krychola 12.02.07, 20:51 a ja jeszcze nie dawno byłem w Relaksie! I pomyśleć że kiedyś trzeba było w kolejkach stać do tego kina, człowiek prawie pół Polski jechał aby coś nowego zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alek ale jajaaa! IP: *.dyn.grandenetworks.net 12.02.07, 20:53 "Kazimierz Kutz, Krzysztof Krauze czy Andrzej Wajda, podpisali list protestacyjny przeciwko Max Filmowi, zarzucając spółce, że działa na szkodę kultury polskiej pod pozorem zwiększania efektywności gospodarczej" ale jaja. powinno sie wprowadzic obowiazkowe wycieczki z zakladow pracy i szkol do kin w celu obrony interesow narodowych..... wow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: ale jajaaa! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.07, 14:23 Jaja to są takie,że paru kolesi ma akcje Max Filmu i robią własny biznes za naszą kasę !!! Ciekawe co to za kolesie.Widać w tym łapki PSL... Kolejna "udana prywatyzacja" z lat 90-tych.Boże ile jeszcze takich przekrętów. Ktoś za darmo lub bezcen przejął nasz wspólny majątek by nim "zarządzać", uwłaszczył się na nim i wyprzedaje nieruchomości za ciężką kasę. Scenariusz prosty i ograny - doprowadzić do ruiny, a potem już w myśl zasady "przecież się nie opłaca reanimować", "i tak tam nikt nie przyjdzie" itd. a jak się da to zainwestować, ale już jako właściciel biznesu, który ma kapitał ze sprzedazy państwowej własności, za którą nic nie zapłacił. Albo symboliczną złotówkę. Chciałbym poznać nazwiska akcjonariuszy tej firmy i ich rodzin. Ciekawa lektura by była... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Gazeto - w Ursusie JEST kino!!!! IP: *.121.225.195.static.bait.pl 12.02.07, 22:31 Gazeta to jednak pelen "profesjonalizm" (inaczej). Tu jest i (prawie) zawsze bylo kino. Nie bylo go przez moment w stanie wojennym i troche pozniej. Duza, jedna sala. Repertuar jest tutaj: www.arsus.pl/kino/kino_aktrep.html - ceny - polowa "warszawskich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uok Re: Gazeto - w Ursusie JEST kino!!!! IP: *.dhi.waw.pl 13.02.07, 12:41 a kto ci powiedzial, ze nie ma? napisane jest, ze max film nie bedzie tam inwestowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiniarz Re: Dlaczego znikają kina Max Filmu IP: 212.180.147.* 12.02.07, 23:52 Nie rozumiem, to dobrze, że facet buduje kina tam gdzie ich nie ma, czy żle? Z tekstu wynika, że źle. To niech nie buduje, a przynajmniej zapyta GW czy wolno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Dlaczego znikają kina Max Filmu IP: *.acn.waw.pl 13.02.07, 00:43 a np w londynie Screen on the Green sobie bardzo dobrze radzi (kino jednosalowe, kilka lokalizacji), mimo tego ze jest obok multipleksu. co za kompletne bzdury. lapowki i niewyksztalcone bydlo sie zajmuje "promowaniem" kultury. wsciec sie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trala Re: Dlaczego znikają kina Max Filmu IP: 195.149.64.* 13.02.07, 02:08 Bo w Londynie ludzie chodzą do kina, a w Warszawie idziesz do kina i cała sala Twoja, puściutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dlaczego znikają kina Max Filmu IP: *.elartnet.pl 18.06.08, 20:26 nieprawda, czesto chodzilam do Luby, bardzo mi jej szkoda, tez ja chca spacyfikowac, jak ja przezyje bez dobrych fimlow w Lunie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Luny Re: Dlaczego znikają kina Max Filmu IP: *.elartnet.pl 18.06.08, 20:26 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom wyjadacz Re: Dlaczego znikają kina Max Filmu IP: *.crowley.pl 13.02.07, 02:32 Do Relaksu nikt nie chodził, bo tam grano jeden, zazwyczaj niespecjalnie ciekawy film - nie rozumiem dlaczego inne kina mogą puszczać różne filmy i chyba bez limitów czasowych, a Relaks nie. Wydaje mi się, że gdyby działał tak, jak Iluzjon, z tą lokalizacją i nowoczesnym wyposażeniem radziłby sobie znacznie lepiej, niż puszczając hity drugiej kategorii. Co do Wisły, to nie chodzę tam za częśto, bo to nie moja okolica, ale przypuszczam, że sporo ludzi, zwłaszcza młodych i tak dojeżdża do kina autobusem czy metrem, a pod tym względem pl. Wilsona Wisła ma świetną lokalizację. W Paryżu jest mnóstwo małych kin nie tylko bez parkingów, ale w ogóle bez możliwości zaparkowania w okolicy, a jednak jakoś sobie radzą. Może Warszawiacy przesiedli się do samochodów i zatracili zdolność korzystania z komunikacji miejskiej? Generalnie ludzie coraz częściej chodzą do kina, pojawia się coraz więcej prywatnych inicjatyw kulturalnych, a zainteresowanie tego typu działalnością rośnie - dlaczego więc te kina z tradycjami upadają, zamiast próbować zwiększyć swoją aktywność jak np. Muranów, gdzie co chwila coś się dzieje, a to jakiś festiwal, a to jakiś przegląd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: souljazz Re: Dlaczego znikają kina Max Filmu IP: *.hsd1.mn.comcast.net 13.02.07, 07:23 Kino w sercu miasta musi dzialac jako jednostka kulturalna. Prosty sposob na roznorodnosc oferty filmowej to ambitniejsza chec dzialania na rynku. Zawsze mozna zaprezentowac swoja wizje i polaczyc dobre z pozytecznym, zmieniajac zycie kulturalne miasta. Po co czekac na czyjes sugestje nad mechanizmem dzialalnosci kina i grac przez miesiac ten sam film, ktory pokazuja wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jac ten facet to jakiś kompletny dyletant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 09:35 żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4widz Re: ten facet to jakiś kompletny dyletant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:18 Też uważam, ze redaktorek nie ma pojecia. On udaje ze nie ma nowych kin czy w zadnym nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Grunt to się uwłaszczyć :) 13.02.07, 11:11 im kino mniej rentowne tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacko i to jest najlepszy komentarz do słów p. dyrektora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 09:33 trafnie to ująłeś, im kino mniej dochodowe tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał To jest konkurencja dokonała IP: *.aster.pl 13.02.07, 11:23 i normalne jest że multipleksy zwyciężają nad kinami jednosalowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kino Re: To jest konkurencja dokonała IP: *.acn.waw.pl 13.02.07, 15:59 najwyrazniej nie czytales mojego post'a wyzej: a np w londynie Screen on the Green sobie bardzo dobrze radzi (kino jednosalowe, kilka lokalizacji), mimo tego ze jest obok multipleksu. co za kompletne bzdury. lapowki i niewyksztalcone bydlo sie zajmuje "promowaniem" kultury. wsciec sie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał To jest konkurencja doskonała IP: *.aster.pl 13.02.07, 11:24 i normalne jest że multipleksy zwyciężają nad kinami jednosalowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ljedruszuk Re: Dlaczego znikają kina Max Filmu 14.02.07, 09:17 Fajnie, że Gazeta podjęła temat. być może wpływ na to miał jeden z moich ubiegłotygodniowych postów. Szkoda, że pominięto sprawę Kina W-Z. Najpierw uwłaszczono nim Max-Film. Teraz powstał pomysł odkupienia kina i przerobienia go na siedzibę orkiestry Symfonia Varsovia (z drugiej strony to wielki skandal, że najlepsza orkiestra w Polsce nie ma własnej siedziby!. A w międzyczasie jakiś developer starał się o rozbiórkę tego kina. Biznes się kręci... Szkoda, że nie kręci sie filmów... Odpowiedz Link Zgłoś
d_accord Re: Dlaczego znikają kina Max Filmu 15.02.07, 00:19 A podobno są zakusy, żeby w Ochocie osiadł Mazowiecki Teatr Muzyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany Max Film chce budować... IP: *.eranet.pl 03.03.07, 16:26 Max Film zamierza zbudować swoje kino wraz z galerią handlową w Legionowie, na terenie o powierzchni 2 ha. Legionowo ma prawie 50 tys. mieszkańców, kto wie może nie jest to taki zły pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Prezes Max Filmu nie bywa w kinie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 19:10 I chce tymi kinami sprawnie zarządzać!!!! A może właśnie nie chce? Jak nie wiadomo o co chodzi, to napewno chodzi o pieniądze - co gorsza nasze pieniądze, bo to był majątek państwowy, na którym "uwłaszczono" Max Film! Jeden wielki skandal! Odpowiedz Link Zgłoś