Dodaj do ulubionych

leki uspokajające

10.04.06, 08:47
czy mozna jakieś zazywać w I trymestrze? jestem po przejsciach (2 obumarłe
ciąze) więc zachowanie pogody ducha i radości jest dla mnie dość trudne.
Dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katrin252 Re: leki uspokajające 10.04.06, 10:01
      ja zazywalam - Valerin mite
      ziolowe tabletki. Oczywiscie konsultowalam to z lekarzem. Jesli zachodzi taka
      potrzeba to mozna po 2 tabletki trzy razy dziennie. Przynajmniej moj lekarz tak
      twierdzil. Ja nie mialam az takiej potrzeby.
      Pozdrawiam i zycze duzo usmiechu !
    • agaw00 Re: leki uspokajające 10.04.06, 11:35
      lepiej nie zazywac zadnych leków w ciazy orpócz witamin;) a co do złej
      przeszłości dla tewojego dziecka najlepszymlekartwem bedzie optymizm:)jestesmy
      z toba i trzymamy kciuki. Mozesz jeszcze pic melise ale bez przesady.
      porozmawiaj z kims o tym lepiej znależć 1000 innych sposóbów niz trucie siiebie
      i dziecka chemia.
      i pamietaj nie jestes sama....jest nas bardzo wiele
      ja dotrwałam do finału pól roku temu ale wiem co to ból panika i strach teraz
      wiem tez ze moje dziecko jest strasznie nerwowe przez to jak znosiłam ciaze:(
      nie popełnij takiego błędu
      • katrin252 Re: leki uspokajające 10.04.06, 12:19
        oczywiscie ze najlepiej nic nie brac. Natomiast ja mialam taka sytuacje ze w
        ciazy jak cos mnie zdenerwowalo, to po prostu nie moglam sie uspokoic.Niektorzy
        wrecz trzesa sie z nerwow i ciezko sobie poradzic, dlatego wtedy lepiej wziac
        delikatny lek, poniewaz uwazam ze nerwy bardziej moga zaszkodzic dziecku.
        Zreszta moj lekarz powiedzial ze nie ma zadych obaw przy zazywaniu akurat tych
        tabletek, poniewaz sa to delikatne ziola tak jak np melisa.
    • agaw00 Re: leki uspokajające 10.04.06, 11:35
      p.s.nie wiem czy to cos pomoze ale ja chodziałm jak głupia do lekarza nawet co
      2 tygo z byle pierdołą - bardzo mi to pomagało
      • bach28 Re: leki uspokajające 10.04.06, 13:25
        dzieki dziewczyny
        • bach28 Re: leki uspokajające 10.04.06, 13:47
          ja wiem że lepiej nic ale ten strach jest czasem paralizujący właściwie nie mam
          na niego wływu bo im bardziej nie chce się denerwować tym bardziej się denerwuje
          i kółko się zamyka niestety
          • sylwiakrol Re: leki uspokajające 13.04.06, 17:20
            Witaj.
            Wiem jak się czujesz bo miałam podobnie. Strach całkiem odbierający siły. Jakoś
            dotrwałam do 11 tygodnia i ten strach mnie już opuszcza a właściwie opuścił
            mnie już w 90% :) Kochana nie martw się to hormony tak nam dają popalić a
            szczególnie progesteron. Może bierzesz dodatkowo Luteinę albo Duphaston? One
            potęgują takie odczucia. Ja piłam codziennie 1-2 herbatki z melisą, ciutkę mi
            pomagały na nerwy. Wiem, że można brać jakieś ziołowe leki na pewno, czytałam
            chyba o Persenie, ale musisz jeszcze poszukać na ulotce.
            Trzymaj się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka