Dodaj do ulubionych

Nietrzymanie moczu po porodzie.

28.06.13, 11:41
Witam. Tydzien temu urodzilam dziecko. Od tamtego czasu mam problemy z pecherzem. W ogolevnie czuje parcia na pecherz. Sikam jedynie pod prysznicem i wtedy w ogole nie potrafie powstrzymac strumienua. Co robic? Jestem zalamana .. przez to popadlam w depresje.
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: Nietrzymanie moczu po porodzie. 28.06.13, 19:08
      Jest duża szansa, że wszystko się cofnie, ale radziłabym się skonsultować z lekarzem - najlepiej urologiem. Dziwię się, że wypuszczono Panią ze szpitala w takim stanie i bez zaleceń. Pozdrawiam :)

• boo-boo Bez paniki 29.06.13, 01:26
      Powinno wrócić do normy (też tak miałam po porodzie dużego dziecka)- ćwicz mięśnie dna miednicy- wykonuj ćwiczenia Kegla- poszukaj w necie jak prawidłowo je wykonywać- tylko broń boże podczas sikania bo sobie problemów możesz narobić- podczas sikania to ze 2 razy żeby zidentyfikować o które mięśnie chodzi.
    • lucy2011 Re: Elektrostymulacja 29.08.13, 22:32
      A czy mięśnie kegla można ćwiczyć pod koniec ciąży, właściwie pod koniec ciąży?
      Ja po pierwszym porodzie miałam problemy z nietrzymaniem moczu. Teraz w ciąży znowu mam. Boję się że po porodzie problem się nasili.
      • katarzynaoles Re: Elektrostymulacja 29.08.13, 22:37
        Jak najbardziej można ćwiczyć mięśnie w ciąży, nawet jest to wskazane. I zapewne łatwiej będzie wtedy podjąć ćwiczenia po porodzie, więc i ich efekt będzie lepszy. Pozdrawiam :)
    • tamarynqa Re: Nietrzymanie moczu po porodzie. 10.09.13, 13:28
      Ostatnio był fajny artykuł w Wysokich Obcasach z położną. Polecam, bardzo dużo mądrych rzeczy mówiła.
      Mięśnie Kegla są bardzo niedocenianymi naszymi mięśniami, ćwiczymy wszystkie tylko nie te. Warto, aby tez poczytała sobie Pani o kulkach gejszy i po konsultacji z położną rozpoczęła ćwiczenia.
      Polecam też mój artykuł o ich używaniu, myśę, że może okazać się pomocny:
      mariamagdalena.eu/blog/kulki-gejszy-instrukcja-obslugi
      • yo_anka Rehabilitacja intymna artykuł 18.09.13, 22:30
        www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,114757,14555533,Rehabilitacja_intymna.html
        • yo_anka I jeszcze jeden do poczytania :)Nietrzymanie moczu 18.09.13, 22:34
          www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,12781423,Nietrzymanie_moczu__wstydliwy_problem__ktory_da_sie.html#TRrelSST
          • katarzynaoles Re: I jeszcze jeden do poczytania :)Nietrzymanie 20.09.13, 11:12
            Dziękuję bardzo za wklejenie linków. Od lat jestem fanką Eli Kaden, myślę, to naprawdę jedna z najlepszych specjalistek w swojej dziedzinie u nas w kraju. Pozdrawiam :)
            • anrra12 Re: I jeszcze jeden do poczytania :)Nietrzymanie 20.03.14, 23:39
              moja koleżanka, którą to spotkało szuka teraz jakiegoś specjalisty w Warszawie, który by mógł coś poradzić na tę przypadłość, słyszałam, że są tego typu zabiegi laserowe?
              • katarzynaoles Re: I jeszcze jeden do poczytania :)Nietrzymanie 21.03.14, 08:54
                Radziłabym skorzystać z poradni na Żelaznej, przyjmuje tam jedna z lepszych w kraju specjalistek od statyki narządu rodnego - Elżbieta Kaden. Pozdrawiam :)
              • yo_anka Re: I jeszcze jeden do poczytania :)Nietrzymanie 22.03.14, 12:09
                wczoraj napisałam długie posta i mi coś siadło i się nie wysłało :(
                przede wszystkim trzeba iść do specjalisty czyli uroginekologa
                lub dobrego urologa, który zajmuje się nietrzymaniem
                należy zrobi urodynamike aby wykluczy inne przyczyny
                a laser to wybacz za słownictwo ale to maskowanie syfa pudrem
                należy usunąć i wyeliminować przyczynę
                laserem odmładza się głownie poszerzoną pochwę po porodach (co oczywiście tez można sobie zrobić dla poprawy KOMFORTU :)), ale nie zlikwiduje ci NTM
                wpisz w wyszukiwarkę laser pochwy i poczytaj

niech zacznie od ćwiczeń Kegla - polecam ćwiczenia Kari Bo
                potem elektrostymulacja i/lub inne zachowawcze wzmacniające obniżone i osłabione mięsnie
                operacja to ostateczność
                też mnie to czeka ale jeszcze nie teraz :)
                forum.gazeta.pl/forum/w,548,120819023,,3_m_ce_po_porodzie_nadal_nie_wyszlam_na_prosta_.html?s=0
    • filipirena Re: Nietrzymanie moczu po porodzie. 30.11.15, 08:42
      Po porodzie bardzo często występuje nietrzymanie moczu przyczyny tego mogą być różne. W moim przypadku pomógł naprawdę dobry urolog..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka