Dodaj do ulubionych

Chciałabym znaleźć przyjaciół

IP: *.68.75.174.debica75.tnp.pl 29.01.08, 10:44
witajcie!Za dwa tygodnie przeprowadzam się do Warszawy. Zamieszkam
ze swoim chłopakiem i zdaję sobie sprawę, że będzie mi ciężko. Może
są na tym forum osoby, które czują się samotne i też szukają
przyjaciół...Mam 26 lat i marzy mi się paczka fajnych ludzi (nie
chcę się uzależniać od mojego chłopaka i jego znajomych ). Jestem
osobą nieśmiałą i dlatego wiem,że będę mieć trudności z poznaniem
nowych ludzi. Stąd internet;-)
Ogólnie jestem taką ciepłą dobrą duszą, tolerancyjną, otwartą i
taką...do lubienia:-)
Łączmy się:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: BUC Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 13:57
      przemysl swoja decyzje !

jesli uwazasz, ze w taki sposob mozna sie dochrapac przyjaciol,
      to niestety, powinnas ze swoja mentalnoscia i wiedza o zyciu pozostac w domu
      rodzinnym. przez kolejne 10 lat
      • Gość: ****ta Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 16:19
        Cóż za ironia !

Przyjaciół można znaleźć wszędzie. Nić porozumienia i lekka doza ostrożności
        powinny wystarczyć, przynajmniej na początku.

• Gość: kizior z Pragi Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 14:49
          Tak to prawda. BUCefalkow nie brakuje. Ale, nie przejmuj sie - to jakas
          frajerzyna co go biora od przodu i od tylu.

No, a prawdziwe warszawiaki zawsze czekaja na ciekawe panny co do naszego miasta
          przyjezdzaja. Najladniejsze panny sa tu przyjezdne. A jak panna mowi ze da sie
          lubic to my na to ze Warszawa tez da sie lubic i fest chlopakow tu tez nie brak
          na dzielnicach. Wstaw swoje fotki to se zobaczymy co i jak. Pogadamy, sie
          zaprzyjaznimy a jak i ochota bedzie to moze cos wiecej z tej przyjazni wyniknie.
    • memenka Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół 10.02.08, 21:11
      Hej. każde miejsce na poznanie fajnych ludzi jest dobre. Ja jestem trochę
      starsza od Ciebie i "trochę" dłużej tu mieszkam, więc jakby co to służę radą i
      pomocą. Na początek może mail i napisz gdzie będziecie mieszkać.Pozdrawiam
    • Gość: zosia Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.subscribers.sferia.net 10.02.08, 23:16
      przyjechalam tu lat 10 temu z olsztyna,nie znajac nikogo bedac tu 5 lat . wawa
      to dziwny narod jakby z marsa.kazdy ukrywa swa osobowosc i dba o tajna
      prywatnosc w swych domach.wkurzylo mnie to na maxa,nie wiele myslac bo mi nudno
      bylo,zorganizowalam zjazd na wawe 300 osob z miast polski.dopiero wtedy odczulam
      przychylnosc tego miasta.nie . juz mi tego nikt nie wmowi,ze tu sa normalni
      ludzie mimo ze chca i pragna nimi byc.nadal tu tkwie pracujac i spiac.nic po
      zatym..przyklad podam; kim jest np.kibic Legii? to zwykly napity pelny popisu w
      grupie. spiewa,skanduje,macha lapami.a gdy obudzi sie rano to solo nie powie:
      mamo kocham cie. Nie sciemniajcie lasce ze napotka tu raj. Warszawiacy to BUFONY
      • Gość: Iśka Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.chello.pl 11.02.08, 02:47
        Rozumiem,że TY ze swoja osobowością,nazywając wszystkich Warszawiaków
        "bufonami",nie masz żadnych problemów?
        W 9 przypadkach na 10 takimi bufonami są tacy jak Ty-przyjezdni z innych miast i
        wiosek,którzy przyjechali po to,żeby się nachapać.Nienawidzą miasta,dzięki
        któremu nieźle żyją.Nienawidzą,bo nie chcą pogodzić się z faktem,że żeby do
        czegoś w życiu dojść,musieli wyemigrować z domu.A rdzenni Warszawiacy nie
        musieli-więc cwaniaczki,bufony,chamy,buraki...,z resztą spotkanie Warszawiaka od
        kilku pokoleń mieszkającego w Warszawie,powoli staje się tak samo
        prawdopodobne,jak spotkanie żubra w Lasku Bielańskim.
        Niemniej jednak trochę ich jeszcze zostało w Warszawie-dlatego mam apel do
        mieszkańców Polski-jeśli musicie emigrować za chlebem,emigrujcie za granice:do
        Mozambiku,Bangladeszu,Mongolii,Burkina Faso...,gdziekolwiek,gdzie
        prawdopodobieństwo spotkania innego Polaka jest jednak mniejsze niż w
        Warszawie.A MOJE MIASTO ZOSTAWCIE W SPOKOJU!!!
      • cipiciunka Zosiu, po twoim poście nie mam ochoty... 07.04.09, 09:41
        odwiedzić Olsztyna. Jestem dumna z tego powodu, że jestem stąd i
        lubię ludzi stąd, ponieważ nie wyrażają tak często takich opinii o
        tych spoza. Tobie należy jednak współczuć kompleksów, a dziewczynę
        która założyła wątek z przyjemnością uściskam :)
    • Gość: Kasia Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.centertel.pl 28.11.08, 18:31
      Hej! Widzę że masz ten sam problem, ja też zawsze marzyłam o paczce dobrych
      ludzi. też jestem nieśmiała i spokojna, pozdrawiam
    • Gość: kasiek Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: 80.252.4.* 02.12.08, 13:09
      Witaj.
      Na samym pocztaku zycze Ci powodzenia i szybkiego odnalezienia sie w
      tym miescie!
      Sama 2 lata temu przyjechalam do warszawy, nie majac tutaj nikogo
      znajomego, oprocz chlopaka. Mimo, ze on bardzo sie staral, mial
      swoich znajomych, z ktorymi widywalismy sie, zabieral mnie tu i tam,
      odczuwalam samotnosc, taka samotnosc "spoleczna". Jestem osoba
      otwarta, lubie mowic, ale to nie pomoglo. W pracy spotkalam nowe
      osoby, ale prawie kazdy mial juz rodzine, swoje poukladana zycie.
      Nie bylo mowy o jakis wyjsciach integracyjnych. Nie bylo lekko.
      Dodtakowo jest to dosyc specyficzne miasto. Nie chce generalizowac,
      pisac, ze tutaj sa same buraki czy chamy albo tzw. "Warszafka". Ale
      patrzac na to subiektywnie, bo inaczej nie potrafie w tym momencie
      widze, ze wiekszosc goni za pieniedzmi, tempo zycia zabija. Poza tym
      korki sprawiaja, ze zostaje Ci po pracy malo czasu, zanim wrocisz do
      mieszkanka, no chyba ze pracujesz blisko. Czasami mialam dni, kiedy
      czulam, ze jest to ostatnie miejsce na swiecie w ktorym chce byc.
      Mowilam do swojego chlopaka, ktory notabene uwielbia to miasto,
      zebysmy pojechali do poznania, torunia, na koniec swiata, byle nie
      tutaj. To bylo zle, ale to juz inna historia, w koncu nie o tym
      pisze. Caly czas zastanawiam sie kiedy polubie to miejsce. Wiem, ze
      trzeba odnalesc sie tutaj, a nie jest to proste. Miec swoje ulubione
      miejsca, parki, kawiarnie. I pewnie czesc osob napisze, aby wracala
      skoro mi tak zle, skoro nie lubie warszawy - dla nich informacja:
      nie zamierzam sie jeszcze poddac, chce jeszcze sprobowac polubic to
      miejsce, ten kawalek ziemi na ktorej teraz zyje. Poznaje caly czas
      miasto, ulice, dzielnice, ludzi - choc tych mniej. I ciagle zywie
      nadzieje, ze kiedys sie uda:).
      Pozdrawiam Cie osobo nowoprzybyla do stolicy naszego kraju!
      POWODZENIA!!!
      • Gość: emma Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.aster.pl 30.12.08, 11:48
        o rany ...rozumiem Was.. ja także przyjechałam tu z mazur :) na studia, poznałam
        mojego męża a teraz jestem jakby na wygnaniu, ze znajomymi z "podwórka" już nie
        mam kontaktu ani możliwości bo sa daleko...mam dziecko ale brakuje mi
        pogaduch.."tubylcy" jakoś wydają sie niedostępni , próbowałam wielokrotnie
        ..zawiodłam sie na wielu..jakaś taka zawiść przed tym co posiadasz..wszystkiego
        zazdroszczą?? a tak naprawde nie ma czego ..
        moze załóżmy "klub przyjezdnych" ?? :) ja mieszkam na Ursynowie i jestem otwarta
        na propozycje :))
        • Gość: szymciolo Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.chello.pl 31.12.08, 16:01
          To, że akurat miałaś złe doświadczenia z "tubylcami" nie znaczy, że wszyscy są
          tacy sami. Nie generalizuj proszę!

Pozdrawiam ciepło w ten mroźny dzień!
          • Gość: emma Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.aster.pl 01.01.09, 12:57
            w żadnym wypadku nie generalizuję , tak się złożyło poprostu ...chyba ludzie
            ogólnie są tacy niedostępni a zwłaszcza z dużych miast, ciągle gdzies gnają nie
            mają na nic czasu nie zauważają co jest naprawde ważne w życiu
            • Gość: szymciolo Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.chello.pl 01.01.09, 13:30
              Być może w pewnym stopniu masz rację. Ale to Ty wspominałaś o "klubie dla
              przyjezdnych" czy jakoś tak. Więc to ty próbujesz się odciąć od reszty.
              Jak próbuję zaprosić znajomych w piątek po pracy do knajpy, to zazwyczaj słyszę:
              nie bo jadę do domu i mi PKS/pociąg ucieknie, korki na drodze. Ja rozumiem
              tęsknotę za rodzinnym domem, ale jak mamy się integrować?
              • abstynentka Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół 04.01.09, 01:35
                Heyka wszystkim poszukującym znajomych . Jeżeli czujecie się samotni w Warszawie, piszcie proszę, mi tez brak znajomych choc jestem z Wawy. Mężatka, sympatyczna, nie zawistna, wesoła, koło 40-stki, dziecko 11 lat.

Pozdrawiam Noworocznie

Mail gazetowy; abstynentka@gazeta.pl
                • cipiciunka Abstynentka - rozbawił mnie Twój nick :) 07.04.09, 09:50
                  To znaczy już abstynentka czy jeszcze? Poza tym jednym mamy trochę
                  wspólnego ;)
              • Gość: emma Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.aster.pl 05.01.09, 11:42
                nie zrozum mnie źle, lubię to miasto..chodzi mi tylko o to że właśnie ludzie tak
                sie dzielą na tych którzy są przyjezdni (nazywani także burakami z bigosem w
                torbie w niedzielne popołudnie) i na Warszawiaków ..nie wiem z czego to
                dokładnie wynika , mieszkam tu 10 lat poznając ludzi-wyraźnie widze te
                różnice..jestem tu dość długo i nie umiem odnaleść się w tym mieście choć je
                lubię .. ludzie zamykają sie w swoich domach, izoluja od siebie ..to chyba
                specyfika dużych miast ,niekoniecznie Warszawy...
                każdego ciągnie do domu rodzinnego nieważne gdzie się urodził czy w Warszawie
                czy na wsi .. gdybyś wyjechała na wieś czy małej mieściny też czekałabyś na PKS
                do W-wy :) rozumiem to choć sama jeżdże do domu dwa razy do roku i to tylko dla
                przyzwoitości...
                teraz tu jest mój dom i próbuje sie tu zagnieździć..tu pracuję wychowuję
                dziecko, mam męża to jest mój dom ale ciągle obcy i niedostępny..
                wspomniałam o "klubie.." bo takich ludzi jest mnóstwo .. nie są akceptowani do
                końca ..przecież tak samo wydajemu to pieniądze na czynsze, jedzenie, wynajem,
                bilety ...więc skąd to wszystko?
    • gino456 Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół 04.01.09, 20:47
      wpadnij do RIO warszawa ul. Koszykowa 66a, poniedziałki nie
      wszystkie godz. 18,00. Wejście w bramie ,naprzeciwko Hali Koszyki
      Galeria RIO , Ruch Inicjatyw Ogólnospołecznych. Spotykają się kudzie
      o zacięciu artystycznym z Warszawy, poezja , muzyka, fotografia.
      Jeszcze nie mają strony internetowej.
      pzdr
      • gino456 Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół 04.01.09, 20:51
        Grupa w RIO wywodzi się z Domu Kultury Zacisze w-wa ul. Blokowa 1 ,
        koło poetów. Osoby są z Warszawy i dalej. Szefuje niezmordowany Pan
        Bogdan F.
        pzdr
    • maagdaa_m Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół 10.01.09, 20:10
      Jakbym czytała o sobie w tych wszystkich wątkach. Przyjechałam tu po ślubie ok 3
      lata temu. I koszmar. Szkoła średnia i studia to ostatni okres aby poznać
      prawdziwych i bezinteresownych przyjaciół. Zapisywałam się na różne zajęcia
      języki, fitness i guzik. Wszystkie laski zwijały się po zaj. i dowidzenia. W
      pracy to samo. Poznawałam ludzi w swoim wieku ale większość już miała paczkę
      swoich znajomych i nie miała zamiaru jej poszerzać. Ktoś dobrze to określił
      większość "warszawiaków" to ludzie przyjezdni, którzy rzybyli się tutaj
      nachapać. Postrzegają Cię kategoriami ile zarabiasz, jakim autem jeździsz, jakie
      masz mieszkanie, pracę. Jak mają gorzej to nie chcą cię znać, jak lepiej to też
      nie chcą cię znać bo sa lepsi
      • Gość: szymciolo Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół IP: *.chello.pl 10.01.09, 23:07
        A ja mieszkam tu od urodzenia i zawsze chętnie poznaję nowe osoby. Nie ważne
        skąd są, tylko co sobą reprezentują i jak traktują innych.
        • martini71 Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół 27.01.09, 14:14
          Magda gdzie mieszkasz?? w jakiej dzielnicy ?
    • fantastic.moniczkaaa Re: Chciałabym znaleźć przyjaciół 31.03.09, 14:46
      witam.ja tez chetnie poznam jakies kolezanki na wspolne spedzanie czasu wypady
      na zakupy.pogaduchy...fantastic.moniczkaaa@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka