20.04.06, 17:54
Chcialabym poprosic o informacje, jak radzilyscie sobie z brakiem apetytu u 10 dniowego dzieciaczka i do tego wczesniaczka. Ona mi raz zje 110, a drugi raz 60. Budze ja co 2 godziny z uwagi na niska wage. Wazy 2600. Wyglada na to ze przybiera i dostaje pultaskow. Ile Wam przybieraly pociechy.
Obserwuj wątek
    • mama_idalki Re: niejadek 20.04.06, 18:31
      Nie pamiętam ile mi Ida przybierała, ale chyba sporo bo żarła (ona nie jadła,
      ale właśnie żarła) co 3 godziny. Ja się tam nie znam, ale na chłopski rozum
      jeśli nie płacze z głodu i przybiera to jest w porządku i nie masz powodów do
      strachu. Był już u Ciebie pediatra? U nas był właśnie po ok. 12 dniach, wtedy
      zapytaj, albo dla pewności przejdź się sama- nie wiem jak to jest z
      przybieraniem u wcześniaków.. A ogólnie jak sobie radzisz? Pozdrawiam!
      • hania.robus Re: niejadek 20.04.06, 20:01
        Mi tez się wydaje, ze jesli dziecko nie płacze, jest spokojne, ładnie śpi to
        wszystko jest w porządku i maluda się najada. Synek nie był wcześniakiem, więc w
        tym temacie Tobie nie pomogę. Przybierał On od 500 do 1000g na miesiąc. Zapytam
        się dziewczyn, których dzieci były wczesniakami i jak tylko coś napiszą to
        podkleję. Pozdrawiam i zyczę Wam dużo zdrówka.
    • anwaryl Re: niejadek 20.04.06, 21:04
      A wiec jakos sobie radze. Mala przybiera, ale niestety raz je 110-120 a raz 50-60. Z jednej strony ciesze sie ze mam juz to wszystko za soba i moge opiekowac sie moim malenstwem, ale z drugiej strony moglam chociaz jeszcze z 2 tygodnie ponosic. Zreszta ja sama urodzilam sie w tym tygodniu co moja corcia. Tak wiec historia lubi sie powtarzac. Chcialam wezwac lekarza pediatre do domu, ale nie znam zadnego dobrego. Moze ktos z Was wie o dobrym pediatrze. Dziekuje dziewczyny za wsparcie.
    • hania.robus Re: niejadek 20.04.06, 21:12
      Re: Dziewczyny, ile jadły Wasze wcześniaczki???
      Autor: 4269m
      Data: 20.04.06, 20:25
      Nasz synek jadał co trzy godziny, jednak jakie były jego porcje, kiedy miał
      10 dni niestety nie pamiętam. Opróżniał butelkę do dna i często domagał
      się "dokładki".
      2600 to chyba wcale nie jest aż tak niska waga, najważniejsze,że dzidza
      przybiera. A, w którym tygodniu urodziło się to dzieciątko Haniu?
      • anwaryl Re: niejadek 20.04.06, 21:45
        Piekne dzieki. Moje dzieciatko urodzilo sie w 36 tc tj ostatni dzien 36tc.
        • hania.robus Re: niejadek 21.04.06, 10:04
          Re: Dziewczyny, ile jadły Wasze wcześniaczki???
          Autor: kisielki
          Data: 21.04.06, 08:48

+ dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
          To moim zdaniem bardzo ładnie je i ładnie waży:) Moja córcia zjadała np. 40 i
          sie cieszyliśmy, bo była tak słąbiutka , ze po 20 usypiała:( Postaram sie
          znaleźć zeszyt gdzie zapisywałam takie rzeczy, ale ta dziewczyna chyba nie ma co
          się martwić:) Moje tyle ważyły jak miały ze trzy miesiące:)
          • mapi75 Re: niejadek 21.04.06, 10:42
            moja córunia urodziła sie juz jako donoszona bo w pierwszym dniu 38 tygodnia i ważyła 2710, potem spadała jej masza do 2600. Przez pierwsze 5 dni jadła bardzo słabo i strasznie sie zamartwiałam, potem jak zaciągnełą cycka to potrafia wisiec nawet przez 2 godziny tylko momentami przysypiając i po miesiącu ważyła juz 4 kg. Stąd pierwsze określenie na nią to żarłacz. Pozdrawiam
    • loola74 Re: niejadek 22.04.06, 12:37
      moja mała tuz po urodzeniu tez byla niejadkiem i do tej pory jest. wolała spac
      niz jesc (ma to po mnie). a ile zjadała nie mam pojęcia bo karmiłam piersia,
      natomiast były to karmienia co 3-4 godziny po 15 minut maksymalnie. i musiałam
      ją ladnie prosic zeby szanownie obudziła sie i zjadla... :))
      ale to nie przeszkodziło jej w tym zeby byc zdrową, radosną i rozbieganą.
      aktualnie ma 20 miesiecy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka