecznej dla zolnierza")i WSZELKIE muslimskie dywizje formalnie i organizacyjnie do SS nalezaly. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: RONA Kaminskiego i bydlo Dirlewangera NIGDY 29.07.06, 09:59 Bronisław Kaminski dowodził zaledwie brygadą. Został zresztą rozstrzelany przez samych Niemców. Natomiast RONA to były jednostki rosyjskie dowodzone przez Andrieja Własowa. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: RONA Kaminskiego i bydlo Dirlewangera NIGDY 31.07.06, 22:44 A w Waffen SS nie był i nie miał stopnia Brigadefuehrara Waffen SS! Słodkie! Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 człowieku przecież oni nie mieli swastyki 29.07.06, 00:54 tylko prawdopodobnie klucz w tarczy. Takie było oznaczenie 1.LSSAH. Wiedziałeś, że to hitlerowski symbol? Bo ja nie, dopóki 5 minut temu nie przeczytałem o tym w wikipedii. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 1410 -tenrok wogole szokuje brakiem wiedzy:) 29.07.06, 02:20 Poczynajac od tego, ze w czasie II WW niepodlegly juz wowczas IRAK BYL SOJUSZNIKIEM HITLERA. A przestal nim byc, gdy go Brytania powtornie "skolonizowala" i zaczela tam tworzyc niektore polskie jednostki. Vide: wojna brytyjsko-iracka w latach 1941-42. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: człowieku przecież oni nie mieli swastyki 29.07.06, 09:23 Nie klucz tylko wytrych. Wytrych po niemiecku nazywa się Dietrich. A Sepp Dietrich był dowódcą. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
gildarius Re: człowieku przecież oni nie mieli swastyki 30.07.06, 20:20 Proste. Jak drut ;-). I wszystko stało się jasne, także „polski faszyzm” ;-). Ja nie uwierzę w nic dopóki nie zobaczę tego zdjęcia na portalu gazeta.pl. P.S. A pani Marlena miała świetne nazwisko! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok I tu sie mylisz facet! Słyszales o semiotyce! 31.07.06, 23:02 To nie jest hitlerowski symbol i nigdy nie był! To jest symbol pewnej tradycji wojskowej....., ktora jest, własnie tradycja hitlerowska. Niby nie ma roznicy, a jednak jest. Jezeli Finowie lub Hindusi albo Japonczycy uzywają swastyki albo trykwetru, to nie oznacza to ich przynależnosci do hitlerezymu, poniewaz symbolika ta jest duzo starsza niz tysiacletnia (1933-1945) rzesza. Wiec nie mozna miesza tych rzeczy. Należy wykazywac wiecej zrozumienia. Jezeli na pojezdzie wojskowym pojawia sie znak taktyczny jednostki pancernej SS, to jest to sieganie do tej tradycji. A ta tradycja jest, co prawda obecnie w modzie, ale nie jest to tradycja, z ktorej koniecznie ma sie siegac WP. To, że 97, powiedzmy 99%, Polakow tego nie zna, a coz to oznacza? Istnieje jednak 2%, albo 0,5%, ktore tą symbolike zna! Wystarczy udac sie na fora internetowe, a wtedy bedzie wiedomo. to jest taka wiedza tajemna, cos w rodzaju loży masonskiej dla militarystów! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 Jezu, a KTO cie brytyjskiej historii uczyl ??? 29.07.06, 02:17 Alianci wogole nie brali jencow z SS od stopnia wyzszego nizli kapral (Rottenfuhrer), z czym byly klopoty, bo zolnierze posylali im kulke bez wyroku (WLASNIE, OFICJALNYCH POSTANOWIEN NIE BYLO !!!), ku problemom oficerow, piszacych pozniej raporty o "zastrzeleniu przy probie oporu vel ucieczki". A poza tym akurat w IRAKU - sojuszniku III Reich w latach 1941-42 - emblematy nazistowskie moga dzialac jak BARWY OCHRONNE. A jesli chodzi o tych Brytow, rozwalonych w czasie kampanii francuskiej, to po pierwsze - ocalalo dwoch (jakis Irlandczyk, co rannego kumpla na plecach wyniosl), stad i sprawa w UK jest doskonale znana. Po drugie, nie byla to az taka zbrodnia, jak ja tu malujesz (to jest nie zimny mord pacjentow psychiatrycznych, dajmy na to); Nazi spieszyli sie do Dunkierki i branie jencow by im marsz opoznilo, nasi niepotrzebnie rzucili bron liczac na miedzynarodowe konwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Jezu, a KTO cie brytyjskiej historii uczyl ?? 29.07.06, 04:00 byli jedni alianci co brali masowo a nawet wcielali jak to sie potem nazywalo? folsdojczdywizjon czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Jezu, a KTO cie brytyjskiej historii uczyl ?? 31.07.06, 22:54 Ci folksdojcze, jak ich nazywasz durniu! byli łaskawi zając klasztor pod Monte Cassino, poniewaz II korpus w owym czasie w duzej czesc składał sie ze Slazakow. Ci folksdojcze, gnojku!, latali w "Sląskim" dywizjonie bombowym. Wiec lepiej zamilcz! A PSZ w 1944 składał w bardzo duzej czesci z były zołnierzy Wehrmachtu, ktorzy masowo uciekali do polskiego wojska!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok lże-elita, lże-elita15, łże-elita-21 - jedna hała 31.07.06, 22:38 nie dyskutuj człowieku, ponieważ sie osmieszasz! A sprawa była przez wiele lat szeroko komentowana i jest dobre kilka tysiecy ton ksiazek na ten temat. Zolnierze SS wsciekli na brytyjczykow, ktorzy mieli ponoc zrobic krzywde ich dowodocy, w odwet (matołku!) rozstrzelali 80 bezbronnych jenców. A te posty o froncie wschodnim - lepiej daj se siana! To równiej podobnej klasy "kupa smiechu"! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 Pseudoafera, dvoryanin. A GaWno historii IRAKU 29.07.06, 01:50 nie zna (moze jednak zna ja choc Sikorski, madry byl kiedys chlopak). Rzecz bowiem w tym, ze w Iraku swastyka i SS runy tylko dobrze sie kojarza, a w latach 1941-42 Irak byl oficjalnym sojusznikiem III Rzeszy. Wiecej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=46027393&a=46037524 Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Oznakowanie jest słuszne. Walczymy w Iraku o 28.07.06, 21:58 amerykański lebensraum, coś jak Rumuni w sojuszu z Wehrmachtem pod Staligradem. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Liście dębu wedle oszołomów to symbole nazistowski 28.07.06, 22:01 trzeba być szurniętym ... Ale wychodzi, że rzecznik MON jest normalny: "- Pragnę podkreślić, że specjalistyczna wiedza na temat historycznej heraldyki armii hitlerowskiej jest domeną stosunkowo wąskiej grupy ekspertów i pasjonatów oraz pokolenia pamiętającego tragiczne czasy okupacji" "Jeśli oznakowanie znajdowało się na wozie w momencie przekazywania - a jest to wysoce prawdopodobne - nieuprawnione wydają się ostre słowa krytyki pod adresem obecnych żołnierzy WP za to, że nie sprawdzili pochodzenia emblematu w katalogach historycznej heraldyki, tym bardziej, iż mieli wszelkie podstawy sądzić, iż jest to emblemat lub oznakowanie jednostki armii amerykańskiej poprzednio użytkującej pojazd" A Rzecznik Praw Obywatelskich to już chyba nie ma się czym zajmować: "Wyjaśnienia sprawy chce także Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski." Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To nie był liść dębu tylko wytrych w białej tarczy 28.07.06, 22:06 przygłupie. Symbol był malowany na wozach dywizji LSAH ku czci hitlerowskiego dowódcy dywizji Leibstandarte Adolf Hitler Josepha Dietricha (Wytrycha). dvoryanin napisał: > trzeba być szurniętym ... > > Ale wychodzi, że rzecznik MON jest normalny: > > "- Pragnę podkreślić, że specjalistyczna wiedza na temat historycznej heraldyki > > armii hitlerowskiej jest domeną stosunkowo wąskiej grupy ekspertów i pasjonatów > > oraz pokolenia pamiętającego tragiczne czasy okupacji" > > "Jeśli oznakowanie znajdowało się na wozie w momencie przekazywania - a jest to > > wysoce prawdopodobne - nieuprawnione wydają się ostre słowa krytyki pod adresem > > obecnych żołnierzy WP za to, że nie sprawdzili pochodzenia emblematu w > katalogach historycznej heraldyki, tym bardziej, iż mieli wszelkie podstawy > sądzić, iż jest to emblemat lub oznakowanie jednostki armii amerykańskiej > poprzednio użytkującej pojazd" > > A Rzecznik Praw Obywatelskich to już chyba nie ma się czym zajmować: > > "Wyjaśnienia sprawy chce także Rzecznik Praw Obywatelskich Janusz Kochanowski." Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Trybuna (Ludu) pisała o liściach dębu ... a skoro 28.07.06, 22:13 wytrych to czy wytrzych jest symbolem nazistowskim ? Czy to czasami nie obłęd ... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Trybuna (Ludu) pisała o liściach dębu ... a s 29.07.06, 09:28 Wytrych po niemiecku nazywa się Dietrich. A Sepp Dietrich był dowódcą tej dywizji (potem był nawet dowódcą 6. Armii Panzernej). Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok trollu milcz lepiej! Nie wiesz o czy piszez! 28.07.06, 22:26 Wartosc bojowa tej jednostki była gó..ana! To była banda tchórzy, którzy potrafili tylko fanatycznie zdychac! A pierwsi, ktorzy sprawili im manto, to byli Polacy we wrzesniu 1939 roku. Po tym niesławnym laniu, była wielka afera u Adolfa! A za wiedze dostajesz wielki krzyz zasługi połanalfabety z liscmi dębowymi, mieczami oraz brylantami! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Nie mówie o owej dywizji, tylko o tym iż ktoś robi 28.07.06, 22:43 aferey z jakiś symboli na polskich transporterze, jakby co najmniej Polscy żołnierze na pamięć znali heraldyke armii hitlerowskiej ... więc tu nie jest dyskusja o zbroniczym Waffen SS a o wymysłach z symbolami SS na polskim transporterze Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok młody jestes i głupi, brak cie pokory i nic nie 28.07.06, 23:06 kapujesz! A wsrod tych gosci jest kupa facetów od historii II WS. Znaki taktyczne jednostek bojowych armii hitlerowskiej znajdziesz na kazdym forum, ktore tym sie zajmuje! Jest tysiące stron internetowych o tej tematyce! Oficerow, ktorzy tam pracują, za cos sie płaci! Ponadto, jezeli pojazdy mają oznaczenia - to ci ludzie na pewno to wiedzą, poniewaz po to są te znaki moj mały brunatny pampersiku, aby mogli konkretną jednostke natychmiast rozpoznac! A wsrod zołdactwa panuje kult waffen ss i tu jest pies pogrzebany. Hier liegt der Hund begraben, mein Kleiner! Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Nie jestem żołnierzem stąd nie wiem czewgo kult 28.07.06, 23:21 tam panuje, jak rozumie Ty jesteś i jesteś tez wienym fanem ww. formacji zbrojnej ? Co do stron to ja wiem że sa i wiem że bardzo łatwo to znależć ... ale czy ty myślisz, że przeciętny polski żołnierz interesuje się heraldyka ... Waffen SS ... A znaki jak wiesz nadali Amerykanie, bo to był ich pojazd Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok odwracania kota ogonem to sie musisz jeszcz uczyc! 28.07.06, 23:38 Ja jestem historykiem. I takiej wiedzy nabyłem przez przypadek! Czytaj moje posty dokładnie i nie wmawiaj mi miłosci do waffen ss. Ty jeden wystarczysz za nas dwóch. Czy czytac ze zrozumieniem tez cie nie nauczyli? Ja nic nie mysle! To należy zbadac i winnych odpowiednio za to "wynagrodzic"! A skąd wiesz muminku, ze znaki nadali Amerykanie? To było gdzies napisane? Na razie rzecznik MON próbuje jedynie dosc nieudolnie odbic pileczke. Oni mogli je naniesc. Ale na razie to tego nie wiadomo. Nie myslales o roli rzecznika pissiorkow? Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Ależ 97 % Polaków tych symboli nie zna ... jak nie 28.07.06, 23:52 wierzysz zrób sobie na ulicy sąde na temat znajomości symboli dywizji Waffen SS. Teraz ty mi wmawiasz sympatie do ww. organizacji ... nie wiadomo na jakiej podstawie. A cała sprawa z tym oznakowanie to hucpa i pesudofaera Finowie nawet swastyke mają na swoich samolotach, czy to oznacza, że Finowie są nazistami ? A Hindusi dla nich swastyka to symbol święty rozumie to naziści ? A klucz (wytrych) na transporterze to napewno symbol faszystowski ? To proponuje zakazać używania i noszenia przy sobie kluczy :) Chce być politykiem, ale to w przyszłości. Rzecznik prasowy no cóż myślałem o tym ... Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Nie mówie o owej dywizji, tylko o tym iż ktoś 29.07.06, 03:53 NO Q..V. GDZIE JEST TO ZDJECIE Z WYTRYCHEM? ALE WYRAZNE! Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: trollu milcz lepiej! Nie wiesz o czy piszez! 29.07.06, 00:06 1410 tenrok jestes trollem do czwartej potegi ,czy wiesz co robilo wojsko polskie w 1939roku?no to ci powiem spie..lo na wschod i tylko kurz zostal po konskich kopytach realisto. Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 Walczylo, ale szans nie mialo zadnych przy kilku 29.07.06, 02:00 hitlerowskich nowoczesnych armiach. Coz, Marszalek i jego pogrobowcy - jak to madrzy Polacy - postawili na konnice:) A "Smigly, Smigly, Smigly Rydz najsmiglej uciekal":) -- Polak najwyzsza forma nadsecia sie" Jerzy Urban Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 A skad ty masz tak szokujace info? Z Abvehry i jej 29.07.06, 01:58 do dzis tajnych akt? We wrzesniu 1939 Liebstandarte byla jeszcze tylko przyboczna gwardia Hitlera (i z wymaganiami co do urody: min.180, blond i zadnej plomby w zebach), wyspecjalizowane jednostki bojowe tworzono pozniej (a pancerne na dobra sprawe dopiero we Francji) etc. PS: u Adolfa to byla afera z powodu skargi Wehrmachtu na bestialstwo i Liebstandarte, i Totenkopf, tj.ich "grup szybkiego reagowania" - bestialstwo i grabieze, bo starzy pruscy oficerowie inaczej sobie prowadzenie wojen wyobrazali. Jednakze - Adolf postawil na swoim;) Nb. w "fanatycznym zdychaniu" jakos nikt w historii Europy nie moze przebic POLAKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 22:12 a może czas pomyśleć o własnych emblematach np."kaczka dwugłowa" lub "KaKa" Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: Szczerbiec :) 29.07.06, 01:04 czy moge ci go włozyc w anusa?? sa herby polskiej szlachty... one powinny byc symbolami naszych jednostek . Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Szczerbiec :) 29.07.06, 03:26 to swietny pomysł proponuję mój herb (jestem herbu "dołęga") pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:HerbDolega.svg Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Szczerbiec :) 29.07.06, 03:57 moj lepszy: pl.wikipedia.org/wiki/Nowina_(herb_szlachecki) Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Farfał i Wierzejski na stanowiskach nie przeszkadz 28.07.06, 22:23 ają a byle malunek jakiegoś dużego gó..arza przeszkadza. Cała kaszystowska pokrętna paranoja. I ty Sikorski się pod tym podpisujesz ? Też skaczałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 22:24 Dywizji Pancernej SS Leibstandarte Adolf Hitler to byla gwardia przyboczna Hitlera, absolutnie elitarna podlegalo samemu Hitlerowie, Himler nie mial na nia wplywu itd niezle sobie wybrali ech :P Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 01:06 byli suuuuper ale wojny nie wygrali Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 09:43 Najpierw był to pułk gwardii przybocznej (Leibstandarte) a potem wysłano go na front i powiększono do rozmiarów dywizji. Po prostu, brakowało żołnierzy do walki. Zresztą, powstała też dywizja zmechanizowana Polizei-Panzergrenadierdivision utworzona z policjantów oraz dywizja Totenkopf utworzona z byłych strażników obozów koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 22:29 niektorym wszystko kojarzy się z ... Dla niektórych klucz na tarczy to klucz na tarczy,albo dowodztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin to by wskazywało iż są "pasjonatami" i szczególnie 28.07.06, 22:44 interesują się historiią Waffen SS ... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 09:44 Nie klucz ale wytrych. Bliższe wyjaśnienia już zamieściłem. Odpowiedz Link Zgłoś
niehcemalemuszem Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 22:44 dzisiaj na polskich samochodach w Iraku nalezaloby umieszczak symbol - KACZEK ! to by dopiero dodalo otuchy naszym chlopakom. ---------------------------------------------------------------- Nasz Führer nie pije alkoholu i nie pali. i oto chodzi :) kwa ! kwa ! kwa! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 22:48 nie można,jeszcze zaczną strzelać z dwururki jak Chenney ? Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Neonazisci sciemniaja 28.07.06, 22:58 kazde dziecko w Polsce wychowane na Czterech Pancernych, czy kapitanie Kolsie, dokladnie wiedza co to blyskawice SS, czy hakenkrojce. Nie wiedza tylko polscy dowodcy, ktorzy otwarcie deklaruja polski neonazim w Iraku. Brrawo, gdy samemu brkuje odwagi, pomagaja symbole hitlerowskiej armii. Chcialby woldo stodoly, ale za glui, nawet na to. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Tu chodzi o symbole dywizje a nie o błyskawice czy 28.07.06, 23:30 hakenkrojce ... a czy wogóle tobie się błyskawice tylko z SS kojarzą współczuje ... ba powiem ci że np: Lotnictwo Fińskie do dzisiaj posługuje się sfastyką ... A tu masz na temat poszczególnych dywizji Waffen SS i są też ich symbole: en.wikipedia.org/wiki/List_of_German_divisions_in_WWII#Waffen-SS A tu symbol o którym mówimy: en.wikipedia.org/wiki/Leibstandarte_SS_Adolf_Hitler Od dzisiaj powszechnie wiadomo iz klucz to symbol nazistowski i zakazany :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok brunatny tepak! Klucz nie jest symbolem nazistowsk 28.07.06, 23:43 i nie rób sobie jaj! Dobrze wiesz, o czym jest mowa! Oto chrzescijansko- katolicka qltura nowej generacji polaczątek! Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 1410 , ofiaro losu! Obejrzyj sobie to - LINKI: 29.07.06, 02:39 www.feldgrau.com/1ss.html Nb. Z tego juz powinienes wiedziec, ze pancerniacy z LAH nikogo we wrzesniu 1939 nie mogli mordowac, bo ich wowczas jeszcze nie bylo (podobnie w 1940 we Francji) - utworzono je, jak i przy Totenkopf, w 1942 w Bordeaux/Paryzu. I zamow sobie to: www.amazon.com/gp/product/0971765081/sr=1-1/qid=1154132969/ref=pd_bbs_1/103-5990422-5923005?ie=UTF8&s=books www.amazon.com/gp/product/0764315501/sr=1-1/qid=1154133011/ref=pd_bbs_1/103-5990422-5923005?ie=UTF8&s=books www.amazon.com/gp/product/1861264615/sr=1-4/qid=1154133070/ref=sr_1_4/103-5990422-5923005?ie=UTF8&s=books Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok drogi lzeelita,15, 21! 31.07.06, 22:41 W Polsce walczył regiment LAH! Który nastepnie był wielokrotnie przeformowany, az został DPanc LASH! W Polsce dostał mocne lanie, przez co nawet Adolf był wkurzony. A Feldgrau nie cytuj - poniewaz nie jest to zbyt dobre zrodło. Proponuje pare innych, ktore sobie moze poszukac. Twoje teksty są słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: Tu chodzi o symbole dywizje a nie o błyskawic 29.07.06, 00:28 no...moze zle cie oceniłam...nie jestes takim ciołem na jakiego wygladasz po wypowiedziach...., dla przecietnego polaczka ss to totenkopff... a to najgorsze szumowiny od obozów koncentracyjnych, totenkopfverbande...,waffen ss a zwłaszcza wafen ss walonia to jedne z najwaleczniejszych oddziałow stawiajacych opor bolszewickim hordom...., zrezta..o mistycyżmie ss , schwarze sonne i wewelsburgu moge godzinami..., no jak misiu?? startujesz do starej ss satanistki z dyplomem prawa na UW????????? lol Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.21 Oceniasz Totenkopf jak "przecietny Polaczek": 29.07.06, 02:50 Potrafili walczyc, co pokazali min. pod Kurskiem. I nie onanizuj sie biciem "bolszewickich hord", bo gdyby nie te hordy, co zalatwily z 90% stanu osobowego armii Pieknego Adolfa, to ZADNEJ Polski by dzisiaj nie bylo. I "zdrajcy alianci" nie mieliby czego Stalinowi oddawac, bo...tez by nieistnieli, a Hitler mialby weekendowy palacyk w Westminterze:) Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Tu chodzi o symbole dywizje a nie o błyskawic 29.07.06, 04:14 z dwojga zlego wlalbym byc czlonkiem UW niz SS :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: Neonazisci sciemniaja 29.07.06, 00:42 mobileinmobili napisał: > kazde dziecko w Polsce wychowane na Czterech Pancernych, czy kapitanie Kolsie, > dokladnie wiedza co to blyskawice SS, czy hakenkrojce. bosh...dlaczego kalasz narod polski takimi debilami wychowanymi na ogonie szarika?? foch.... Odpowiedz Link Zgłoś
mobileinmobili Re: Neonazisci sciemniaja 29.07.06, 00:48 debila poszukaj se w twojej rodzinie, jest tam ich wielu, a ty jestes ich pochodna, hehehe..satanistka, w dupe sobie wsadz swoj satanizm, juz moj aniol striz jest do ciebie w drodze, zesrasz sie jak go zobaczysz...hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: Neonazisci sciemniaja 29.07.06, 00:54 mobileinmobili napisał: .satanistka, w dupe sobie wsadz swoj satanizm, juz moj aniol striz > jest do ciebie w drodze, zesrasz sie jak go zobaczysz...hehehe. strzep konia...ponoc pomaga smarkaczom frustracje wyładowywac...albo daj siostrze niech ci obciagnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Neonazisci sciemniaja 29.07.06, 04:04 nie bylo nigdy mowy o hakenkrojcach ani runach Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Neonazisci sciemniaja 29.07.06, 04:17 runa z pogrzebaczem to ss hitlerjugend Odpowiedz Link Zgłoś
joannawie Gdzie jest to zdjęcie??? 28.07.06, 23:18 Tyle gadania. Gdzie jest to zdjęcie? Dlaczego GAZETA nie udostępnia obrazka w wysokiej rozdzielczości? Zamiast pytlować, że Trybuna Ludu zobaczyła coś na zdjęciu przez GW opublikowanym. Może przedrukują jeszcze zdjęcie, które TL przedrukowała od nich. Żeby było mniej widać. Bo może jakiś kolega kolegi by wolał, żeby była tylko bura plama, a pogrzebacz na herbie stał się całkiem nieczytelny. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Chcesz zobaczyć ten symbol prosze: 28.07.06, 23:31 en.wikipedia.org/wiki/Leibstandarte_SS_Adolf_Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
joannawie gdzie zdjęcie z Iraku??? 28.07.06, 23:36 Nie, chodzi mi o zdjęcie z GW - tego pojazdu w Iraku. Jak ten pogrzebacz wygląda - wiem, ale dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin Zdjęcie w GW było zamazane i praktycznie nic na 28.07.06, 23:55 nim nie było widać, ta cała afera toz wykła hucpa dziennikarzy bo nie mają lepszych tematów, to wynaleźli symbol SS ... na polskim transporterze ... a np: jedna z dywizji Waffen SS miała za symbol Gryfa to oznacza chyba wedle nich że Gryf to symbol faszystwski wniosek w Szczecinie rządzą naziści kierując się logiką GW i Trybuny, juz nie mówią o Kaszubach toż to naziści :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: Zdjęcie w GW było zamazane i praktycznie nic 29.07.06, 00:40 > > jedna z dywizji Waffen SS miała za symbol Gryfa to oznacza chyba wedle nich że > Gryf to symbol faszystwski wniosek w Szczecinie rządzą naziści kierując się > logiką GW i Trybuny, juz nie mówią o Kaszubach toż to naziści :) mrrrrrrr coraz bardziej cie lubie..to juz pewersja...:PPPP moze jak sie troche jeszcze podciagniesz z allgemeine ss i totenkopf ringów to pogadamy? Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Chcesz zobaczyć ten symbol prosze: 29.07.06, 04:16 chce znalezc to zdjecie gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
pofur A to był "symbol taktyczny" czy "emblemat"? 28.07.06, 23:32 Bo to jest różnica - a znaki te nie były podobne... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: A to był "symbol taktyczny" czy "emblemat"? 28.07.06, 23:40 a to co znowu za herezje? Odpowiedz Link Zgłoś
pofur Herezje... 28.07.06, 23:50 Emblemat - czyli godło dywizji. Symbol taktyczny - znak graficzny (używany m.in. pod Kurskiem) do oznaczania pojazdów konkretnych dywizji, mających na celu ukrycie przed wrogiem nazw dywizji, biorących udział w bitwie. Być może amerykański symbol taktyczny przez przypadek był podobny akurat do tego i tyle. Czy jest może w internecie to zdjęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: Herezje... 31.07.06, 22:49 Herezje! Emblemat brygady/dywizji/armii/AOK/AG był jest i bedzie znakiem taktycznym misiu! Od samego początku, poniewaz tak (i to nadal w BH) oznacza sie wszystkie pojazdy! Wystarczy sobie na ten temat poczytac. Emblematem 4 Panzerarmee był skromny naps "Guderian" pisany schwabacha i był to zarazem zna taktyczny jednostek przynależacych do tego związku. Naukowcy..... Odpowiedz Link Zgłoś
dunham chevy ss 28.07.06, 23:33 a co w takim razie z chevroletami w wersjach SS czyli super sport? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: chevy ss 29.07.06, 09:48 Skoro już o SS mowa, to przypominam o istnieniu takiej organizacji, która miała skrót: KPSS = Kommunisticzieskaja Partia Sowieckogo Sojuza Zresztą, co tam SS, było nawet SSS, czyli SSSR: Sojuz Sowieckich Socjalisticzeskich Riespublik Odpowiedz Link Zgłoś
pajak_jeruzalem nie ma czego się wstydzić 28.07.06, 23:49 Waffen SS była jedną z najlepszych jednostek II wojny światowej. Jeśli już brać przykład, to z najlepszych. A co ciekawe, historia tego transportera pokazuje, że w armii amerykańskiej sympatie proizraelskie nie są tak silne, jak w sferach rządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
spox73 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 28.07.06, 23:53 Byłem w Iraku i nie ma tam specjalistów od symboliki. Jesli cos takiego gdzies się pojawiło to mogl to byc jakis przedziwny zbieg okoliczności. Z nie którymi dziennikarzami jest jak z psem co to nie ma co robic i se jajka liże. Myślę że mogl to byc element znaku taktycznego lub symbolu jednostki, ale tylko część. A dziennikarzo radze obejrzeć wytatuowanych Młodzieńców Wszechpolskich Odpowiedz Link Zgłoś
tomek1950 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 01:24 Chyba jedyna rozsądna opinia w tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 09:50 Nie, dziękuję. Niech wytatuowani wszechmłodzieńcy sami się oglądają. Ze wszystkich możliwych stron. Odpowiedz Link Zgłoś
iradar USS-meni im przykleili !!! 28.07.06, 23:59 Biedni polaczki nie zakapowały z kim sie skumały Odpowiedz Link Zgłoś
pofur TAK - to jest emblemat Leibstandarte SS AH. 29.07.06, 00:01 Ciekaw jestem, skąd ten pojazd trafił do naszej armii. Czyżby Amerykanie używali nadal zdobycznych niemieckich pojazdów? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Polska SS-Komando kwasniewski-szmajdzinski 29.07.06, 00:01 cala inna banda faszstow lamiacych prawa miedzynarodowe, agresja Polski na Irak bez zgody ONZ, to takis am napad jak hitlerowcow na ich rodzinny kraj.Faszysci i nacjonaisci w Polsce maja dzsiaj koniunkture, Parlament Europejski okreslil ten komunistyczny PO/SLD kaj jako kraj rasistow i antysemitow, petle z norynbergi jeszcze czekaja, kaci ostrza juz topory, przestepcy miedzynarodowi rzadko umieraja w swoich lozkach. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_bralski Rosja SS-Komando putin w Czeczenii !!!!!!!!!!!!! 29.07.06, 00:18 matrioszka25 napisała: > cala inna banda faszstow lamiacych prawa miedzynarodowe, agresja Polski na Irak > bez zgody ONZ, to takis am napad jak hitlerowcow na ich rodzinny kraj.Faszysci > i nacjonaisci w Polsce maja dzsiaj koniunkture, Parlament Europejski okreslil > ten komunistyczny PO/SLD kaj jako kraj rasistow i antysemitow, petle z norynber > gi jeszcze czekaja, kaci ostrza juz topory, przestepcy miedzynarodowi rzadko um > ieraja w swoich lozkach. a może byś sie tak śmierdzący kacapie :) zajął waszym bandyckim, faszystowskim ludobójstwem czczeńskich kobiet i dzieci ! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: Polska SS-Komando kwasniewski-szmajdzinski 29.07.06, 00:32 proponuje defekacje,haloperidol ,zimny prysznic,,, innymi słowy..spie..j i zamknij ryj pojebie> Odpowiedz Link Zgłoś
matrioszka25 Re: Polska SS-Komando kwasniewski-szmajdzinski 29.07.06, 00:43 czym sie rozni SS-Polska , do hitlerowcow, niczym, pod butem polskiego okupanta i jego bagnetem gina irackie dzieci i kobiety, polski barbazynca okradl zabytki UNESCO w Iraku i jest odpowiedzialny za irackie obozy smieci, ab-grid, za masowe zbrodnia na ludnosci irackiej. Rachunek dla militarnych hunow przyjdzie napewno, za 5 lat, za 10, a beda to miliardy dolarow do splacenia, jako odszkodowania. Faszyzm i nacjonalizm zawsze przegrywa! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: Polska SS-Komando kwasniewski-szmajdzinski 29.07.06, 00:56 matrioszka25 napisała: > Faszyzm i nacjonalizm zawsze przegrywa! łoł..:) a moim skromnym zdaniem ma sie całkiem dobrze..vide romus.g. :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
tomek1950 Re: Polska SS-Komando kwasniewski-szmajdzinski 29.07.06, 01:27 matrioszka25 napisała: > czym sie rozni SS-Polska , do hitlerowcow, niczym, pod butem polskiego okupanta > i jego bagnetem gina irackie dzieci i kobiety, polski barbazynca okradl zabytk > i UNESCO w Iraku i jest odpowiedzialny za irackie obozy smieci, ab-grid, za mas > owe zbrodnia na ludnosci irackiej. Rachunek dla militarnych hunow przyjdzie nap > ewno, za 5 lat, za 10, a beda to miliardy dolarow do splacenia, jako odszkodowa > nia. > Faszyzm i nacjonalizm zawsze przegrywa! matrioszka, a skol'ko budiete za Czeczniu... Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Polska SS-Komando kwasniewski-szmajdzinski 29.07.06, 03:48 zabytki irackie zostaly skradzione przez anglikow i francuzow w XIXw. obecni archolodzy pracuja na wysypiskach po tamtych "archeologach" "zabytki" ktore polskie wojsko mialo niby zniszczyc wybudowane zostaly za saddama Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.ryn Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 00:12 No dobrze, ale jaki to był symbol - czy ktoś to wie? LSAH miała co najmniej trzy oznaczenia - przynajmniej ja o trzech wiem/dotarłem do nich. Dodam, że nie są one specjalnie "widowiskowe". Może jest to jakiś zbieg okoliczności, przypadkowe podobieństwo itp. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 00:50 piotr.ryn napisał: > No dobrze, ale jaki to był symbol - czy ktoś to wie? > LSAH miała co najmniej trzy oznaczenia - przynajmniej ja o trzech wiem/dotarłem > do nich. Dodam, że nie są one specjalnie "widowiskowe". Może jest to jakiś zbie > g > okoliczności, przypadkowe podobieństwo itp. łaaa...zadałes sobie ten trud:) no chwalebne... lepsze od mon-u:))) lssah były jedne z najlepszych jednostek pancernych walczacych z bolszewia..,nie mieszajcie go zobozami koncentracyjnymi polaczki...bo to tak jakby niemcy umiescili szarika w obozie filtracyjnym dla jeńców spod stalingradu...chociaz i tak mniejszy ciezar gatunkowy porównania.... waffen SS to była armia walczaca z komunizmem!!!! i chwała jej za to !!! SS to nie tylko straznicy obozów kc. to nie tylko kaci warszawy (notabene najwiekszych katów samo ss rozstrzelało-dirlewanger),to elita walczaca z komuna. a teraz mi dołozcie za gloryfikowanie i propagowanie nazizmu... lol Odpowiedz Link Zgłoś
dvoryanin ja tego nie zrobie, w Waffen SS rzeczywiście 29.07.06, 19:14 była masa, mozliwe że większośc ludzi którzy zaciągneli się tam dlatego, żeby walczyć z Komunizmem. Inna sprawa to taka iż dobrze, że przegrali bo inaczje nie byłoby Polski. Poprostu historii jest bardziej skomplikowana i złozona niż to w szkole uczą Odpowiedz Link Zgłoś
ankuz1 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 30.07.06, 23:07 Chcialbym sie tylko dowiedziec jakiej narodowosci jestes skoro z taka fascynacja uzywasz okreslenia "polaczki" ? Jakas trauma z dziecinstwa? I "chwala waffen SS" ?! Rece opadaja. Nie obawiaj sie nikt Ci nie dolozy. Potrzebujesz specjalistycznej pomocy ale to szukaj tam /www.psychiatria.pl/. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 11:53 pogrzebacz zwany tez wytrychem Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Re: Hitlerowski symbol na polskim pojeździe w Ira 29.07.06, 00:18 tO PO PROSTU W PALE SIĘ NIE MIEŚCI,po jaką cholere poza granice kraju wysyłamy idiotów,"ponoć tam gdzie zaczyna się wojsko kończy się rozum",cytat z ostatnich wiadomości w TV.Wychodzi że to prawda,trudno nie zauważyć oznaczeń pojazdu choćby na moment wypożyczonego,chyba że PIS ten pojazd na chwileczke wypożyczył dla naszej TV,a konkretnie gościa który był wielbicielem takiej symboliki i zajmuje wysokie stanowisko w TV,ponoć niezależnej,apolitycznej i inne dyrdymały. Odpowiedz Link Zgłoś
gebels.z.tv24 Winne Są Ptaki które Obs-rały Emblemat :))))!)))) 29.07.06, 00:40 adamowski1 napisał: > tO PO PROSTU W PALE SIĘ NIE MIEŚCI,po jaką cholere poza granice kraju wysyłamy > idiotów,"ponoć tam gdzie ............. słusznie ! ale wszystkiemu są winne ptaki, które obs-rały ten wspaniały emblemat znany każdemu żołnierzowi na całym świecie ! i w ten sposób nie został rozpoznany przez polskich żołnierzy szkolonych przecież w rozpoznawaniu takich wspaniałych hitlerowskich emblematów :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
al-qaeda-polska Al - Qaeda walczy z amerykańskim okupantem ! 29.07.06, 00:42 ... nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix666 Re: Al - Qaeda walczy z amerykańskim okupantem ! 29.07.06, 01:10 al-qaeda-polska napisała: > ... nadal. a chcesz granacik w mordke...??? przytrzymaj...tak...grzeczny muslim..a biała pani zawleczke wyciagnie...by by...ooo tam widzisz... daja kałachy za darmo...biegnij .. Odpowiedz Link Zgłoś
grupa_stern Re: Al - Qaeda walczy z amerykańskim okupantem ! 29.07.06, 08:24 Według Mnichnika to tylko irakische banditeten (terroristen) a ci ze swastykami na transporterach to stabilizatorzy demokratyczni. ---- Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Re: Al - Qaeda walczy z amerykańskim okupantem ! 29.07.06, 12:03 a niech walczy. do OSTATNIEGO szachida! Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re:gdyby polacy walczyli tak jak Dywizja SS 29.07.06, 01:03 Dywizja Pancerna SS Leibstandarte Adolf Hitler w okresu II wojny światowej to mieliby prawo jej symbol sobie namalować na czole. jednak nasi dzielni wojacy robia w iraqu za stróży pieska syjonu i to wbrew woli irackiego społeczeństwa. polacy chronia dupy jakichs marionetkowych lokalnych kacyków licząc na to że oni przetrwaja ale są to złudne nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
prusak.bez.jajec to tak jak Dywizja SS się PoSSrali :)))))))))) 29.07.06, 01:52 mannaznieba4 napisała: > Dywizja Pancerna SS Leibstandarte Adolf Hitler w okresu II wojny światowej > to mieliby prawo jej symbol sobie .... he he he ! znamy tych zbrodniczych pseudo-bohaterów z ss :) dzielnych w mordowaniu bezbronnych kobiet i dzieci ! a spie-rda-lających przed silniejszymi na 4tym biegu :) a potem w ciuchy cywilne i na amerykańską stronę :) ps poczytaj o Studziankach :) Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Niedaleko pada jablko od jabloni..... 29.07.06, 01:06 .....wczoraj ofiara, dzisiaj agresor.... Odpowiedz Link Zgłoś