bmc3i 27.05.09, 11:16 Amerykanie szacuja ze eksplozja koreanska, ktora Rosjanie wyliczyli na 20 kT, miala jedynie 4 kT. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
browiec1 Re: 4 kT potwierdzaja tez Niemcy 27.05.09, 11:52 Czyli co,Jorl tez potwierdza?:P Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: 4 kT potwierdzaja tez Niemcy 27.05.09, 12:07 browiec1 napisał: > Czyli co,Jorl tez potwierdza?:P Nie, Jorl wciaz jest przekonany, ze tylko Rosjanie potrafia prawidlowo to ustalac. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: 4 kT potwierdzaja tez Niemcy 27.05.09, 12:12 No ale niemcy potwierdzili,a z tego co sie orientuje Jorl to "niemiecki glos w Twoim domu":) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Profesor kalinowski 27.05.09, 12:17 browiec1 napisał: > No ale niemcy potwierdzili,a z tego co sie orientuje Jorl to "niemiecki glos w > Twoim domu":) Profesor Marcin Kalinowski z Carl Friedrich von Weizsacker Centre for Science and Peace Research uniwersytetu w Hamburgu: - Nie potrafie zrozumiec, jak Rosjanie wyliczyli swoje 20 kT, nie ma jakichkolwiek technicznych znaków na tak dużą siłe eksplozji. Nie mam pojecia jak oni to wyliczyli, ale Rosyjskie szacunki są całkowicie błędne. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Profesor kalinowski 27.05.09, 12:32 Zwykla propaganda ktorej Jorl sie nie daje i za zadanie zyciowe ma z nia walczyc.W koncu niemieckie media klamia jak wszystkie inne demokratyczne(imperialistyczne?). Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Profesor kalinowski 27.05.09, 12:36 browiec1 napisał: > Zwykla propaganda ktorej Jorl sie nie daje i za zadanie zyciowe ma z nia > walczyc.W koncu niemieckie media klamia jak wszystkie inne > demokratyczne(imperialistyczne?). To akurat imerialistyczna AFP Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Bo tylko radzieckie dla j sa wiarogodne 27.05.09, 12:46 bmc3i napisał: > browiec1 napisał: > > > Zwykla propaganda ktorej Jorl sie nie daje i za zadanie zyciowe ma z nia > > walczyc.W koncu niemieckie media klamia jak wszystkie inne > > demokratyczne(imperialistyczne?). > > > To akurat imerialistyczna AFP Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Profesor kalinowski 27.05.09, 12:33 P.S.ten koles to najparwdopodobniej Polak-nieudacznik obijajacy gruchy w montowni balcerowicza.I na dzwigach sie nie zna zapewnie.A to podstawa do dyskusji militarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
aso62 Re: Profesor kalinowski 27.05.09, 13:12 browiec1 napisał: > P.S.ten koles to najparwdopodobniej Polak-nieudacznik obijajacy > gruchy w montowni balcerowicza.I na dzwigach sie nie zna > zapewnie.A to podstawa do dyskusji militarnych. W dodatku napewno agent naszej dwójki. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 rosjanie uprawiaja propagande 27.05.09, 12:45 bmc3i napisał: > browiec1 napisał: > > > No ale niemcy potwierdzili,a z tego co sie orientuje Jorl to "niemiecki g > los w > > Twoim domu":) > > > Profesor Marcin Kalinowski z Carl Friedrich von Weizsacker Centre for Science > and Peace Research uniwersytetu w Hamburgu: > > - Nie potrafie zrozumiec, jak Rosjanie wyliczyli swoje 20 kT, nie ma > jakichkolwiek technicznych znaków na tak dużą siłe eksplozji. Nie mam pojecia > jak oni to wyliczyli, ale Rosyjskie szacunki są całkowicie błędne. Sława! I nie tylko po cichu sprzyjaja kimejskiemu programowi atomowemu. Bo przeciez jest w ich interesie posiadanie prze Kimee niuka. Albowiem dla kremlinów niuk kimejski nie zmienia układu sił na ich niekorzysc, przeciwnie zmienia na ich korzysc. Bo Kimejczycy nie sa w satnie zagrozic moskwie. Bo jest tam niuk chinski i amerykanski. A rosja gra na destabilizacje i to wyraxnie wspierajac zarówno Kimee jak i Iran. KOnflikt na połwyspie daje kremlinom mozliwosc wtracania sie ewentualnie ugrania czegos... A czego? To juz ciemne kalkulacje kremlinów. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: rosjanie uprawiaja propagande 27.05.09, 13:00 To tak nie do konca-sprawna bron jadrowa z systemami przenoszenia nie jest nikomu na reke.Program rozwoju,szantaze,niedopowiedzenia-owszem,sukces jest na reke tylko Kimowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 4 kT potwierdzaja tez Niemcy 27.05.09, 12:38 bmc3i napisał: > browiec1 napisał: > > > Czyli co,Jorl tez potwierdza?:P > > > Nie, Jorl wciaz jest przekonany, ze tylko Rosjanie potrafia prawidlowo to ustal > ac. Sława! Bo jorl to rzeczywistosci rosjanin - porównajcie jego posty z misza. To kołchoxnik spod Saratowa czy innego rosyjskiego zadupia. A "madrosci" swoje czerpie z kołchozowej gazetki sciennej.. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i A ja mam pytanie techniczno-fizyczne 27.05.09, 12:42 Nie potrafie dokladnie przetłumaczyc z angielskiego określeń "yield" i "blast". Wg powolanego Uniwerku, yield koreanskiego wybuchu to 4 kT, ale blast to 3 do 8 kT. Czym one sie różnia? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: A ja mam pytanie techniczno-fizyczne 27.05.09, 13:07 Na broni atomowej sie nie znam,ale moze opierajac sie na tym: www.forum.bukmacherskie.com/showthread.php?t=4721 4 kt-to co powinno byc w zalozeniu,blast-sila rzeczywistego wybuchu.Albo na odwrot:) Ale moze po prostu sila ekslpozji/moc-4 kt(czyli np. "bomba" 4-kilotonowa),a ze wybuch byl podziemny,podmuch mialby 3-8 kt w normalnych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Ciekawe rozwazania. 27.05.09, 13:09 Rozwaza sie w tej chwili caly koreanski program nuklearny. Gdy poprzednim razem Rosjanie oszacowali sile koreanskiej eksplozji na 15 kT, okazalo sie pozniej ze miala 1 kT lub mniej, teraz 4 kT. O ile ta jedna teoretycznie kT mozna zrobic konwencjonalnie, o tyle 4 Kt juz nie. Ale, co to za ładunek 4kT. Mozliwe jest, ze Koerenczykom sfajczyla sie bomba, tzn., nie udala, choc jest niemal pewne, ze maja co najwyzej ladunek 1 generacji, czyli nie wodorowy lub inny termojadrowy. Niemal na pewno nie mają ładunku minaiturowego, bo te jak sie sadzi, sa w stanie opracowac tylko potegi nuklearne, co to wiec bylo, te 4 kT? "te eksplozja spelnia miniumalne wymagania do uznania jej za wybuch jadrowy, zarowno co do miejsca wybuchu, jak tez mocy", jednak zeby potwierdzic to, nalezaloby przeprowadzic badania "lotnych czastek elementarnych lub rzadkich gazów, ktore zwykle powstaja przy eksplozji podziemnej" Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ciekawe rozwazania. 27.05.09, 13:52 To "Mozliwe jest, ze Koerenczykom sfajczyla sie bomba, tzn., nie udala, choc jest niemal pewne, ze maja co najwyzej ladunek 1 generacji, czyli niewodorowy lub inny termojadrowy. Niemal na pewno nie mają ładunku minaiturowego,bo te jak sie sadzi, sa w stanie opracowac tylko potegi nuklearne, co to wiecbylo, te 4 kT?" zgadza sie z tym co ja od dawna pisze i co raczej potwierdzaja wszyscy(normalni). Pewnie maja ladunki,ale bardziej jak pisalem "urzadzenia atomowe" a nie bomby(nie mowiac o glowicach do pociskow). Chciaz pierwsze amerykanskie urzadzenie Trinity mialo moc 5 razy wieksza. A do tego im na szczescie jeszcze daleko:) www.joemonster.org/filmy/3881/Podwodna_eksplozja_atomowa Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Ciekawe rozwazania. 