Gość: m4a1 IP: *.proton.net.pl / 192.168.100.* 08.07.03, 09:42 Ostatnio trochę ucichło o tym programie, ale jestem ciekaw jak to zrobią. Moim zdaniem projekt BAE Systems z pociskami Spike-LR lub lepiej -ER. Trzeba użyć pocisków GROM-L. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pierce Re: modernizacja Mi-24 IP: *.tarchomin.pl / 192.168.8.* 08.07.03, 10:53 Podobno rezygnuje się z Gromów - L /Mesko nie jest w stanie sfinalizować projektu/ i planuje się użycie ruskich ppk /cena i łatwość aplikacji na naszych śmigłowcach/. Szczerze mówiąc myślę, że program upadnie za mało w nim pieniedzy za dużo polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4a1 Re: modernizacja Mi-24 IP: *.proton.net.pl / 192.168.100.* 08.07.03, 11:26 Gość portalu: pierce napisał(a): > Podobno rezygnuje się z Gromów - L /Mesko nie jest w stanie sfinalizować > projektu/ i planuje się użycie ruskich ppk /cena i łatwość aplikacji na naszych > > śmigłowcach/. > Szczerze mówiąc myślę, że program upadnie za mało w nim pieniedzy za dużo > polityki. Właśnie wiem czytalem ten artykuł ;((( Szukałem innych opinii. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: modernizacja Mi-24 08.07.03, 17:42 A nie będą to raczej Ataki/Szturmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4a1 Re: modernizacja Mi-24 IP: *.proton.net.pl / 192.168.100.* 08.07.03, 19:50 Niestety tak ;((. Ale lepsze byłyby Spike'y. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 I co z nią dalej? 11.07.03, 18:36 Artykuł w Raporcie 07 pokazuje, że może być niewesoło. Solidarność w ramach Trupy Wyszehradzkiej hula, że hej. Rosjanie brużdzą i robią problemy, wobec tego możliwe jest w ogóle uwalenie całego programu, a szczególnie w odniesieniu do wersji D. W takim razie za 5 lat stanęłaby kwestia wprowadzenia do służby nowego typu, jako wyposażenia 1-2 eskadr. Amerykanie ponoć kuszą już "przekazaniem nowych lub prawie nowych AH-64D"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: I co z nią dalej? IP: *.lodz.mm.pl 11.07.03, 19:02 dreaded88 napisał: > Artykuł w Raporcie 07 pokazuje, że może być niewesoło. Solidarność w ramach > Trupy Wyszehradzkiej hula, że hej. Rosjanie brużdzą i robią problemy, wobec > tego możliwe jest w ogóle uwalenie całego programu, a szczególnie w odniesieniu > > do wersji D. > W takim razie za 5 lat stanęłaby kwestia wprowadzenia do służby nowego typu, > jako wyposażenia 1-2 eskadr. Amerykanie ponoć kuszą już "przekazaniem nowych > lub prawie nowych AH-64D"... Dla mi24 nie widze innej roli jak SAR. Jest jeden problem - mi24 jest niestablilny w zawisie. Uszanowanie, Paul Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: I co z nią dalej? 11.07.03, 19:09 I tak się chyba stanie. Przez jakiś czas żałowałem, że nie wzięto się w porę za upgrade'y Su-22 i MiGów- 29, tak, żebyśmy mogli doczekać F-35 a nie brać teraz F-16, ale skończyłoby się to chyba takim samym badziewiem... Odpowiedz Link Zgłoś