janetp93
04.07.15, 23:42
Witam. Moja mała córeczka ma skończone równe 2 miesiące. Nie była wcześniakiem ani nie urodziła się zbyt późno. Na samym początku była karmiona tylko moim mleczkiem. Wszystko szło super aż do momentu podania butelki. Było to tak, że musiałam wyjść na trochę z domu i pozostawić smyka z tata. Niestety nie posiadałam wtedy laktatora wiec kupiłam małej mleko modyfikowane. Wtedy tato jej dal pierwsza butelkę. Na początku nie chciała pić ale po dłuższym czasie jakoś jej to wyszło. To było jakoś jak miała 2 tyg. Później rozpoczął się nasz problem. Mała kładla się spać po karmieniu z piersi. Spala pół godz i znowu jadła. Zjadła przez 15 min, spanie pół godz I znowu to samo. Za kazdym razem zasypiala przy piersi. Probowalam ja budzic na wiele sposobow i zaden nie dzialal. Tak było non stop. W końcu doszłam do wniosku, że się nie najada moim mlekiem i zaczęłam jej podawać częściej butle (gdyż w domu także są obowiązki i takie co 30 min jedzenie to nie robota). W nocy na spiocha jadła z piersi i zasypiala. Spokój był co najmniej na godz lub 3. W końcu doszło do tego, że oduczyla się jedzenia z piersi podczas dnia a je tylko w nocy. Gdy przystawiam ja teraz w ciągu dnia, je chwilkę i zaczyna się złościc. Wygląda mi to na to, że mleko leci jej z piersi za wolno, bo gdy naciskam na pierś mleko leci. Tak jest za każdym razem do dzisiaj. Stwierdziłam wiec ze spróbuję mniej męczącej metody. Zakupiłam laktator elektryczny i zaczął się nowy problem. Z rana gdy tylko wstaje odciagam mleko. Jest go tylko 150 ml z obu piersi gdzie mała powinna wypijac 180 ml. Godz lub półtora godz później odciagam znowu. Najpierw leci jak z prysznica a później leci małymi kropelkami i jestem w stanie wyprodukować tylko 50 ml. Pije herbatki na pobudzenie laktacji i nic. Odciagalam na początku co 30 min ale to leciało naprawdę małymi kropelkami. Nie wiem co mam robić. Zależy mi aby mała piła moje mleko tylko i wyłącznie. Z piersi jeść nie chce to pozostał mi chyba laktator. Jak tu ppbudzic laktacje z 50 ml na 180 i jeszcze mrozic mleko na później?