Dodaj do ulubionych

skierowanie

27.07.12, 17:39
Dzisiaj bedąc u lekarza na kontroli dostalam skierowanie na porodowke... Termin mam na 29 lipca. Od wczoraj mam bole jak na okres i coraz mocniejsze, brzuch twardnieje i stwierdzone mam skurcze. Lekarka powiedziala ze jak do jutra nie odejda mi wody albo skurcze sie nie nasilą to mam sie zglosic do szpitala.... Czy to juz??!!
Obserwuj wątek
    • kisi_165 Re: skierowanie 27.07.12, 18:27
      to jest 35/36 tydz tak??? więc maluch może jeszcze spokojnie się urodzić ale i poczekać chociaż tydzień najlepiej zgłoś się do szpitala i nie zgadzaj się na żadne wywoływanie. Powinnas dostać owszem skierowanie do szpitala ale nie na porodówkę ale patologie ciąży.
      • tabakierka2 Re: skierowanie 27.07.12, 19:50
        to chyba 40tc, skoro termin na 'za dwa dni';)
        może już się zaczyna? skoro ból jak na okres...
        • kisi_165 Re: skierowanie 27.07.12, 20:40
          O kurde ups.(przeczytało mi się sierpien) Tak to jest jak się kurde na forum siedzi,obiad gotuję dziećmi zajmuję i sprząta. No tak.. A to w takim wypadku nie dziwię się,że lekarz dał skierowanie do szpitala. W takim razie nie negowała bym tego i zgłosiła się grzecznie
          • dorciajjj Re: skierowanie 27.07.12, 20:50
            ból przychodzi i odchodzi... do wytrzymania... zastanawiam się też czy to ta pogoda czy cos sie dzieje bo mam napady gorąca momentami takie że sie leje ze mnie... Dzidzius rusza sie normalnie. Jesli wody nie odejda albo bol i skurcze sie nasilą i beda regularne to mam sie zglosic jutro. I mam pytanie co oznacza DM: 36cm i szyjka n(?albo 4)/2(albo z)
            • miacasa Re: skierowanie 27.07.12, 22:08
              DM - dno macicy na wysokości 36cm od spojenia łonowego,
              o szyjce się nie wypowiem, musisz sobie przypomnieć bo lekarka może mówiła czy szyjka długa(np.4cm), twarda, zamknięta czy też miękka, przepuszcza 2 palce
            • masak-rua Re: skierowanie 27.07.12, 23:26
              wszystko zależy od Twojego stanu i jak przebiegała ciąża - bo jeżeli wszystko jest ok to zupełnie nie widzę sensu kłaść się do szpitala i wywoływać poród w dniu terminu....
    • katarzynaoles Re: skierowanie 28.07.12, 12:13
      DM to na pewno dno macicy, oznaczenia dot. szyjki są różne w różnych miejscach, żwyczajowe, więc nie umiem zinterpretować. I tak: zadne skierowanie nie jest do porodu potrzebne - to tez zwyczajowe. Po drugie nie wiem po co miałaby sie Pani zgłaszać do tego szpitala w dniu terminu? Coś budzi jakieś wątpliwości? Bo z opisu wynika, ze wszystko jak najbardziej ok - TP tuż, macica aktywna, przygotowuje się. Jeśli Pani chce mozna iść posłuchać tętna, ale za bardzo nie widzę powodu. Gdyby chodziło o mnie to spokojnie poczekałąbym w domu aż poród się zacznie a nie dała się zamknąć w szpitalu. Pozdrawiam i życze pięknego rodzenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka