Dodaj do ulubionych

zwyczaje na roczek

02.08.06, 22:17
Majka za pare dni kończy roczek, (czas gna niemiłosiernie, chciałabym go zamknąć w małe szkatułki i otwierac sobie czasem) no i zaczełam sie zastanawiać co tam zrobić dla mojego skarbu. Wiem, ze sie kładzie na stół, książkę, kieliszek, różaniec. A może coś jeszcze??? Może znacie jakis inny roczkowy zwyczaj, Jak wyglądały pierwsze urodziny Waszych pociech???
Obserwuj wątek
    • jusiadyk Re: zwyczaje na roczek 03.08.06, 00:45
      Kładzie sie rzeczy związane z zawodami, to takie jakby wróżby czym się dziecko
      będzie zajmować. Kładzie sie więc często tez nici (krawcowa), książkę (pisarz),
      kalkulator (księgowy) itp oraz pieniążek (że szczęście do pieniędzy będzie
      miała) i kieliszek (że będzie pijakiem). Niestety często dzieci biora pieniążek
      i wrzucają do kieliszka a to nie najlepiej wróży. Ja do tego dołożyłam symbole
      zawodu mojego i męża.
      Drugą rzeczą co zrobiłam to rozdalam gościom małe karteczki z treścią "Jędruś
      ma roczek i jest.....Moim zdaniem jak dorośnie to zostanie......" Oni to
      powypełniali a ja wkleiłam do albumiku i jestem ciekawa kto będzie najbliższy
      prawdy za 20 lat.
      Z góry wszystkiego najlepszego!
      • mapi75 Re: zwyczaje na roczek 03.08.06, 19:10
        jusiadyk ten pomysł z karteczkami jest świetny :)))) Na pewno skorzystam, dziekuje bardzo, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka