22.09.05, 14:25
Ostatnio z powodu skoku ciśnienia byłam 4 dni w szpitalu.Przepisano mi leki
Bisocard i Tenox mimo moich zapewnień że mogę być około 2 tygodni w ciąży
(ostatnia @ 28,08,05)Boję ze dawano mi te leki w szpitalu i że mogły
zaszkodzić.Boję się bardzo dano mi jeszcze Dopegyt ale ten lek brałam w
ciąży.Niezgodziłam się też na rentgen płuc.
Obserwuj wątek
    • koala.mb Re: Leki 22.09.05, 16:49
      Zaszkodzić nie zdązyły, nawet jesli je otrzymałaś w szpitalu. Natomiast teraz
      do wyjaśnienia sprawy z ciążą powinnaś przyjmować wyłącznie Dopegyt jeżeli jest
      on w stanie wystarczająco obniżyć ciśnienie. Rtg płuc w ogóle nie powinno się
      wykonywac po 14 dniu cyklu, ponieważ nawet jeśli kobieta twierdzi ze nie jest w
      ciąży zawsze być w niej może. Tak więc dobrze, ze się nie zgodziłaś.
    • ela2225 Re: Leki 22.09.05, 17:06
      Właśnie wróciłam od mojego ginekologa który prowadził pierwszą ciązę i ta tez
      ewentualnie będzie ufam mu ale on kazał mi brać te leki-dlaczego ?Boję się i
      niewiem już co robić poprostu zgłupiałam i tyle.
      • koala.mb Re: Leki 22.09.05, 17:27
        Nie znam całej Twojej historii. Opierajac się tylko na tym co napisałas
        odpowiedziałam tak jak zaleciłabym swojej pacjentce. Jednak Twój lekarz Cie zna
        najlepiej i skoro uważa, że tak ma być jak zlecił to chyba nie masz innego
        wyjscia, jak kontynuowac przepisane leki. acha, jeszcze jedno. W ciąży, nawet u
        pacjentek z przewlekłym nadciśnieniem we wczesnym jej okresie ciśnienie ulega
        obniżeniu samoistnemu nawet do wartości prawidłowych lub poniżej, tak więc może
        po prostu nie jesteś w ciąży, skoro potrzeba az tylu leków aby ciśnienie
        znormalizować?
        • ela2225 Re: Leki 22.09.05, 17:34
          Mimo tego bardzo się boję.Co te leki mogą spowodować wrazie czego u
          płodu.poprzednia ciąza zakończyła się cc w 27 tygodniu właśnie z powodu
          nadcisnienia.
          • koala.mb Re: Leki 22.09.05, 17:38
            Jeśli chcesz uzyskać ode mnie jakies sensowne zdanie na swój temat, to napisz
            proszę cokolwiek o sobie i swoim ciśnieniu. Inaczej wrózę z fusów, a w tym nie
            jestem zbyt dobra :)) Możesz na priv.
    • ela2225 Re: Leki 22.09.05, 17:52
      Napisałam na priv dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka