elania77 31.01.06, 15:02 Czy któras z was ma informację, jak przy jakiej wadzie wzroku powinno się rodzić poprzez cesarskie cięcie? I czy słyszałyście o przypadku, by lekarz odmówił cc mimo dużej wady wzroku matki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: cc - wada wzroku 31.01.06, 15:10 To nie zależy całkowicie od wady wzroku tylko od stanu siatkówki. Skierowanie powinien wystawić okulista. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
elania77 Re: cc - wada wzroku 31.01.06, 16:34 dzięki. Gdzieś czytałam, że przy wadzie -5 (a tyle mam)cc jest zalecane, a wręcz konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
boziaj Re: cc - wada wzroku 31.01.06, 16:45 tez mam -5 rodzilam cc z innych wskazan, okulista nie widzial p/wskazan do porodu drogami natury Odpowiedz Link Zgłoś
tuti3 Re: cc - wada wzroku 31.01.06, 18:46 Również mam -5, okulista wydał mi zaświadczenie do cc. Sama wada nie jest wskazaniem lecz zmiany w siatkówce. Jednak po rozmowie z bardzo miłą okulistką doszłyśmy do wniosku że szkoda ryzykować. Nikt nie jest w stanie w 100 % zapewnić cię że podczas psn coś się nie stanie. Na forum jest dużo opinii o tym iż " ...mam wadę - 9 a rodziłam sn i wszystko ok..." lecz dla mnie to nie był argument- zawsze mogę być tą jedną z wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesgajewska Re: cc - wada wzroku 02.02.06, 12:47 Ja również ma wadę qwzroku (-6), i potzrebne jest skierowniw od okulisty, który bez żadnego problemu takie skierownie wypisze, i jest to powód do cesarskiego cięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesgajewska Re: cc - wada wzroku 02.02.06, 12:49 poza tym, znam przypadek ,z e kobieta prawie ze straciła wzrok, tzn. wada się pogłebiła znacznie w wyniku wysiłku siatkjówki.JA BYM NIGDY TAK NIE ZARYZYKOWAŁA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś