ignorant11 17.07.07, 02:43 Sława! miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,4315204.html To wieli rewanż za Tanenberg Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funnypunch Re: Bitwe pod Grunwaldem wygrali... Rosjanie:)) 17.07.07, 07:01 Co roku jest coś takiego. Mam prośbę. Mógłbyś nie zaczynać kilku tematów pod ogólnym tytułem: "Jaka to rosja do dupy jest" w ciągu kilkudzisięciu minut? To nie jest śmietnik. A nawet kiedy masz rację, to arogancja w twoich tekstach wywołuje efekt odwrotny. Ta słaba Rosja o której cały czas mówisz i którą uważasz za niezdolna do czegokolwiek już parę razy skopała nam dupę w historii. Lekceważenie przeciwnika jest chyba najgłupszym możliwym wyjściem. A podejście - Będzie dobrze, bo są z nami Amerykanie, jest - powiem ci to ja, wielki amerykanofil - eufemistycznie rzecz ujmując - niebezpiecznie naiwne. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Bitwe pod Grunwaldem wygrali... Rosjanie:)) 17.07.07, 12:37 funnypunch napisał: > Co roku jest coś takiego. > > Mam prośbę. Mógłbyś nie zaczynać kilku tematów pod ogólnym tytułem: "Jaka to > rosja do dupy jest" w ciągu kilkudzisięciu minut? To nie jest śmietnik. A nawet > > kiedy masz rację, to arogancja w twoich tekstach wywołuje efekt odwrotny. Ta > słaba Rosja o której cały czas mówisz i którą uważasz za niezdolna do > czegokolwiek już parę razy skopała nam dupę w historii. Lekceważenie > przeciwnika jest chyba najgłupszym możliwym wyjściem. A podejście - Będzie > dobrze, bo są z nami Amerykanie, jest - powiem ci to ja, wielki amerykanofil - > eufemistycznie rzecz ujmując - niebezpiecznie naiwne. Sława! Zupelnie napisałes nie na temat. W tej erelacji a włąsciwie linku nie ma nic antyrosyjskiego. A pozatem nalezy Moskalom i mosklofilom pokazac jaka jest percerpcja ich kraju, który oni uwazaja za najwspanialszy na swiecie. Trzeba im unaocznic nonsensem odbudowy nowego imperium zła dla czego nie ma tu zadnych racjonalnych przesłanek aby FR zajmowala miejsce równe najwiekszym na tym swiecie. Oczywiscie Rosja nadal pozostaje duzym i powaznym krajem, z którym mimo wszystko nalezy sie liczyc i najlepiej było wspołpracowac. Ale ani znaczne rosyjskie zasoby nie predystynuja do czołowej roli w swiecie, aco najwyzej regionalnej, która równiez sie kurczy i dobrze. Bo moze Moskale wreszcie zrozumieja i przestana pragnac wojny a co najmniej konfrontacji ze swiatem cywilizowanym. Co widac w prawie kazdym poscie takiego miszy... Fakty sa nagie i nieublagalne: Rosja moze zyskac badzro wiele na wspólpracy ze swiatem cywilizowanym, moze tez stracic bardzo wiele własciwie swoja jedyna szanse rozwojowa gdy pojdzie na konfrontacje z Zachodem. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
azyata Re: Bitwe pod Grunwaldem wygrali... Rosjanie:)) 17.07.07, 12:43 "nie ma tu zadnych racjonalnych przesłanek aby FR zajmowala miejsce równe najwiekszym na tym swiecie" Są dwie przesłanki: 1. terytorium; 2. potencjał nuklearny; Wystarczy, zwłaszcza jeśli się doda do tego zasoby naturalne. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Bitwe pod Grunwaldem wygrali... Rosjanie:)) 17.07.07, 12:55 azyata napisał: > "nie ma tu zadnych racjonalnych przesłanek aby FR zajmowala miejsce równe > najwiekszym na tym swiecie" > > Są dwie przesłanki: > 1. terytorium; > 2. potencjał nuklearny; > > Wystarczy, zwłaszcza jeśli się doda do tego zasoby naturalne. > > pzdr > Sława! Australia tez ma terytorium i Kanada równiez. Potencjał nuklearny na niewiele sie zda w swiecie gdzie konfrontacje zbrojna zastepuje wspołraca. Nadal Japonia ma znacznie wiecej do powiedzenia niz FR a nie zadnych praktycznie surowców. Teraz liczy sie kasa i technologie. Poziom rynku wewnetrznego. NB FR importuje nie wiecej niz Polska a exportuje tylko weglowodry, które jak wiemy sa zastepowalne lepszymi i pewniejszymi zrodłami. NB Siła ekonomiczna Grupy Wyszehradzkiej jest znacznie wieksza niz FR. FR poniosła fiasko w sprawie budowania własnego obozu, czyli prób ratowania resztówki po niesławnym i zbrodniczym zsrr w postaci WNP. UKraina idzie do Zachodu, Białorus tylko patrzec, podobnie kraje kaukaskie. Kwestia czasu jest obalenie skorumpowanego rezymu w Kazachstanie. Wtedy Rosja straci wpływy w Azji centralnej, co automatycznie pociagnie osłabi8enie jej jako hegemona na rynku weglowodorów. Spadnie i kasa Rosjan i ich wpływ na sytuacje. NB Polacy caly czas blokuja przyjecie Rosji do WTO, prawdopobnie zostanie przyjety dokument zadajacy od Rosji karty energetycznej w zamian za WTO. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii Re: Bitwe pod Grunwaldem wygrali... Rosjanie:)) 17.07.07, 10:49 Ignorant, artykuł miesza pieczywo z dupczywem. Inscenizacja bitwy pod Grunwaldem ma to do siebie, ze odbywa sie według ustalonego scenariusza. Tam nie ma miejsca na duza inwencję. Byłem na inscenizacji w sobote. Byłem rowniez na probach w piatek. Wszystko jako widz. Te proby zmierzaly do reralizacji scenariusza. zero wolnej amerykanki. Jednakże sa tam oczywiscie walki - w ramach scenariusza. No i o ile rycerze z Polski raczej udaja, to bialorusini, ktorych tam było bardzo duzo - bynajmniej nie w strojach krzyzackich tylko Wlk. Ksiestwa - napieprzaja ile sil wlezie. Ot i cala prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Rewanż za Tannenberg 17.07.07, 12:41 azyata napisał: > Wzięli w 1945. > > pzdr Sława! Noooo. Ale byl pretext do przypomnienia bitwy pod tanenbergiem która Niemcy uwazali za rewanz za Grunwald. Warto przypomniec analize Giertycha, który wyliczał ze ta bitwa była pyrrusowym zwyciestwem Niemców, gdzyz wiazała dywizje niemieckie, których wtedy zabrakło na przełamanie frontu zachodniego. Inna ciekawostka jest to,że własnie brak powstania w Polsce umozliwił sprawna mobilizacje i wyslanie armii głownie z Polski, dzieki czemu Polacy, którzy polegli tam nie polegli wcale za imperium rosyjskie, ale w zywotnych polskich interesach zgodnie z hisrtoriozofia obozu narodowego. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Rewanż za Tannenberg 17.07.07, 15:26 co ruski piardnie-ignorancik musi wyszukać jakis pretekst w tym piertdzeniu. chłopaki z legii, wisły i innych przed meczami tez robią USTAWKI. Odpowiedz Link Zgłoś