27.05.09, 14:59 bmc3i napisał: > Rozwaza sie w tej chwili caly koreanski program nuklearny. > > Gdy poprzednim razem Rosjanie oszacowali sile koreanskiej eksplozji na 15 kT, > okazalo sie pozniej ze miala 1 kT lub mniej, teraz 4 kT. O ile ta jedna > teoretycznie kT mozna zrobic konwencjonalnie, o tyle 4 Kt juz nie. Ale, co to z > a > ładunek 4kT. Mozliwe jest, ze Koerenczykom sfajczyla sie bomba, tzn., nie udala > , > choc jest niemal pewne, ze maja co najwyzej ladunek 1 generacji, czyli nie > wodorowy lub inny termojadrowy. Prawda moze być bardziej banalna - niezaleznie czy Kim ma prawdziwe niuki czy nie, mógł wejść w posiadanie jednej lub kilku starych radzieckich bombek lotniczych o mocy 2-10 KT. Rosjanie za czasów ZSRR naprodukowali pełno takiej drobnicy dla Su-7, Su-17, Mig-27 itp lekkich bombowców. I teraz Kim pokazuje światu że niby ma niuka. Mogły to też być bombki chińskie - im też zależałoby na posiadaniu przez Koreę kilku takich straszaków, żeby od czasu do czasu można było zrobic takie "show" jak wczoraj. > Niemal na pewno nie mają ładunku minaiturowego, > bo te jak sie sadzi, sa w stanie opracowac tylko potegi nuklearne Matrek ... Ładunki miniaturowe (zarówno co do mocy, jak i wymiarów zewnętrznych) to masowo robił ZSRR 40 lat temu (do atomowych pocisków artyleryjkich 203mm i małych bomb lotniczych dla Su-7). Teraz takie mikroładunki to może robić "byle kto", i bynajmniej nie używając archaicznych radzieckich technologii sprzed 40 lat, tylko nowszych technik. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ciekawe rozwazania. 28.05.09, 11:01 Akurat na tym zeby Kim mial jakiekolwiek ladunki nie zalezy nikomu,w tym Chinom.Straszyc tak,dac bron juz nie. A z tymi mikroladunkami albo zartujesz albo nie wiesz o czym piszesz. Na tej zasadzie Kim powinien miec chocby cos w stylu Fat Mana sprzed 70 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: Ciekawe rozwazania. 28.05.09, 14:10 browiec1 napisał: > Akurat na tym zeby Kim mial jakiekolwiek ladunki nie zalezy nikomu,w tym > Chinom.Straszyc tak,dac bron juz nie. Mogło to odbyć się na zasadzie że Koreole wogóle się tej bombki nawet nie dotknęli. Przyjechała ona razem z oficerami chińskimi i to oni ją odpalili. > A z tymi mikroladunkami albo zartujesz albo nie wiesz o czym piszesz. > Na tej zasadzie Kim powinien miec chocby cos w stylu Fat Mana sprzed 70 lat. Nie pisałem o Koreolach. Polemizowałem ze zdaniem: "Niemal na pewno nie mają ładunku miniaturowego, bo te jak sie sadzi, sa w stanie opracowac tylko potegi nuklearne". Użyłem określenia "byle kto" ale chodziło o "byle kogo" kto ma choć pokomunistyczne zaawansowanie techniczne (np. Czechy, nie mówiąc o Holandii czy Belgii) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ciekawe rozwazania. 28.05.09, 14:47 kstmrv napisał: > Nie pisałem o Koreolach. Polemizowałem ze zdaniem: > "Niemal na pewno nie mają ładunku miniaturowego, bo te jak sie > sadzi, sa w stanie opracowac tylko potegi nuklearne". > Użyłem określenia "byle kto" ale chodziło o "byle kogo" kto ma choć > pokomunistyczne zaawansowanie techniczne (np. Czechy, nie mówiąc o > Holandii czy Belgii) na szczescie Twoje zdanie w tej kwestii - przeciw źródłom - nie ma najmniejszego znaczenia dla mozliwosci opracowania takich ładunkow przez byle kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ciekawe rozwazania. 29.05.09, 11:06 Ta,najpierw im przywiezli,odpalili,potem wyrazili sprzeciw i naloza sankce.Logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: kmstrv, miales troche racji, a Jorl nie 27.05.09, 20:15 bmc3i napisał: > Amerykanie szacuja ze eksplozja koreanska, ktora Rosjanie wyliczyli na 20 kT, > miala jedynie 4 kT. Rosjanie pisza i ja po nich powtarzam ze ta explosja byla 10-20kT. Tuatj link: de.rian.ru/safety/20090525/121728308.html A tu cytat z niego: "Die Sprengkraft der Atombombe, die Nordkorea am heutigen Montag getestet hat, betrug zehn bis 20 Kilotonnen." Na tyle chyba jasny. zehn=10 dla niekumatych. Mozesz mi wytlumaczyc Matrek dlaczego podajesz klamstwo jak Rosjanie mowia? Jak ja tez. Bo piszac ze 20kT jest przekrecaniem. Nie mam czasu dzisiaj zobacze za pare dni ale Matrek w Niemczech sa tez propagandysci. W koncu i w Niemczech lgali ze poprzednia explozja byla te smieszne 850 ton a wiec ci co wtedy lgali nie moga nagle mowic dziesiaj prawdy. Ale wroce (zapewne) do tego tematu. Za pare dni. Zaraz trening. A jutro wizyta u nowych klientow. Tym razem u takich co robia dla lotnictwa. Jak dostaniemy zlecenie na opracowanie tego co oni chca to ostrzegam przed lataniem Airbusami! Podlacze je do czytnika paszportow i nazwisko np. i11 wyzwoli katastrofe. Pozdrowienia Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: kmstrv, miales troche racji, a Jorl nie 28.05.09, 11:07 A patrzyles na date "geniuszu" tej informacji? Ale to i tak najlepsze: "Mozesz mi wytlumaczyc Matrek dlaczego podajesz klamstwo jak Rosjanie mowia? Jak ja tez." dawno sie tak nie usmialem. Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: kmstrv, miales troche racji, a Jorl nie 03.06.09, 20:56 Dobrze ze ostrzegles przed wypadkiem. I stalo sie to co przeczuwales. Rozbil sie albo zostal zestrzelony Twoj ulubiony samolot. Sledztwo trwa a informacji wiecej na wszystkich stronach. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: kmstrv, miales troche racji, a Jorl nie 04.06.09, 09:57 Ale on(samolot) mial spasc jesli napokladzie bedzie Ignorant.A on chyba ma sie dobrze z tego co widac na forum.Czyli Jorl jak zwykle skopal robote i samolot spadl bo na pokladzie byli ogolnie Polacy.Chyba ze tak mialo byc od poczatku... Swoja droga wie ktos co to za model samolotu francuskiego startujacego z Afryki ktory bral udzial w akcji poszukiwawczej? Smiglowy,z taka kopula obserwacyjna na nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl airbus 05.06.09, 19:57 browiec1 napisał: > Ale on(samolot) mial spasc jesli napokladzie bedzie Ignorant.A on chyba ma sie > dobrze z tego co widac na forum.Czyli Jorl jak zwykle skopal robote i samolot > spadl bo na pokladzie byli ogolnie Polacy.Chyba ze tak mialo byc od poczatku... Ten co spadl to nie mogl to zrobic przeze mnie. Bo jak co dopiero zaczniemy w tym interesie mieszac. No i do tego wszystkie urzadzenia przechodza przez system dopuszczen specjalnego instytutu. A wiec nic sie (chyba) antyignoranckiego nie da sie zmajstrowac. Poza tym ostatnio mi wyszlo ze trzeba i11 wychowac. Humanitarniej. Ale musze powiedziec ze takiego "porzadku" jak w tej firmie ktora ödwiedzilismy jeszcze w Niemczech nie widzialem. Solidne kontrole odwiedzajacych, podpisanie najpierw zobowiazania do zachowania tajemnicy, poczulem sie jak w domu. Moim kiedys czyli w komunie. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: airbus 09.06.09, 08:23 A to ciekawe wiadomosci.onet.pl/1986604,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: airbus 09.06.09, 12:52 browiec1 napisał: > A to ciekawe > wiadomosci.onet.pl/1986604,12,item.html To za to chyba gorsze dla Airbusa: wiadomosci.onet.pl/1986814,12,katastrofa_airbusa_-_piloci_boja_sie_latac_feralnym_modelem,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: airbus 09.06.09, 14:24 Czekam tylko az Tornson napisze ze to amerykanskie lobby z Boeinga spowodowalo katastrofe zeby Airbus nie wygral przetargu na tankowce:P Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: airbus 09.06.09, 14:27 browiec1 napisał: > Czekam tylko az Tornson napisze ze to amerykanskie lobby z Boeinga spowodowalo > katastrofe zeby Airbus nie wygral przetargu na tankowce:P Podejrzewam o to raczej kmstrv Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: airbus 09.06.09, 14:41 bmc3i napisał: > browiec1 napisał: > > > Czekam tylko az Tornson napisze ze to amerykanskie lobby z Boeinga spowod > owalo > > katastrofe zeby Airbus nie wygral przetargu na tankowce:P > > > Podejrzewam o to raczej kmstrv Uważasz że to niemożliwe (rzecz jasna nie według tak banalnego scenariusza jak wyżej) ? CIA zakulisowo maczała palce we wszystkich zamachach stanu, rewoltach i innych tego typu podczas Zimnej Wojny, dlaczego nie mieliby w podobny sposób wesprzec własnego przemysłu lotniczego. Oczywiście, jak pisałem, w dużo bardziej wyrafinowany sposób niż "prostackie" zestrzelenie, tak żeby nikt nawet nie pomyślał że ta katastrofa ma drugie, nomen omen, dno. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: airbus 09.06.09, 14:42 Powiedzmy sobie otwarcie,bez owijania w bawelne: to Mossad na zlecenie Boeinga. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: airbus 09.06.09, 14:48 browiec1 napisał: > Powiedzmy sobie otwarcie,bez owijania w bawelne: to Mossad na zlecenie Boeinga. Mhm, a ja stawiam raczej na Mi6, za posrednictwem Mossadu, dalej DEA, NYPD i Nursing Home Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: airbus 09.06.09, 14:49 To raczej najlepsza armia swiata,Salvation Army:P Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: airbus 09.06.09, 14:52 browiec1 napisał: > To raczej najlepsza armia swiata,Salvation Army:P :) Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: airbus 09.06.09, 15:27 browiec1 napisał: > Powiedzmy sobie otwarcie,bez owijania w bawelne: to Mossad na zlecenie Boeinga. Nie. CIA i Mossad to agencje "standardowe", działajace przede wszystkim na polu politycznym i militarnym. Natomiast na polu gospodarczym i w branży high-tech są wyspecjalizowane, głęboko zakamuflowane, komórki wywiadu. Natomiast, jak Matek trafnie zauważył, Nursing Home byli oczywiście również w to zaangażowani, ale tylko do robótek trzeciorzędnych (że tak to ujmę, jako "zasłona"). Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: airbus 09.06.09, 20:28 masz racje,dzieki temu zaczeli nowa ekspanse w ameryce pd.19 agentow juz wyslano wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6706227,Brazylia__Wylowiono_juz_28_cial_ofiar_katastrofy_Airbusa.html A poza tym to juz na pewno sprawka mossadu wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6705507,Odnaleziono_wrak_okretu_podwodnego_ZSRR___zdjecia.html Odpowiedz Link Zgłoś
kstmrv Re: airbus 10.06.09, 15:26 Oczywiście miałem rację: wiadomosci.onet.pl/1987697,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
dirloff Re: airbus 10.06.09, 19:48 Panowie, śmiejecie się, śmiejecie, ale wykorzystywanie szpiegowskich agencji rządowych oraz służb bezpieczeństwa w strategicznych gałęziach przemysłu, zwłaszcza obronnego, jest czymś naturalnym. Nie zalinkuję tego, ale pamiętam głośną sprawę z połowy lat 90tych, kiedy to jakieś europejskie konsorcjum z franc. Thomsonem na czele przegrało z amer. Raytheon przetarg na systemy radarowe dla Brazylii. Nie pamiętam już, czy chodziło o wojskowe, czy militarne, ale była taka sprawa. Wtedy to Francuzi zaalarmowali insytucje unijne o niebezp. ze strony amer. ze wzgledu na konkurencję gosp./przemysłową na całym globie. Chodziło o podejrzenia o nieuczciwą konkurencję strony anglosaskiej, z potencjałem wywiadowczym systemu Echelon. Pamiętam również o jakichś interwencjach Komisji Europejskiej u rządu brytyjskiego w tej sprawie, ponieważ na terytorium UK znajduje się europejski moduł tegoż systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: airbus 16.06.09, 14:04 Od tego do wysadzenia samolotu daleka droga. Odpowiedz Link Zgłoś