pieknajedza 06.02.08, 17:48 mam pytanie czy w czasie snu moze rozpoczac sie porod?czy tylko wtedy gdy jestes wypoczeta i juz wstalas z lozka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: porod 06.02.08, 18:53 Mnie się zaczął po południu na spacerze. Nie byłam ani wypoczęta ani nie wstałam właśnie z łóżka. I nie spałam przez 2 kolejne noce bo się juniorowi nie spieszyło :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoku Re: porod 06.02.08, 21:45 jasne, że może :) mnie o 3 w nocy obudziły skurcze i odchodzące wody, o 8.00 kiedy skurcze były co 7 minut przyjęli mnie do szpitala z 2 cm rozwarciem, o 14.30 urodziłam córę więc nie obawiaj się, nawet jeśli poród zacznie się nocą trochę to potrwa i napewno tego nie prześpisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
zonkastonka Re: porod 07.02.08, 12:22 Dokładnie, porodu przespać nie można :) Mnie skurcze zaczęły budzić nad ranem - po 8.00 miałam już 3 cm rozwarcia stonka 26 tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: porod 08.02.08, 13:49 Dziewczyny udzieliły już odpowiedzi - poród może się zacząć w nocy. I najczęściej tak właśnie się dzieje, bo oksytocyna wydziela się lepiej kiedy jest ciemno. Z tego wniosek następujący : przed porodem trzeba zadbać o wypoczynek i dużo spać, bo nigdy nie wiadomo, kiedy będzie "godzina zero". Odpowiedz Link Zgłoś
emicyb Re: porod 07.02.08, 18:59 Mozna przespac czesc porodu ale to dobrze bo bol Cie wtedy ominie.Ja sie obudzilam o 4 rano z silnymi skurczami,wykapalam sie i pojechalam do szpitala.Na miejscu okazalo sie ze jest juz 8 cm Odpowiedz Link Zgłoś