Dodaj do ulubionych

pytanie do Pani Kasi

20.10.10, 11:15
Pani Kasiu, dręczy mnie jedna sprawa. Pamiętam że podczas cc lekarze dziwnie wyrażali się o stanie mojej macicy. Pojawilo się hasło zrosty - i jeden lekarz pytał się czy na pewno pierworodka. Wiem że mieli problemy z otwarciem macicy, ktoś mówił "mocno trzyma". W karcie wypisowej nie mam napisane aby podczas przebiegu cięcia coś było nie tak. Ale zastanawia mnie co oznaczały takei rozmowy i czy coś może jest nie tak i może to mieć wpływ na kolejne cięcie?

Dziękuje za odp.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: pytanie do Pani Kasi 21.10.10, 17:02
      Nie do odpowiedzenia na forum, niestety. Nie wiem, czy miałą już Pani jakieś zabiegi operacyjne, może stany zapalne - to najczęstsze przyczyny powstawania zrostów. Nie wiem, gdzie te zrosty i jakie. Trzeba było wypytać lekarza-operatora po cc, teraz to poważnie wątpię czy ktoś będzie pamiętał co było na rzeczy. Może spyta Pani swojego ginekologa - może ma jakieś przypuszczenia. Jeśli chodzi o następną ciążę to możliwe będzie odczuwanie ciągnących bólów - ale tego już pewnie doświadczyła Pani za pierwszym razem, jesli te tajemnicze zrosty już były. Tyle mogę powiedzieć - czyli niedużo. Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka